جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30
سيرة النبوية المجلد 14 (تحريف اسماء اولاد المعصومين)
نویسنده:
نجاح طائی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الهدی لاحیاء التراث,
چکیده :
کتاب «السيرة النبوية» نوشته نجاح طائی، که به زبان عربی نوشته شده شرح زندگانی پیامبر (ص) از آغاز تا وفات و شرح وقایع صدر اسلام و صحابه‌ آن حضرت، و ذکر دشمنان و مخالفان صدر اسلام و پس از آن است. جلد چهاردهم این کتاب شامل موضوعات: توطئه امویان در به خطا انداختن تعداد فرزندان امامان معصوم و تغییر اسم های فرزندان امام علی (ع)، عبدالله بن علی (ع)، عمرو بن علی (ع)، عبدالله بن حسن بن علی (ع)، عمرو بن حسن بن علی (ع)، فرزندان امام حسین (ع)، حمله به امام علی و فرزندان معصومین، ازدواج ام کلثوم و عمر و غیره را شامل می شود.
عباس ابوالفضل ابن امیرالمؤمنین علیهماالسلام، سماته و سیرته
نویسنده:
محمدرضا حسینی جلالی؛ مقدمه نویس: نورالدین موسوی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: مکتبة ودار مخطوطات العتبة العباسیة المقدسة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «العباس ابوالفضل ابن امیرالمؤمنین (ع)، سماته و سیرته» نوشته محمدرضا حسینی جلالی است. این اثر شامل یک مقدمه بسیار کوتاه، دو قسم (مجموعاً در شش باب)، و یک خاتمه است. قسم اول درباره ویژگی های شخصی و روحی و سیمای حضرت ابوالفضل العباس است و قسم دوم درباره سیره ایشان در کنار سه امام ـ پدرش امیرالمؤمنین و دو برادرش حسنین علیهماالسلام ـ است و مطالعه جایگاه ویژه آن حضرت در کربلا. این کتاب با خاتمه ای با عنوان «العباس معجزة الحسین علیهماالسلام» پایان می پذیرد و از آن پس، سه ضمیمه در آخر کتاب بدان افزوده شده است. ضمیمه اول زیارات مأثور آن حضرت است و ضمیمه دوم همسر و فرزندان و شخصیت های شاخص از ذریه ایشان بنا بر کتب انساب است و ضمیمه سوم خلاصه کتاب. ضمیمه دوم کتاب درباره فرزندان آن حضرت، پژوهشی است که در نوع خود، بدیع است و هم از جهت حجم قابل توجه است که در بیش از صد صفحه نگاشته شده و هم از جهت اتقان در بررسی منقولات کتب انساب.
أهل البيت في مصر
نویسنده:
هادی خسروشاهی؛ محقق: محمد شوقی
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ، معاونت فرهنگی، مرکز مطالعات و تحقیقات علمی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«أهْلُ البَیْت فی مِصْر» مجموعه مقالاتی به زبان عربی، از برخی نویسندگان معاصر عرب است که سید هادی خسروشاهی آن‌ را گردآوری کرده است. این اثر درباره مقابر و مشاهد منسوب به خاندان پیامبر (ص) در کشور مصر است. «اهل البیت فی مصر» علاوه بر آنکه عشق و علاقه مصری‌ ها به اهل بیت (ع) را نشان داده، راهنمایی برای مراقد اهل بیت و تاریخ و معماری آن‌ ها به شمار می‌آید. مقالات این مجموعه از منابع مختلفی گرفته شده‌ اند. مولف با با بهره‌ گیری از مطالب کتب قدیم و جدید همراه با مشاهدات خود، مباحث کتاب را این‌ گونه تنظیم نموده است: مقدمه، تقریب مذاهب، جایگاه و شأن و منزلت اهل بیت، اهل بیت مدفون در مصر که شامل این افراد می‌گردد: امام حسین (ع)، حضرت زینب (س)، سیده نفیسه، سکینه دختر امام حسین (ع)، فاطمه دختر امام حسین (ع)، رقیه دختر امام علی (ع)، ابراهیم فرزند امام حسن (ع)، حسن انور نوه امام حسن (ع)، زید فرزند امام زین‌العابدین (ع)، محمد جعفری فرزند امام صادق (ع)، سیده کلثوم نوه امام صادق (ع)، عایشه دختر امام جعفر صادق (ع)، زیارت قبور اهل بیت (ع).
إتحاف بحب الأشراف
نویسنده:
عبد الله بن محمد بن عامر شبراوي؛ محقق: سامي غریري
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم ایران: دارالکتاب الإسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«الإتْحاف بِحُبّ الأشْراف»، کتابی در شرح حال خاندان پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه معصومین (علیهم السلام) تألیف جمال الدین ابو محمد عبدالله بن محمد بن عامر شبراوی از عالمان اهل سنت الازهر قاهره است. او در این کتاب، نام ائمه معصومین علیهم السلام و ابواب مختص به هر امام را به شیوه‌ ای خاص بیان می‌ کند. مؤلف ابتدا به بیان احادیثی درباره مقام و منزلت اهل بیت و ذریه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌ پردازد. سپس شرح حال امام حسن (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) را محور قرار داده و به صورت مفصل درباره آن دو امام سخن گفته است. در ادامه، فصلی را به بیان جواز و عدم جواز لعن یزید اختصاص داده و با نقل قول گروهی از عالمان اهل سنت از کنار آن گذشته و در همان باب، تاریخ کربلا را پی می گیرد. مؤلف به جهت سکونت در قاهره و اهمیت مشهد الرأس و کرامات مقام منسوب به سرِ مقدس امام حسین (علیه السلام) بابی را به این محل اختصاص داده است. باب پنجم کتاب درباره بقیه خانواده پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه سخن می‌ گوید و مؤلف همه را ذیل یک باب جمع کرده است. او درباره پدر، مادر، همسر و دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، حسنین (علیهما السلام)، زید بن حسن، حسن مثنی، امام سجاد (علیه السلام)، امام باقر (علیه السلام) و به ترتیب ائمه شیعه تا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) سخن گفته است. که در این کتاب ذیل بحث از امام دوازدهم با عنوان حجت و به قول شیعه، مهدی منتظر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) یاد شده ولی مؤلف می‌گوید این نظر شیعه درست نیست و او مهدی نیست. مهدی اگر چه از اهل بیت است ولی عمر طولانی ندارد و بعداً متولد خواهد شد.
انوار في نسب آل النبي المختار صلی الله عليه و آله
نویسنده:
محمد بن عبد الله جزي كلبي غرناطي؛ محقق: مهدي رجائي
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم ایران: منشورات مكتبة سماحة آية الله العظمى المرعشی النجفی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «الانوار في نسب آل النبي المختار صلی الله عليه و آله» نوشته محمد بن عبد الله جزی كلبی غرناطی، به معرفی خاندان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و القاب اهل‎ بیت (علیه السلام) ایشان می پردازد. در این پژوهش امامان و امامزادگان با استفاده از علم انساب مورد بررسی قرار گرفته و اولاد و اعقاب امامان به‎ ویژه امام موسی بن جعفر (علیه السلام)، امام رضا (علیه السلام) و امام زین ‎العابدین (علیه السلام) معرفی شده است. نویسنده مختصری از زندگی برخی از امام ‎زادگان که بدون واسطه یا با واسطه کمی به امامان معصوم متصل می‎ شوند بیان کرده و اعقاب این امامزادگان را نیز معرفی کرده و محل زندگانی و وفات آن‎ ها را بیان نموده است.
 من می خواستم راجع به امام زاده ها و اعتقاد به آن بپرسم و اگر سایت یا مطلب کاملی باشد، استفاده کنم؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
پاسخ : مراد از امام زاده، فرزند یا فرزند زادگان ائمه اطهار (ع) است که اولاد با واسطه ی پیامبر اکرم (ص) هستند، ولی در عرف به محل دفن آنها، نیز امامزاده گفته می شود. (از باب ذکر حالّ و اراده محّل). در روایات زیادی از پیامبر اکرم (ص) و ائمه طاهرین (ع) ر بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 30