جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 139
بررسی کیفیت معراج پیامبر(ص) در نگاه عارفان مسلمان
نویسنده:
عالیه خسروی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
یکی از وقایع زندگی پیامبر (ص) که در زمان حیات خود ایشان و بعدها در میان مسلمانان و غیرمسلمانان بسیار مورد توجه واقع شده، معراج است که ظهور گسترده‌ای هم در آیات قرآن و هم در روایت‌های منقول از پیامبر (ص) و صحابه دارد. یکی از مسائل محل تأمل اندیشمندان مسلمان کیفیت معراج یا همان بحث در جسمانی یا روحانی بودن معراج حضرت رسول (ص) بوده است. در این پایان نامه به مسئله کیفیت معراج از آغاز تا پایان قرن هفتم هجری از دیدگاه عارفان مسلمان پرداخته‌ شده است. نتایج نشان می‌دهد در قرن اول و دوم متن عرفانی مستقلی به مسئله معراج پیامبر(ص) نپرداخته و در قرن سوم اغلب عرفا به معراج روحانی قائلند و عده اندکی مطالب کوتاهی در مورد معراج بیان‌کرده‌اند که در مورد جسمانی یا روحانی بودن معراج دیدگاه خاصی ارائه نداده‌اند. در قرن چهارم اغلب عرفا به معراج جسمانی و روحانی پیامبر معتقد هستند و عده اندکی به معراج روحانی ایشان قائلند. در قرن پنجم تقریبا اکثر عارفانی که به مسأله معراج در آثارشان پرداخته‌اند، به معراج جسمانی و روحانی پیامبر قائلند. در قرن ششم اغلب عرفا به معراج روحانی پیامبر معتقدند و عده اندکی قائل به معراج جسمانی و روحانی پیامبر هستند. در قرن هفتم اغلب عرفا قائل به معراج جسمانی و روحانی پیامبر (ص) هستند و عده اندکی به معراج روحانی پیامبر معتقدند، که دیدگاه عرفا در مورد معراج متأثر از گرایش کلامی‌‌شان است.
در آمدی بر عالم مثال یا صور معلقه
نویسنده:
عبدالرضا جمال زاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ساوه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه,
چکیده :
متفکران و حکماء یونانی، اسلامی و هندی بر وجود عوالم گوناگون اذعان دارند اما حکمایی مانند ابن سینا، محقق داماد، ملاعبدالرزاق لاهیجی و میرفندرسکی وجود عالم مثال یا مثل معلقه را منکر شده اند. در عصر اسلامی حکمایی مانند شیخ اشراق، ملاصدرا و سبزواری بر اثبات آن و لزوم وجود آن به غایت پا فشاری نموده اند. این حکیمان معتقدند که بین عالم عقلی که عالم مجردات محض و عالم حسی که عالم مادیات محضه است، عالمی است که موجودات آن عالم، مقدار و شکل دارند اما ماده ندارند بنابرین مجردات محضه، مجردند از ماده و مقدار هر دو، و مادیات محضه متلبسند به ماده و مقدار هر دو، و موجودات عالم مثال از ماده مجردند اما به مقدار متلبسند. این عالم را عالم مثال و خیال منفصل و عالم برزخ می گویند. نظام عقلی، احسن نظام های ممکن و اتقن آنها است، آنگاه نظام مثالی که ظل نظام عقلی است قرار دارد. تثبیت نظام مثالی از مناظر گوناگون هستی شناسی، معرفت شناسی و دین شناسی اهمیت خاصی دارد. بر وجود عالم مثال ادله فراوانی از جمله قاعده امکان اشرف ارائه شده است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 18
عوالم العلوم و المعارف من الآیات و الاخبار و الاقوال القسم الاول من الجزء الثالث من المجلد الخامس عشر (في النصوص على الأئمة الإثني عشر عليهم السلام و مستدرکاتها)
نویسنده:
عبدالله بحرانی اصفهانی؛ محقق: محمدباقر موحد ابطحی اصفهانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مدرسة الامام المهدی علیه السلام,
کلیدواژه‌های اصلی :
کلیدواژه‌های فرعی :
احادیث امامت , معراج پیامبر(ص) , احادیث امامت ائمه اثنی عشر(ع) , احادیث امامت امام علی(ع) , امامت به نص رسول الله ( ص ) , امامت ائمه اثنی عشر ( ع ) , نص پیغمبر صلی الله علیه و آله به غیبت امام ثانی عشر علیه السلام , نص جلی بر امامت علی علیه السلام , امامت بعد از امام علی ( ع ) , امامت امام علی(ع) , نص امام جعفر صادق علیه السلام به امامت موسی کاظم علیه السلام , نص امام حسن(ع) به امامت حسین(ع) , نص امام حسن عسکری علیه السلام به امامت مهدی علیه السلام , نص امام حسین علیه السلام به امامت زین العابدین علیه السلام , نص امام رضا علیه السلام به امامت محمد تقی علیه السلام , نص امام زین العابدین علیه السلام به امامت محمد باقر علیه السلام , نص امام علی علیه السلام به امامت ائمه علیهم السلام , نص امام علی النقی علیه السلام به امامت حسن عسکری علیه السلام , نص امام محمد تقی علیه السلام به امامت علی النقی علیه السلام , نص امام محمد باقر علیه السلام به امامت جعفر صادق علیه السلام , نص امام موسی کاظم علیه السلام به امامت رضا علیه السلام , نص امیر المؤمنین علیه السلام بر عدد ائمه علیه السلام , نص پیغمبر صلی الله علیه و آله بر امامت حسین بن علی علیه السلام , نص امام علی علیه السلام به امامت حسن علیه السلام , نص امام علی علیه السلام به امامت حسین علیه السلام , نص امام علی علیه السلام به امامت مهدی علیه السلام , احادیث امامت ائمه ,
چکیده :
«عوالم العلوم و المعارف و الاحوال من الآیات و الاخبار و الاقوال» نوشته شیخ عبدالله بحرانی اصفهانی است، که توسط محمدباقر موحد ابطحی اصفهانی تحقیق شده و درباره حضرت زهرا علیها السّلام تا امام جواد علیه‌ السّلام می‌ باشد. مؤلف در این اثر در صدد جمع آوری روایات مختلف زندگی و مناقب آن حضرت بوده و با تدوین این مجموعه خواسته است تکمله و استدراکی بر کتاب بحار الانوار تنظیم کند. وی تلاش کرده مواردی را که مرحوم مجلسی در بحار نیاورده است ارائه کند. ضمن اینکه فصل بندی عوالم، ریزتر و عناوین آن جزئی تر است. منابع این کتاب همانند منابع بحار بسیار متنوع و گسترده است اعم از منابع شیعه و سنی. مؤلف پس از ذکر منبع هر خبر، با بیان سلسله سند، آن را آورده است. در این اثر تحلیل و ارزیابی اخبار یا اظهار نظری از سوی مؤلف دیده نمی‌ شود. در لابلای ابواب کتاب و پس از اتمام هر باب هم مستدرکاتی توسط محمدباقر موسوی موحد ابطحی افزوده شده است. کتاب حاضر به بررسی نصوص امامت ائمه علیهم السلام می پردازد.
موسوعة أهل البیت علیهم السلام المجلد 1 (سيرة محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله النبي الاعظم)
نویسنده:
علی عاشور
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار نظیر عبود,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «موسوعة أهل البیت علیهم السلام» نوشته علی آشور، که به بررسی زندگی چهارده معصوم در بیست جلد می پردازد. جلد اول و دوم این کتاب به موضوع پیامبر اسلام، حضرت محمد (ص) می پردازد. برخی از عناوین مرتبط با جلد اول شامل: وجوب الاعتقاد بجمیع الانبیا، نسب النبی محمد (ص)، خاتم النبیین، رسائل النبی الاعظم (ص) الی الملوک، مولد النبی و غیره می باشد.
صحيح من سيرة النبي الأعظم صلی الله علیه و آله المجلد 3
نویسنده:
جعفر مرتضى عاملی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الحدیث,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«الصحیح من سیرة النبی الاعظم (ص)» نام مجموعه کتاب‌ هایی است در ۳۵ جلد که توسط سید جعفر مرتضی عاملی در شرح زندگانی حضرت محمد (ص) نوشته‌ است. نویسنده از بیست سالگی شروع به مطالعه و تحقیق در مورد سیره نبوی کرده و حاصل مطالعات خود را به تدریج منتشر ساخته‌ است. نویسنده در این کتاب‌ ها به بررسی اثرات مسئله منع حدیث در درستی حقایق تاریخی و نقش تازه‌ مسلمانان اهل کتاب در تاریخ اسلام می‌ پردازد و روش‌ های سیره‌ نگاری را بررسی و اسلوب خود را تشریح می‌ کند. جلد سوم کتاب ‌در برگیرنده معراج رسول الله (ص)، هجرت مسلمین به حبشه و شعب ابی‌طالب، سفر به‌ طائف، ‌بیعت با مردم مدینه (انصار) و هجرت به مدینه می‌ باشد. البته مؤلف نظرات ‌و انتقادات خود را در ‌لابلای مطالب‌ به نحو صریح عنوان می‌ دارد و اشاراتی به تبعات‌ و بهره برداری های بعضی نقل قول های ساختگی در آینده بخصوص در دوره بنی امیه و بنی عباس دارد.
مناقب آل أبي طالب عليهم السلام المجلد 2 (النبي الاعظم صلی الله علیه و آله)
نویسنده:
محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی؛ محقق: علی سید جمال اشرف حسینی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مکتبة الحیدریة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مناقب آل أبي طالب عليهم السلام» نوشته محمد بن علی بن شهر آشوب مازندرانی است. مولف در این کتاب از مناقب و فضایل پیامبر اکرم (ص)، ائمه اطهار (ع) و صحابه سخن گفته است.جلد دوم: شامل مقامات و فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام و كرامات و قضاوت های آن حضرت و ظلم ها و مصیبت های وارده بر اهل بیت علیهم السلام می باشد كه به ترتیب زمانی ذكر شده است.
سيرة النبوية المجلد 13
نویسنده:
نجاح طائی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الهدی لاحیاء التراث,
چکیده :
کتاب «السيرة النبوية» نوشته نجاح طائی، که به زبان عربی نوشته شده شرح زندگانی پیامبر (ص) از آغاز تا وفات و شرح وقایع صدر اسلام و صحابه‌ آن حضرت، و ذکر دشمنان و مخالفان صدر اسلام و پس از آن است. جلد سیزدهم این کتاب شامل موضوعات: منهج پیامبر برای هدایت دولت، تدوین سیرت و فلسفه تاریخ، اجداد پیامبر مثل پاکی، دروغ های اموی، پیامبر در جوانی، تاکید پیامبر بر خلافت حضرت علی (ع)، راه های پیامبر برای مشکلات اجتماعی، راه های اقتصادی برای مشکل فقر، تمسک به حدیث ثقلین و قران برای هدایت مردم، اسرا و معراج، تاریخ هجری، جنگ احد، توجه پیامبر بر یهود انصاری و یهود بنی قریظه و غیره می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 139