جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36234
دین و علم : مبانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Philip Clayton (فیلیپ کلیتون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی : دین و علم بدون شک دو نیروی اجتماعی قدرتمند در جهان امروز هستند. اما در جایی که زمانی دین و علم با هم سازگار بودند، اکنون اکثر مردم آن‌ها را در تضاد می‌دانند. این کتاب منحصر به فرد بهترین مقدمه در دسترس را برای بحث های داغ در این زمینه بحث برانگیز ارائه می دهد. فیلیپ کلایتون، کارشناس مشهور، با بررسی پرسش‌ها و بحث‌های تعیین‌کننده، استدلال‌های هر دو طرف را ارائه می‌کند و از خوانندگان می‌خواهد که خودشان تصمیم بگیرند که در کجا ایستاده‌اند: علم یا دین یا علم و دین؟ طراحی هوشمند در مقابل الحاد جدید نقش اخلاق علمی و مذهبی – داروهای طراح، هوش مصنوعی و تحقیقات سلول های بنیادی آینده علم در مقابل آینده دین. دیدگاه‌هایی از طیف وسیعی از ادیان جهان و دیدگاه‌های علمی مختلف بررسی می‌شود، و این کتاب را برای همه کسانی که مایلند به درک خود از برخی از مهم‌ترین بحث‌های امروزی دست یابند، ضروری است.
گفتگوی علم و دین: گذشته و آینده [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Welker
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Peter Lang Edition,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب کنفرانسی را در مورد گفتگوی علم و دین: گذشته و آینده، که در دانشگاه هایدلبرگ، آلمان، 25 تا 29 اکتبر 2012 برگزار شد، مستند می کند. این کنفرانس به مناسبت صدمین سالگرد تولد سر جان تمپلتون و بیست و پنجمین سالگرد تأسیس بنیاد جان تمپلتون. حدود 60 شرکت کننده فعال را گرد هم آورد که همگی از دانشمندان برجسته از بسیاری از کشورها و بسیاری از رشته های دانشگاهی بودند. اکثر آنها در دو سه دهه اخیر درگیر گفتگوی علم و دین بوده اند. این کتاب در مورد پروژه های تحقیقاتی بین المللی و بین رشته ای چند ساله در موسسات پیشرو گزارش می دهد. مشارکت‌ها با ارائه‌های هانس جواس، مارتین نواک و جان پولکینگ‌هورن آغاز می‌شود و از نجوم، ریاضیات، فیزیک و زیست‌شناسی تا الهیات فلسفی و اخلاق دینی را شامل می‌شود. همچنین به موضوعات ویژه گفتگوی علم و دین پرداخته می شود، مانند آخرت شناسی و انسان شناسی. کیهان شناسی، خلقت، و رستگاری. زیست شناسی تکاملی و روح؛ و نقش آزمایش های فکری در علم و الهیات.
به دنبال بحث خوب: دین، علم و تضاد در زندگی عمومی آمریکا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael S. Evans
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of California Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : چرا دین و علم اغلب در حوزه عمومی آمریکا در تضاد ظاهر می شوند؟ مایکل اس. ایوانز در جستجوی مناظره خوب، نتایج حاصل از اولین مطالعه را بررسی می کند تا تجزیه و تحلیل تجربی مقیاس بزرگ برخی از مهمترین بحث های دینی و علمی ما را با تحقیقات عمیق در مورد آنچه آمریکایی ها واقعاً در حوزه عمومی می خواهند، ترکیب کند. یافته شگفت‌انگیز این است که درگیری‌های ظاهری مربوط به دین و علم منعکس‌کننده تضاد اساسی‌تر بین نخبگان رسانه‌ای و آمریکایی‌های عادی بر سر بحث خوب است. برای نمایندگان نخبگان، مناظره خوب یک دستور کار را پیش می برد، اما، همانطور که ایوانز نشان می دهد، برای بسیاری از آمریکایی ها این امر با مشارکت و مشورت تعریف می شود. این تضاد پنهان در مورد اینکه چه چیزی نقش مناسب بحث را تشکیل می دهد، امکان بحث معنادار علم و دین در زندگی عمومی را کاهش می دهد. به چالش کشیدن درک ما از علم، دین و تضاد، به دنبال بحث خوب سؤالات عمیقی در مورد آینده حوزه عمومی و دموکراسی آمریکایی ایجاد می کند.
فلسفه، علم، فرهنگ و دین اسلامی. مطالعات به افتخار دیمیتری گوتاس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Reisman, Felicitas Opwis
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL,
چکیده :
ترجمه ماشینی : اندیشه روشنفکری اسلامی در مرکز این مجموعه مقالات بزرگداشت دیمیتری گوتاس توسط دوستان، همکاران و دانشجویان سابق قرار دارد. این مقالات سه حوزه اصلی را شامل می شود: میراث کلاسیک و فرهنگ اسلامی. علم و فلسفه کلاسیک عربی؛ و علوم سنتی مسلمانان. آنها پیوند متقابل بین سنت فکری اسلامی و پیشینیان تاریخی آن را با منشأ یونانی و فارسی، از شعر گرفته تا علم و فلسفه، نشان می‌دهند. با این حال، در همان زمان، نویسندگان استقلال علم مسلمانان و بحث‌های غنی درونی مسلمانان را نشان می‌دهند که باعث شکوفایی فرهنگ مکتبی در علوم، فلسفه، ادبیات و علوم دینی شد. این مجموعه همچنین گستره تحقیقات معاصر در سنت های فکری تمدن اسلامی را بازتاب می دهد. مشارکت کنندگان عبارتند از: آموس برتولاچی، کوین ون بلدل، گیدئون بوهاک، سونیا برنتجس، چارلز برنت، هانس دایبر، گرهارد اندرس، ویلیام فورتنباگ، بئاتریس گروندلر، ژول یانسنز، دیوید کینگ، یحیی میچوت، سلیمان مراد، راچا عمریچ دیویداس فیه، رایسمن، هاینریش فون استادن، خیابان تونی، هیدمی تاکاهاشی، الکساندر ترایگر و رابرت ویسنووسکی. یادداشت بیوگرافی Felicitas Opwis، Ph.D. (2001) در مطالعات عربی و اسلامی، دانشگاه ییل، استادیار مطالعات عربی و اسلامی در دانشگاه جورج تاون است. انتشارات او به توسعه نظریه حقوقی اسلامی در پرتو جریانات فکری و محیط تاریخی می پردازد. دیوید سی رایسمن، Ph.D. (2001) در مطالعات عربی و اسلامی، دانشگاه ییل، مقالات زیادی در مورد فلسفه اسلامی، به ویژه در مورد ابن سینا و استقبال فکری او منتشر کرده است. خوانندگان این مجموعه مورد توجه پژوهشگران اندیشه فکری اسلامی، به ویژه سنت های مکتبی فلسفه، علم، ادبیات و علوم دینی است. بررسی ها "... یک جلد غنی و گسترده." پیتر آدامسون در مطالعات الهیات 3.2 (2012). «شکل [این Festschrift] نه تنها منعکس کننده این گستردگی علایق است، بلکه از ارزش‌های با طراوت قدیمی که افتخارآفرین آن همیشه بر آن اصرار داشته است سخن می‌گوید: سخت کوشی، اهتمام لازم، مراقبت و احتیاط، و مهمتر از همه توجه به آن.
داروینیسم و الهیات طبیعی: دیدگاه های در حال تحول [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Robinson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge Scholars Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی : آیا می توان مسیحیت را با نظریه تکامل داروین از طریق انتخاب طبیعی سازگار کرد؟ علوم زیستی چه ارتباطی با اندیشه دینی دارد؟ آیا الاهیات مسیحی در مورد تدوین فرضیه های علمی چیزی برای ارائه دارد؟ این سؤالات از جمله سؤالاتی است که در این مجموعه مقالات برخاسته از نشست انجمن علم و دین انگلستان که به مناسبت دویستمین سالگرد تولد داروین و صد و پنجاهمین سالگرد انتشار کتاب منشأ گونه ها در کمبریج برگزار شد، بررسی شده است. این جلد مشارکت‌های گروه برجسته‌ای از محققان در خط مقدم حوزه علم و دین از جمله دنیس الکساندر، آر جی بری، جان هدلی بروک، سارا کوکلی، سلیا دین-دراموند، دیوید فرگوسن، دیوید نایت، کریستوفر ساوت‌گیت را گرد هم می‌آورد. ، نیل اسپروی و کنت ویلسون. این مقالات حول موضوع الهیات طبیعی سازماندهی شده اند، تلاشی است برای نتیجه گیری الهیات از تأمل در جهان طبیعی. این مقالات دیدگاه های تاریخی، فلسفی و الهیاتی را پوشش می دهند و برخی از رویکردهای معاصر به الهیات طبیعی را در زمینه داروینیسم بررسی می کنند.
منطق و فلسفه علم در اوپسالا: مقالات نهمین کنگره بین المللی منطق، روش شناسی و فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dag Prawitz , Dag Westerstehl
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این مجموعه از 38 مقاله، مقطعی از تحقیقات در حال انجام در فلسفه علم و منطق فلسفی را ارائه می دهد. مقالاتی که توسط محققان فعال در این زمینه نوشته شده و برای اولین بار در اینجا منتشر شده اند، از حدود 650 مقاله که به نهمین کنگره بین المللی منطق، روش شناسی و فلسفه علم در اوپسالا، سوئد، 1991 ارائه شده است، استخراج شده است. از سخنرانانی که مشارکت‌هایشان مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفت، دعوت شدند تا مقالات خود را در این جلد مشارکت دهند. چند مقاله در اینجا کم و بیش همانطور که در کنگره ارائه شده است ظاهر می شود، در حالی که برخی دیگر بسط یا شرح گفتگوهای ارائه شده است. یک بخش با پنج مقاله در مورد منطق فلسفی وجود دارد. مقالات دیگر به بسیاری از جنبه های مختلف فلسفه علم، از جمله مسائل کلی روش شناختی، مسائل احتمالات، نظریه استقراء و تصمیم گیری، و اخلاق علم و فناوری، و همچنین مشکلات اساسی در مورد علوم خاص می پردازند. پنج بخش ویژه به ترتیب مربوط به منطق، ریاضیات و علوم کامپیوتر، علوم فیزیکی، علوم زیستی، علوم شناختی و زبان شناسی است. در نهایت، یک بخش در مورد تاریخ منطق، روش شناسی و فلسفه علم وجود دارد. این کتاب مورد توجه فیلسوفان علم و منطق دانان و همچنین برای تمام محققان علاقه مند به مبانی رشته های خود خواهد بود.
شناخت تفاوت: دیدگاه های فمینیستی در معرفت شناسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kathleen Lennon, Margaret Whitford
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge (E),
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه یکی از اولین مجموعه هایی است که دیدگاه های فمینیستی در مورد معرفت شناسی را از اندیشمندان خارج از آمریکای شمالی ارائه کرده است. با استفاده از رویکردها و روش‌هایی از فلسفه تحلیلی و قاره‌ای، مشارکت‌کنندگان با پرسش‌های معرفت‌شناسی سنتی و مسائلی که توسط نقدهای پست مدرنیستی مطرح می‌شوند، درگیر می‌شوند.
فضایل فکری: مقاله ای در معرفت شناسی قاعده مند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert C. Roberts, W. Jay Wood
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: رابرتز و وود از جوشش بحث‌های اخیر درباره فضایل فکری، رویکردی را توسعه دادند که آن را «معرفت شناسی تنظیم‌کننده» می‌نامند و به بررسی ارتباط بین دانش و فضیلت فکری می‌پردازند. آنها در جریان استدلال خود، فضایل خاص زندگی فکری - مانند شجاعت، سخاوت و فروتنی - را به تفصیل تجزیه و تحلیل می کنند.
فرهنگ پس از نگارش: معرفت شناسی و پراکسیس در انسان شناسی معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Dawson, Jenny Hockey, Allison James
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه به موضوع بازنمایی در انسان شناسی می پردازد. چهارده مقاله آن به دنبال پرسش‌های مطرح شده توسط بحث‌های «فرهنگ نوشتاری» در دهه 1980، برخی از جهت‌هایی را که انسان‌شناسی معاصر در آن حرکت می‌کند، بررسی می‌کند. این شامل بحث در مورد موضوعاتی از قبیل: * مفهوم کاست در جامعه هند * قوم نگاری اسکاتلندی * چگونگی مفهوم سازی رویاها از نظر فرهنگی * بازنمایی از خانواده * فرهنگ به عنوان حفاظت * باغ ها، پارک های موضوعی و مردم شناس در ژاپن * نمایندگی در روستاهای ژاپن * جایگاه مردم در چشم انداز شمال استرالیا * نشان دهنده هویت مائوری نیوزلند است.
موضوعاتی از جی. ای. مور: مقالات جدید در معرفت شناسی و اخلاق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Susana Nuccetelli, Gary Seay
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این سیزده مقاله اصلی، که نویسندگان آن شامل برخی از فیلسوفان برجسته جهان می‌شوند، مضامینی را از کار فیلسوف کمبریج G. E. Moore (1958-1873) بررسی می‌کنند و تأثیر مستمر قابل توجه او را بر بحث‌های فلسفی نشان می‌دهند. بخش اول به موضوعات معرفت‌شناختی می‌پردازد، مانند شک و تردید در مورد جهان خارج، اهمیت عقل سلیم، و نظریه‌های ادراک. بخش دوم به موضوعاتی در اخلاق، مانند بحث پرسش باز مور، غیرطبیعی‌گرایی، فایده‌گرایی و تصور او از وحدت‌های ارگانیک اختصاص دارد.
  • تعداد رکورد ها : 36234