جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 59
شبهة الغلو عند الشیعة
نویسنده:
عبدالرسول غفار
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
بيروت: دار المحجة البیضاء، دار الرسول الاكرم (ص),
چکیده :
«شبهة الغلو عند الشيعة» نوشته دكتر عبدالرسول غفار، از شيعيان است و كتاب خود را به نفى اتهام غلو از شيعه اختصاص داده است. نويسنده در بخش مدخل به ذكر كلياتى، همچون تعريف لغات مذهب، فرقه، دين، ملت و حزب پرداخته است. وى در فصل اول شبهه غلو در احاديث كافى را مطرح كرده است و در همين فصل به طور ضمنى به تاريخ غلات در زمان امامان معصوم (ع) پرداخته است. فصل دوم كتاب به بررسى غلو در عقايد اختصاص دارد و در آن عقايدى همچون تشبيه و تفيض ذكر شده است. نويسنده در فصل سوم مسئله سهو و نسيان را به عنوان مسئله‌ اى بيرون از حد غلو بررسى كرده و در خاتمه نيز به بحث اخراج بعضى از راويان از سوى قمى‌ ها به اتهام غلو پرداخته است.
مي‏گويند غير از شيعيان همه به جهنم مي‏روند، چرا؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
در يك تقسيم كلي، انسان‏ها از لحاظ دين به دو دسته تقسيم مي‏شوند. 1ـ مسلمانان؛ يعني كساني كه دين آخرين پيامبر خداوند ـ حضرت محمد(ص) را پذيرفته‏اند. 2ـ غير مسلمانان؛ كه شامل تمام كساني هستند كه دين حضرت محمد(ص) را نپذيرفته‏اند. مسلمانان نيز به دو گروه ت بیشتر ...
بررسی تحلیلی دیدگاه شیخ صدوق و ابن تیمیه و ابن خزیمه در توحید ذات خداوند
نویسنده:
ماجده الخفاجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
اعتقاد به توحید لازمه دینداری است، از آنجاکه مساله توحید ذو مراتب است و هر انسانی مطابق با ظرفیت واستعداد خویش از آن بهرمند می‌شود و قسمتی از آن را درک می‌نماید، همواره مورد اختلاف و بحث وگفتگو بوده است به همین دلیل اختلافات بین فرقه‌ها و نحله‌های موجود مذاهب اسلامی نیز نشات گرفته از همین ادراک متفاوت است .اما معیار و مصداق درستی ادراک انسان همان راسخون در علمند که قرآن به آنان اشاره نموده است .آنچه که در نظر مردم درباره توحید ذات متداول شده این است که خدا یک است و دو نیست، اما طبق تعبیر امیرمومنان على «علیه السلام» توحید ذات این است که خدا یکى است و دومى براى او تصور نمى‏شود، یا به تعبیر دیگر: خدا «شبیه و نظیر و مانند» ندارد، نه چیزى به او شبیه است، و نه او به چیزى، چرا که یک وجود بى‏نهایت کامل، داراى چنین صفتى مى‏باشد؛ و این با اعتقاد سلفیه که توحید ذات را با توحید صفات خلط نموده اند کاملا متفاوت است. از آنجاکه پیروان مذاهب و نحله‌ها گوناگون اسلامی از متد و الگوی اعتقادی رهبران خویش تبعیت می‌کنند لازم است توحید ذات از منظر رهبران این فرق مورد بررسی قرار گیرد. وبرای تقلیل اختلاف و یا مرز بندی بین صفوف اعتقادی و روشن شدن حقیقت به بررسی این مهم از دیدگاه شیخ صدوق به عنوان محدث شیعی و ابن خزیمه و ابن تیمیه به عنوان نظریه پردازان سلفی پرداخته شده است .
مقصود از تشبیه شیعیان به زنبور عسل در حدیث چیست؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
امام علی(ع) فرمود: شیعتنا بمنزلة النحل لو یعلم الناس ما فی أجوافها لأکلوها؛[۱] شیعیان ما مانند زنبور عسل هستند. اگر مردم می دانستند درون آنها چیست آنها را می خوردند. اگر پرندگان بدانستند چه چیزی در وجود زنبور عسل است آن را می خورند و زنبور در معرض بیشتر ...
کلیدواژه‌های فرعی :
مذهب الصحیح
نویسنده:
علی آل محسن
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
‏‫قم: الرافد‬‏‫,
چکیده :
كتاب حاضر پژوهشی در زمینه نحوه انتخاب مذهب درست و حق از بین مذاهب مختلف اسلامی با استفاده از ادله عقلی و نقلی و پاسخ برخی از شبهات و اشکالات در این زمینه است. در این پژوهش نخست روایاتی نبوی در مورد پراکندگی و شعبه شعبه شدن امت اسلامی و افتراق آنان به گروه‌ ها و فرقه‌ های مختلف تحت عنوان دین و مذهبی خاص مطرح شده و مهم ترین مذاهب اسلامی معاصر معرفی شده‌ اند. آنگاه به بحث درباره دلایل متعدد حقانیت مذهب شیعه امامیه پرداخته شده و دلایل انحراف سایر مذاهب اسلامی به‌ ویژه اهل‌ سنت علی‌ رغم حمله‌ ها و هجمه‌ های فراوانی که علیه شیعیان در دنیای معاصر وجود دارد مورد شرح و بررسی قرار گرفته و دلایل متعددی از آیات و روایات مبنی بر نجات فرقه شیعه ارائه شده و اتهامات وارد شده بر شیعه و عقاید وی نیز مطرح و نقد گردیده است. نگارنده به دلایل مخالفت با مذهب تشیع اشاره کرده و شبهات مطرح شده علیه شیعیان را پاسخ گفته است.
گونه ­شناسی رفتارهای اعتقادی شیعیانِ امامیه با امامان معصوم علیه السلام
نویسنده:
حامد منتظري مقدم,آيت الله احمدي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
،D شناخت و ارزيابيِ رفتارها و مناسبات شيعيان در تعامل با امامان ره يافتي ضروري براي است. اين مهم در حوزههاي گوناگون اعتقادي، D شناخت دقيق عقايد آنان و سيرة ائمه اطهار فرهنگي، اجتماعي و... نيازمندِ بررسي است. در پژوهش حاضر، باورها و مناسبات اعتقاديِ در دوران حضور، مورد بررسي قرار گرفته است؛ افزون بر اين، D شيعيان با امامان دوازدهگانه شناسايي و معرفي شده و به اين پرسش D گونه هاي مختلف روابط اعتقاديِ شيعيان با ائمه بهره ميبردند و آيا روابط شيعيان با امامان، D كه شيعيان چگونه از مقام رفيع معنوي ائمه متناسب با جايگاه الوهيِ ايشان بوده، پاسخ داده شده است. تلاش شيعيان عصرِ حضور، براي شناخت امامان، دفاع از كيان امامت و پيشوايان معصوم و تمسك به مقام معنويِ ائمه از مهم ترين محورهاي مناسبات شيعيان در حوزة اعتقادي است كه با وجود تفاوت ،D اطهار رفتاريِ شيعيان در برخي موارد، سير تكامل معرفتي و رفتاريِ ايشان در تعامل با امامان، مشهود است.
صفحات :
از صفحه 63 تا 80
بررسی تمایزهای طرح مبحث حقیقه محمدیه در عرفان شیعی
نویسنده:
بهروز رومیانی , معصومه بخشی زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
زنجان: دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان,
چکیده :
عرفان شیعی، بخشی گسترده از عرفان اسلامی محسوب می شود. عمدتا شاهد شکل گیری فرقه ها و سلسله های شیعی در قرون متاخر؛ به ویژه پس از به قدرت رسیدن صفوی ها هستیم. در عرفان شیعی، مانند عرفان اسلامی، مبحث حقیقت محمدیه به عنوان یکی از مباحث اصلی مطرح می شود با این تفاوت که در عرفان شیعی، به واسطه ادغام مبحث ولایت و حقیقت محمدیه، تمایزهای قابل توجهی در طرح این مبحث قابل مشاهده است.از آن جا که در نگرش شیعی، ولایت مذهبی، پس از پیامبر (ص) به مولای متقیان (ع) و فرزندان بزرگوار ایشان انتقال می یابد، مفهوم حقیقت محمدیه نیز فرآیندی مشابه را تجربه می کند و بر امام علی (ع) و سایر ائمه اطهار (سلام الله علیهم) اطلاق می شود. مهمترین تمایز طرح مبحث حقیقت محمدیه در عرفان شیعی، علاوه بر تغییر مصادیق، تعدد مصادیق حقیقت محمدیه به صورت همزمان است، توضیح اینکه در عرفان غیر شیعی معمولا یکی از مصادیق متعدد حقیقت محمدیه به کار برده می شود، در حالی که در عرفان شیعی، همه امامان بزرگوار شیعی در کنار نام پیامبر به عنوان مصادیق حقیقت محمدیه مطرح می شوند.
صفحات :
از صفحه 111 تا 142
شیعیان اثنی عشری و سقوط بغداد(656ه.ق)
نویسنده:
معصومه مرادی فجر
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
حمله مغول به بغداد مرکزیت سیاسی جهان اسلام را فرو پاشید. این رخدادی بود که تا زمان حاضر، بحث و جدل‌هایی دربارۀ آن هست. اهل تسنّن به نقش علمای شیعه در این باره، حساس هستند. امّا بر پایۀ منابع تاریخی، می‌توان گفت، نابودی خلافت عباسی، در شمار اولویت های حکومتی مغولان بود. در این پژوهش، با هدف تبیین اوضاع شیعیان اثنی عشری بغداد در دستگاه خلافت عباسی و نقش آن‌ها در سقوط بغداد (656 ه.ق)، تلاش شده‌است که با روش تحلیلی – توصیفی، منابع نزدیک به حادثه را مورد بررسی قرار دهیم. نتیجه کلی آن که، با بر افتادن این نهاد، برخی از کسانی که دیدگاه مناسبی نسبت به شیعه نداشتند، گناه این حادثه را به گردن شیعیان انداختند. اما بنا‌‌بر شواهد تاریخی، برخی بزرگان و دولتمردان بغداد؛ نظیر خواجه نصیرالدین‌طوسی، ابن‌علقمی، ابن‌طاووس و شیعیان حلّه در هنگام محاصره بغداد نقش سازنده‌ای ایفا نکردند. باید در این راستا، سقوط سیاسی درونی که به مرور زمان دامن‌گیر عباسیان شده بود و ضعف خلافت و بخصوص کشورگشایی مغولان و عوامل دیگر را عامل سقوط این امپراطوری عظیم اسلامی(که در نهان پوسیده بود)، دانست. که سرانجام با تهاجم مغول کار، این دستگاه را یکسره کرد.
وضعيت شيعيان هند؛ مصاحبه با حجه الاسلام و المسلمين دكتر محمد حسن مظفری
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: بنياد فرهنگى امامت,
چکیده :
حجةالاسلام والمسلمین دکتر محمد حسن مظفری، استاد دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه و نماینده فرهنگی سابق ایران در چند کشور شرق آسیاست. با توجه به حضور فعال و با سابقه ایشان در عرصه های فرهنگی ـ علمی کشورهایی همچون هند، پاکستان و سریلانکا و نیز مطالعات و تألیفاتی که در این حوزه ها داشته اند، بر آن شدیم تا در باب «وضعیت شیعیان هند» با ایشان به گفت وگو بنشینیم که متن ذیل حاصل این نشست می باشد.
صفحات :
از صفحه 212 تا 235
غیبت امام عصر در منظر فریقین از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
بهادر علی زیدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در این پایان‌نامه دیدگاه شیعه و سنی درباره غیبت امام عصر ع از منظر قرآن و سنت مورد بررسی قرار گرفته و حتی‌الامکان از منابع معتبر شیعه و سنی استفاده شده است. در بخش اول به مفهوم‏شناسی غیبت پرداخته شده است. ابتدا معنای لغوی و نظرات لغویّن را مطرح و سپس معنا و مفهوم اصطلاحی غیبت را بیان نموده‌ایم. جایگاه ایمان به غیبت امام عصر ع نزد شیعه و سنی بحثی دیگر است که آن را تحلیل نموده و در ادامه، اقوال علمای شیعی و سنی درباره ولادت امام و سپس دیدگاه کلّی علمای اسلام درباه غیبت امام عصر ع را مطرح کرده‌ایم و در انتها نتیجه این دیدگاه‏ها را بیان نموده‌ایم.بخش دوم به بحث درباره اثبات غیبت امام عصر ع اختصاص دارد. در فصل اول به امکان اصل غیبت و در فصل دوم به اثبات غیبت امام عصر ع پرداخته شده است. ‏در بحث امکان اصل غیبت به آیات قرآن کریم و روایات معصومین س استدلال کرده‌ایم؛ ابتدا آیاتی که امکان غیبت از آنها استفاده می‏شود و سپس آیاتی که بر غیبت انبیا و اولیا دلالت دارند را بیان کرده‌ایم. در بحث روایات نیز به ذکر احادیثی که راجع به غیبت انبیای الهی است پرداخته‌ایم.در فصل دوم نیز به دو دسته از آیات و روایات استناد شده است: دسته اولِ آیات بر وجود امام عصر ع دلالت دارند و دسته دوم آیاتی هستند که به غیبت امام عصر ع تأویل یا تفسیر شده‌‏اند. در بحث روایی نیز ابتدا احادیث را به دو دسته عام و خاص تقسیم نموده‌ایم و به بررسی آنها پرداخته‌ایم. در ادامه اقرار و اعتراف علمای اهل‏سنت درباره غیبت امام عصر ع مطرح و در انتها نتیجه‌گیری شده است.بخش سوم درباه اقسام، علل و آثار غیبت است. در این بخش به پاسخ یک سوال مهم پرداخته شده است و آن این‌که چرا امام غائب شده و علت و حکمت غیبت آن حضرت چیست؟ در پاسخ به این پرسش، حکمت‌هایی که در روایات از ائمه هدی س ذکر شده است را بیان کرده‌ایم.بخش چهارم به فواید غیبت آن حضرت اختصاص دارد. در این بخش به دو بحث پرداخته شده است: اول این‌که با تکیه بر آیات و روایات اثبات کرده‌ایم که بر ایمان به غیب فوایدی مترتب است و ‏در بحث دوم به ذکر فواید وجود امام غائب پرداخته‌ایم؛ ابتدا فواید عمومی را بیان داشته‌ایم که تمام جهانیان چه زنده و چه غیرزنده را دربر می‌گیرد و سپس به فواید خصوصی غیبت که تنها مخصوص شیعیان است اشاره کرده‌ایم.بخش پنجم در رابطه با شبهات و سوالات مباحث مهدویت است. در این بخش، ‏شبهات را به سه دسته تقسیم کردیم: دسته اول مربوط به عقیده مهدویت و غیبت حضرت است، ‏دسته دوم مربوط به مصداق مهدی است ‏و دسته سوم مربوط به طول عمر آن حضرت می‏باشد. در مرحله بعد، ‏چگونگی ارتباط با آن حضرت در عصر غیبت مطرح و پاسخ داده شده است و در انتها جمع‌بندی و نتیجه‌گیری نموده‌ایم.
  • تعداد رکورد ها : 59