جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 63
علیه روش: طرح کلی یک نظریه آنارشیستی معرفت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul Feyerabend (پل فایرابند)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه علم مدرن بر خلاف تمرکز بر «روش» علمی، توجه زیادی به درک «عمل» علمی کرده است. کار تحسین شده پل فایرابند، که کمک زیادی به این تأکید جدید کرده است، کمبودهای برخی از ایده های گسترده در مورد ماهیت دانش را نشان می دهد. او استدلال می‌کند که تنها تبیین‌های امکان‌پذیر موفقیت‌های علمی، تبیین‌های تاریخی است و آنارشیسم اکنون باید جایگزین عقل‌گرایی در نظریه دانش شود. ویرایش سوم این متن کلاسیک حاوی مقدمه ای جدید و تأملات اضافی در نقاط مختلف است که در آن نویسنده هم بحث های اخیر در مورد علم و هم در مورد تأثیر محصولات و اقدامات علمی بر جامعه بشری را مورد توجه قرار می دهد. فایرابند در حالی که پوپولیسم یا نسبی گرایی را انکار می کند، همچنان اصرار دارد که صدای افراد بی خبر باید شنیده شود. بنابراین بسیاری از خطرات زیست محیطی برای اولین بار توسط افراد غیر متخصص در برابر فرضیات رایج در جامعه علمی شناسایی شد. ارزیابی مجدد چالش برانگیز فایرابند از ادعاها و درک های علمی مانند همیشه تند و به موقع است.
عصر طلایی فلسفه علم 1945 تا 2000: بازسازی گرایی منطقی، توصیف گرایی، طبیعت گرایی هنجاری، و بنیادگرایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Losee (جان لازی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب راهنمای رویکردهای اصلی فلسفی علم از زمان جنگ جهانی دوم را به خواننده ارائه می دهد. جان لوزی با در نظر گرفتن مبانی، استدلال‌ها و نتیجه‌گیری‌های چهار جنبش اصلی - بازسازی‌گرایی منطقی، توصیف‌گرایی، طبیعت‌گرایی هنجاری و بنیادگرایی - به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه فلسفه درک ما از علم را هم شکل داده و هم آن را گسترش داده است. این جلد شامل شخصیت‌های مهم علم قرن بیستم است و با کارهای فیلسوفان علم قبلی، از جمله نورمن کمپبل، رودولف کارنپ، ارنست ناگل، کارل پوپر، ریچارد داوکینز و جان ورال درگیر است. به طور خاص، عصر طلایی فلسفه علم، 1945 تا 2000 با هدف پاسخگویی به سؤالات زیر است: چگونه باید فلسفه های علم رقیب را ارزیابی کرد؟ آیا فلسفه علم باید یک رشته تجویزی باشد؟ آیا فلسفه علم می تواند بدون تعیین اصول ارزشیابی فرا تاریخی به جایگاه هنجاری دست یابد؟ و سرانجام، درک تاریخ علم چگونه می تواند به ما در تحلیل فلسفه علم کمک کند؟ در پاسخ به این پرسش‌ها، این کتاب به ما نشان می‌دهد که چرا علم را آنگونه که می‌فهمیم. عصر طلایی فلسفه علم 1945 تا 2000 خواندنی ضروری برای دانشجویان و محققانی است که در تاریخ و فلسفه علم کار می کنند.
سیارات، ستارگان، و گوی‌های آسمانی: کیهان قرون وسطایی، 1200-1687 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edward Grant (ادوارد گرانت)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کیهان شناسی قرون وسطی تلفیقی از ایده های یونانی بت پرستان و توصیفات کتاب مقدس از جهان، به ویژه شرح خلقت در پیدایش بود. از آنجایی که کیهان‌شناسی مبتنی بر بحث درباره آثار مرتبط ارسطو بود، مسئولیت اصلی مطالعه آن بر عهده الهی‌دانان مکتبی و فیلسوفان طبیعی در دانشگاه‌های اروپای غربی از قرن سیزدهم تا هفدهم بود. ادوارد گرانت طیف فوق‌العاده‌ای از مضامین، ایده‌ها و استدلال‌هایی را توصیف می‌کند که کیهان‌شناسی مکتبی را برای تقریباً پانصد سال، از حدود سال‌های 1200 تا 1700 تشکیل می‌داد. ، که از ماه تا بیرونی ترین سطح محدب کیهان گسترش یافته است. یکی دیگر از جنبه های مهم این مطالعه این است که فیلسوفان طبیعی در قرن شانزدهم و هفدهم چگونه به تفسیرهای جدید از کیهان شناسی ارسطویی ژئوهلیومرکزی به جای ژئوهلیومرکزی پاسخ دادند.
هیاهوی زیاد برای هیچ: نظریه های فضا و خلاء از قرون وسطی تا انقلاب علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edward Grant (ادوارد گرانت)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف اصلی این مطالعه ارائه توصیفی از ایده های اصلی در مورد فضای خالی در داخل و خارج از جهان است که بین قرن چهاردهم و اوایل قرن هجدهم فرموله شده است. بخش دوم کتاب - در مورد فضای خالی بی نهایت و برون کیهانی - از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اهمیت گزارش پروفسور گرانت دو چیز است: شرح جامع و مفصلی از استدلال های ارسطویی مکتبی برای و علیه وجود فضای خالی ارائه می دهد. و (دوباره برای اولین بار) تحلیلی از تأثیر احتمالی ایده‌ها و استدلال‌های مکتبی بر تفاسیر فضا ارائه می‌کند که توسط نویسندگان غیرمکتبی که انقلاب علمی را ممکن کردند، ارائه می‌کند. فصل پایانی کتاب نه تنها در توصیف مفهوم‌سازی‌های فضا که توسط سازندگان انقلاب علمی ارائه شده است، بلکه در ارزیابی نقش ایده‌های اسکولاستیک به آسانی در دسترس بر مفهوم فضا که برای جهان نیوتنی پذیرفته شده است، منحصربه‌فرد است.
در دفاع از مرکزیت و بی حرکتی زمین: واکنش مکتبی به کوپرنیکیسم در قرن هفدهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edward Grant (ادوارد گرانت)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تاریخ فلسفه طبیعی: از جهان باستان تا قرن نوزدهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edward Grant (ادوارد گرانت)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه طبیعی همه پدیده های طبیعی جهان فیزیکی را در بر می گرفت. به دنبال کشف علل فیزیکی همه اثرات طبیعی بود و توجه چندانی به ریاضیات نداشت. در مقابل، علوم دقیق ریاضی محدود به محاسبات مختلفی بودند که شامل علل فیزیکی نبودند و کاملاً مستقل از فلسفه طبیعی عمل می کردند. اگرچه این امر به آرامی در اواخر قرون وسطی شروع به تغییر کرد، یک اتحاد بسیار کاملتر از فلسفه طبیعی و ریاضیات در قرن هفدهم اتفاق افتاد و در نتیجه انقلاب علمی را ممکن کرد. عنوان اثر بزرگ آیزاک نیوتن، اصول ریاضی فلسفه طبیعی، رابطه جدید را کاملا منعکس می کند. فلسفه طبیعی به «مادر بزرگ علوم» تبدیل شد، که در قرن نوزدهم علوم شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی متعدد را به بلوغ رساند و بدین ترتیب آنها را قادر ساخت که «مادر بزرگ» را ترک کنند و به عنوان کثرت علوم مستقل ما ظاهر شوند.
ساختار انقلاب‌های علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas S. Kuhn (تامس اس. کوهن)
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ساختار انقلاب‌های علمی شناخته‌شده‌ترین کتاب توماس کوهن است که در آن به ارائه معیارهایی برای تشخیص انقلاب علمی می‌پردازد. این کتاب سه بار به فارسی ترجمه شده‌است. این کتاب یکی از پر استنادترین کتب‌های آکادمیک است. ترجمه‌های فارسی: 1-«ساختار انقلاب‌های علمی»، توماس اس کوهن، عباس طاهری (مترجم)، شهرام اقبال زاده (ویراستار)، تهران: قصه 2-«ساختار انقلابهای علمی»، تامس کوهن، سعید زیباکلام (مترجم)، چاپ اول ، ۱۳۸۹ 3-کوهن، تامس (۱۳۶۹)، ساختار انقلابهای علمی، ترجمه احمد آرام، تهران: انتشارات سروش اندیشه: در کتاب ساختار، هدف اصلی کوهن به نقد دیدگاه رایج، که پوزیتیویست‌های منطقی در مورد نحوه شکل گیری و اعتبار سنجی علم می پردازد و نظریه ایشان مبنی بر اینکه انباشت معرفت علمی در طول زمان و افزایش مستمر و پیوسته آنرا نقد می کند و معتقد است که پارادایمهای علمی همانند انقلابات، ناگهانی سر بلند می کنند. دیدگاه کوهن در این کتاب به نوعی بیان می کند که الگو های علمی در دوره های زمانی مختلف بدون پیوستگی تغییر می کنند.
مروری نقادانه بر «ساختار انقلاب‌های علمی»
نویسنده:
فرهنگ ارشاد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
انگیزۀ و هدف اصلی تامس کوهن از تدوین کتاب ساختار انقلاب­های علمی، ارائه تحلیلی در حوزۀ تاریخ فلسفۀ علم و تبیین دگرگونی­ ها و استمرار نهاد علم است. کوهن که تحصیلات خودش را در فیزیک (مهندسی هیدرولیک) تا درجه دکتری به ­پایان رسانده، بیش‌تر به تاریخ فلسفۀ علم (یا به­ گفته بعضی، تاریخ و فلسفۀ علم) گرایش داشت. او تحت‌تاثیر آموزه­ های افرادی مانند ماکس پلانک، الکساندر کوَیره و جیمز کاننت (رئیس دانشگاه هاروارد در زمان تحصیل نویسنده در آن دانشگاه) به این گرایش علاقه‌مند شد. علاوه بر این افراد، لودویگ ویتگنشتاین و استنلی کَیول بر کوهن و علاقه‌مندی او به رویکرد هرمنیوتیک بسیار موثر بودند. او در این کتاب، که در زمان خود (دهۀ 1960) کاری به ­واقع نوآورانه بود، مفاهیم مهمی را به­ کار می­ گیرد که شاید مهم‌ترین آن­ها ”پارادایم“ و ”اجتماع علمی“ باشد. مناسباتی که کوهن بین این دو مفهوم بیان نموده در توسعه جامعه­ شناسی علم تاثیر فراوان داشته است. هدف اصلی این مقاله، بازخوانی نقادانۀ این اثر مهم از دید جامعه ­شناختی است.
صفحات :
از صفحه 3 تا 27
درسگفتار سرگذشت فلسفه، دین و علم در غرب
مدرس:
حمیدرضا آیت اللهی
نوع منبع :
صوت , فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف از برگزاری این جلسات آشنایی با آراء مهم متفکرین غرب در سه عرصه فلسفه، دین و علم و ارتباط بین آنها در طول تاریخ و همچنین شناخت واقعی‌تر چالش‌های این سه حوزه و راه‌های برون‌رفت از آن می‌باشد. این درسگفتار به همت جمعی از طلاب حوزه‌های علمیه تهران و حمایت خانه طلاب تهران برگزار شده است که در آن طی چهارده جلسه و به‌صورت مختصر به اهم مسائل موجود در غرب‌شناسی پرداخته شده است.
در بزرگداشت پروفسور رشدی راشد مطرح شد: رشدی راشد تصور ما را از تاریخ علم تغییر داده‌ است
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
حسین معصومی‌همدانی در بزرگداشت پروفسور رشدی راشد گفت: رشدی راشد در طول بیش از پنج دهه کار علمی خود، تصور ما را از تاریخ علم تغییر داده‌ است. توجه هم‌زمان او به تاریخ و فلسفه علم و دستاوردهای او در این حوزه‌ها، همه بر لزوم بیشتر کار او دلالت دارد.
  • تعداد رکورد ها : 63