جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 37
بایدها و اندیشه‌ها: شکاکیت و هنجارگرایی معنا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anandi Hattiangadi (آناندی هاتیانگادی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
کلیدواژه‌های فرعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آناندی هاتیانگادی در کتاب «بایدها و اندیشه‌ها» پاسخی بدیع به استدلال شکاکیت معنا ارائه می‌کند که توسط سائول کریپکی در کتاب ویتگنشتاین درباره قوانین و زبان خصوصی ارائه شده است. کریپکه می‌پرسد چه چیزی باعث می‌شود که هر کسی با هر کلمه‌ای چیزی را معنا کند، و استدلال می‌کند که هیچ واقعیتی در مورد اینکه هیچ‌کس به چه معناست وجود ندارد. استدلال کریپکی الهام‌بخش بحث‌های پر جنب و جوش و گسترده‌ای در فلسفه زبان است، زیرا برخی از اساسی‌ترین مسائل را در این زمینه مطرح می‌کند: یعنی واقعیت، حریم خصوصی و هنجاری بودن معنا. هاتیانگادی استدلال می‌کند که برای رسیدن به این نتیجه ریشه‌ای که هیچ واقعیتی در مورد معنای شخص از یک کلمه وجود ندارد، شکاک باید بر این تز تکیه کند که معنا هنجاری است و این تز شکست می‌خورد. از آنجایی که هر «راه‌حل شک‌آمیز» برای مشکل شک‌گرایانه به‌طور غیرقابل اصلاحی ناسازگار است، هتیانگادی نتیجه می‌گیرد که باید یک واقعیت در مورد منظور ما وجود داشته باشد. هاتیانگادی علاوه بر ارائه یک مرور کلی از بحث در مورد شک معنا و محتوا، بحث مفصلی از مشارکت‌های سایمون بلکبرن، پل بوگوسیان، رابرت براندوم، فرد درتسکه، جان مک‌داول و کریسپین رایت و دیگران در این مناقشه ارائه می‌کند. پیرامون استدلال کریپکه موضوعات مورد بررسی شامل هنجاری بودن معنا و ارتباط آن با هنجاری بودن احکام اخلاقی، نظریات تقلیل و غیر تقلیل معنا، هنجار زدایی در مورد حقیقت و معنا و حریم معنا است.
کتاب راهنمای پژوهشی بلومزبری در فلسفه زبان هند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alessandro Graheli
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب راهنمای پژوهشی بلومزبری در زمینه فلسفه زبان هندی، بررسی سیستماتیکی از فلسفه زبان در سنت هندی ارائه می‌کند و یک منبع تحقیقاتی به‌روز برای درک بهتر تاریخ و جهت‌گیری آینده این رشته ارائه می‌کند. هر فصل به مسئله فلسفی خاصی از دیدگاه سنت‌های بنیادی و متفکران خاص می‌پردازد. این فصول با پوشش بینش فلسفی در مورد زبان که در فلسفه های جریان اصلی Vyakarana، Mima?sa، Nyaya، Vedanta، Budism و Alankarasastra یافت می شود، به پرسش های مهم معنایی و عملی مانند رابطه گوینده با واقعیت، استفاده از فرازبان، تمایز بین جملات، گزاره‌های بیضوی، و کاربردهای مجازی، و تأثیر ساختارهای متنی بر پیام فلسفی. این مجموعه با پیشنهادات بیشتر مطالعه و کتابشناسی مشروح، کمک مهمی به فلسفه زبان معاصر شرقی و غربی دارد.
کتاب راهنمای بلومزبری در فلسفه زبان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Manuel Garcia-Carpintero, Max Kolbel
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: Bloomsbury Companion to Philosophy of Language راهنمای مقدماتی برای درک تاریخ این رشته و همچنین تحولات جدید معاصر ارائه می دهد. این منبع ارزشمند که با آثار فرگه، راسل و ویتگنشتاین شروع می‌شود، تاریخچه‌ای مهم از مفاهیم اصلی در این منطقه ارائه می‌کند. از نحو زاینده و معناشناسی صوری گرفته تا مسائل فلسفی گسترده‌تر مانند زمینه‌های هدفمند، نظریه‌های معنا، و وابستگی به بافت، یک تیم مشهور از متخصصان تحلیل‌های روشن‌تری را در مورد برخی از سؤال‌های اساسی مطرح شده توسط فلسفه زبان ارائه می‌کنند. نتیجه یک مقدمه جامع است که شامل مجموعه‌ای از ابزارهای تحقیقاتی، از جمله A تا Z از اصطلاحات و مفاهیم کلیدی، فهرست دقیق منابع و کتاب‌شناسی کاملاً مشروح شده است. برای دانش‌آموزان و محققانی که به دنبال درک بهتر سؤالات و بحث‌های مرتبط با موضوع هستند، کتاب Bloomsbury Companion to the Philosophy of Language یک ابزار مطالعه ضروری است.
معرفت، زبان و ذهن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(آنتونیو مارکز)Antonio Marques , (نونو ونتورینیا)Nuno Venturinha
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب «تحقیقات فلسفی» ویتگنشتاین یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های قرن بیستم است. این نور جدیدی بر عملکرد زبان و ذهن افکند و کمک قابل توجهی به درک دانش بشری کرد. این کتاب که شامل مقالاتی از محققان مشهور بین‌المللی است، به بررسی توسعه ایده‌های ویتگنشتاین در راستای تحقیقات می‌پردازد. این دیدگاه جامعی از برخی از بحث برانگیزترین موضوعات در مطالعه شاهکار ویتگنشتاین ارائه می دهد و ارتباط آن را در بحث های فلسفی معاصر مورد ارزیابی مجدد قرار می دهد. مشارکت کنندگان: آلبرتو آرودا (دانشگاه جدید لیسبون)، جوئو ورگلیو گالرانی کاتر (دانشگاه اس پائولو)، پی ام اس هکر (دانشگاه آکسفورد)، ناتان هاوتالر (دانشگاه لندن)، امیلیانو لا لیکاتا (دانشگاه پالرمو)، ژروم لتورنور (دانشگاه پاریس هشتم)، نیکولای میلکوف (دانشگاه پادربورن)، ماریا فیلومنا مولدر (دانشگاه جدید لیسبون)، جسا پادیلا گاولوز (دانشگاه کاستیا-لامانچا، تولدو) و روئی سامپایو داسیلوا (دانشگاه جدید لیسبون) دانشگاه آزور).
کتاب راهنمای فلسفه زبان راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(جیلیان راسل)Gillian Russell, (دلیا گراف فرا)Delia Graff Fara
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه زبان شاخه‌ای از فلسفه است که ماهیت معنا، رابطه زبان با واقعیت و روش‌های استفاده، یادگیری و درک زبان را بررسی می‌کند. Routledge Companion to Philosophy of Language یک بررسی جامع و به‌روز از این رشته ارائه می‌کند، ایده‌ها و جنبش‌های کلیدی آن را ترسیم می‌کند و به تحقیقات معاصر و پرسش‌های پایدار در فلسفه زبان می‌پردازد. منحصر به فرد این همراه، پوشش واضح تحقیقات از رشته های مرتبط منطق رسمی و زبان شناسی، و بحث در مورد کاربردها در متافیزیک، معرفت شناسی، اخلاق و فلسفه ذهن است. از نظر موضوعی سازماندهی شده، Companion به هفت بخش تقسیم می شود: موضوعات اصلی. مبانی معناشناسی; بخش هایی از سخنرانی؛ روش شناسی؛ منطق برای فیلسوفان زبان; فلسفه زبان برای بقیه فلسفه; و دیدگاه های تاریخی شامل 70 مقاله منتشر نشده از دانشمندان برجسته - از جمله سالی هاسلنگر، جفری کینگ، سالی مک کانل-گینت، رائه لنگتون، کیت فاین، جان مک فارلین، جف پلتیر، اسکات سومز، جیسون استنلی، استفان استیچلر و زولبوتان استیچلر. --راتلج Companion to Philosophy of Language قول می دهد که جامع ترین و معتبرترین منبع برای دانشجویان و دانش پژوهان باشد.
زبان بد: درآمدی معاصر بر فلسفه زبان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Cappelen , Herman; Dever , Josh
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
درسگفتار زبان، ذهن و جامعه
مدرس:
مهدی نسرین، حسین شیخ رضایی، علی کرباسی زاده
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
دایرة‌المعارف فلسفه راتلج: فلسفه زبان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Craig Edward (Editor) (ادوارد جان کریگ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تحلیل علّیت عدمی
نویسنده:
ارائه دهنده: سیدعلی طالقانی ناقد: حسین منتظری
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سیلابس اولیه استاد عبارت است از: علّیت عدمی در زبان، اهمیت بحث از علّیت عدمی، مسایل مرتبط با علّیت عدمی، مسئله واقع‌گرایی و ناواقع‌گرایی و توضیح‌ آنها، توضیح‌ مشکلات طرفداران واقع‌گرایی. اما فراخور طرح در جلسه، استاد از بحث زبان شروع کرد و به مشکلات واقع‌گرایی ختم نمود. ایشان در ابتدا به مفهوم‌شناسی علّیت عدمی پرداخت و به اهمیت این بحث اشاره کرد. و در بخش دوم هم براساس مقتضای بحث، مطابق سنت فلسفه و کلام اسلامی، یک مرور سریع بر این سنت داشت. به تعبیر ایشان در مقدمه، ازجمله جاهایی که این بحث، در آن به کار رفته، اصولِ اهل‌سنت در بحث قیاس است که فخر رازی به آن پرداخته ‌است. استاد می‌گوید یک‌سری افعال در زبان داریم که اساساً افعال علّی هستند و جالب این است که درعین‌حال عدمی هم هستند، ما در این بحث اجمالاً به اینها می‌گوییم علّیت عدمی. پس قبل از اینکه وارد یک تحلیل بشویم، در سطح زبان طبیعی، علمی، حقوقی، اخلاقی وقتی حرکت می‌کنیم، عباراتی می‌بینیم که مشتمل بر نوعی علّیت است که می‌توانیم به آن بگوییم علّیت عدمی و این را در مقابل علّیت وجودی بگذاریم. به قول استاد، چند دهه‌ای است که توجه فیلسوفان تحلیلی به این موضوع جلب شده است. آدم‌های زیادی در این زمینه کار کردند، مثل دیوید لوئیس، آرمسترانگ وغیره. استاد در ادامه و به مقتضای بحث، از میان شیعه نیز به مدعیات آقای فیاضی در باب علّیت عدمی پرداخت که بنابر تعریف فیاضی، مهم‌ترین مصداق آن این است که عدم وجود العله، علهٌ لعدم المعلول و دیگری اینکه گفته‌اند: علت امتناع دور، امتناع توقف شیء علی نفسه است.
بشری انگاری قرآن کریم بر اساس نگره افعال گفتاری: بررسی و نقد نگره قرآن شناختی مجتهد شبستری
نویسنده:
حمیدرضا شاکرین
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
محمد مجتهد شبستری با تکیه بر پاره‌ای نگره‌های فلسفه زبانی معاصر، به‌ویژه نظریه افعال گفتاری نتیجه‌هایی برگرفته است که بر اساس آنها سخن‌گفتن خداوند متعال را با انسان از راه وحی رسالی ناممکن کرده، باب مفاهمه زبانی وی با بشر مسدود انگاشته می‌شود. نتیجه روشن این گمانه آن است که قرآن نمی‌تواند کلام الاهی باشد، بلکه در لفظ و معنا کلامی بشری است. اکنون بر آن هستیم تا نگاهی به فلسفه زبان معاصر، مهم‌ترین تکیه‌گاه قرآن‌شناسی شبستری، افکنده، چگونگی دلالت آن بر نگره قرآن‌شناختی بشری‌انگارانه وی را بازکاویم.
  • تعداد رکورد ها : 37