جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 27
داروینیسم و ​​الهیات طبیعی: دیدگاه های در حال تحول [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Robinson (اندرو رابینسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge Scholars Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا مسیحیت می تواند با نظریه تکامل داروین از طریق انتخاب طبیعی سازگار شود؟ علوم زیستی چه ارتباطی با اندیشه دینی دارد؟ آیا الهیات مسیحی چیزی برای ارائه در مورد تدوین فرضیه های علمی دارد؟ این پرسش‌ها از جمله مواردی هستند که در این مجموعه مقالات برخاسته از نشست انجمن علم و دین بریتانیا که به مناسبت دویستمین سالگرد تولد داروین و صد و پنجاهمین سالگرد انتشار کتاب منشأ گونه‌ها در کمبریج برگزار شد، بررسی شده است. این جلد مشارکت‌های گروهی برجسته از دانشمندان برجسته در زمینه علم و دین از جمله دنیس الکساندر، آر جی بری، جان هدلی بروک، سارا کوکلی، سلیا دین-دراموند، دیوید فرگوسن، دیوید نایت، کریستوفر ساوت‌گیت را گرد هم می‌آورد. ، نیل اسپروی و کنت ویلسون. مقاله ها حول موضوع الهیات طبیعی سازماندهی شده اند، تلاش برای نتیجه گیری الهیات از تأمل در جهان طبیعی. این مقالات دیدگاه های تاریخی، فلسفی و الهیاتی را پوشش می دهند و برخی از رویکردهای معاصر به الهیات طبیعی را در زمینه داروینیسم بررسی می کنند.
کتاب راهنمای بلک ول در باره الهیات طبیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(ویلیام‌ لین کریگ)William Lane Craig, (جی. پی. مورلند)J. P. Moreland
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: با کمک مقاله‌های عمیق برخی از فیلسوفان برجسته جهان، «همراه بلک‌ول برای الهیات طبیعی» ماهیت و وجود خدا را از طریق عقل انسانی و شواهدی از جهان طبیعی بررسی می‌کند. ارائه‌دهنده بررسی عمیق و پیشرفته استدلال‌های اصلی الهیات طبیعی شامل مشارکت‌های فیلسوفان درجه یک که به دلیل کارشان در مورد موضوعات مرتبط شناخته شده‌اند. استدلال‌های مربوطه را در پرتو جدیدترین، پیشرفته‌ترین فلسفی و علمی به‌روزرسانی می‌کند. بحث‌ها در تقابل و مخالفت مفید با استدلال‌های «آتئیست‌های جدید» قرار می‌گیرد.
شناخت ما از خدا: مقالاتی درباره الهیات طبیعی و فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kelly James Clark (کلی جیمز کلارک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: الهیات طبیعی، پروژه بیان، دفاع و کلزمگ برهان وجود و ماهیت خداوند بدون کمک وحی خاص است. الهیات فلسفی که از روش های عقلی الهیات طبیعی استفاده می کند، محدود به مقدماتی نیست که از طریق مشاهده و عقل قابل تشخیص باشد. ممکن است به درستی از مقدماتی استفاده کند که از طریق وحی خاص قابل شناخت است. در حالی که پروژه الهیات طبیعی ممکن است به عنوان تلاشی برای نشان دادن وجود خدا تعبیر شود، نمی توان اهمیت استفاده از عقل یا تجربه برای درک، تعیین یا ارزیابی صفات را نادیده گرفت. شخص می خواهد در پایان یک برهان در الهیات طبیعی خدا بداند که آیا وجود خدا را اثبات کرده است و نه صرفاً prim urn mobilum، منبع الزام اخلاقی یا کمیته ای از طراحان محدود. در حالی که خدا ممکن است محرک و طراح اصلی کیهان باشد، هیچ یک از این صفات به تنهایی برای ادعای الوهیت کافی نیست. بنابراین، تشخیص دقیق پروژه الهیات طبیعی از الهیات فلسفی دشوار است. پروژه الهیات طبیعی کلاسیک تلاش برای اثبات وجود و ماهیت خدا با استدلال هایی است که از مقدماتی استفاده می کند که همه مخلوقات عقلی موظف به پذیرش آن هستند.
تکامل هرج و مرج: ایمان، علم و دین بد در جهانی بدون خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(استیو اولسون)Greg Graffin, Steve Olson(گرگ گرافین)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
HarperCollins e-books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بیشتر مردم گرگ گرافین را به عنوان خواننده گروه پانک Bad Religion می شناسند، اما تعداد کمی می دانند که او همچنین مدرک دکترای خود را از دانشگاه کرنل دریافت کرده و تکامل را در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس تدریس می کند. در کتاب Anarchy Evolution، گرافین استدلال می کند که هنر و علم ارتباط عمیقی دارند. گرافین وقتی نوجوانی بزرگ می‌شد که «مواد مخدر، رابطه جنسی و مشکلات در هر شب ممکن بود به وجود بیاید»، گرافین متوجه شد که مطالعه تکامل چارچوبی را فراهم می‌کند که از طریق آن می‌تواند جهان را درک کند. در این کتاب تحریک‌آمیز و شخصی، او به بلوغ خود به عنوان یک هنرمند و شکل‌گیری جهان‌بینی طبیعت‌گرایانه‌اش در مورد مسائل مربوط به خدا، علم و وجود انسان اشاره می‌کند. در حالی که نبرد بین دین و علم اغلب با واضح ترین اصطلاحات نمایش داده می شود، تکامل آنارشی بینش های تازه و ظریفی را در مورد بحث طولانی مدت در مورد الحاد و شرایط انسانی ارائه می دهد. این کتابی است برای هر کسی که تا به حال به این فکر کرده است که آیا خدا واقعا وجود دارد یا خیر.
فیزیکِ الهیاتی: دین و علم در اروپا (1650-1750) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ann Blair, Kaspar von Greyerz
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اولین مطالعه طولانی کتاب در زمینه الهیات فیزیکی، مفهوم گسترده جدایی مدرن اولیه و پیوسته در حال پیشرفت دین و علم را زیر سوال می برد. در آغاز حدود سال 1650، ظهور تعدادی از مفاهیم، ​​روش ها و ابزارهای علمی جدید، سنتزهای موجود علم و علم را به چالش کشید. دین فیزیک الهیات، که ارزش‌های مشاهده تجربی و شخصی را در بر می‌گرفت، یک جنبش بین‌المللی در اوایل عصر روشنگری بود که بر علم جدید تمرکز داشت تا درباره خلقت و مشیت الهی استدلال کند. با تطبیق علم جدید با مسیحیت در بسیاری از مذاهب، فیزیک-الهیات نقش مهمی در انتشار ایده‌ها، فرضیات و علاقه به مطالعه طبیعت جدید به عموم مردم داشت. در این کتاب، شانزده محقق برجسته مجموعه‌ای غنی از مقالات را در مورد شرایط و دامنه جنبش، استدلال‌های علمی و مذهبی، و حساسیت‌های زیبایی‌شناختی آن ارائه می‌کنند. مشارکت‌کنندگان: آن بلر، سیمونا بوسکانی لئونی، جان هدلی بروک، نیکلاس بروکر، کاترین کالووی، کاتلین کروتر، برندان دولی، پیتر هریسون، باربارا هانفلد، اریک جورینک، اسکات ماندلبروت، برایان دبلیو اوگیلوی، مارتین پچارمن، جاناتان شیهان، آن شارلوت ترپ، رینک ورمیج، کاسپار فون گریرز
کتاب راهنمای ریچارد هوکر (کتب راهنمای بریل در باب سنت مسیحی) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Torrance Kirby, Rowan Williams
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Pub,
چکیده :
Richard Hooker was a learned philosophical theologian and engaged polemicist of the later sixteenth century who explained and defended the Elizabethan religious and political settlement.
آناتومی دئیسم [مقاله لهستانی]
نویسنده:
Stefan Klemczak (استفان کلمچاک)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله به بررسی موضوعی به ظاهر ساده می پردازد: دئیسم قرن هفدهم و هجدهم. از منظر تاریخی و فلسفی، عمدتاً از طریق تحلیل‌های وین هادسون به این موضوع پرداخته می‌شود. مطالعه عمیق کار هادسون نشان می‌دهد که ما با تنوع غیرمنتظره دیدگاه‌ها، همانطور که در آثاری مانند The English Deists اشاره شده است، روبرو هستیم. به نظر می رسد اظهارات او در رابطه با مفاهیم مختلفی که به عنوان دئیست به کار می روند، لذت کسانی را که به دنبال ایجاد بینش های ساده از تاریخ و طیفی از فیلسوفان تحلیلی هستند، از بین می برد. این بررسی‌ها در مورد دئیسم همچنین دیدگاه گسترده‌تری دارند و آن را به‌عنوان برداشتی مدرن از الوهیت غیر مذهبی نشان می‌دهند که با اصطلاح «خدای فیلسوفان» بیان می‌شود. تاریخچه مشقات جدایی مفاهیم فلسفی الوهیت از باورهای دینی حداقل به دو دلیل حائز اهمیت است. برای یکی، گرایش فلسفی به ارائه ساختاری از واقعیت مستقل از تصورات مذهبی سنتی را برجسته می‌کند، و برای دیگری به ما اجازه می‌دهد تا انتظارات و ادعاهای مشروط تاریخی بشر را از طریق انواع روش‌های به تصویر کشیدن «الهی» در نظر بگیریم.
الهیات طبیعی معاصر و ادوار آن
نویسنده:
روزبه زارع
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
درسگفتار از الهیات کلاسیک تا الهیات دیالوگی
مدرس:
رسول رسولی پور
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«از الهیات کلاسیک تا الهیات دیالوگی: بررسی موردیِ دین گفت‌وگویی امام موسی صدر» کانون گفت‌وگوی مؤسسۀ امام موسی‌صدر با همکاری باشگاه اندیشه سلسله درس‌گفتارهای «از الهیات کلاسیک تا الهیات دیالوگی» را با حضور دکتر رسول رسولی پور، استاد فلسفه دانشگاه خوارزمی و دین پژوه و دیالوگ پژوه برجسته در فصل تابستان برگزار می‌کند. در این درس‌گفتارها، ضمن شرح انواع تلقی از دین‌ورزی بر اساس آرای دین پژوهان برجسته معاصر، مدل جدیدی از خداباوری با عنوان الهیات دیالوگی با بررسی موردیِ دین گفت‌وگویی امام موسی صدر طراحی می‌شود. ‌ عناصر دین‌ورزی گفت‌وگویی در آثار مارتین بوبر و مجموعه ۱۲ جلدی گفتارها و مصاحبه‌ها و مقالات امام موسی‌صدر با عنوان «گام به گام با امام» مبنای این جلسات مطالعاتی خواهند بود. دکتر رسولی‌پور، در جلسه معرفی این نشست‌ها که ۲۷ خرداد برگزار شد، به شرحی از چشم انداز درس‌گفتارها و موارد قابل طرح در آنها پرداخت. او ضمن اشاره به الهی‌دانان برجسته‌ چون مارتین بوبر، یان باربور، جان پوکینگهورن و سید حسین نصر، ارائه‌ خود از کلام جدید و اندیشه نوین دینی را منبعث از آثار این دانشمندان عنوان کرد. استاد فلسفه دانشگاه خوارزمی همچنین به ۹ مدل الهیات و دین ورزی بر اساس فصل دوازدهم کتاب «دین و علم» باربور، با این عناوین اشاره کرد: «الهیات کلاسیک، دئیستی، نوتوماسی، کوانتومی، لوگوسی، کِنوتیک، تحلیل زبانی، تجسّد و پویشی» که قرار است برای رسیدن به فهم عمیق‌تری از الهیات دیالوگی در این درس‌گفتارها بر آنها تامل شود. درس‌گفتارهای «از الهیات کلاسیک تا الهیات دیالوگی» در فصل تابستان ۱۴۰۰ هر پنج‌شنبه ساعت ۷ تا ۹ صبح در باشگاه اندیشه به آدرس خیابان انقلاب اسلامی، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳ برگزار خواهد شد. گفتنی است این جلسات در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود و حضور برای همگان آزاد و رایگان است.
  • تعداد رکورد ها : 27