جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1574
آزادی اراده و جبر [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Intisar-Ul-Haq
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 83 تا 92
کندی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Adamson (پیتر آدامسون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
‏‫‭Oxford‏‫‭: Oxford University Press‏‫‭,
چکیده :
الکندی اولین فیلسوف جهان اسلام است . او در عراق زیست و در بغداد تحصیل کرد و از مهمترین چهره‌های انتقال تفکر یونانی به جهان اسلامی در قرن نهم میلادی است. دامنه‌ی آثار او نه فقط فلسفه که موسیقی و ریاضیات و پزشکی و نجوم را نیز در بر می‌گیرد . پیتر آدامسون در این کتاب آن‌چه که درباره زندگی او می‌دانیم را بررسی کرده است و روش و گرایش او به اندیشه یونانی را مورد بررسی قرار می‌دهد. هم‌چنین در این کتاب رابطه کندی با فرهنگ عقلی اسلامی زمان او مورد بررسی قرار می‌گیرد. مهم‌تر از همه این کتاب روی توضیح و ارزیابی آراء موجود در کل آثار به جا مانده از کندی تمرکز می‌کند، از جمله آثار او راجع به علوم و ریاضیات. طرز نگارش این کتاب توسط آدامسون گیرا و جالب و هم‌چنین آکادمیک و قابل فهم است. این کتاب برای متخصصان فلسفه اسلامی جذاب خواهد بود اما خواندن آن نیازی به دانستن عربی یا یونانی ندارد و لذا این کتاب برای غیر متخصصانی که در صدد آشنایی با یکی از مهمترین متفکران اسلامی هستند نیز جالب توجه خواهد بود
درسگفتار درآمدی بر فلسفه اسلامی
مدرس:
زهیر بلندقامت
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
به همت موسسه قائم آل محمد علیهم الاسلام حوزه علمیه امام خمینی(ره) تهران،اولین جلسه «درآمدی بر فلسفه اسلامی» با حضور «حجت الاسلام بلندقامت» در حوزه علمیه امام موسی کاظم علیه الاسلام برگزار گردید، در این دوره به تدریس فلسفه در دوره مقدمات و سطح حوزه های علمیه که معمولا با خواندن بخش فلسفه از کتاب آشنایی با علوم اسلامی شهید مطهری شروع و بعد از کتاب بدایه الحکمه، با تدریس کتاب نهایه الحکمه پایان می یابد، پرداخته شد. اما کتاب شهید مطهری درعین دقت، بسیاری از مباحث و عناوین فلسفی را ندارد و مباحث موجود نیز بسیار اجمالی است به نحوی که برای ورود به مباحث گسترده کتاب بدایه الحکمه مناسب نیست. بنابر این لازم بود برای شروع تدریس کتاب بدایه الحکمه، تمامی مباحث فلسفی موجود در این کتاب به نحو اجمالی و بدون خواندن متن ارائه شود. برای رسیدن به این مقصود، مطالب همه مرحله ها و تقریبا همه فصول کتاب بدایه الحکمه در طی بیست جلسه ارائه شده است. به نظر می رسد آشنایی با مطالب بیان شده، فهم کتاب بدایه الحکمه را تسهیل می کند. مشروح این جلسه تقدیم میگردد.
تفسیر ابن رشد: مقالات انتقادی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Adamson, Matteo Di Giovanni
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فلسفه قرون وسطی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frederick Copleston
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Methuen and Co,
چکیده :
این کتاب با جلد 2 و 3 دوره تاریخ فلسفه کاپلستون متفاوت است و کتاب مستقلی است. فردریک کاپلستون، که دوستداران فلسفه درایران با «تاریخ فلسفه» او آشنایی دارند، در این کتاب می‌کوشد فلسفه قرون وسطی را از منظر تاریخی بررسی کند و سیمای مهم‌ترین متفکران و جریان‌های فکری این دوران را باز نماید. در این کتاب مجال آشنایی با آرای متفکرانی چون آوگوستین، توماس اکویناس، دانز اسکوترس، ابن‌رشدی‌ها، فلسفه فرانسیسی، ویلیام اکمی و نیکولاس کوزایی فراهم شده است. هم‌چنین ،خواننده با آرا فلاسفه این دوران در موضوعاتی هم‌چون نسبت عقل و ایمان، مسئله کلیات، فلسفه سیاسی و عرفان نظری از منظر یکی از صاحب نظران فلسفه قرون وسطی آشنا می‌شود.
ترس و لرز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
سورن کی یر کگور؛ مترجم: وولتر لاوری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترس و لرز (به دانمارکی: Frygt og Bæven) یکی از آثار برجسته سورن کی‌یرکگور است. نام کتاب برگرفته از انجیل نامهٔ پولُس به فیلیپیان، آیه 2:12 است : «نه تنها هنگام حضورم، بلکه حال در غیابم، با رغبت بسیار بیشتر هم‌چنان تلاش کنید که نجات خود را با ترس و لرز به انجام رسانید». در این اثر کی‌یرکگور تلاش می‌کند تا وحشت و اضطراب ابراهیم را دریابد آن‌گاه که خداوند به او فرمان می‌دهد که پسرش اسحاق برای قربانی کردن به سرزمین موریا ببرد. کی‌یرکگور ترس و لرز را بهترین کتاب خود می‌دانست؛ او می‌گفت این کتاب برای جاودانه‌کردن ِ نام ِمن کافی است. دیالکتیک تغزلی او، هنر او در وادارساختن ِ ما به حس‌کردن خصلت‌های ویژهٔ این قلمرو مذهب در بالای ما که خود او وانمود می‌کرد پایین‌تر از آن مانده‌است، هرگز چنین ژرف بر ما تاثیر ننهاده‌است و نیز هرگز –و این را خود او نمی‌گوید- روایتش تا این حد با شخصی‌ترین جدال‌هایش در پیوند نبوده‌است. اما همیشه نمی‌توان به‌آسانی اندیشهٔ کی‌یرکگارد را در ورایی اندیشهٔ یوهانس دو سیلنتیو (ظاهراً سورن کی‌یرکگور با این نام مستعار می‌نوشته.)، که این اثر را به او نسبت می‌دهد و البته خود اوست اما نه به تمامی، به چنگ آورد. به گفتهٔ هیرش: «این دشوارترین اثر کی‌یرکگور است که در آن بیش از هر اثر دیگر به هر وسیله در سرگردان‌کردن خواننده کوشیده‌است.»
  • تعداد رکورد ها : 1574