جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 267
فراتر از ماده: چرا علم به متافیزیک نیاز دارد؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roger Trigg (راجر تریگ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا علم همه پاسخ ها را دارد؟ آیا حتی می تواند با استدلال انتزاعی که فراتر از دنیایی است که ما تجربه کرده ایم، مقابله کند؟ چگونه می‌توانیم مطمئن باشیم که جهان فیزیکی به اندازه کافی برای انسان قابل درک است؟ چگونه است که ریاضیات، محصول ذهن بشر، می تواند اسرار جهان فیزیکی را باز کند؟ آیا اگر علم نتواند آنها را حل کند، همه چنین سؤالاتی غیرقابل قبول هستند؟ متافیزیک به طور سنتی به عنوان استدلال درک می شود فراتر از دسترس علم، حتی گاهی ادعای واقعیاتی که فراتر از درک آن است. به همین دلیل، متافیزیک اغلب با تحقیر توسط دانشمندان و فیلسوفانی که می‌خواهند در محدوده آنچه می‌توان از نظر علمی اثبات کرد باقی بماند، رد شده است. با این حال، دانشمندان در مرزهای فیزیک ناخواسته به متافیزیک می پردازند، زیرا اکنون خوشحال هستند که در کل جهان هایی که اصولاً از دسترس انسان خارج هستند، فکر می کنند. راجر تریگ کسانی را که منکر این هستند که علم به فرضیات فلسفی نیاز دارد به چالش می کشد. در واقع، تریگ ادعا می کند که خود پایه های علم باید فراتر از علم باشد. برای کشف چیزهایی که هنوز شناخته نشده است، نیاز به استدلال جدا از آنچه می توان تجربه کرد، و این استدلال متافیزیکی برای تصور واقعیت هایی فراتر از آنچه می توان به آن دست یافت. «راجر تریگ در فراتر از ماده استدلالی قدرتمند، متقاعدکننده و منصفانه را مطرح می‌کند که علوم به پایه‌ای فلسفی و متافیزیکی نیاز دارند. این یک کتاب درخشان برای تازه واردان به فلسفه علم و متخصصان است.» —چارلز تالیافرو، استاد فلسفه، کالج سنت اولاف
جغرافیای بینش: علوم، علوم انسانی، تفاوت آنها، چرایی اهمیت آنها [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard Foley (ریچارد فولی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علوم انسانی و علوم با زمان های چالش برانگیزی روبرو هستند که هر کدام به شیوه خود. علوم انسانی از تعداد نام‌نویسی‌ها و بودجه‌های رو به کاهش رنج می‌برد و از سوی برخی در یک اقتصاد در حال تغییر بی‌ربط تلقی می‌شود. علوم با فضای سیاسی مواجه است که به تخصص دانشگاهی احترام نمی گذارد و بحث های حل شده را به چالش می کشد. در همین حال، مناقشات دیرینه در مورد حوزه های دانش آنها ادامه دارد: آیا دانش علمی، علوم انسانی را در بر می گیرد؟ آیا اشکال دانش آنها مکمل هستند یا در نهایت در تضاد هستند؟ ریچارد فولی، فیلسوف دانش و رئیس سابق علوم و هنر در دانشگاه نیویورک، در اینجا مروری مختصر و قابل دسترس از اینکه اهداف کلی این رشته ها نسبت به یکدیگر چیست و چه نوع دانشی را هدف قرار می دهند، ارائه می کند. تولید کردن. استدلال اساسی او این است که هدف علوم بینش‌هایی است که در حالت ایده‌آل محدود به مکان‌ها یا زمان‌های خاصی نیستند و همچنین بدون دیدگاه و کاملاً توصیفی هستند، در حالی که علوم انسانی به طور مناسب به دنبال بینش‌هایی درباره مکان‌ها و زمان‌های خاص هستند، با بینش‌ها مبتنی بر دیدگاه و دارای عناصر ارزشی و توصیفی است. او همچنین این دو حوزه دانش را در جستجوی درک جهان ما و شرایط انسانی مکمل یکدیگر می‌داند. اما هدف نهایی تحقیقات فولی دفاع شیوا و تجلیل از فرهنگ پژوهش دانشگاهی است. این فرهنگ در عصری که با صدای بلند و نادرست توییت‌ها همراه است، به دستاوردهای فکری درازمدت به نفع بشریت ارزش قائل است و از آنها حمایت می‌کند - که با کار سخت، فداکاری و شکیبایی تولید شده‌اند.جغرافیای Insightis خواندن ضروری برای خوانندگان چه در داخل و چه خارج از آکادمی.
ساختار انقلاب‌های علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas S. Kuhn (تامس اس. کوهن)
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ساختار انقلاب‌های علمی شناخته‌شده‌ترین کتاب توماس کوهن است که در آن به ارائه معیارهایی برای تشخیص انقلاب علمی می‌پردازد. این کتاب سه بار به فارسی ترجمه شده‌است. این کتاب یکی از پر استنادترین کتب‌های آکادمیک است. ترجمه‌های فارسی: 1-«ساختار انقلاب‌های علمی»، توماس اس کوهن، عباس طاهری (مترجم)، شهرام اقبال زاده (ویراستار)، تهران: قصه 2-«ساختار انقلابهای علمی»، تامس کوهن، سعید زیباکلام (مترجم)، چاپ اول ، ۱۳۸۹ 3-کوهن، تامس (۱۳۶۹)، ساختار انقلابهای علمی، ترجمه احمد آرام، تهران: انتشارات سروش اندیشه: در کتاب ساختار، هدف اصلی کوهن به نقد دیدگاه رایج، که پوزیتیویست‌های منطقی در مورد نحوه شکل گیری و اعتبار سنجی علم می پردازد و نظریه ایشان مبنی بر اینکه انباشت معرفت علمی در طول زمان و افزایش مستمر و پیوسته آنرا نقد می کند و معتقد است که پارادایمهای علمی همانند انقلابات، ناگهانی سر بلند می کنند. دیدگاه کوهن در این کتاب به نوعی بیان می کند که الگو های علمی در دوره های زمانی مختلف بدون پیوستگی تغییر می کنند.
مروری نقادانه بر «ساختار انقلاب‌های علمی»
نویسنده:
فرهنگ ارشاد
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
انگیزۀ و هدف اصلی تامس کوهن از تدوین کتاب ساختار انقلاب­های علمی، ارائه تحلیلی در حوزۀ تاریخ فلسفۀ علم و تبیین دگرگونی­ ها و استمرار نهاد علم است. کوهن که تحصیلات خودش را در فیزیک (مهندسی هیدرولیک) تا درجه دکتری به ­پایان رسانده، بیش‌تر به تاریخ فلسفۀ علم (یا به­ گفته بعضی، تاریخ و فلسفۀ علم) گرایش داشت. او تحت‌تاثیر آموزه­ های افرادی مانند ماکس پلانک، الکساندر کوَیره و جیمز کاننت (رئیس دانشگاه هاروارد در زمان تحصیل نویسنده در آن دانشگاه) به این گرایش علاقه‌مند شد. علاوه بر این افراد، لودویگ ویتگنشتاین و استنلی کَیول بر کوهن و علاقه‌مندی او به رویکرد هرمنیوتیک بسیار موثر بودند. او در این کتاب، که در زمان خود (دهۀ 1960) کاری به ­واقع نوآورانه بود، مفاهیم مهمی را به­ کار می­ گیرد که شاید مهم‌ترین آن­ها ”پارادایم“ و ”اجتماع علمی“ باشد. مناسباتی که کوهن بین این دو مفهوم بیان نموده در توسعه جامعه­ شناسی علم تاثیر فراوان داشته است. هدف اصلی این مقاله، بازخوانی نقادانۀ این اثر مهم از دید جامعه ­شناختی است.
صفحات :
از صفحه 3 تا 27
درآمدی جدید به فلسفه علم
نویسنده:
الکزاندر روزنبرگ؛ مترجم: علی حقی؛ ویراستار: مصطفی ملکیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
آسمان خیال,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی چکیده نسخه انگلیسی ویراش چهارم روتلج 2019 و چاپ 2020: هر دانشجوی جدی که تلاش می‌کند ماهیت، روش‌ها و توجیه علم را بهتر درک کند، به نسخه چهارم به‌روز شده و به‌طور اساسی اصلاح‌شده «فلسفه علم: مقدمه معاصر» الکس روزنبرگ و لی مک‌اینتایر اهمیت می‌دهد. این حجم با داشتن توضیحات شفاف همراه با تحلیل‌های واضح، مقدمه‌ای پرکاربرد و موضوعی در این زمینه است. ویرایش چهارم به طور کامل بر اساس بازخورد مربی و دانش‌آموز بازنویسی شده است تا خوانایی و دسترسی را بهبود بخشد، بدون اینکه عمق را از بین ببرد. با این حال، تمام ساختار منطقی و پوشش گسترده نسخه های قبلی را حفظ می کند، که مروری در مجله Teaching Philosophy آن را «استاندارد صنعت» و «خواندن ضروری» نامید.
از مطالعات پسااستعماری تا فمینیسم و ​​مطالعات علم؛ مصاحبه با ساندرا هاردینگ [مقاله پرتغالی برزیلی]
نویسنده:
Gustavo Rodrigues Rocha
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مصاحبه به مسیر ساندرا هاردینگ فیلسوف آمریکایی، استاد بازنشسته در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس (UCLA) می پردازد. در این مصاحبه، هاردینگ به سفر خود و همچنین چالش‌هایی که برای گسترش مرزهای مطالعات علمی با آن روبه‌رو بوده است، می‌پردازد، زیرا کار پیشگام خود را در نظریه دیدگاه، معرفت‌شناسی فمینیستی، و جنسیت و علم توسعه می‌دهد. در تغییر دیدگاه ما نسبت به تاریخ علم بسیار تأثیرگذار بوده است.
واقع‌گرایی در فلسفه علم در گفتگوی میرسعید موسوی و حسین شیخ رضایی
سخنران:
میرسعید موسوی و حسین شیخ رضایی
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
تاریخ و فلسفه علم: مقالاتی از رشدی راشد و درباره‌ او
نویسنده:
حسین معصومی همدانی با همکاری: حسن امینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: هرمس,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«تاریخ و فلسفۀ علم» در دو بخش و با مقالاتی از «رشدی راشد» تنظیم شده است. در بخش اول دربارۀ کار راشد توضیحاتی ارائه شده که مشتمل بر مصاحبه‌ای با او و دو مقاله درباره جایگاه آثار او در تاریخ نورشناسی و تاریخ ریاضیات است. مصاحبه با راشد سیر فکری او و علت گرایشش به تحقیق در تاریخ علم دوران اسلامی را توضیح می‌دهد. در بخش دوم نگاه راشد به تاریخ علم در تمدن اسلامی و تفاوت کار او با مکاتب دیگر و نیز حوزه‌های مختلف فلسفه علم، بررسی می‌شود.
سخنرانی مبانی طب سنتی و طب مدرن
سخنران:
عبدالحسین خسروپناه
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پارادایم طب مدرن در برابر باکتریها و ویروسها عبارت از تولید داروهای دفاعی از جمله داروهای آنتی‌باکتریال و آنتی‌ویرال برای نابودی آنها است یعنی رویکرد تهاجم را در پیش گرفتند و لکن ویروسها و باکتریها هوشمندانه جهش یافته و در برابر داروهای آنتی‌باکتریال و آنتی‌ویرال مقاومت نشان می‌دادند و‌ خطرناکتر وارد صحنه مبارزه با انسان می‌شدند! پاستور، پارادایم دیگری در برابر این آسیب‌ها پیش گرفت و آن پارادایم مقاوم‌سازی بدن از طریق واکسن و ورود باکتری و ویروس ضعیف به بدن بود، این رویکرد به‌دنبال مرگ و نابودی ویروس نبود و لکن ویروس جدید، زحمت دیگری در تولید واکسن جدید برای بشر فراهم می‌ساخت. پارادایم طب سنتی بدون جنگ با ویروس و باکتری، مقاوم‌سازی بدن از هرگونه آسیب است؛ با توصیه‌های سبک زندگی و چگونگی خوردن و آشامیدن و تجویز داروهای گیاهی تقویت و کمک‌کننده طبیعت مدبره بدن که هم توان و مقاومت بدن را مقابل هرگونه آسیب میکروبی بالا می‌برد و هم عفونت‌ها را زایل می‌سازد.
  • تعداد رکورد ها : 267