جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 660
فضایل مجرمانه مقایسه دیدگاه ماکیاولی و غزالی در خصوص اخلاقی بودن بی‌رحمی حاکمان
نویسنده:
حسین عبادتی ، سید احمد فاضلی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در تاریخ فلسفه اخلاق، هرگاه از واژه فضیلت یاد شده، تعابیر تحسین برانگیزی به همراه داشته اما، ماکیاولی شاید برای نخستین بار از فضایلی برای حاکمان پرده بر‌می‌دارد، که نه تنها تحسین برانگیز نیستند که برای یک مخاطب بیرونی نفرت‌انگیز خواهد بود. بنا به تفسیر مشهور، ماکیاولی وظیفه حکومت حفظ اقتدار و تامین امنیت و رفاه برای مردم است و نه ترویج اخلاق. پس اگر در مقام تعارض بین این دو قرار گرفتیم، شهریار بی هیچ تاملی باید اخلاق را قربانی سازد. این نگاه ماکیاولی به مذاق اندیشمندان خوش نیامده و لذا ماکیاولیسم همواره یک عبارت همراه با تحقیر برای کسانی بوده که حاضر شده‌اند برای حفظ قدرت اخلاق را زیر پا بگذارند. اما باید توجه کرد دستورات ماکیاولی را اگر در دستگاه اخلاق فایده‌گرا بسنجیم، لزوما غیراخلاقی نیست. در میان فیلسوفان مسلمان نیز غزالی به ویژه در در نصیحت الملوک توصیه‌هایی مشابه ماکیاولی دارد. اگرچه پیشنهادهایی که غزالی به حاکم می‌کند گاه از جنس مجرمانه است، لیکن تفاوت در مبانی و نوع رویکرد اخلاقی بین ماکیاولی و غزالی، سرنوشت متفاوتی را رقم خواهد زد. چون غزالی بر خلاف ماکیاولی، فضیلت‌‌گراست و اتفاقا فایده‌گرایی را نقد می‌کند.
صفحات :
از صفحه 29 تا 38
پنج متن اعتقادی امامیه نوشته شده در دوران گذار از بهشمیه به مکتب ابوالحسین بصری: اصول و مقدمه [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Hassan Ansari, Razieh S. Mousavi
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله چاپ انتقادی از پنج متن اعتقادی امامیه مطالعه نشده را ارائه می دهد که در اواخر قرن پنجم / یازدهم و اوایل قرن هفتم / سیزدهم نوشته شده است. این مقاله با بیان اهمیت این دوره آغاز می شود، زیرا شاهد آغاز چرخشی محوری در اندیشه امامی از دیدگاه بهشمی به دیدگاه ابوالحسین بصری بود. مسیر تاریخی این تغییر عقیدتی به خوبی بررسی شده است، اما به ندرت از طریق شواهد متنی از متون اعتبارنامه به تصویر کشیده شده است. این مقاله همچنین تاریخ تألیف و تولید این پنج رساله را مورد بحث قرار می دهد.
Lezioni di storia della filosofia morale
نویسنده:
John Rawls
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Feltrinelli Editore,
چکیده :
ترجمه ماشینی: از اواخر دهه 1970، جان رالز در هاروارد دوره‌ای در فلسفه اخلاق تدریس کرد که منجر به مجموعه‌ای از جزوه‌ها شد که در طول سال‌ها بارها و بارها دوباره کار شدند. او معتقد بود که در فلسفه نمی توان از غلبه تدریجی بر نظریه های گذشته صحبت کرد، همانطور که در فیزیک یا زیست شناسی از آن صحبت می شود. نظریات گذشته برای او اشکال کاملی از پاسخ به پرسش‌های واقعی هستند که باید در چارچوب خود خوانده شوند، اما می‌توانند به طور مثبت با زمان حال گفتگو کنند و منبع الهام برای حل مشکلات ما باشند. این بیست درس مقدمه ای بر تاریخ فلسفه مدرن و فرصتی برای کشف منابع تاریخی اندیشه یکی از بزرگترین فیلسوفان قرن بیستم است.
Théorie de la justice
نویسنده:
John Rawls
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Points,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این متن که عمیقاً تحولات فلسفه معاصر را تحت تأثیر قرار داده و همچنان مورد بحث گسترده است، چالشی برای همه کسانی است که معتقدند عدالت اجتماعی و کارایی اقتصادی ناسازگار هستند. برقراری گفت‌وگو بین دو رویکرد متضاد - سنت قرارداد اجتماعی در مواجهه با فایده‌گرایی - به دغدغه‌های اخلاقی و سیاسی زمان ما چارچوب نظری دقیقی را می‌دهد که فاقد آن بودند. جان رالز در این کتاب اغلب پرمشقت و در عین حال هیجان‌انگیز، آنچه را که می‌توان منشور سوسیال دموکراسی مدرن نامید، با نقاط قوت و ضعف آن تدوین کرده است. جان رالز (1921-2002): استاد فلسفه در دانشگاه هاروارد، او همچنین نویسنده «عدالت و دموکراسی» (Seuil, 1993) و «عدالت به مثابه برابری» (La Découverte، 2003) است. ترجمه از انگلیسی (ایالات متحده آمریکا) توسط کاترین اودار.
John Rawls: Das Recht der Völker
نویسنده:
Henning Hahn, Reza Mosayebi (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Walter de Gruyter,
Lecciones Sobre La Historia De La Filosofia Politica
نویسنده:
Rawls John
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
Teoria De La Justicia
نویسنده:
Rawls John
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
جان رالز: مسیری به سوی نظریه عدالت [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Andrius Galisanka
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گزارشی جذاب از غول فلسفه سیاسی و توسعه مهم ترین اثر او، نظریه عدالت، که در لحظه ای ارائه می شود که ایده های آن به شدت مورد نیاز است. به سختی می توان تأثیر جان رالز بر فلسفه و نظریه سیاسی را در نیم قرن اخیر دست بالا گرفت. کتاب‌های او میلیون‌ها نسخه در سراسر جهان فروخته شده است و او یکی از معدود فیلسوفانی است که آثارش در دالان‌های قدرت و همچنین در تالارهای آکادمی شناخته شده است. رالز بیش از همه به خاطر توسعه دیدگاه خود در مورد «عدالت به مثابه انصاف» مشهور است، که به شدت در شناخته‌شده‌ترین اثرش، «نظریه عدالت» بیان شده است. او در آن لیبرالیسمی را توسعه می‌دهد که بر بهبود سرنوشت کم‌منافع‌ها متمرکز است، و تلاش می‌کند نشان دهد که علی‌رغم اختلافات ما، توافق بر سر نهادهای سیاسی اساسی هم ممکن است و هم قابل دستیابی است. منتقدان معتقدند که دیدگاه رالز غیر واقعی و در نهایت غیر دموکراتیک است. در این بیوگرافی روشنفکرانه جدید، آندریوس گالیشانکا استدلال می‌کند که در درک نادرست منشأ و توسعه استدلال محوری رالز، روایات قبلی در توضیح جدید بودن رویکرد فلسفی او ناکام مانده‌اند و بنابراین دیدگاه سیاسی را که او رایج کرده بود، درک نمی‌کنند. گالیشانکا از آرشیوهای تازه در دسترس مقالات و مقالات شخصی منتشرنشده رالز استفاده می‌کند تا توجیهاتی را که رالز برای فرض توافق اخلاقی اولیه ارائه کرده بود، روشن کند. رویکرد فکری-تاریخی گالیشانکا فیلسوفی را نشان می‌دهد که برای ادعاهای فروتن‌تر از آنچه منتقدان ادعا می‌کنند مبارزه می‌کند. مشارکت در جستجوی رالز برای توافق به ویژه در این مقطع سیاسی ارزشمند است. جان رالز گالیشانکا با ارائه بینشی به ریشه ها، اهداف و استدلال های نظریه عدالت به ما این امکان را می دهد که مهم ترین و تأثیرگذارترین اثر فیلسوف را با چشمانی تازه بررسی کنیم.
در سایه عدالت: لیبرالیسم پس از جنگ و بازسازی فلسفه سیاسی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Forrester, Katrina; Rawls, John
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
جان رالز و خیر عمومی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Roberto Luppi (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مقالات این جلد رابطه بین مفاهیم اصلی خیر عمومی و کار فیلسوف سیاسی آمریکایی جان رالز را تحلیل می کند. یکی از اصلی ترین انتقاداتی که به رالز وارد شده است، نادیده گرفتن فرضی او از جنبه های اصلی زندگی جمعی است. مشارکت کنندگان این کتاب امکان تفسیر اساسی و جامعه محور از اندیشه رالز را بررسی می کنند. این فصل دیدگاه‌های رالز را درباره ارزش‌هایی مانند اجتماع، ایمان، برادری، دوستی، برابری جنسیتی، عشق، آزادی سیاسی، رفتار متقابل، احترام، احساس عدالت و فضیلت بررسی می‌کند. آنها نشان می دهند که رالز بین برخی جنبه های فردگرایانه نظریه عدالت خود و ارزش اجتماع تعادلی پیدا می کند. با انجام این کار، کتاب خوانش‌های تازه‌ای از رالز ارائه می‌کند. جان رالز و خیر عمومی مورد توجه دانشمندان و دانشجویان پیشرفته ای است که در فلسفه سیاسی، اخلاقی و حقوقی کار می کنند.
  • تعداد رکورد ها : 660