جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 267
مفهوم های جِرم در فیزیک و فلسفه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Max Jammer
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مفهوم جرم یکی از اساسی ترین مفاهیم در فیزیک است که از نظر اهمیت فقط با مفاهیم مکان و زمان قابل مقایسه است. اما بر خلاف موارد اخیر که موضوع مطالعات فیزیکی و فلسفی بیشماری هستند، مفهوم جرم به ندرت مورد بررسی قرار گرفته است. در اینجا ماکس جامر، فیلسوف و مورخ برجسته فیزیک، یک مطالعه مختصر، اما جامع، منسجم و مستقل از مفهوم جرم را همانطور که در فیزیک معاصر تعریف، تفسیر و به کار می‌رود و به طور انتقادی در فلسفه علم مدرن این کتاب با تمرکز بر نظریه های ارائه شده پس از اواسط دهه 1950، اولین کتاب در نوع خود است که جدیدترین تحقیقات تجربی و نظری در مورد ماهیت جرم و نقش آن در فیزیک مدرن، از قلمرو ذرات بنیادی تا کیهان شناسی را پوشش می دهد. از کهکشان ها این کتاب با تجزیه و تحلیل دشواری های مداوم تعریف جرم اینرسی به شیوه ای غیر دایره ای آغاز می شود و این سؤال مرتبط را مورد بحث قرار می دهد که آیا جرم یک مفهوم مشاهده ای است یا نظری. سپس مفهوم جرم را در نسبیت خاص و این مسئله ظریف را بررسی می کند که آیا جرم نسبیتی تنها مفهوم مشروع جرم است و آیا با جرم کلاسیک (نیوتنی) یکسان است یا خیر. این با تجزیه و تحلیل انتقادی از مشتقات مختلف از رابطه جرم-انرژی معروف E = mc2 و تفاسیر متناقض آن دنبال می‌شود. جمر سپس فصلی را به تمایز بین جرم اینرسی و گرانشی و نسخه‌های مختلف اصل به اصطلاح هم ارزی اختصاص می‌دهد که نیوتن اصول خود را با آن آغاز کرد، اما همچنین به نقطه شروع نسبیت عام اینشتین تبدیل شد که جایگزین فیزیک نیوتنی می‌شود. این کتاب با ارائه نظریه‌های دینامیکی جهانی و محلی اخیراً در مورد منشاء و ماهیت جرم به پایان می‌رسد. این کتاب که قرار است به مرجع بسیار مورد مشورت فیلسوفان و فیزیکدانان تبدیل شود، همچنین برای خوانندگان عمومی غیرحرفه ای علاقه مند به مبانی فیزیک نوشته شده است.
فلسفه زیست شناسی: مقدمه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alex Rosenberg , Daniel W. McShea
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: چندین کتاب وجود دارد که عنوان ظاهراً مبهم، اگر نگوییم پرشکوه، «فلسفه زیست‌شناسی» را دارند (نگاه کنید به دو ویرایش شده توسط هال و راس، یکی برای آکسفورد و دیگری برای انتشارات دانشگاه کمبریج؛ و یکی توسط راس برای پرومتئوس). بیشتر موارد دیگر مجموعه مقالاتی هستند که توسط نویسندگان مختلف نوشته شده است. روزنبرگ و مک شی را با طراوت می بینیم. عمیق و در عین حال شفاف است. اهداف خود را به وضوح بیان کرد و از همان ابتدا معنای عبارت "فلسفه زیست شناسی" را به عنوان تحقیقی در علم زیست شناسی توضیح داد، نه محدود به آنچه در واقع به عنوان یک علم انجام می دهد، یا روش های آن، بلکه برای بررسی دقیق. محدوده و حدود آن مطالعه ای از این دست لزوماً امکان ها و پتانسیل های این علم را مورد بررسی قرار می دهد و قدرت آن و چالش های پیش روی آن را زیر سؤال می برد، به ویژه از سوی اقشار مذهبی که می خواهند آن را تا آنجایی که فکر می کنند برخی از سؤالات زندگی هستند، به عنوان کیشوت تلقی می کنند. غیر قابل نفوذ به علم؛ و دیگرانی که فکر می کنند می توانند دین را به عنوان علم بپوشانند. محور اصلی کتاب در توضیح آن از «داروینیسم» نهفته است، به ویژه در این که معنای علمی آن چیست و چه چیزی به دست آورده یا ثابت کرده و چه مشکلاتی دارد. به نظر می رسد از این کتاب روشن است که مشکلات داروینیسم مسائل علم است. با این حال، سؤالات بسیاری مطرح می شود که منافع بین رشته ای دارند. نقش و میزان انطباق در تکامل جانداران یک میدان حاصلخیز است. چرا گونه های متمایز با صفات مشترک تکامل می یابند و چه چیزی باعث ایجاد آن صفات می شود؟ چگونه تأثیر تصادفی بودن را در تکامل ارزیابی کنیم؟ سال 2009 مصادف با دویستمین سالگرد تولد داروین و صد و پنجاهمین سالگرد انتشار "منشاء گونه ها" است. شاید ارزش آن را داشته باشد که بعد از خواندن روزنبرگ، دومی را دوباره بخوانیم تا ببینیم از داروین تا چه حد پیش رفته‌ایم و چرا این همه مدیون نویسنده آن هستیم. داروینیسم چنان سایه مهیبی می‌افکند که زیر آن، گل آفرینش‌گرایی دیگر نمی‌تواند شکوفا شود. آفرینش گرایی، طراحی «هوشمندانه» و نفوذهای غیرعلمی مختلف به علم، باعث شده است که دانشمندان و فیلسوفان از کارشان منحرف شوند. روزنبرگ و مک‌شی همچنین احساس می‌کردند که موظف بودند به برخی از ادعاهای بیه پاسخ دهند، در حالی که می‌توانستند بر بررسی بی‌طرفانه زندگی تمرکز کنند، فارغ از این غرور که انسان‌ها در جهان مرکزی هستند. این کتاب حتی برای افرادی که هیچ دانشی از زیست شناسی، فلسفه یا داروینیسم ندارند، دشوار نیست.
فلسفه علم: مقدمه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alex Rosenberg (الکس روزنبرگ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مشکلات فلسفی را که علم از طریق بررسی سؤالاتی در مورد ماهیت، روش ها و توجیه آن مطرح می کند، شناسایی می کند. مقدمه ای ارزشمند برای دانشجویان علوم و فلسفه.
علم، ذهن و هنر: مقالاتی درباره علم و درک انسان‌گرایانه در هنر، معرفت‌شناسی، دین و اخلاق به افتخار رابرت اس. کوهن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kostas Gavroglu, John Stachel, Marx W. Wartofsky (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در سه جلد، گروهی برجسته از محققان از رشته‌های مختلف در علوم طبیعی و اجتماعی، علوم انسانی و هنر مقالاتی را به افتخار رابرت اس. کوهن به مناسبت هفتادمین سالگرد تولد او ارائه می‌کنند. گستره مقالات و همچنین اصالت و عمق انتقادی و تاریخی آنها به گستره فوق العاده علایق فکری پروفسور کوهن به عنوان یک دانشمند-فیلسوف و یک انسان گرا و نیز مشارکت او در دنیای اجتماعی ارج نهاده است. و عمل سیاسی علم، ذهن و هنر، جلد سوم مقالات به افتخار رابرت اس. همچنین آثار مهم جدیدی در متافیزیک معاصر، و همچنین در تاریخ فلسفه، و در مورد مسائل چندفرهنگی در آموزش علوم دارد. همکاران شامل پل فایرابند، آدولف گرونبام، جوزف مارگولیس، جوله پروست، ارازیم کوهاک، الی ویزل، میریام بیننستاک و جان سیلبر و دیگران هستند.
چرخش شناختی: دیدگاه های جامعه شناختی و روانشناختی در علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ronald N. Giere (auth.), Steve Fuller, Marc de Mey, Terry Shinn, Steve Woolgar (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگر هیچ چیز دیگری نباشد، دوازده مقاله گردآوری شده در این جلد باید به این ایده کمک کند که بحث های جالب در مورد ماهیت علم هنوز توسط «درون گرایان» در مقابل «برون گرایان»، «عقل گرایان» در مقابل «عقل گرایان، n یا» در حال انجام است. حتی «معرفت شناسان هنجاری» در مقابل «جامعه شناسان تجربی دانش». اگرچه این تمایزات همچنان بر بسیاری از بحث های نظری در فلسفه و جامعه شناسی علم دامن می زند، نویسندگان ما توانسته اند با فراتر رفتن از دغدغه پسا پوزیتیویستی دفاع از تقسیم کار معینی در میان رشته های علم شناسی، از سخت گیری های آنها بگریزند. به سختی می توان ادعا کرد که مورخان، فیلسوفان، جامعه شناسان و روانشناسان ما "پایان ایدئولوژی" یا حتی "عصر احساسات خوب" را برای بحث های خود به ارمغان آورده اند. به طور دقیق تر از همیشه در مورد مسائل عملی ارزیابی و انتخاب روش های مطالعه علم. برای دریافت درک واضح از زمین جدید که در کنفرانس سالنامه مطرح شد، اجازه دهید با تأمل در یک تصویر شروع کنیم. جلد اول مجموعه اخیر مطالعات جامعه‌شناختی که توسط یکی از ما ویرایش شده است (وولگار 1988) تصویری تلطیف‌شده از مجموعه‌ای از کتاب‌های باز ردیف‌بندی شده را نشان می‌دهد که در یک چشم‌انداز معمولی ارائه شده‌اند. شکل گودی به یک ذوزنقه نزدیک می شود و از ذوزنقه های کوچکتر تشکیل شده است که به تدریج از اندازه کوچکتر می شوند و روی یکدیگر انباشته می شوند تا خطی را در عمق نشان دهند. پرسپکتیو نیز تلطیف شده است.
علم و آفرینش: جست و جوی تفاهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John C. Polkinghorne
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جان سی. پولکینگ هورن، کشیش دانشمند مشهور بین المللی، در این جلد دوم (که در ابتدا در سال 1988 منتشر شد) از سه گانه خود، که شامل علم و مشیت و یک جهان نیز می شد، به پرسش های اساسی در مورد چگونگی ارتباط جهان بینی های علمی و الهیاتی با یکدیگر می پردازد. دکتر. پولکینگ‌هورن نشان می‌دهد که چگونه یک فرد دارای تفکر علمی به کار تحقیق الهیات نزدیک می‌شود، و چنین فرض می‌کند که قیاس نزدیکی بین نظریه و آزمایش در علم و اعتقاد و درک در الهیات وجود دارد. او دیدگاه تازه‌ای در مورد پرسش‌هایی از این قبیل ارائه می‌کند: آیا امروز شاهد احیای الهیات طبیعی هستیم - جستجوی خدا از طریق اعمال عقل و مطالعه طبیعت؟ بینش های فیزیک مدرن در مورد درهم آمیختن نظم و بی نظمی چگونه با آموزه مسیحی آفرینش مرتبط است؟ رابطه بین ذهن و ماده چیست؟ پولکینگ‌هورن بیان می‌کند که "بینش‌های قابل‌توجهی که علم در مورد کارکردهای معقول جهان به ما می‌دهد، توضیحی عمیق‌تر از آنچه که خود می‌تواند ارائه دهد، فریاد می‌زند. اگر قرار باشد دین را جدی بگیریم. ادعای آن مبنی بر اینکه جهان مخلوق خداست، باید آنقدر متواضع باشد که از علم بیاموزد که آن جهان واقعاً چگونه است. گفتگوی بین آنها فقط می تواند متقابل را غنی کند."
یک خردگرای حیاتی: نوشته‌های برگزیده از ژرژ کانگیلم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Georges Canguilhem (author), François Delaporte (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Zone Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ژرژ کانگویلهم یکی از برجسته ترین مورخان علم فرانسه است. او که به عنوان یک پزشک پزشکی و همچنین یک فیلسوف آموزش دیده بود، این شیوه ها را با هم ترکیب کرد تا به فیلسوفان نشان دهد که بدون مطالعه دقیق توسعه واقعی علوم، معرفت شناسی وجود ندارد و به مورخان نشان می دهد که هیچ تاریخ ارزشمندی از علم بدون یک فلسفه فلسفی وجود ندارد. درک مبانی مفهومی همه دانش. یک خردگرای حیاتی برای اولین بار گزیده‌ای از مهم‌ترین نوشته‌های کانگویلهم، شامل گزیده‌هایی از دست‌نوشته‌های منتشر نشده قبلی و کتاب‌شناسی انتقادی از کامیل لیموژ را گرد هم می‌آورد. این مجموعه که حول محور موضوعات و مشکلات عمده‌ای که در طول زندگی فکری کانگویلهم را به خود مشغول کرده است، سازماندهی شده است. خوانندگان، خواه با آثار کانگویلهم آشنا باشند یا ناآشنا، به مجموعه وسیعی از تأملات مفهومی و ملموس در مورد معرفت شناسی، روش شناسی، علم و تاریخ دسترسی دارند. کانگویلهم نویسنده ای پرمطالعه است، اما دلاپورت موفق می شود خطوط اصلی اندیشه خود را با وضوحی بی رقیب مشخص کند. خوانندگان با درک بهتری از جایگاه پیچیده و حیاتی او در تاریخ روشنفکری فرانسه دست خواهند یافت. جورج کانگویلهم پروفسور ممتاز در سوربن و مدیر سابق انستیتو تاریخ علوم و تکنیک های دانشگاه پاریس است. از آثار او می توان به La Connaissance de la Vie، ایدئولوژی و عقلانیت در تاریخ علوم زیستی، و نرمال و آسیب شناسی اشاره کرد. فرانسوا دلاپورت، همکار پژوهشی در انستیتو ملی سنت و د لا رشرش پزشکی در پاریس است. او نویسنده بیماری و تمدن و تاریخ تب زرد است.
ژرژ کانگیلم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stuart Elden
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Polity,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ژرژ کانگویلهم (1904–1995) مورخ و فیلسوف علم تأثیرگذار بود که به خاطر تدریس و نوشته‌هایش شهرت داشت. او بیشتر به خاطر کتاب عادی و آسیب‌شناختی‌اش، که در اصل پایان‌نامه دکترا در پزشکی بود، می‌شناسد، اما او همچنین پایان‌نامه‌ای در فلسفه درباره مفهوم رفلکس به سرپرستی گاستون باشلار نوشت. او حامی تز دکتری میشل فوکو در مورد جنون بود. با این حال، کار او بسیار فراتر از آن چیزی است که در ارتباط با این متفکران پیشنهاد می شود. Canguilhem همچنین مجموعه ای از آثار مهم در علوم طبیعی، از جمله مطالعات تکامل، روانشناسی، حیات گرایی و مکانیسم، آزمایش، هیولا و بیماری تولید کرد. استوارت الدن درباره کل کار پیچیده این متفکر مهم، از جمله متون و مواد آرشیوی که اخیراً دوباره کشف شده است، بحث می کند. Canguilhem همیشه به پرسش‌ها از نظر تاریخی نزدیک می‌شد و بررسی می‌کرد که چگونه به لحظه مهمی از زمان رسیده‌ایم، تنش‌ها، انحراف‌ها و مسیرهایی که طی نشده بود را ترسیم می‌کرد. این کتاب که اولین مطالعه جامع به زبان انگلیسی است، راهنمای مهمی برای کسانی است که با مشارکت‌های مهم Canguilhem کنار می‌آیند و برای محققان و دانشجویان رشته‌های مختلف جذاب خواهد بود.
سواد رسانه‌ای و نگاه انتقادی: حقیقت درباره 50 اسطوره اینترنت
نویسنده:
ویراستاران: ماتیاس سی. کتمان و استفان دریِر؛ مترجمان: عباس قنبری باغستان، راهله میلانی؛ ویراستار: مینا راستی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فضای مجازی ,
چکیده :
به موازات توسعه فناوری، ابعاد رفتار کاربران و نیز پیامدهای استفاده آن‌ها از اینترنت و نیز شبکه‌های وابسته به آن نیز روز به روز پیچیده‌تر و گسترده‌تر می‌شود. اگر تا چندی پیش صرفا بحث «استفاده» یا «عدم استفاده» از اینترنت یا «عضویت» یا «عدم عضویت» در شبکه‌های اجتماعی مطرح بود، امروزه جامعه و به طور خاص طیف وسیعی از کاربران در بین حجم انبوهی از موضوعات و مسائل فنی با آثار و پیامدهای فراوان و طولانی مدت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و دینی همچون «اثرات استرایسند»، «الگوریتم پروتکل‌های اینترنتی»، «واقعیت رمزگذاری پایان-به-پایان»، «دارک وب»، «فیلترینگ حبابی»، «حقوق دیجیتال»، «حق فراموش شدگی»، «آستروتورفینگ و شهرت جعلی»، «فناوری نظیر به نظیر»، «دستکاری یا سرقت اطلاعات» و ده‌ها مقوله فنی، حقوقی و ارتباطی دیگر آشکارا سردرگم و رها شده است. بر این اساس، موضوع سواد رسانه‌ای و نیز ابعاد، مؤلفه‌ها و چالش‌های مطرح در زمینه اینترنت و طیف وسیعی از شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی وابسته به آن حائز اهمیت است که باید به صورت ریشه‌ای واکاوی شود.
  • تعداد رکورد ها : 267