جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 298081
 تحریف ناپذیری قرآن
نویسنده:
علی شاکری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه با عنوان «تحریف ناپذیری قرآن» از یک مقدمه و سه فصل تشکیل یافته است. در مقدمه به معنای لغوی و اصطلاحی تحریف، اقسام تحریف (لفظی و معنوی)، قطعیت عدم تحریف قرآن و انگیزه های طرّاحان تحریف قرآن پرداخته شده است. در فصل اول، تحریف از نظر لغت و اصطلاح، آیات مربوط به تحریف، اقسام تحریف( معنوی و لفظی) و اقسام تحریف لفظی(تحریف به زیاده، تحریف در ترکیب، تحریف به نقیصه) مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل دوم نخست به دلایل تحریف ناپذیری قرآن پرداخته و سپس اشکالات کلام محدث نوری را در مورد مسئله تحریف مورد بررسی قرار داده است. در فصل سوم پس از ذکر سیزده دلیل از دلایل قائلان به تحریف، به نقد و بررسی آن پرداخته شده است.
نقش ابزارهای تبلیغی در بیداری اسلامی
نویسنده:
حامد علی اکبرزاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پیام هر مكتبی در سایه‌ی تبلیغ صحیح، اشاعه و ترویج می‌یابد و در مكتب تشیع نیز عنصر تبلیغ جایگاهی بسیار ارزشمند دارد. مسأله‌ی تبلیغ صحیح و استفاده از ابزارهای تبلیغاتی، از ابتدا در بین شیعیان به ویژه خاندان عصمت و طهارت(علیهم‌السلام) مورد توجه بوده است و این مقوله در ابلاغ پیام‌های حادثه‌ی عاشورا نقش اساسی دارد. در بین كسانی كه وظیفه‌ی خطیر ابلاغ پیام نهضت حسینی را بر عهده داشتند، حضرت زینب كبری(س) به جهت ویژگی‌های شخصیتی و كمالات انسانی، نقش برجسته‌ای ایفا نمود و با استفاده از ابزارهای مختلفی همچون؛ قدرت سخنوری، صبر و استقامت، عواطف انسانی و... توانست به بهترین شكل ممكن وظیفه‌ی خویش در قبال قیام سید الشهداء(ع) را انجام دهد. در این پژوهش، سیره و ابزارهای تبلیغاتی زینب كبری(س) در ابلاغ پیام عاشورا با توجه به آنچه كه در تاریخ و مقاتل بیان شده، مورد بررسی قرار گرفته است.
 تحریض و تحذیر در قرآن و نهج البلاغه
نویسنده:
فردوس بهاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه نخست معنای لغوی تحریض و تحذیر را بیان شده، سپس نصوص قرآن و حدیث درزمینه موضوعات زیر گردآوری و بررسی شده اند؛تحریض به جهاد، پرستش، نماز، زکات، قناعت، وتحذیر از عقوبت آخرت، گناه، ربا و ....
سیری در مناظرات امام صادق با مخالفان
نویسنده:
محمد مهدی محقق
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
بررسی اندیشه سیاسی اصحاب فرهنگستان علوم اسلامی
نویسنده:
محمد صادق پور ابراهیم اهوازی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اگر بپذیریم که فرهنگستان یک جماعت است، این «جریان» نیز مانند هر جماعت دیگر، دارای نوع خاصی از روابط میان اعضایش می­باشد که موارد مشترک بی­شماری از قبیل اصول مشترک، خیر مشترک، قواعد مشترک، معانی مشترک، اهداف و زندگی مشترک را در خود جای داده است. در معرفی و شناساندن یک جماعت، و توصیف چگونگی شکل­گیری و اعلام موجودیت آن، با بررسی ابعاد شخصیتی بنیانگذار، و اشاره به فعالیت­های وی، می­توان انگیزة بنیانگذار را در تأسیس جماعت مورد علاقه­اش کشف کرد. در ادامه، فهمیدن این موضوع که جماعت مذکور، مسائل پیرامونش را چگونه درک می­کند، جایگاه مهمی دارد. بحث دیگر، در راستای پی­بردن به تاریخچه تأسیس یک جماعت، بررسی موضع­گیری­های مختلف جماعت مورد مطالعه، در مسائل و رویدادهای مختلفی است که در آستانه تأسیس به وقوع پیوسته است. عکس­ العمل­های نظری و عملی یک جماعت در مواجهه و رویارویی با حوادث و وقایع جامعه، ما را به غیریت­سازی­ها، و تعاملات جماعت مذکور با جماعات دیگر رهنمون می­سازد. بر این اساس، در این فصل، سعی خواهد شد، تاریخچه شکل­گیری فرهنگستان، مبتنی بر روش جماعت­گرایی بررسی شود.
موعظه و اندرز در نهج البلاغه
نویسنده:
معصومه عباسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موعظه و اندرز از روش های تربیتی قرآنی است که خداوند جهت رستگاری انسانها بدان سفارش نموده است. این روش همواره مورد استفادة پیامبران و اولیاء الهی بوده و آنها در طول تاریخ برای تربیت انسانها از آن بهره گرفته اند. حضرت علی(ع) نیز با تأسی از قرآن و سنت نبوی از روش موعظه و اندرز در هدایت و تربیت مردم به خوبی بهره می گرفتند و این امر در خطبه ها و نامه و بویژه کلمات قصار ایشان که قسمتهایی از آن در قالب نهج البلاغه به دست ما رسیده، کاملاً مشهود است. این پژوهش پس از طرح اهمیت و ضرورت موعظه به بررسی ابعاد و مقوله های مختلف موعظه از دیدگاه حضرت علی(ع) در نهج البلاغه پرداخته که در هر عصر و زمانی قابل استفاده است البته به دلیل گستردگی مقوله موعظه در سخنان امام که می توان گفت سراسر نهج البلاغه مملو از آن است ما تنها به مواعظ اخلاقی آن پرداخته ایم. مواعظ آن بزرگوار در این حوزه، پیرامون ذکر و یاد خدا، تقوی، دعوت به تفکر، زهد و دنیا پرستی، توکل و پرهیز از هوی پرستی، یاد مرگ و پرهیز از آرزوهای دراز، صبر و استقامت و عبرت از سرگذشت پیشینیان می باشد. نویسنده در این پایان نامه تلاش دارد با ارائه نمونه هایی از این مواعظ بیان دارد که در نیل ارتقای سطح تربیتی و فرهنگی انسانها لازم است از آموزه های علوی به عنوان سرچشمة زلال اسلام ناب و الگوی تمام عیار استفاده شود.
مهدویت و جهانی شدن عدالت
نویسنده:
زهرا احمدآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع مورد بحث و رسالتی که این تحقیق بر عهده دارد" مهدویت و جهانی شدن عدالت " می باشد . اگر بخواهیم اهداف نهایی و غایی این تحقیق را بر شمریم، فوائد بسیاری بر آن مترتب می باشد. ولی به صورت مختصر می توان گفت: این تحقیق به سهم خود می کوشد تا: اولأ: پرده ابهام از عقیده مهدویت بردارد و آن را به بهترین شکل و با بهره بردن از آیات قرآنی و کلام معصومین(ع) و حتی صاحب نظران معاصر، اثبات نماید. دومأ: بیانی ساده و رسا بحث" جهانی شدن" را به صورت گسترده مورد بررسی قرار داده تا وجه تشابه و اختلاف آنرا با " جهانی کردن" و نیز " جهانی سازی" بیان نموده و شیرینی مفهوم " جهانی شدن عدالت" را که در حکومت کریمه اهل بیت ( ع) و به دست با کفایت مهدی موعود(عج) تحقق می پذیرد را، به همگان بچشاند. و سومأ: اذهان همگان را با مفهوم " جهانی شدن عدالت" همسو و هماهنگ گرداند و به سهم خود زمینه سازی هر چند مختصری، جهت پذیرش و نیز حکومت عدالت گستر مهدوی فراهم نماید. روش انجام کار در این تحقیق بصورت کار کتابخانه ای بوده است که از کتب معتبر فراوان و نیز برخی سایت های تخصصی مهدویت استفاده های شایانی برده ام. اگر بخواهیم نتیجه بدست آمده در این تحقیق را بصورت مختصر و در یک جمله بگوییم این است که: تمامی ادیان و مذاهب و وحتی آیین های غیر آسمانی، هر یک به نحوی از انحاء منتظر ظهور یک موعود آسمانی برای نجات و رهایی بشر از ورطه های جهل و ضلالت می باشند. البته هر کدام با تعابیری مختلف و متفاوت با دیگران به این امر عقیده دارند ولی آنچه قطعی و انکار ناپذیر است، خستگی و رنجوری تمامی نوع بشر را از ظلم و ستم موجود و ضعف اخلاق و معنویت می رساند و در نتیجه همگان منتظر ظهور ناجی مکتب خویش هستند. ولی هنگامی که بحث از اثبات این موعود و مشخص کردن مصداق واقعی و شخصی آن موعود میرسد. تمامی ادیان و مکاتب غیر الهی از اثبات آن در مورد شخص دیگری بجز مهدی موعود(عج) دچار عجز و نا توانی می گردند و در این میان تنها دین اسلام و بخصوص مذهب شیعه بالاترین و محکمترین دلایل را جهت اثبات این عقیده و تعین مصداق واقعی آن که همان " حجة بن الحسن المهدی ( عج)" می باشد، داراست. واژگان اصلی مورد بحث در این تحقیق یکی عنوان مهدویت می باشد و دیگری جهانی شدن عدالت. مهدویت: همان اعتقاد به مهدی موعود می باشد، البته با اثبات تمامی جنبه های عصمت و امامت و وراثت انبیاء و ائمه الهی(ع) در مورد آن سرور و اینکه او امام دوازدهم از نسل رسول الله ( ص) می باشد و با ظهور خود جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد. مفهوم جهانی شدن عدالت؛ نیز اینست که تمام مرزهای مجازی و ساختگی بین اقوام و ملل و جوامع در همه ابعاد سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و ... بر چیده خواهد شد و تمام این امور حول محور عدالت بگردش در آمده و لباس عدالت بر تن می کنند.
علم و دین از دیدگاه ننسی مورفی
نویسنده:
منصور نصیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مباحث رساله حاضر در سه فصل گنجانده شده است. در فصل نخست، با عنوان «درآمدی بر بحث علم و دین» تاریخچه کوتاهی از چگونگی تعامل و ارتباط علم ودین در دوره های مختلف و حساس تاریخی، ارائه شده است. و از آنجا که زمینه و خاستگاه این بحث جهان مسیحیت می باشد، بیشترین حجم فصل را به نحوه ارتباط علم دین در جهان مسیحیت اختصاص داده ایم. و در پایان، به موضوع علم و دین در جهان اسلام پرداخته ایم و نشان داده ایم که بستر و در نتیجه سرنوشت آن در جهان اسلام ، بسیار متفاوت از جهان مسیحیت بوده وهست. در فصل دوم، که به لحاظ موضوع رساله مهمترین بخش را تشکیل می دهد، درصدد تبیین دیدگاه ننسی مورفی درباره ارتباط علم و دین برآمده ایم. این مهم را در سه مرحله انجام داده ایم: نخست، ارتباط علم و دین را از دیدگاه مورفی دوباره تبیین کرده ایم و نشان داده ایم که از نظر وی، دیدگاه «دو جهان بودن علم ودین» ونیز دیدگاه قائل به «تعارض علم ودین» مردود می باشد و این دو در تبادل سازنده با یکدیگر می باشند. در مرحله دوم، به بیان سلسله مراتب علوم، از دیدگاه مورفی پرداخته وتبیین کرده ایم که وی، با رد تحویل گرایی و اثبات «فیزیک گرایی غیر تحویلی» الهیات را به دلیل وسیع و نیز پیچیده تر بودن قلمرو و موضوع مطالعاتی آن، در رأس سلسله مراتب علوم قرار می دهد. از آنجا که جای دادن الهیات در سلسله مراتب علوم، و آن هم در راس این سلسله مراتب، مستلزم اثبات علم بودن الهیات است،در مرحله سوم به اثبات علم بودن الهیات از دیدگاه مورفی پرداخته ایم. برای انجام این مهم، دو گام برداشته ایم نخست به تحولات همسان درعلم وا لهیات اشاره کرده، نشان داده ایم که، از نظر مورفی، تحول در روش های گوناگون، نظیر تحول از روش قیاسی به روش استقرایی و آنگاه به روش فرضی قیاسی ، که در علوم طبیعی رخ داده است ، عیناً در الهیات نیز صادق می باشد. و آنگاه درگام دوم، به طور خاص به تبیین روش شناسی برنامه های پژوهشی علمی را در الهیات به اثبات برساند و از این طریق علم بودن الهیات را روشن سازد.در اینجاست که وی سعی می کند با جسارت بی نظیری، همه عناصر و سازه های تشکیل دهنده «روش شناسی لاکاتوش»، یعنی هسته مرکزی، راهنمونی سلبی، راهنمونی ایجابی، فرضیه های کمکی و داده ها را در الهیات مورد نظر خود نیز نشان دهد و برای آن مصادیقی ارائه کند. جسارتی که مورفی در این مورد نشان داده است، باعث طرح مباحث بدیع و جنجال برانگیزی شده است. از این رو، در فصل سوم، به نقد و بررسی دیدگاه وی نشسته ایم. اشکالات مورد نظر را در سه دسته کلی گنجانده ایم؛ الف اشکالات مربوط به روش شناسی مورد نظر مورفی ب اشکالات مربوط به محتوای دیدگاه مورفی و ج اشکالات مربوط به بیان دیدگاه های دیگر.
اسوه حسنه، بانوی 18 ساله و زن امروز
نویسنده:
فرزانه صبورمومن
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این نوشته به گوشه هایی از زندگی حضرت زهرا(س) که می تواند الگوی مناسبی برای افراد باشد پرداخته شده است. در ابتدا به تبیین عنوان موضوع که اسوه حسنه می باشد در لغت و اصطلاح اشاره شده که اسوه به معنای سرمشق، مقتدا، الگوی کار و رفتار می باشد و حسنه شامل نیکی، کار نیک و نعمت های دنیا و آخرت یا هر دو می باشد. در دنباله مطالب به جایگاه زن در ادیان و ملل مختلف و در اسلام و قرآن اشاره شده که زنان بدانند چه جایگاهی داشته اند و دارند. و بحث اصلی الگو قرار دادن شیوه های رفتاری و عملی حضرت زهرا(س) در زندگی در مواجه با مسائل مختلف می باشد که در سه بخش به آن ها اشاره شده از جمله زندگی مشترک ایشان، همسرداری، فرزند داری و صحنه های اجتماعی، علمی فرهنگی و سیاسی و در نهایت به ماجرای فدک و چگونگی مواجه ایشان با این امر و دفاع ایشان از ولایت و خطبه فدکیه ایشان اشاره شده است. هدف از بیان این مطلب بهره مندی بیشتر ما از زندگانی ایشان به عنوان نمونه کامل یک زن مسلمان می باشد که با پیروی از سیره این بانوی دو عالم بتوانیم به سعادت دنیاو آخرت نایل آییم و جامعه ای پاک و عاری از هرگونه پلیدی داشته باشیم
زن در مکتب فمینیسم
نویسنده:
نسرین کاظمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع مورد بحث زن در مکتب فمنیسم است. دراین پژوهش، روشن می شود که فمینیسم و شعارهای آن چیزی جز یک چیز توخالی نیست چون طرح شعارهای فمینیستی درجامعه باعث بالا رفتن آمار طلاق، بی بند و باری جوانان، کم ارزش شدن زن درجامعه شده. معنای فمینیسم عبارتنداز: جنبشی که آبشخور آن را جریانات و تحولات غرب تشکیل می دهد و درآن جا بوده است که به عنوان یک مکتب سیاسی- اجتماعی، ظهور یافته است. ریشه ظهور فمینیسم را می توان به تحولاتی چون رنسانس و نوزائی نسبت داد و همین طور انقلاب فرانسه و انقلاب صنعتی فمینیسم دارای گرایش های مختلفی است ازجمله: فمینیسم لیبرال،فمینیسم رادیکال،فمینیسم مارکسیست،فمینیسم سوسیالیست،فمینیسم پست مدرن،فمینیسم روانکاوانه, فمینیسم اگزیستانسیالیست فمینیسم به صورت کلی به سه موج تقسیم می شود در موج اول که از سال 1920-1792 آغاز می گردد ومختصات عمده آن این است که زنانی که در این نهضت شرکت داشتند، دارای توقعات حقوقی و سیاسی بودند. موج دوم از نیمه دهه 1960 به بعد طرح شد درموج دوم بحث روی چند مفهوم بود. برابری مطلق و آزادی مطلق موج سوم از اوایل دهه 90 آغاز شد . گرایشات درموج سوم متاثر از دیدگاه های پست مدرنیستی است. نفوذ فرهنگ غرب و رواج غرب گرایی در میان طبقه مرفه، تحصیل کردگان و وابستگان دربار، نقطه آغاز جریانات زنانه در سده اخیر بودکه در پی مشروطیت به اوج خودرسید. حکومت رضا شاه در هدایت جریانات زنان به ویژه در عملی ساختن توطئه کشف حجاب نقش محوری داشت. کشف حجاب نقطه اوج انحطاط زن ایرانی و سرآغاز اوج گیری ابتذال و فساد درجامعه بود. در دوران سلطنت محمدرضا جنبش های غیر مذهبی زنان تحت کنترل و نظارت سلطنت قرار گرفت و ابتذال و فساد و دنباله روی ازمدل های بیگانه به اوج رسید. انقلاب اسلامی ایران معرف پدیده ای جدید در مشارکت اجتماعی زنان بود که با الهام از تعالیم اسلامی و زدودن شائبه های فساد، شخصیت وتوانایی زن مسلمان ایرانی را به تصویر کشید. پس از انقلاب اسلامی چهار جریان داعیه دار دفاع از حقوق زنان شدند. این چهار جریان عبارتند از:جریان سیاسی، جریان سکولار،جریان تجدیدنظر طلب وجریان اصول گرا. منابع به کار برده شده بیشتر جنبه سیاسی ، اجتماعی دارد و روش تحقیق ، روش توصیفی ، توضیحی دارد . نتایج حاصله : حقیقت آن است که فمینیسم با نادیده گرفتن نقش مادری و همسری و روانه ساختن زنان به عرصه های دیگر در پرتو تلاش های تبلیغاتی موجب شد که احترام مادری و محیط خانه را که بهترین محیط هنرنمایی زن و مهمترین ابزار زن ربرای مشارکت اجتماعی و تاثیر گذاری بر اعضای خانواده بود،از دست داد وبه میدانی وارد شد که قدرت رقابت با جنس مخالف را نداشت. واژگان کلیدی تحقیق : مکتب،آزادی، فمینیسم،رادیکال،سوسیالیسم، مارکسیم ، لیبرال.
  • تعداد رکورد ها : 298081