جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 116
ملاه مراکش: فضای یهودیان و مسلمانان در شهر سرخ مراکش [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Emily Benichou Gottreich
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: «[ملای مراکش] شور و نشاط جامعه یهودی مراکش را در دهه‌های پرآشوب گذشته قبل از حکومت استعماری و در دهه‌های اول زندگی در دوران استعمار به تصویر می‌کشد. اگرچه بر جامعه یهودیان متمرکز است، اما تصویری قانع‌کننده از مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی که تمام مراکش با آن مواجه است ارائه می‌دهد و استاندارد جدیدی برای تاریخ اجتماعی شهری تعیین می‌کند.» - دیل اف ایکلمن ملاه مراکش با در هم تنیدن رشته‌هایی از تاریخ یهودیان و مطالعات شهری اسلامی، تاریخ مکانی را که زمانی بزرگ‌ترین محله یهودیان در جهان عرب بود را در زمینه‌های تاریخی و جغرافیایی مناسب آن نشان می‌دهد. اگرچه این کتاب با پوشش دوره‌های پیشین و متأخر ساخته شده است، اما بر اواخر قرن نوزدهم تمرکز دارد، زمانی که هم سرزندگی ملا و هم استحکام الگوهای دیرینه روابط بین جمعی که در دیوارهای آن رخ می‌داد به شدت مورد آزمایش قرار می‌گرفت. . نحوه زندگی یهودیان و مسلمانان محلی و همچنین اروپاییان مقیم در تغییرات بزرگ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دوران پیش و اوایل استعمار، در روایت زنده امیلی گوتریش بازسازی شده است. با حمایت سخاوتمندانه بنیاد کورت منتشر شد.
پاسخ اسرائیل به افراط گرایی و خشونت یهودی: دفاع از دموکراسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ami Pedahzur
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به این موضوع نظری می‌پردازد که چگونه یک دموکراسی می‌تواند از خود در برابر کسانی که می‌خواهند آن را برانداز یا ویران کنند، بدون نیاز به اتخاذ اقداماتی که بر اصول اساسی ایده دموکراتیک، مانند حقوق بشر، آزادی بیان، تضعیف می‌کند، دفاع کند. و آزادی تشکیل سازمان های سیاسی. در این کتاب چارچوب‌های نهادی و اجتماعی در بحث «پارادوکس» گنجانده شده است تا پاسخی به این سؤال ارائه شود: آیا مسیر طلایی وجود دارد که بتواند بین نیاز سیاست دموکراتیک برای دفاع از خود و در عین حال آشتی دهد. ، مسئولیت حفظ و پاسداری از حقوق اساسی شهروندان خود را حفظ کند؟
قرآن و العقل المجلد 1
نویسنده:
نور الدین حسینی عراقی (اراکی)
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: بنیاد فرهنگ اسلامی، حاج محمد حسین کوشان پور,
چکیده :
تفسیر «القرآن و العقل» اثر آیت الله السيد نور الدين العراقي می باشد. این تفسیر در سه جلد چاپ شده است. در این تفسیر مفسر سعی کرده است با رویکرد عقلی از ابتدای سوره بقره تا سوره احزاب را تفسیر کند. نگاه مفسر کاملا عقلانی بوده است و تلاش می‌کردند یک فهم عقلانی از قرآن را ارائه بدهد و در بحث‌ها و برداشت‌های عقلانی که از قرآن داشتند به امور یقینی تمسک می‌کردند و معمولا از مباحث عقلی بهره می‌گرفتند که یقینی باشد. پس باید بگویم تکیه گاه مولف بر محور عقل و تدبر بود وکوشیده است تا از حدس و گمان و تخمین‌هاى نابجا دورى کند و بریقین‌ها اکتفا کند. سراسراین تفسیر شامل نکته هاى جالب عرفانى و فلسفى است که تقریبا همه تازه ابتکاری‌اند و براى آشنایان به علوم عقلى بهره‌هاى فراوان دارد. مرحوم نورالدین اراکی سعی کردند در تفسیر خود به دفع شبهات توجه ویژه‌ای داشته باشند. و در واقع می‌توان گفت انگیزه مولف ازنوشتن این تفسیردفع شبهه‌هاى است که از جانب ملحدان پیرامون قرآن مطرح کرده بود. ایشان درباره انگیزه نگارش این تفسیر مى‌نویسد: «برخى از دوستانم و از جمله فاضل و دوست کامل، سید عبدالرسول یزدى - ساکن شهر کاظمیه - از من تقاضا کرد در ردّ برخى از شیاطین غربى که ادعا نموده‌اند: «قرآن بر خلاف برهان است»، چیزى بنویسم. لذا تصمیم گرفتم در قرآن نگریسته و مضمون آنچه را که از ظاهر آن به دست مى‌آید، به رشته تحریر در آورم که ملاحظه کردم تمام آیات مطابق انصاف بوده و بر استوانه‌هاى حکمت استوار است.» علامه‌ طباطبایی درباره این تفسیر گفتند : در میان تفسیرهاى مسلمان‌ها چه در بین شیعیان و اهل سنت بر چنین تفسیرى دست نیافتم که حقا براى دفع ایرادهاى خیالى زمان ما سودمنداست. البته قطعا منظور علامه رویکرد عقلی است که مرحوم اراکی نسبت به قرآن داشتند. جلد 1 این جلد با ذکر احادیثی در باب فضل و فضیلت قرآن و عقل شروع شده و سپس به تفسیر و شرح آیاتی از سور ذیل میپردازد: بقره آل عمران نساء مائده انعام
شالوم، سلام و صلح: الهیات آزادی درباره امید
نویسنده:
Constance A. Hammond
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Equinox Publishing (Indonesia) ,
چکیده :
چکیده ماشینی : درگیری بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها از زمان تشکیل دولت اسرائیل ادامه داشته است، درگیری حول مالکیت زمین، سیاست آب، حقوق بشر و حقوق مذهبی. «شالوم/سلام/صلح» واقعیت‌های زندگی در اسرائیل/فلسطین معاصر را با سیاست، جنگ‌ها، دیوار امنیتی، شهرک‌ها و مبارزات جاری آن بررسی می‌کند. این کتاب پس از ایجاد زمینه تاریخی، کتاب مقدس و الهیاتی در پشت وضعیت کنونی، شخصیت‌های کلیدی را معرفی می‌کند که صلح و عدالت را ترویج کرده‌اند و الهیات آزادی‌بخش را به عنوان راهی برای برقراری صلح در اسرائیل/فلسطین بررسی می‌کند. ترکیب تاریخ الهیات رهایی بخش با واقعیت زیسته آن در اسرائیل/فلسطین امروزی، «شالوم/سلام/صلح» منبعی روشنگر برای دانشجویان و محققان سیاست و دین است.
شکاف در اسرائیل: مرجعیت دینی و دموکراسی سکولار [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
S. Clement Leslie
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع این کتاب که برای اولین بار در سال 1971 منتشر شد، کمتر از ماجراهای نظامی اسرائیل مرتبط است، هرچند کمتر آشناست. زیرا این کتاب به تنش‌های معنوی می‌پردازد که زمینه‌ساز آن است و برای توضیح رفتار کشور بسیار پیش می‌رود، همانطور که در قلب برخی از خطرناک‌ترین درگیری‌های سیاسی جهان قرار دارد. ابرقدرت ها در مرزهای آن به مقابله می پردازند. غرب "مدرن" و نیروی ناسیونالیسم عرب نیز همینطور است. همچنین کانون یهودی ستیزی با تهدید بالقوه آن برای آینده همه یهودیان و صلح جهانی است. پرسش‌هایی که در اینجا بررسی می‌شوند، ریشه در ماهیت یهودیت و دو انگیزه متمایز - مذهبی و ناسیونالیستی - دارند که اسرائیل را ایجاد کردند. در قلمرو کوچک آن، برخی از فوری ترین مشکلات معنوی بشر در شدیدترین حالت خود ظاهر می شوند. مردان برای چه زندگی می کنند: برای خود، کشورشان، ارزش های بالاتر؟ چگونگی حل و فصل این تنش‌ها هم بر رفتار اسرائیل با تأثیرات آن بر سرنوشت همه ملت‌ها و هم بر افکار مردم در همه جا درباره مشکلات عمیق‌تر خود و کشورهایشان تأثیر می‌گذارد. بخشی از کتاب به نهادها و سیاست‌های اسرائیل به‌عنوان بیان روح درونی آن می‌پردازد: کیبوتس، ارتش، تجمع تبعیدیان، نگرش به اعراب در داخل و خارج از مرزها، روابط با یهودیان جهان. دو فصل پایانی، مشکل همیشگی هویت یهودی را که در پرتو اقدامات یک دولت مدرن دیده می‌شود، توصیف و تحلیل می‌کند.
مسیحیت افراطی در فلسطین و اسرائیل: آزادی و الهیات در خاورمیانه
نویسنده:
Samuel J. J. Kuruvilla
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
I.B.Tauris ,
چکیده :
چکیده ماشینی مسیحیت از سرزمین‌های فلسطین کتاب مقدس سرچشمه گرفت و صرف نظر از ارتباط قرن بیستمی آن با درگیری اعراب و اسرائیل، برای مسیحیان سراسر جهان، مسیحیت در درجه اول و مهم‌تر از همه زادگاه مسیحیت باقی می‌ماند. جالب اینجاست که حجم جمعیت مسیحی در میان فلسطینی‌هایی که امروزه در اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی زندگی می‌کنند، اکنون نسبتاً ناچیز است. در اینجا، ساموئل جی. کورویلا استدلال می‌کند که فلسطینیان مسیحی اغلب از ابزارهای زیرکانه سیاسی و همچنین از نظر الهیات رادیکال در تلاش‌های خود برای مرتبط جلوه دادن به عنوان یک جامعه اقلیت در جوامع اسرائیلی و فلسطینی استفاده می‌کنند. او توسعه الهیات آزادی مسیحی، به ویژه در کار روحانی فلسطینی انگلیسی نعیم استیفان آتیک و کشیش لوتری فلسطینی میتری راهب، در میان دیگران، را به عنوان بخشی از مبارزات مردم فلسطین برای استقلال ترسیم می کند. با انجام این کار، کورویلا دیدگاه جدیدی از درگیری اسرائیل و فلسطین و نقش مسیحیان در آن ارائه می دهد.
گوساله طلایی بین کتاب مقدس و قرآن: کتاب مقدس، مباحثه و تفسیر از دوران باستان تا اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Pregill
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
OUP Oxford,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب داستان پرستش گوساله طلایی توسط اسرائیلی‌ها را در زمینه‌های یهودی، مسیحی و مسلمان از اسرائیل باستان تا ظهور اسلام بررسی می‌کند. این کتاب به ویژه بر ارائه قرآن از روایت و پیشینه آن در بازگویی های یهودی و مسیحی این قسمت از دوران باستان متأخر تمرکز می کند. در طی قرن‌ها، تفسیر قسمت گوساله دستخوش تغییرات عمده‌ای شد که منعکس کننده زمینه‌های مختلف فرهنگی، مذهبی و ایدئولوژیکی بود که در آن جوامع مختلف از داستان برای مشروعیت بخشیدن به سنت خود، به چالش کشیدن ادعاهای دیگران، و تعیین مرزهای بین خود و دیگران استفاده کردند. . این کتاب به ارزیابی مجدد رابطه بین کتاب مقدس و قرآن کمک می‌کند و در مورد لزوم درک قرآن و تفاسیر اسلامی از تاریخ و روایات اسرائیل باستان به عنوان بخشی از سنت گسترده‌تر کتاب مقدس بحث می‌کند. روایت گوساله در قرآن، که در مفهوم قرآنی میراث اسرائیل و وضعیت یهودیان زمان خود مرکزی است، منعکس کننده تعامل عمیق با روایت کتاب مقدس در خروج است، و همچنین از طریق تفسیری مطلع شده است. و روایات مابع کتاب در گردش در محیط قرآن در اواخر باستان. این کتاب همچنین به موضوع رویکردهای غربی به قرآن می پردازد و استدلال می کند که اتکای تاریخی محققان و مترجمان به تفسیر کلاسیک مسلمانان از کتاب مقدس منجر به نتایج گمراه کننده در مورد معنای قسمت های قرآن شده است.
دیاسپورای جدید بابلی: ظهور و سقوط جامعه یهودیان در عراق، قرون 16-20 میلادی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Zvi Yehuda
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دیاسپورای جدید بابلی: ظهور و سقوط جامعه یهودی در عراق، قرن های 16 تا 20 میلاد مسیح، یک بررسی تاریخی از تکامل جامعه یهودی عراق از اوج عصر طلایی تا ناپدید شدن، ظهور، رشد سریع و نابودی آن ارائه می دهد. زوی یهودا با استفاده از روزنامه ها و آرشیوهای یهودی-عربی در لندن، پاریس، واشنگتن دی سی و منابع دیگر ثابت می کند که از سال 1740 تا 1914، عراق به محل اقامت ده ها هزار یهودی مهاجر از کردستان، ایران، حوزه مدیترانه و ... تبدیل شد. اروپای شرقی و مرکزی. پس از استقرار این یهودیان در بغداد و بین النهرین، برخلاف عادت اجتماعی یهودیان جوامع دیگر در طول تاریخ، «بابلی» شدند و سرزمین مبدأ خود را «فراموش کردند».
نسبت عمران پدر حضرت موسي عليه السلام و عمران پدرحضرت مريم سلام الله عليها چگونه است و آيا مريم مادر عيسي ـ عليه السّلام ـ از نسل بني اسرائيل است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
براي پاسخ به سؤال فوق ذكر اين مقدمه لازم است كه اسرائيل لقب حضرت يعقوب عليه السلام مي باشد و به اولاد حضرت يعقوب عليه السلام «بني اسرائيل مي گويند. تعداد اولاد حضرت یعقوب عليه السلام دوازده نفر بوده است و اين تعداد در قرآن هم ذكر شده است، زيرا حضر بیشتر ...
علل عدم گسترش و ناپایداری تشیع در اندلس
نویسنده:
حسین خسروی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
با تسلط مسلمانان بر اندلس، به مرور آئین و فرهنگ اسلامی در میان ساکنان آنجا گسترش یافت . با این همه به ‌رغم آنکه اندیشه‌های مختلف دینی و گرایش های گوناگون مذهبی مجالی برای بروز و ظهور در اندلس (در دوره اسلامی) به دست آوردند، تشیّع در شمار معدود مذاهبی بود که اساساً فرصتی برای بیان مبانی اعتقادی خود به دست نیاورد و به سبب وجود عواملی چند، راه برگسترش و تثبیت اندیشه‌‌های شیعی در اندلس بسته شد.پرسش اصلی در این پژوهش آن است که علل و عوامل عدم گسترش وناپایداری تشیّع در اندلس چه بود و سیاست ها و برنامه های حکمرانان اندلس خاصه امویان چه تأثیری در این موضوع داشته است؟یافته های نگارنده در پاسخ به سوال اصلی تحقیق از این قرار است که: اندلس از زمان فتح تا سرنگونی خلافت اموی در قرطبه ماهیتی اموی داشت که سیاست های خود را بر مبنای نادیده گرفتن حق اهل بیت استوار ساخته بود.امویان با حمایت همه جانبه ازمذهب مالکی ، مجال هر گونه فعالیت را از دیگر مذاهب،خاصّه تشیّع سلب کردند.انکار حقایق شیعه و انتساب به یهودیّت و مسیحیّت، مبارزه فراگیر با حکومت های شیعی در خارج از اندلس، نگارش آثاری بر ضد شیعه و اعتقادات آنها و جلوگیری از انتشار هر گونه مطلبی درباره عاشورا، پوشاندن واقعیّات تاریخ تشیّع، تشویق به ردّیه نویسی در مسائل شیعی و سرکوب حرکت ها و قیام های شیعی همگی ازجمله اقدام های حکومت اموی بر ضدّ تشیّع در اندلس بود.این اقدام ها باعث شد تا فعالیت ها و کوشش های پیروان تشیّع در اندلس به گونه ای آشکار محدود شده و شیعیان از بیان باورها و انجام مراسم مذهبی خود باز مانند.تنها پس از برافتادن امویان بود که شیعیان فرصتی هر چند کوتاه به دست آورده،با تأسیس خلافت حمودی توانستند شمّه ای از حضور سیاسی- فرهنگی خود را در اندلس نشان دهند.با این همه به دلیل دور ماندن آنها از مراکز علمی، نهاد ها و عالمان و نظریه پردازان دینی و مذهبی خود، آشنایی چندانی با مبانی فکری اندیشه های کلامی و فلسفی شیعه نداشتند. این پژوهش بر اساس روش تحلیلی و با استفاده از منابع،مآخذ و مطالعات تاریخی صورت گرفت.از این رو پرداختن به علل و عوامل عدم گسترش و زمینه های ناکامی تبلیغات شیعیان در اندلس و نیز علل ناپایداری این مذهب در آن سرزمین موضوعی بدیع و پژوهشی نوآورانه بود که لزوم بررسی و تحلیل منابع تاریخی را ایجاب می کرد.
  • تعداد رکورد ها : 116