جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 312385
گرهی در داستان عاشق شدن پادشاه بر کنیزک
نویسنده:
شوقی نوبر احمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
عاشق شدن پادشاه بر کنیزک، نخستین داستانی است که مولانا آن را حسب حال ما خوانده، و بعد از عشق نامه مثنوی (سی و پنج بیت نخست) سروده است، طرح داستان به گونه ای است که مولوی توانسته پاره ای از اصول عرفانی و عقاید خود را، به مناسبت هایی در ضمن آن بیان کند جز آن که در فرجام آن، در دفاع از کار پادشاه و حکیم در کشتن زرگری بی گناه، گرهی در کارش افتاده، و ناگزیر برای تاویل آن به استفاده از تمثیل و استناد بر آیات و روایات چنگ زده و با شدت و حدت از آن دفاع کرده است، با این همه، حالت بهت و حیرت خواننده را از کار حکیم الهی ترک نمی کند؛ به همین مناسبت نگارنده برآن شد که مستندات مولوی را در آن مورد، از دیدگاه های مختلف بررسی کند تا شاید توفیقات حق- تعالی- دستگیرش شود و راه به جایی ببرد، و یا حداقل طرح مساله خود انگیزه ای گردد بر مثنوی پژوهان، برای تحقیقات بیشتر در این زمینه.
صفحات :
از صفحه 172 تا 190
بررسی وضعیت پایبندی به هویت فرهنگی اعضای شبکه اجتماعی فیس بوک، مطالعه موردی دانشجویان مقطع کارشناسی رشته های علوم انسانی دانشگاه تهران
نویسنده:
قبادی علیرضا, مهری زهرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف اصلی این نوشتار، بررسی وضعیت پایبندی به هویت فرهنگی اعضای شبکه اجتماعی فیس بوک با مطالعه موردی دانشجویان مقطع کارشناسی رشته های علوم انسانی دانشگاه تهران است.مقاله حاضر این مساله را بررسی می کند که وضعیت پایبندی دانشجویان عضو شبکه اجتماعى فیس بوک، با توجه به مولفه ها و شاخص های هویت فرهنگی در فیس بوک چگونه است؟ این مقاله از نوع اکتشافی و حاصل یک پژوهش پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی رشته های علوم انسانی دانشگاه تهران است. تکنیک گردآوری اطلاعات این پژوهش پرسش نامه و نظریه های مورد استفاده ساختارگرایی آنتونی گیدنز و بازنمایی استوارت هال است. یافته های پژوهش بیان کننده آن است که در جامعه مورد بررسی عضویت و مشارکت زنان مجرد در رده سنی 20 تا 22 سال در مقایسه با مردان در فیس بوک بیش تر است. احساس تعلق به خط و زبان فارسی، دوستی بر اساس ارزش ها و هنجارها، انتخاب شیوه پوشش وآرایش مطابق ارزش ها و هنجارها، احترام به فرهنگ و ملیت های مختلف در یادداشت ها و نظرها در فیس بوک حکایت از پایبندی دانشجویان به هویت فرهنگی در فیس بوک دارد و از سوی دیگر عدم توافق دانشجویان برتعلق شان به هنجارهای دینی- ملی و تمایل کم آن ها در استفاده از نشانه ها و احادیث دینی، علاقه مندی به یادگیری اصطلاحات زبانی رایج در فیس بوک حکایت از عدم پایبندی دانشجویان به هویت فرهنگی دارد که نشان دهنده این است که محتوای هویت فرهنگی دانشجویان در فیس بوک در محک ارزیابی، تغییر، مقایسه و انتخاب واقع می گردد.
صفحات :
از صفحه 175 تا 198
بررسی تاثیر تبلیغات تله شاپینگ در دو شبکه بازار و جم تی وی بر اقدام به خرید بانوان شهر تهران
نویسنده:
رسولی محمدرضا, طالب لو راضیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله حاصل پژوهشی است که به نقش تبلیغات تله شاپینگ شبکه «بازار» و شبکه «جم تی وی» بر اقدام به خرید بانوان تهرانی پرداخته است.در این پژوهش سه دسته متغیر مستقل که عبارتند از متغیرهای تفاوت فردی، متغیرهای موقعیتی و متغیرهای محرک، شناسایی شدند و نقش هریک از این عوامل در رویارویی با تبلیغات، ضربه خرید و در نهایت اقدام به خرید بررسی شد. روش این تحقیق پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه است. حجم نمونه 400 پاسخ گو در نظر گرفته شد که با استفاده از شیوه گلوله برفی از میان بانوان تهرانی بالای 18 سال انتخاب شدند.نتایج نشان داد میزان اقدام به خرید محصولات تبلیغات تله شاپینگ از سطح بالایی برخوردار نیست. با این وجود، رابطه معناداری میان ضربه خرید و اقدام به خرید مشاهده شد. هم چنین احتمال وجود رابطه میان متغیرهای تفاوت فردی و متغیرهای محرک با رویارویی با تبلیغات و ایجاد ضربه خرید و در نهایت اقدام به خرید تایید شد. هم چنین مشاهده شد که داشتن زمان و پول کافی بر رویارویی باتبلیغات تله شاپینگ و ایجاد ضربه خرید تاثیرگذار نیست. علاوه براین نتایج نشان می دهد که تفاوت معناداری میان خرید از شبکه بازار و شبکه جم تی وی وجود ندارد.
صفحات :
از صفحه 145 تا 173
انوری در عرصه طب
نویسنده:
امیراحمدی ابوالقاسم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تاریخ پزشکی در ایران، بی گمان به دوران باستان برمی گردد. به طوری که پیش از تاسیس دانشگاه و بیمارستان جندی شاپور نشانه هایی از این علم در سطوح و اشکال مختلف، وجود داشته است. در دوره حکومت سلسله هخامنشی، علم طب سازماندهی گردید و در عصر اشکانیان، طب ایرانی با طب یونانی و زردشتی درآمیخت. طب اسلامی نیز از قرن دوم هجری قمری آغاز شد و با تالیف «فردوس الحکمه» یکی از مهم ترین کتب طب عربی توسط علی بن ربن الطبری در قرن سوم هجری قمری ادامه یافته، با ظهور ابوعلی سینا در قرن چهارم به اوج رشد و ترقی خود دست یافت، این شیوه، متاثر بود از شیوه طبابت درجندی شاپور. با توجه به اهمیت این دانش و جایگاه والای آن در میان سایر علوم، شاعران زبان فارسی نیز کم و بیش با مقدمات و اصول آن علم آشنایی یافته، در آثار خود، جایی برای پرداختن بدان در نظر گرفته اند. از میان شاعران ایرانی می توان به فردوسی، انوری، خاقانی، نظامی، سعدی و مولوی اشاره نمود که با مطالعه آثارشان می توان به میزان آگاهی آنان از دانش پزشکی پی برد. دراین مقاله، شعر انوری از زاویه ای دیگر نگریسته شده است.
صفحات :
از صفحه 143 تا 171
توسعه تکنولوژیکی و توسعه علمی، بررسی جامعه شناختی تاثیر اینترنت بر فعالیت های پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران
نویسنده:
رزاقی نادر, علیزاده مهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
اینترنت یکی از ابزارهایی است که امکان مبادله اطلاعات با بسیاری از همکاران دانشگاهی و پژوهشگران علمی در سراسر جهان را فراهم می آورد. تحقیق حاضر به تاثیر استفاده از اینترنت در انجام فعالیت های علمی- پژوهشی آن ها پرداخته است. این بررسی با استفاده از روش پیمایشی و با انتخاب 165 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه مازندران به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد متغیر سواد استفاده از اینترنت با ضریب تاثیر (0.63) مهم ترین و قوی ترین پیش بینی کننده تغییرات استفاده از اینترنت در فعالیت های علمی- پژوهشی در میان اعضای هیات علمی بوده است و متغیرهای تسلط بر اینترنت، امکانات و فرصت ها، ارتباطات علمی، نگرش نسبت به اینترنت و موقعیت دانشگاهی به ترتیب در رده های بعدی اثرگذاری قرار داشته اند.
صفحات :
از صفحه 125 تا 144
تاثیر تبلیغات تجاری شهری بر مصرف گرایی زنان شهر تهران
نویسنده:
موسوی یعقوب, احمدی طیبه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
با افزایش دامنه فعالیت های رسانه های مختلف و تشویق به مصرف بیش تر انواع مختلف از کالا و خدمات، شکل های جدیدی از رفتار مصرفی و تبعات ناهنجار آن در شهرهای بزرگ گسترش یافته است. استفاده از وسایل تاثیرگذار بر ذهن انسان، برای سودمند جلوه دادن کالاهای تولیدشده و در نتیجه خرید و مصرف آن در سطوح گسترده اجتماعی، گذشته از تولید فرهنگ و نگرش جدید در فضای شهری، تاثیر قابل ملاحظه ای نیز بر نظام رفتاری ساکنین در شهرها بر جا گذاشته است. می توان گفت بنا به علل مختلف از جمله به دلیل فزونی فعالیت های تبلیغاتی و رسانه ای، تمایل به مصرف زیاد در لایه های بسیار گسترده ای از مردم به صورت یک قاعده و هنجار اجتماعی و بعضا دارای عوارض درآمده است. با توجه به اهمیت جامعه شناختی موضوع مصرف در نظام کارکرد شهری این پژوهش در صدد است تا به بررسی رابطه میان میزان مصرف گرایی زنان شهر تهران و تبلیغات تجاری موجود شهری 1 بپردازد. چرا که بنا به دلایل و عوامل مختلف، زنان بیش ترین سطح از مصرف شهری را در مقابسه با مردان به خود اختصاص می دهند. از تبیین های نظری مختلف از جمله نظریه اقناع برای واکاوی تحلیلی و مفهومی موضوع مورد استفاده قرار گرفته است. روش مورد استفاده در پژوهش، پیمایش، و ابزار گردآوری داده ها نیز پرسش نامه و نمونه مورد بررسی 270 نفر از زنان شهروند ساکن در شهر تهران و مراجعه کننده به مراکز خرید است که با روش نمونه گیری خوشه ای طبقه بندی شده اتفاقی انتخاب شده اند. نتایج به دست آمده مبین آن است که میان تبلیغات تجاری در شهر و میزان و نوع مصرف گرایی زنان رابطه معنی دار وجود دارد. در این میان متغیر واسط تمایل به مصرف زیاد و نگرش مادی گرایانه، نقش تعیین کننده ای در سطح مصرف افراد مورد تحقیق دارد.
صفحات :
از صفحه 99 تا 123
جشن تیرگان
عنوان :
نویسنده:
اشرف زاده رضا, توکلی نژاد فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
جشن «تیرگان» از اعیاد بسیار کهن و آیینی مردم ایران است. بررسی «در زمانی» این آیین مارا به سوی نخستین صورت های مکتوب آن در کتابهای گذشتگان باز می برد، حال آن که بررسی «همزمانی» آیین یاد شده بی شک با شناخت فرهنگ عامه مردم ایران و جلوه های امروزی آن ممکن می شود.بر پایه مردم نگاری محققان، این آیین در برخی حوزه های فرهنگی ایران و خرده فرهنگ های آن وجود داشته است و در این میان به ویژه می توان به برخی حوزه های فرهنگی: گیلان، مازندران، خراسان، کرمان، یزد و نیز زرتشتیان، آشوریان و ارمنیان اشاره کرد.اما متاسفانه برپایی این آیین مانند بخش عمده ای از جشن های دوازده گانه سال خورشیدی در ایران کاستی گرفته است و امروزه از صورت یک جشن ملی در آمده است.اینک در این مقاله سعی بر آن است که تاریخچه و آداب و رسوم این جشن باستانی به یادگار مانده، مورد توجه و بررسی قرارگیرد. به امید این که خوانندگان را به کار آید.
صفحات :
از صفحه 107 تا 125
بررسی رابطه مصرف رسانه ای و انسجام اجتماعی (مطالعه موردی جوانان شهر تبریز)
نویسنده:
امام جمعه زاده سیدجواد, صادقی نقدعلی زهرا, رهبرقاضی محمودرضا, نوعی باغبان سیدمرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
انسجام اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد سرمایه اجتماعی، از شاخص های توسعه اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در کشورها به شمار می رود. یکی از گروه های عمده جامعه که شرکت آنان در روند اداره آن و توسعه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ضروری به نظر می رسد، جوانان هستند. مطالعه فرهنگ سیاسی جوانان که یکی از بزرگ ترین گروه های جمعیتی در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود، اهمیت خاصی برای ثبات سیاسی و پویایی جامعه دارد. هدف از نگارش این مقاله بررسی تاثیر رسانه های ارتباط جمعی بر انسجام اجتماعی جوانان در شهر تبریز است. روش تحقیق پژوهش در جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها، روش پیمایشی است. این مطالعه بر روی 384 نفر از دختران و پسران شهر تبریز صورت گرفته است. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسش نامه استفاده شده است که اعتبار آن، به روش صوری، و پایایی آن، به کمک آماره آلفای کرونباخ سنجیده شده است و داده ها از طریق نرم افزار SPSS16 تحت محیط ویندوز تجزیه و تحلیل شدند. با تقسیم انسجام اجتماعی به چهار متغیر (گرایش به ارزش های اجتماعی، احساس تعلق اجتماعی، گرایش به انتظام اجتماعی و مشارکت اجتماعی)، به همراه در نظر گرفتن سه نوع وسایل ارتباط جمعی (رسانه های چاپی، رسانه های الکترونیک و رسانه های دیجیتال)، مشاهده شده است که همبستگی های معناداری میان مصرف رسانه و انسجام اجتماعی پاسخ گویان وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 9 تا 31
برداشت های سبک شناختی قصیده ‹‹دندان›› رودکی و تاثیر آن بر ادب فارسی
نویسنده:
مدرس زاده عبدالرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
قصیده معروف رودکی به مطلع :مرا بسود و فرو ریخت هر چه دندان بود                                                   نبود دندان، لا بل چراغ تابان بوداز قصیده های معروف و ماندگار زبان و ادب فارسی است که در واقع زندگی نامه منظوم رودکی در سی و چهار بیت است و بسیاری از حقایق ادبی و تاریخی روزگار سامانی را هم نشان می دهد.در مقاله حاضر، برداشت های سبک شناختی خود را از این مقاله ابراز کرده ایم و نشان داده ایم که تا روزگار معاصر، هرجا شاعری در وضعیتی شبیه گرفتاری رودکی در هنگام پیری قرار گرفته است، این قصیده را استقبال کرده است. از امیرمعزی تا استاد بهار و اکنون دکترشمیسا به این قصیده توجه کرده اند. سه قصیده اصلی در استقبال رودکی، برای اولین بار مطرح می شوند.
صفحات :
از صفحه 98 تا 116
بررسی تاثیر خودکنترلی و پیوند اجتماعی بر نگرش دانشجویان نسبت به مصرف الکل
نویسنده:
علیوردی نیا اکبر, شارع پور محمود, مرادی فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
بررسی تحقیقات مختلف انجام شده در نقاط مختلف دنیا نشان می دهد که مصرف مشروبات الکلی یکی از مشکلاتی است که در بسیاری از نقاط جهان رواج دارد. در کشور ایران نیز مصرف مشروبات الکلی خلاف هنجارهای دینی و قوانین کشوری محسوب می شود. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر خودکنترلی و پیوند اجتماعی بر نگرش دانشجویان نسبت به مصرف مشروبات الکلی صورت پذیرفته است. این تحقیق با روش پیمایشی و با نمونه آماری 530 نفری (318 دختر و 212 پسر) از دانشجویان دانشگاه مازندران در سال تحصیلی 91-90 به اجرا در آمده است. چارچوب نظری تحقیق عبارتند از: نظریه عمومی جرم گاتفردسون و هیرشی و نظریه پیوند اجتماعی هیرشی.داده های توصیفی تحقیق نشان می دهد 59.6 درصد از پاسخ گویان اصلا الکل مصرف نکرده اند. از این تعداد 54.2 درصد را پسران و 63.2 درصد را دختران تشکیل می دهند. هم چنین حدود نیمی از نمونه تحقیق دارای نگرش منفی و نیمی دیگر دارای نگرش میانه و مثبت نسبت به مصرف الکل بوده اند. نتایج تحقیق، نشان می دهد متغیر خودکنترلی و متغیرهای باور و التزام تحصیلی دارای رابطه مستقیم و معنادار با نگرش نسبت به مصرف الکل بوده و متغیر باور نیز مهم ترین تبیین کننده نگرش به مصرف الکل بوده است.
صفحات :
از صفحه 69 تا 97
  • تعداد رکورد ها : 312385