جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 470
فراتر از مرگ: بازتاب های الهیاتی و فلسفی زندگی پس از مرگ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
IntroDan Cohn-Sherbok , Christopher Lewis (eds.), Introduced by Lionel Blue
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
MACMILLAN,
چکیده :
ترجمه ماشینی: "در کتابی با چنین مطالب متنوع، مسلم است که هر کس چیزی را خواهد یافت که به چالش می کشد و آگاه می کند - و در واقع، گاهی اوقات، الهام می بخشد." - جان بوکر، کلیسا تایمز در طول تاریخ، انسان ها مشغول بقای شخصی پس از مرگ بوده اند. در نتیجه، اکثر ادیان جهانی اعلام می کنند که زندگی در ورای قبر ادامه دارد و آخرت را به اشکال مختلف به تصویر کشیده اند. این تصورات مختلف پاسخ‌هایی را به گیج‌کننده‌ترین پرسش‌های معنوی تشکیل می‌دهند: آیا زندگی قبلی خود را در آخرت به یاد خواهیم آورد؟ آیا بدن خواهیم داشت؟ آیا ارواح بی جسم می توانند یکدیگر را بشناسند؟ آیا ما همچنان به هویت شخصی خود ادامه خواهیم داد؟ آیا مجازات می شویم یا پاداش می گیریم یا جذب الوهیت می شویم؟ این موضوعات اساس این مجموعه مقالات است که چارچوبی برای درک مفاهیم سنتی از آخرت و همچنین دیدگاه های جدید ارائه می دهد.
آشوب و پیچیدگی: دیدگاه های علمی در مورد فعل الهی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Authors: Robert J. Russell , Nancey Murphy , Arthur R. Peacocke (ed.)
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه متشکل از پانزده مقاله پژوهشی، پیامدهای آشفتگی و پیچیدگی در سیستم‌های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی را برای مسائل فلسفی و کلامی در مورد فعل خداوند در جهان بررسی می‌کند. این دومین کنفرانس از پنج کنفرانس بین المللی تحقیقاتی است که توسط رصدخانه واتیکان، رم، و مرکز الهیات و علوم طبیعی، برکلی حمایت می شود. هدف کلی این است که به الهیات سازنده کمک کند زیرا تحقیقات جاری در علوم طبیعی را درگیر می کند و عناصر فلسفی و کلامی را در تحقیقات نظری در حال انجام در علوم طبیعی بررسی می کند.
شماره دوم فصلنامه علمی تخصصی «آکادمیا» انجمن علمی دانشجویی فلسفه دانشگاه فردوسی مشهد (پاییز 1400)
نویسنده:
مدیر مسئول و سردبیر: وحید رستمی
نوع منبع :
مقاله , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
الوافي بكلام المثبت والنافي (في شيئية المعدوم) ويليه رسالة تنزيه ذات خالق العالم
نویسنده:
الشيخ نصير الدين عبد الله بن حمزة بن عبد الله الطوسي المشهدي، تحقیق و تعلیق: عمار جمعه فلاحیه
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مجموعه مقالات , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: گلها,
چکیده :
کتاب حاضر در واقع تشکیل شده از 5 کتاب است با این توضیح: " الوالفی بکلام المثبت و النافی" و "تنزیه ذات خالق العالم" از مصنف یعنی ابن حمزه طوسی و "رساله النفی و الاثبات" از خواجه نصیرالدین طوسی، و " رساله فی عدم کفر من یقول باثبات المعدوم" از محقق حلی و "رساله الرد علی رساله عدم کفر من یقول باثبات المعدوم" از شرف الدین ابن العودی الحلی است.
رسائل سبعه: البرهان، المغالطة، الترکیب، التحلیل، الاعتباریات، المنامات و النبوات، القوة و الفعل
نویسنده:
السید محمدحسین الطباطبایی
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: بنیاد علمی و فکری استاد علامه محمدحسین طباطبایی با همکاری نمایشگاه و نشر کتاب,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
رسائل سبعه مجموعه هفت رساله است كه به ترتيب عبارتند از: البرهان، المغالطه، التركيب، التحليل، الاعتباريات، المنامات و النبوات، القوه و الفعل؛ اما ترتيب تاريخي مقالات چنين است: التركيب، التحليل، الاعتباريات، المغالطه، البرهان، المنامات و النبوات، القوه و الفعل. ممكن است ترتيب و تنظيم موجود در چاپ با نظر خود علامه بوده و ترتيب منطقي مباحث مورد نظر قرار گرفته باشد، نه ترتيب تاريخي آن. درباره در كنار هم قرار گرفتن اين رساله‌ها چند احتمال به نظر مي‌رسد؛ يكي اينكه ايشان اين رساله‌ها را به طور تصادفي كنار يكديگر قرار داده باشد. يعني شش رساله اول ـ كه در ايام اقامت در نجف اشرف نوشته بودند ـ با رساله آخر ـ كه در قم نگاشته بودند ـ را كنار هم جمع كرده باشند. احتمال ديگر اينكه مناسبتي ميان اين رساله‌ها وجود دارد. چهار رساله نخست در منطق هستند و دو رساله بعدي نيز يا درباره اعتباريات و يا مبتني بر مباحث آن مي‌باشند و اگر توجه داشته باشيم كه رساله‌هاي منطقي نيز به اعتباريات مي‌پردازند، بلكه بيشترِ رساله التركيب درباره اعتباريات است، مي‌توان اين محور مشترك را در هر شش رساله ملاحظه كرد. در اين صورت نسبت رساله هفتم (قوه و فعل) كه درباره حركت است و خبري از اعتباريات در آن نيست با ديگر رساله‌ها چه مي‌تواند باشد؟ در نگاه اول شايد هيچ مناسبتي ميان اعتباريات و حركت جوهري به نظر نيايد؛ امّا با توجه به اينكه اعتباريات بحثي در حركت ارادي انسان است، مي‌توان محور مشترك تمامي اين هفت رساله را حركت دانست. موضوع حركت حتي در رساله‌هاي منطقي نيز بررسي شده است. در رساله مغالطه كه از نظر زماني پس از رساله اعتباريات نوشته شده، موضوع مغالطه نسبت با كمالات موجود جاندار مورد توجه بوده است. بنابراين مي‌توان وجه مشترك و جهت‌گردآوري رساله‌هاي هفت‌گانه را موضوع حركت و نيز رابطه موضوعات رساله‌هاي يادشده با حركت به شمار آورد.
درباره شر: جلد اول: الاهیات سنتی؛ جلد دوم: الاهیات مدرن
نویسنده:
گرد آورنده: نعیمه پورمحمدی؛ ترجمه: گروه مترجمان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مجموعه مقالات
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در جلد نخست این مجموعه، نگاه‌های سنتی و نقد آنها و در جلد دوم رویکردهای الاهیاتی مدرن را از نظر خواهیم گذراند. در جلد نخست، ابتدا دو روایت تحلیلی و تازه از برهان شر از جمله روایت شلنبرگ را چیده‌ام تا با اصل برهان شر از راه تقریرهای تازه آن آشنا شویم. سپس پای سخن «فیلسوفان کلاسیک» همچون هایدگر، هیوم، کانت، فروید و یونگ و «الاهیات ادیان» شامل «تئودیسه یهودی»، «تئودیسه مسیحی»، «تئودیسه اسلامی» و «تئودیسه هندی» می‌نشینیم. بعد از آن علل و عوامل «ناکامی تئودیسه‌های سنتی» را از نظر متفکران مدرن پی‌گیری می‌کنیم. میخوانیم که از نظر منتقدان مدرن سه نوع «نقد گفتمانی»، «نقد اخلاقی» و «نقد اگزیستانسی» به الاهیدانان سنتی وارد است. در جلد دوم که به بازنمایی پاسخ‌های جدید می‌پردازد، حاصل کوشش خلاقانه و تحول‌خواه «الاهیات مدرن» در پاسخ به مسئله شر را از نظر می‌گذرانیم: از «الاهیات خدای گشوده» تا «الاهیات پویشی»، «الاهیات اعتراض»، «الاهیات شکاکانه»، «الاهیات مبتنی بر معرفت‌شناسی اصلاح شده»، «الاهیات صلیب»، «الاهیات شبانی»، «الاهیات اگزیستانسی»، «الاهیات عمل‌گرایانه» و «الاهیات فمینیستی».
فلسفه یهود برای قرن بیست و یکم: تأملات شخصی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Hava Tirosh-Samuelson, Aaron W. Hughes (هارون دبلیو هیوز و هاوا تیروش ساموئلسون)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه یهود برای قرن بیست و یکم متفکران یهودی زنده را به نمایش می گذارد که با در نظر گرفتن الهیات، هرمنوتیک، سیاست، اخلاق، علم و فناوری، قانون، جنسیت و بوم شناسی ایده های بدیع تولید می کنند.
سلیمان میمون: عقل‌گرای جزم‌اندیش، تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گرای شکاک: ارزیابی های انتقادی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Gideon Freudenthal (ed.) (گیدئون فرودنتال)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه انگلیسی: سالومون میمون (1753-1800)، یکی از جذاب ترین شخصیت های تاریخ روشنفکری قرن هجدهم، از یک جامعه سنتی یهودی ارتدوکس در اروپای شرقی به برلین آمد تا به دنبال روشنگری باشد. میمون یک بیگانه باقی ماند: یک «اوستجود» در میان یهودیان روشنفکر در برلین، یک آزاداندیش در میان یهودیان آگاه و یک یهودی در میان غیر یهودیان. زندگی نامه او به یک کلاسیک از ادبیات اتوبیوگرافیک عصر روشنگری تبدیل شد. تجربه «بین فرهنگی» او در فلسفه او منعکس شده است. او که مدیون سنت فلسفی میموندی و همچنین سنت فلسفی مدرن اروپایی (به ویژه کانتی) بود، سعی کرد ترکیبی از جهت گیری های معمولی انحصاری: «دگماتیسم عقلانی» و «شک گرایی تجربی». اهمیت میمون در توسعه از کانت به ایده آلیسم آلمانی تایید شده است، اما تفسیر موضع فلسفی خود او از این دیدگاه محدود بسیار متضرر شد. مقالات دانشمندان برجسته گردآوری شده در این جلد بر ترکیب او از «دگماتیسم عقلانی» و «شک گرایی تجربی» متمرکز است.
مروری بر کتاب «مطالعاتی در باب سنتهایِ عقلانیِ اسلامی در قرون میانی»
نویسنده:
حسن عطایی نظری
نوع منبع :
مقاله , مجموعه مقالات , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب ارزشمند «مطالعاتی در باب سنتهایِ عقلانیِ اسامی در قرون میانی » مجموعه مقالاتی است به قلم زابینه اشمیتکه و حسن انصاری که در عرصۀ مطالعات اسامی و به طور خاص حوزۀ شناخت جریان های فکری عقلانیِ اسامی به نگارش درآمده است. این کتاب ویراست بازنگریسته و تازه شده ای است از مجموعه مقالاتی که پیش از این هر یک جدا گانه در مجاّت و مجالات مختلف به چاپ رسیده بوده است و ا کنون در کنار هم و در قالب مجلّدی مستقل بازچاپ شده است. مقالات این کتاب بخش مهمّی از پژوه شهای دامنه دار و پرشماری است که نویسندگان نامبرده طی چند دهۀ اخیر در خصوص مکتب معتزله و دو مذهب مرتبط با آن در قرون میانی اسامی، یعنی امامیّه و زیدّیه منتشر کرده اند. نوشتار حاضر به معرّفی این مجموعه مقالات می پردازد.
صفحات :
از صفحه 58 تا 67
رسائل فلسفی فارابی: مجموعه دوازده رساله از آثار معلم ثانی
نویسنده:
محمدبن‌محمد فارابی؛ مترجم: سعید رحیمیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی,
چکیده :
ابونصر فارابی (324-398 ه . ق)، معلم ثانی را می‌توان موسس فلسفة اسلامی در قرائت مشائی نوافلاطونی آن دانست که با نبوغ، روشن‌اندیشی و دانش وسیع خویش جنبة هستی‌شناختی فلسفة اسلامی را بر محور مفاهیمی همچون وجود، ماهیت، مفارقت، امکان، وجوب، فیض و... پایه‌گذاری کرد. کتاب‌ها و رسالات او طیف وسیعی از دانش‌ها را از منطق و فلسفه تا طبیعیات و موسیقی دربرمی‌گیرد که در این کتاب ترجمة دوازده رسالة فلسفی وی آمده است و عنوان آن رسالات عبارت‌اند از: پیدایش فلسفه؛ فلسفة افلاطون، بخش‌ها و ترتیب مباحث آن؛ مقاصد متافیزیک ارسطو؛ جمع‌بندی اندیشه‌های دو حکیم: افلاطون و ارسطو؛ شرح رسالة زینون کبیر؛ باورهای قلبی؛ اثبات موجودات مجرد؛ در دانش الهیات؛ تعلیقات؛ فصل بندی کتاب اندیشه‌های اهل آرمان شهر؛ پرسش‌های درخشان و پاسخ‌های کامل؛ و نیایشی بزرگ.
  • تعداد رکورد ها : 470