جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 115
دمعة الساکبة في أحوال النبي صلی الله علیه و آله و العترة الطاهرة المجلد 4
نویسنده:
محمدباقر بن عبدالکریم بهبهانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة الاعلمی للمطبوعات,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«اَلدَّمْعَةُ السّاکِبَة فی أحْوالِ النَّبیّ و العِتْرَة الطّاهِرَة» (اشکِ ریزان در احوال پیامبر و آل پاکش) کتابی به زبان عربی در زندگانی (مناقب و مصائب) چهارده معصوم نوشته محمد باقر دهدشتی بهبهانی است. مطالب چشمگیری از این کتاب درباره امام حسین (ع) و واقعه عاشورا است. دهدشتی بهبهانی در این کتاب، زندگانی ائمه را در چند جلد نگاشته است. در این کتاب مؤلف پاره‌ ای روایات غیر مستند و داستان های مجعول را نیز آورده است. وجود این قبیل مطالب، از اعتبار کتاب نزد محققان کاسته است. دهدشتی انگیزه خود از نوشتن این کتاب را اختصار کتاب‌ های فضایل و مقاتل و نادرستی کتاب‌ های طولانی در این زمینه یاد کرده است. مجلدات چهارم و پنجم در ۱۴ فصل اختصاص به امام حسین (ع) و عاشورا دارد.
مقتل الحسيني الماثور عرض روائي لأحداث کربلاء على لسان المعصومين علیهم السلام
نویسنده:
محمدجواد طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دار السمیع,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مقتل الحسيني الماثور عرض روائي لأحداث کربلاء على لسان المعصومين (ع)» نوشته محمدجواد طبسی، یكی از مقاتل عرضه شده به زبان عربی است كه در چند فصل به موضوع كربلا اختصاص دارد. موضوعات كتاب عبارتند از: اخبار غیبی از پیامبر (ص) و خاندان ایشان درباره‌ شهادت امام حسین (ع)، واقعه‌ كربلا به روایت امامان معصوم (ع)، ماجراهای اهل بیت (ع) در كوفه، شام و مدینه. تمامی مطالب كتاب برگرفته از روایات معصومین (ع) است.
مع الرکب الحسینی من المدینة الی المدینة المجلد 5 (وقائع الطریق من کربلاء الی الشام)
نویسنده:
محمدجعفر طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: زمزم هدایت,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة» اثر جمعی از نویسندگان و پژوهشگران معاصر به نام‌‌ های علی شاوی، شیخ نجم‌ الدین طبسی، شیخ محمدجواد طبسی، شیخ عزت‏ اللَّه مولایی، شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ محمدامین ‏پور‌ امینی است و علی شاوی پژوهش همه همکاران را نقد و بررسی کرده و با یک قلم به نگارش درآورده است. رویدادهای راه کربلا تا شام، عنوان پنجمین جلد مجموعه با کاروان حسینی از مدینه تا مدینه، به قلم شیخ جعفر طبسی می ‏باشد. نویسنده مطالب رویداد های کاروان حسینی از کربلا تا شام را در یک مقدمه و چهار فصل تنظیم کرده است. مقدمه کتاب، نقش زنان بنی ‏هاشم و نیز نقش امام سجاد (ع) در کربلا و در مجلس ابن زیاد را بیان می‏ دارد. نویسنده در فصل اول به نشانه ‏های خشم الهی در پی شهادت امام حسین (ع) در دو بخش نشانه‏ های آسمانی مانند کسوف خورشید، سرخ و سیاه شدن آسمان و بخش نشانه ‏های زمینی مانند جوشیدن خون از زیر سنگ، عزاداری جنیان و خاکستر شدن زعفران و تلخ شدن گوشت می پردازد. او در فصل دوم به تشریح وقایع پس از قتل امام (ع) مانند: سرنوشت ابن زیاد، عمر سعد، خولی و رخداد های ساعت‏ های پایانی روز عاشورا مانند آتش زدن خیمه ‏ها، نوحه‏ سرایی پریان، رقابت قبایل برای بردن سرها نزد ابن زیاد می‏ پردازد. فصل سوم کتاب به حوادث کاروان حسینی در کوفه اختصاص دارد و رخداد های پیش ‏آمده برای این کاروان در این شهر را تشریح می‏ کند، مانند زمان ورود کاروان به کوفه، چگونگی استقبال کوفیان، خطبه حضرت زینب، خطبه امام سجاد (ع)، رویارویی امام (ع) با ابن‏ زیاد. آخرین فصل کتاب به چند موضوع مهم درباره کاروان حسینی از کوفه تا شام اشاره می ‏کند؛ مانند: مدت توقف کاروان در کوفه، چگونگی انتقال کاروان به شام، منزلگاه‏‌ های راه کوفه به دمشق.
مسند الإمام الشهید أبي عبدالله الحسین بن علي علیهما السلام المجلد 2
نویسنده:
عزيزالله عطاردی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان: انتشارات عطارد,
چکیده :
«مسند الإمام الشهيد أبي‌ عبدالله الحسين بن على (ع)» تأليف شيخ عزيزالله عطاردى، چهارمين كتاب از موسوعه بزرگ «مسانيد الأئمة (ع)» است كه در سه جلد به زبان عربى منتشر شده است. در اين كتاب از زندگى امام حسين (ع)، فضائل و مناقب و روات و اصحاب و فرمايشات ايشان سخن رفته است. نويسنده، روايات امام حسين (ع) را از مصادر شيعه و سنى استخراج كرده و در ضمن ابوابى به‌صورت موضوعى مرتب نموده است. ساختار اين مسند بدين‌ ترتيب است: 1- احاديثى كه مربوط به زندگى و شخصيت آن معصوم است. اين احاديث، در ضمن 90 باب، دو جلد اول و بخشى از جلد سوم را فراگرفته است. 2- احاديثى كه آن معصوم در موضوعات مختلف بيان كرده‌ اند كه مشتمل بر ابواب متعددى بوده و از صفحه 79 جلد سوم آغاز شده است. 3- راويانى كه از آن معصوم نقل حديث كرده‌ اند، به‌ همراه ذكر مختصرى از حالات ايشان و مدح و جرح‌ هاى آنها كه به ترتيب حروف الفبا در انتهاى جلد سوم آمده است. از صفحه 319 جلد دوم به بعد فضيلت زيارت امام حسين (ع)، نحوه زيارت آن حضرت در ايام و مناسبت‌ هاى مختلف، مطالبى كه در باره زيارت انبياء و ملائكه و گريه بر آن حضرت ذكر شده و مباحثى از اين دست، آمده است.
موسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء علیهاالسلام المجلد 7 (اولادها علیهاالسلام)
نویسنده:
اسماعيل انصاری زنجانی خوئينی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دلیل ما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«اَلْمَوسوعَةُ الْکُبْری عَنْ فاطمَة الزّهراء علیهاسلام» مجموعه‌ ای بیست و پنج جلدی به زبان عربی درباره حضرت زهرا (س) نوشته اسماعیل انصاری زنجانی است. نوشتن این اثر از سال ۱۴۰۷ قمری شروع شده و تمامی ابعاد زندگی و شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) را در بر گرفته است. مؤلف در نگارش کتاب به بیش از سی‌ هزار منبع مراجعه کرده است. روش تألیف موسوعه بر اساس موضوعات مربوط به حضرت زهرا است که طبق یک تقسیم‌ بندی جامع به سه بخش کلی تقسیم شده است: حضرت زهرا (س) قبل از این عالم، حضرت زهرا در این عالم، حضرت زهرا بعد از این عالم. مؤلف سپس در مقدمه کتابش مسائلی را پیرامون حضرت زهرا (س) را در پنج بخش مطرح می‌ کند: عظمت حضرت زهرا (س) در طول ۱۴ قرن (خلقت حضرت زهرا (س) قبل از خلقت حضرت آدم و برکات آن حضرت) گام‌ های اساسی و اولیه در تدوین موسوعه (مراحل حیات حضرت زهرا (س) در این عالم به طور همه جانبه و مفصل) روش تألیف موسوعه و مراحل آماده‌ سازی آن (موضوعاتی که درباره حضرت زهرا (س) در معارف دینی بیان شده، از جمله اشعار، روایات، معجزات، زیارت‌ ها و دعاها) فهرستی از منابع موسوعه (کتابشناسی حضرت زهرا و به طور تفصیلی اولین کتاب‌ ها که درباره آن حضرت تدوین شده و همچنین تمامی کتبی که به زندگانی حضرت زهرا (س) ارتباط دارد). مختصری از زندگی حضرت زهرا (س) (در بیان عظمت حضرت زهرا (س) در روز قیامت). موضوع جلد ششم این کتاب فرزندان حضرت زهرا (س)، معصومین و غیر معصومین از اولاد حضرت، زیارت امام حسین (ع)، تکذیب ازدواج ام کلثوم با عمر می باشد.
امام الحسين علیه السلام
نویسنده:
محمدباقر حكيم
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نجف: موسسة تراث الشهید الحکیم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «الامام الحسين علیه السلام» نوشته شهید محمدباقر حکیم می باشد که موضوع آن، قیام عاشورا و بررسی وقایع آن می باشد.
موسوعة أهل البیت علیهم السلام المجلد 9 (سيرة الامام الحسين بن علي بن ابي طالب علیه السلام)
نویسنده:
علی عاشور
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار نظیر عبود,
چکیده :
کتاب «موسوعة أهل البیت علیهم السلام» نوشته علی آشور، که به بررسی زندگی چهارده معصوم در بیست جلد می پردازد. جلد نهم این کتاب به موضوع امام حسین (ع) می پردازد. برخی از عناوین مرتبط با جلد نهم شامل: هو الحسین (ع)، مواد الحسین بن علی و مدة عمره (ع)، في کنیة و لقبة (ع)، اولا الحسین (ع)، تودیع النبی للحسین (ع)، التوسل بالحسین (ع)، علم الحسین (ع)، حلو الحسین (ع)، عبادة الحسین (ع)، هل قتل الحسین (ع)؟، و غیره می باشد.
قامعة أهل الباطل بدفع شبهات المجادل
نویسنده:
علی بن عبدالله بحرانی؛ محقق: نبیل رضا علوان
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسة أنصاريان للطباعة و النشر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «قامعة أهل الباطل بدفع شبهات المجادل» نوشته علی بن عبدالله بحرانی، شامل فلسفه و انگیزه عزاداری بر امام حسین (ع) همراه با آثار و بركات آن مباحث عمده كتاب است. مولف، نخست به زمینه‌ های تاریخی عزاداری، و نقش احیاگرانه آن اشاره می‌ كند. سپس از تشویق و تاكید ائمه معصومین (ع) بر عزاداری سخن به میان می‌ آورد، آن گاه آثار و نتایج اجتماعی و سیاسی عزاداری را شرح می‌ دهد. در پایان كتاب با مقایسه‌ ای میان عزاداری سنتی و جدید، نقش عزاداری در احیای جامعه تبیین شده است.
  • تعداد رکورد ها : 115