جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3658
درسگفتار کتاب حق الیقین علامه مجلسی
مدرس:
وحید باقرپور کاشانی
نوع منبع :
درس گفتار،جزوه وتقریرات
زمان جادوگران: ویتگنشتاین، بنیامین، کاسیرر، هایدگر و دهه ای که فلسفه را دوباره ابداع کرد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Wolfram Eilenberger
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Penguin Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : روایتی بزرگ از زندگی درهم تنیده والتر بنیامین، مارتین هایدگر، لودویگ ویتگنشتاین و ارنست کاسیرر، فیلسوفان بزرگی که ایده‌هایشان قرن بیستم را شکل داد. سال 1919 است. وحشت جنگ جهانی اول هنوز برای قهرمانان زمان جادوگران تازه است، که هر کدام خود را در یک مقطع حساس می بینند. والتر بنجامین که در طول همه‌گیری 1918 از آنفولانزا جان سالم به در برده است، سعی می‌کند از پدر مستبد خود فرار کند و در حرفه‌ی تحصیلی‌اش دست و پنجه نرم کند. در مقابل، لودویگ ویتگنشتاین به‌طور چشمگیری تصمیم گرفته است که خود را از ثروت عظیمی که به عنوان فرزند یکی از ثروتمندترین خانواده‌های صنعتی در اروپا به ارث می‌برد، در جستجوی وضوح معنوی مطلق، رها کند. در همین حال، مارتین هایدگر که توانسته بود با خدمت به عنوان هواشناس از جنگ در جنگ اجتناب کند، با دقت در حال پرورش حرفه خود است. سرانجام، ارنست کاسیرر به شدت در دانشگاه کار می کند و به شدت خود را به نوشتن و امکان شغلی در دانشگاه هامبورگ می پردازد. صحنه برای یک درام فکری بزرگ آماده شده است که در دهه آینده رخ خواهد داد. زندگی و ایده‌های این رباعی فلسفی خارق‌العاده با تبدیل شدن به شخصیت‌های تاریخی جهان به هم نزدیک می‌شوند. اما با نزدیک شدن به جنگ جهانی دوم، سرنوشت آنها بسیار متفاوت خواهد بود. Wolfram Eilenberger مسیرهای این زندگی‌های شگفت‌انگیز و پرتلاطم را که نه تنها فلسفه، بلکه برخی از مهم‌ترین شخصیت‌های دیگر قرن از جمله جان مینارد کینز، هانا آرنت و برتراند راسل را در خود جای داده است، به‌طرز شیک دنبال می‌کند. او با انجام این کار، داستانی گیرا در مورد چهار تن از بلندپروازترین و پرشورترین متفکران تاریخ تعریف می‌کند و با وضوح و صرفه‌جویی نادری ایده‌های درخشان آنها را که غالباً مرموز یا مبهم تلقی می‌شوند، روشن می‌کند.
ویتگنشتاین و گادامر: به سوی فلسفه پسا تحلیلی زبان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Chris Lawn
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic; Continuum,
زیبایی برای خودش (نوکانت گرایی ارنست کاسیرر)
نویسنده:
مصطفی مهرآیین,زهرا افتخاری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
اخلاق لاکان و نقد نیچه بر افلاطونیسم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tim Themi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : لاکان و نیچه را به عنوان بخشی از تلاش مشترک برای بازنگری در سنت اخلاق غربی گرد هم می آورد. تیم تمی با گرد هم آوردن ژاک لاکان و فردریش نیچه، بر مفاهیم اخلاقی آنها و گزارش های آنها از تاریخ تفکر اخلاقی در سنت غربی تمرکز می کند. نیچه افلاطون را برای به حرکت درآوردن یک فرآیند انحطاطی سرزنش می کند که اخلاق را از طبیعت، بدن و حواس آن دور کرد و در نتیجه در نهایت بر خلاف ظرفیت های ما برای عقل، علم و زندگی خلاقانه و شکوفا شد. لاکان با نادیده گرفتن خیر عالی افلاطون به عنوان یک «سراب»، با خوانش نیچه بسیار موافق است. با پیروی از این فرض، تمی نشان می دهد که چگونه اخلاق لاکان ممکن است بر آثار نیچه بنا شود، بنابراین به درک ما از نیچه کمک می کند، و همچنین چگونه نقد نیچه می تواند درک ما از لاکان را تقویت کند.
مقايسه تفسير شهيد مطهري و علامه مصباح يزدي از آيه يازدهم سورة «رعد» درباره سنت تغيير سرنوشت جوامع*
نویسنده:
محمد نقيب‌زاده
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
نقش رفتار جوامع در سرنوشت خويش و تأثير رفتار انسان‌ها بر وضعيت آينده خود، از موضوعات مهم جامعه‌شناختي قرآن به‌شمار مي‌رود. يکي از پربسامدترين آيات محل استناد در اين بحث، کريمه «إِنَّ اللَّهَ لايُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ» است. اين نوشتار با روش توصيفي ـ تحليلي به دو ديدگاه عمده در برداشت از اين آيه، براي موضوع «نقش‌ داشتن جوامع در سرنوشت خود» پرداخته است. علامه طباطبائي و آيت‌الله مصباح يزدي با استناد به سياق، ضمن نفي عموميت از اين آيه، نسبت به تغيير شرايط از نيک به بد و از بد به نيک، آن را محدود به تغيير شرايط از مطلوب به نامطلوب کرده‌اند؛ اما شهيد مطهري و برخي ديگر از مفسران با برداشتي فراسياقي، اين آيه را شامل هر دو گونه تغيير (نيک به بد و بد به نيک) مي‌دانند. اين مقاله با دفاع از ديدگاه دوم، به مستندات اين برداشت فراسياقي پرداخته و ضمن نقد ديدگاه اول (مخالفان تعميم)، شواهد قرآني و روايي برداشت گسترده از آيه مدنظر را ارائه داده است.
صفحات :
از صفحه 87 تا 100
Lacan in Literature and Film: A Closer Look at the Formation of Subjectivity in Lacanian Epistemology
نویسنده:
Nurten Birlik, Tugce Cankaya
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Academica Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اسکن صفحات 96 و 97 را از دست داده است. لاکان تمام نظریه های خود را بر این فرض اصلی بنا می کند که زبان ذاتاً با امتیاز دسترسی به گفتمان پیوند خورده است و فرآیندهای خاص خود را دارد که هر موجود گوینده برای قرار گرفتن در موقعیت خود باید طی کند. به عنوان عضوی از نظم نمادین. این فرآیندها آسان نیستند، زیرا دارای ابعاد متعددی هستند که باید مطابق با قوانین دستوراتی که لاکان مطرح می کند، زندگی کرد. از آنجایی که زبان حتی قبل از تولد سوژه وجود دارد، سوژه چاره ای جز تسلیم شدن در برابر قواعد آن ندارد. بنابراین، موجود ناطق نظم نمادین ابتدا باید به قواعد زبانی مجهز شود که در زمان تولدش بر او مسلط است. نویسندگان به شخصیت‌های پینتر در «بازگشت به خانه» شنوایی لاکانی می‌دهند، زیرا این شخصیت‌ها نمی‌توانستند فرآیندهای زبان را به درستی طی کنند، نظم‌های تکوینی لاکانی را زیر و رو کردند و در نتیجه زبان قربانی می‌شوند. اکنون آنها از هر گونه دسترسی به نظم نمادین محروم هستند، آنها در آن زندگی می کنند و فقط در حاشیه آن می توانند "باشند". این مطالعه به دنبال مشکل سازی و طرح ماهیت پیچیده و دست نیافتنی این شخصیت ها است. و همبستگی هستی شناختی بین فرآیندهای شکل گیری هویت آنها و شکست آنها در ادغام در نظم نمادین.
واکاوی سیر تاریخی دیدگاه‌های مفسران پیرامون آسمان‌های بی ستون در آیه دوم سوره رعد
نویسنده:
عبدالله میراحمدی ، مهین تائبی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آیات قرآن دارای موضوعات اعتقادی، اخلاقی، علوم زیستی است. درآیات آفرینش آسمان و زمین و غیره که جزو توحید افعالی است، نظریه‌هایی وجود دارد. ازجمله: آیه دوم سورة رعد به نگهداری آسمان بدون ستون، اشاره می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد ازنظر تاریخی مفسران در خصوص آیه یادشده سه دیدگاه دارند: 1- عده‌ای آیه را دلالتی بر وحدانیت خداوند در ربوبیت می‌دانند. 2- گروهی معتقدند آیه از یک حقیقت علمی پرده برداشته که نیروی جاذبه و دافعه است. این دیدگاه بر مبنای روش تفسیر علمی استوار است. 3-عده‌ای وجه دلالت آیه را وحدانیت رب و مدبر عالم می‌دانند و معتقدند هیچ خلق و امری بدون استناد به خداوند نبوده، سنت اسباب در تمامی عالم جریان دارد، خداوند بر صراط مستقیم است. این پژوهش به روش کتابخانه‌ای و تحلیل محتوا ضمن واکاوی سیر تاریخی آراء و ارائة نظرات مفسران و دانشمندان متأخر، نظر برتر را برگزیده است و آن عبارت است از این حقیقت توحیدی که قدرت الهی برتر از همه اسباب بوده، نگه‌داشتن آسمان‌های بدون ستون، برای خداوند، کاری سهل و خداوند نیروی جاذبه و دافعه را آفریده است.
صفحات :
از صفحه 147 تا 175
شیعه (عقاید، وظایف، فرقه‌ها)
نویسنده:
مرزبان کریمی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شهرکرد: سدرة ‌المنتهی‏‫‏,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این کتاب، تبیین عقاید و وظایف اهل تشیع و معرفی فرقه‌های مختلف آن است. کتاب حاضر، تلاشی است در راستای معرفی مذهب شیعه، تشریح عقیده‌ها و وظایف معتقدان به تشیع و بررسی فرقه‌های مختلف این مذهب. کتاب، مشتمل بر پنج فصل است که عناوین آن‌ها عبارتند از: کلیاتی از شیعه‌شناسی؛ عقاید شیعه؛ فضایل امام شیعه(ع)؛ وظایف شیعه؛ و فرقه‌های شیعه.
دیالکتیک و هرمنوتیک: به سوی نقد هرمنوتیک گادامر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jurgen Habermas (یورگن هابرماس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
L&PM,
  • تعداد رکورد ها : 3658