جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 301423
رابطه علم و عمل در تربیت اسلامی
نویسنده:
سلمانعلی برهانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش نخست به بیان کلیات، مفاهیم، جایگاه و اهمیت علم و سپس به تبیین جایگاه و ارزش عمل و رفتار در تربیت اسلامی و همچنین بررسی مباحثی همچون: اهمیت عمل، ماندگاری آن، ارتباط بین عامل و نتیجة عمل، اوصاف و ویژگی های عمل، نقش ایمان و عمل در تربیت و اوصاف و ویژگی های مؤمن و عمل صالح پرداخته است. همچنین نقش و تأثیر علم بر عمل و نقش و تأثیر عمل بر عالم مورد بررسی قرار گرفته است؛ البته نمی توان نقش سایر عوامل را در تربیت اسلامی نادیده گرفت؛ ولی وابستگی علم و عمل نسبت به یکدیگر در تربیت اسلامی و تأثیرگذاری متقابل آن دو از اهمیت زیادی برخوردار است.
حقوق و وظایف زن و شوهر در اسلام
نویسنده:
سمیه صلواتی کنگ سفلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق بیان کنندة حقوق و تکالیف بین زوجین می باشد که در آن سعی شده است بیشتر از آیات و روایات رسیده در این زمینه استفاده شود. یکی از اهداف کلی این تحقیق، آشنایی هر چه بیشتر زوجین به خصوص نسل جوان با وظایف و حقوق خویش و طرف مقابل ( همسر) است تا زوج های جوان با انجام دادن این تکالیف زندگی شیرین و لذت بخش را تجربه کنند. امتیازی که این تحقیق نسبت به تحقیق های پیشین دارد استفاده کردن از نظرات دانشمندان به اضافه آیات و روایات وارده در این زمینه است. برخلاف بعضی از تحقیق ها که فقط به ذکر روایات بسنده کرده اند. در این تحقیق دربارة معنای لغوی ازدواج، اهداف آن، اهمیت ازدواج، حقوق و وظایف زن نسبت به شوهر و همچنین حقوق و وظایف شوهر نسبت به زن صحبت شده است. منابعی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته بیشتر کتابهای « آیین همسرداری»، اخلاق در خانه و خانواده، راهنمای خانواده، هنر همسریابی، ازدواج موفق و ... و همچنین کتابهای دینی مانند بحارالانوار، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه مورد استفاده قرار گرفته است. روش تحقیق به صورت کتابخانه ای و با مراجعه به کتابخانه های آستان قدس رضوی، کتابخانه آیت ا... مدرس ( کاشمر) و کتابخانه های شهید بهشتی و عصمتیه تربت حیدریه بوده است. کلید واژه: عزب، ازدواج، حق ( حقوق)
سیره اخلاقی و سیاسی امام جعفر صادق ( ع)
نویسنده:
طیبه اسماعیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی سیره اخلاقی و سیاسی امام صادق ( ع) می باشد. که با توجه به نگرش، تحقیق بنیادی و بر اساس راهبرد، توصیفی و در حوزه راهکار روشی است کتابخانه ای. پژوهشگر در این تحقیق به دنبال روشی منطقی، عقلانی و شرعی برای تمامی واکنش ها و ارتباطات محتمل بین خود و حقایق زندگی و این هدف را از تحلیل و توصیف چگونگی رفتار حجت خدا در ابعاد مختلف زندگی می جوید. به همین جهت دامنه تحقیق او سیره اخلاق فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امام جعفر صادق ( ع) را به عنوان برجسته ترین الگو در بر می گیرد. و دریافته است در نظام تربیت امام جعفر صادق ( ع) همان اندازه که به علم اهمیت داده شده است، به عمل نیز اهمیت داده شده است. وی برای دستیابی به اطلاعات فوق الذکر به کتب حدیثی، تاریخی و سیره ای که به توصیف و تحلیل رفتاری حضرت پرداخته مراجعه نموده است. علاوه بر آن محقق بر آن شد، بداند بر چه اساس این مکتب را مذهب جعفری می نامند و دریافت در عصر حضرتش بنا بر شرائط مساعد اجتماعی زمینه طرح و گسترش فقه اهل بیت ( ع) فراهم گردید و هزاران دانش پژوه فقه بر حزوه درسی امام جعفر صادق ( ع) شتافتند و فقه اهل بیت ( ع) را با خود به اقصی نقاط سرزمین های اسلامی و غیر اسلامی انتشار دادند و بر این اساس مذهب جعفری در فقه بنیان گرفت. واژگان کلیدی عبارتند از: امام، صادق، سیره، اخلاق، سیاست.
حقوق اخلاقی والدین بر فرزندان
نویسنده:
مرضیه حجتی حوض سرخی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان این تحقیق حقوق اخلاقی والدین بر فرزندان است که بر اساس آیات قرآن و احادیث معصومین به بیان این حقوق می پردازیم . این تحقیق مطالبی را در رابطه با مفاهیم حقوق ، اخلاق و تکلیف و رابطه هر کدام و در نتیجه تغییر پذیری اخلاق بیان می کند . همچنین حقوق مشترک والدین بر فرزندان و حقوق خاص مادر ، حقوق خاص پدر و حقوق والدین بعد از مرگ مورد بررسی قرار گرفته شده است . در این تحقیق برای تفهیم این حقوق از داستان های زیادی استفاده شده است . در صورت رعایت این حقوق استحکام بنیان خانواده و در نتیجه بنیان جامعه را در پی خواهد داشت . تحقیق بنیادی است و روش جمع آوری اطلاعات به شیوه ی کتابخانه ای بوده که به صورت فیش برداری مطالب جمع آوری شده است . این تحقیق به اعتبار ماهیت توصیفی می باشد و به اعتبار موضوع جزء موضوعات دینی ، اخلاقی است . در این تحقیق از منابع روایی مانند : بحارالانوار ، محمد باقر مجلسی و اصول کافی ابن جعفر محمد کلینی و از فرهنگ لغت هایی مانند : لغت نامه دهخدا علی اکبر دهخدا و کتاب های اخلاقی مانند سخنی در اخلاق و تربیت اسلامی ، حسین سجادی ؛ مبانی تربیت و اخلاق اسلامی ، علی فائزی ، محسن آشتیانی استفاده شده است . از جمله نتایج بدست آمده در این تحقیق این است که اخلاق تغییر پذیر است و همچنین اطاعت ، احترام و نیکی به والدین اثر خود را در دنیا و آخرت دارد . و اینکه حقوق والدین نه تنها منحصر در زندگی دنیایی نیست بلکه بعد از مرگ والدین نیز حقوق بر فرزندان در قبال والدین وجود دارد .
صله رحم ، آثارو پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
لعبا بیگم سیدالموسوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع پایان نامه پیش روی صله رحم ، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن می باشد هدف از انتخاب این موضوع دستیابی به عوامل و عللی است که موجب می شود صله رحم که از نتایج اسلام عزیز است به دست فراموشی سپرده شود در این تحقیق این عوامل از جنبه اجتماعی و فردی مورد بحث قرار گرفته است و نیز سعی بر این شده که آثار انجام این عمل صالح با استناد به آیات قرآن کریم و احادیث معصومین علیهم السلام روشن شود و واضح گردد . جهت نگارش این متن از منابع متنوع و مختلفی از جمله کتب فقهی همچون وسائل الشیعه و کتب مختلف دیگر مانند وسائل الشریعه ، مکارم الاخلاق ونیز تفاسیری چون المیزان ، نمونه ، تفسیر راهنما استفاده گردیده است و نیز از قرآن کریم نیز آیات متعدد و فراوانی در جهت معرفی موضوع به عنوان شاهد مثال نقل گردیده است ، سخنان معصومین علیهم السلام نیز خصوصا سخنان گوهربار حضرت امیرالمومنین علیه السلام در این نگارش بسیار مورد توجه بوده است جمع آوری مطالب متن به صورت روش کتابخانه ای می باشد که از طریق مطالعه کتب و متون پس از جمع آوری مطالب دسته بندی شده و در قالب موضوع خاص خود قرار گرفته است در این تحقیق نیز سوالاتی جهت روشن تر شدن موضوع مطرح گردیده از جمله این که رحم یعنی چه ؟ ارحام چه کسانی هستند ؟ و منظور از صله رحم چیست ؟ که می توان جواب این سوالات را به ترتیب چنین مطرح کرد که 1- خویشاوندی بر دو گونه است . نسبی و سببی ، خویشاوندی نسبی پیوندی است که از طریق وحدت خون و رحم پیدا می شود که این خویشان را رحم می گویند و خویشاوندی سببی از طریق ازدواج حاصل می گردد مانند خویشاوندی میان زن و شوهر و خویشان دو طرف . و منظور از صله رحم این است که انسان باید پیوند عاطفی خود را با خویشاوندنش استمرار بخشد و به تناسب مورد درمقاطع گوناگون به این نیازها پاسخ مثبت بدهد . فرضیه ای که در این پایان نامه مطرح گردیده است موضوع پایان نامه می باشد زیرا پس از بررسی ها و تحقیقاتی که به عمل آمده است مشخص گردیده که صله رحم دارای آثار و پیامدهای فردی واجتماعی فراوانی می باشد . و در پایان نتایج این تحقیق مشخص گردیدن مفهوم صله رحم ، دامنه رحم ، عواملی که موجب قطع رحم می شود و خصوصا نتایجی که بیشتر به آن توجه شده است اشاره به پیامدهای خطرناک قطع این عمل چه از لحاظ زندگی فردی و چه زندگی اجتماعی در زندگی انسان بوده است .
شیوه و اصول خودسازی در اسلام
نویسنده:
زینب محمدپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
دراین عصر،که عصر غیبت امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف)است انسان باید همواره خود را برای یاری امام زمان آماده نماید، حال انسانی که در این زمان زندگی می کند باید مطیع و فرمانبردار امام و پیشوای خویش باشد و از او اطاعت کند افراد زیادی هستند که در این مسیر قرار گرفته اند و این که خود و هویت خویش را شناخته اند و آن را کشف کرده اند، اما افرادی هستند که هنوز به این مرحله نرسیده اند. در اسلام آیات و روایات زیادی هست که اصول و شیوه های زیادی را بر این که انسان بتواند خود را بسازد وجود دارد که انسان با پیاده کردن این احکام و با مراقبت از رفتار و کردار خود زمینه ظهور امام عصر را آماده می کند و من این ضرورت را در این عصر دیدم و تحقیق خود را با این عنوان انتخاب نمودم. این تحقیق دارای پنج بخش می باشد. بخش اول با عنوان تهذیب نفس که دارای فصل اول: از کجا شروع کنیم؟ فصل دوم: ضرورت خودسازی و تزکیه می باشد.بخش دوم: جایگاه خودسازی در انسان. فصل اول: خودشناسی نخستین گام در خودسازی، فصل دوم: نفس در قرآن. فصل سوم: خودسازی و معانی آن . بخش سوم: خودسازی در قرآن و احادیث. فصل اول: تربیت و تهذیب نفس ناطقه، فصل دوم: لزوم خودسازی ،فصل سوم: جوانان و رسالت تهذیب نفس. بخش چهارم: روش های خودسازی. فصل اول: خودسازی در نیّات. فصل دوم: خودسازی در اعمال. بخش پنجم: آفات و آثار تهذیب نفس. فصل اول: آفات خودسازی فصل دوم: آثار حسنه و گران قدر تهذیب نفس و آثار شوم عدم تهذیب نفس فصل سوم: روحانیت و تهذیب نفس می باشد. منابعی که در این تحقیق استفاده شده بحارالانوار علامه مجلسی، اصول کافی از محمد بن یعقوب کلینی، نهج البلاغه سیدرضی، مستدرک الوسائل میزرا حسین نوری، غررالحکم و دررالکلم تمیمی آمدی، وسائل الشیعه محمد بن الحسن عاملی، کلمات قصار امام خمینی(قدس السّره و الشریف)و ... می باشد. روش تحقیق را به صورت کتابخانه ای با مراجعه به کتابخانه آستان قدس و مراجعه به کتابخانه مدرسه علمیّه حکیمه(سلام الله علیها) و دیگر مدارس انجام دادم. سوالات اصلی 1- خودسازی به چه معناست؟ 2- فواید خودسازی چیست؟ 3- چگونه از خودشناسی به خودسازی برسیم؟ 4- چرا خودسازی مهم است؟ 5- راه های خودسازی کدامند؟ 6- هدف از خودسازی چیست؟ سوالات فرعی 1- جهاد با نفس به چه معناست؟ 2- چه برنامه هایی برای انسان سازی وجود دارد؟ 3- تاثیر متقابل خودسازی و جهاد را بنویسید؟
عبادت و آثار آن
نویسنده:
زهره سلامت
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف این تحقیق روشن ساختن اهمیت عبادت است به همین خاطر به تعریف عبادت پرداخته و حقیقت آن بیان شده است . همچنین برای بیشتر روشن شدن این موضوع به فلسفه و عبادت و همچنین درجات و مراتب عبادت اشاره شده است . ازآنجاییکه هر عملی برای رسیدن به کمال مطلوب باید با شرایط انجام شود عبادت نیز شرایطی برای رسیدن به کمال داردکه مورد توجه واقع شده است . همچنین برای محسوس تر بودن نمونه و الگوی عبادت ، کاملترین مصادیق معصومین هستند که معرفی شده و چگونگی عبادتشان بیان شده است . این عبادات همراه با شرایط و آداب ، آثاری را به دنبال دارد که برخی دنیوی بوده و برخی اخروی که به آن اشاره شده است . همانگونه که همه اعمال ما آسیب پذیر است عبادت نیز ممکن است دچار آسیب و آفت شود که به بررسی این آفات پرداخته ایم . کلید واژه ها عبادت، عبد، آثار، دعا، تذلل.
شیوه های ارتباط موفق زوجین
نویسنده:
زهره رستمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق، شیوه های ارتباط موفق زوجین است. زوج ( جمع آن ازواج) درباره هر یک از نر و ماده حیوانات و نیز در مورد غیر حیوانات چنانچه جفت باشند به کار می رود و نیز به هر چیزی که با غیر خودش جمع شود خواه مماثل باشد یا متضاد زوج می گویند. در این نوشته مراد ما زن و مردی است که با پیمان مقدس ازدواج، زندگی خانوادگی را تشکیل می دهند و در این تحقیق شیوه هایی که باعث ارتباط موفق زوجین می شود بیان شده است. این تحقیق از 4 فصل تشکیل شده است که: فصل اول درباره تشکیل خانواده است، خانواده عبارت است از کوچکترین واحد تشکیل دهنده هر جامعه، که حداقل از یک زن و شوهر تشکیل شده است و با فرزندان تکمیل می شود، اهمیت خانواده تا آن جاست که پیامبر اکرم یکی از زمانهای نزول برکات و رحمت خداوند را هنگام ازدواج و تشکیل خانواده دانسته اند. تشکیل خانواده دارای اهداف بسیار مهمی است از جمله این اهداف، تحصیل آرامش و سکون، حفظ عفت هر یک از زن و مرد و ایجاد دو بقای نسل است. فصل دوم درباره راهکارهای ارتباط مؤثر با همسر است، که در این فصل برای داشتن یک رابطه موفق با همسر نکاتی بیان شده است که از جمله: عفو و گذشت در زندگی، صداقت در زندگی ، خوب صدا زدن همسر، هدیه دادن به همسر که تلخی ها را شیرین می کند و دلها را به هم نزدیک می کند، کم کردن توقعات، سلام کردن به همسر، تشکر و قدردانی از همسر، مشورت کردن با همسر که مشورت کردن با همسر ضمن اعلام احترام به اندیشه و فکر همسر، باعث تقویت ارتباط و تشدید علاقه و همدلی می شود، عذرخواهی در خطا، رعایت حقوق یکدیگر، احترام به یکدیگر، گفتگوهای محبت آمیز، تعاون و همکاری در خانه، استقبال و بدرقه کردن، عیب پوشی، آراستگی و خود آرائی که باعث عفت هر یک از زن و شوهر می شود وعبادت زن و شوهر که همسران خوشبخت کسانی هستند که با تکیه بر خدا و توکل بر او و تقوی و تعهد اخلاقی به یکدیگر ، با پاکی با هم نماز عشق می خوانند و با هم به سمت خدا می روند روز? عاشقانه می گیرند و همواره دلشان در گرو عشق الهی است. در فصل سوم عواملی که باعث خدشه دار شدن ارتباط با همسر می شود بیان شده است که این عوامل عبارتند از: تکبر و خودخواهی، ظن و بدبینی که فضای صمیمی و دوستانه و حداقل روابط عادی زندگی زناشویی را مسموم و دچار اختلال می کند. ترشرویی که اثرات شوم و نامطلوبی چون ازدیاد دشمن کینه، تلخ نمودن کام شیرین زناشویی و از بین بردن سعادت و خوشبختی را در بر دارد. زودرنجی که زن و شوهری که با اندک سختی می رنجند، زندگی را در کام خود و دیگران تلخ می سازند. ناسزاگویی، دخالت های بی جای دیگران که بسیاری از دخالت های بی جا از عملکرد غلط خود زن و شوهر ناشی می شود که زن و شوهر در زندگی خود بیش از اینکه به اظهار نظر دیگران توجه کنند، ضرری است درباره خود بیندیشند و بکوشند سرنوشت خود را با رأی دیگران تیره نسازند. خشم و عدم کنترل آن که امام علی ? در این باره می فرمایند خشم و عصبانیت شری است که اگر آن را در وجودت آزادبگذاری نابودت می کند. فصل چهارم درباره حقوق زوجین است که ابتدا حقوق زن بر مرد بیان شده است و بعد از آن حقوق مرد بر زن آمده است که حقوق زن بر مرد عبارتند از: نفقه که نفقه چیزی است که فردی برای زندگی متعارف و متعادل خود بر آن نیاز دارد. حق قسم و ارضای نیاز جنسی ، حق برخورد خوش با او که می تواند از طریق احترام کردن وسازش و مدارا کردن با همسر باشد و حق خودآرایی و پاکیزگی شوهر که از جمله وظایف مرد نسبت به همسرش آراستگی و نظافت به خصوص در خانه است و اما حقوق مرد بر زن عبارت است از پذیرش ریاست مرد در خانه که طبق آی? قرآن مردان سرپرست و قیم زنانند. . بنابراین مردان حق اطاعت و فرمانبرداری دارند و زنان باید از امر و نهی شوهر اگر در چارچوبه دین مقدس اسلام باشد اطاعت کنند. حق تمکین که زن واجب است در غیر مواردی که از نظر شرع محدودیت دارد نسبت به خواسته مرد، در مسئله کام گیری تسلیم باشد و همچنین واجب است که بیرون رفتن زن از منزل با اجازه شوهر باشد و از دیگر وظایف شوهر بر زن این است که زن موظف به رعایت اخلاق خوش و نیکو در برابر همسر است.
صله رحم و نقش آن در حل معضلات خانوادگی
نویسنده:
سکینه محمدزاده مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
خویشاوندان ارتباط خونی با هم دارند و شاخ و برگ یک درختند وگل و گیاه یک بوستان، پس ارتباطشان طبیعی است و قطع ارتباط عارضه ای ثانوی و یک معضل و آفت خانوادگی است که اگر بی دلیل باشد زشت و ناروا و اگر دلیلی داشته باشد قابل رفع است که این پیوند محبت و آرامش روحی را به دنبال دارد و قطع این رابطه کدورت دلها را به دنبال دارد. صله ی ارحام فواید و آثار فراوانی دارد که برخی به امور دنیوی ( افزایش عمر، افزایش مال و رزق و رفع فقر ) و برخی به امور اخروی ( آسان شدن سکرات موت) مربوط است و این کار نیک و ساده آن قدر سازنده و مفید است که گاهی تقدیر الهی به خاطر آن عوض می شود. اثر حاضر بر آن است که با بررسی آیات قرآنی و روایات اهل بیت ( علیهم السلام) مفهوم صله رحم و ارحام روحانی و آثاری که در رفتار با والدین که یکی از مصادیق صله رحم هستند و با بیان معضلات خانوادگی و راههای رفع آن چاره ای برای دفع این معضل خانوادگی یعنی قطع رحم بیندیشند و با اصلاح ذات البین که همان اصلاح بین زن و شوهر که با تلاش دو حاکم از دو طرف ( زن و شوهر) برای برقراری این پیوند می کوشند که به تقویت صله رحم کمک می کند. امید است که مردان و زنان مسلمان آن را مطالعه کنند و به کار ببندند تا نزد حضرت دوست قبول افتد. واژگان کلیدی: رحم، صله، قطع رحم
زهرای مرضیه ( س) الگوی کامل تربیتی اخلاقی برای زنان
نویسنده:
آزاده فضلی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق حاضر « زهرای مرضیه علیها السلام الگوی کامل تربیتی ، اخلاقی برای زنان» می باشد. زنان در زندگی مدرن امروزی برای رسیدن به حقیقت، نیازمند پیروی از الگوی مناسب هستند که در نوع خود بی نظیر و از خطا مصون باشد. فاطمه زهرا ( س) به دلیل معصوم بودنشان الگویی قابل اعتماد هستند سیره اخلاقی و تربیتی ایشان می تواند بر روح ها حاکم گردد و عقاید و تفکرات حضرت بدون هیچ مشکلی در همه ی زمان ها قابل اجرا می باشد . هدف از این تحقیق بدست آوردن یک نگرش جدید نسبت به زهرای مرضیه ( س) برای زنان امروزی و از بین بردن این ذهنیت نادرست است، که حضرت ( س) به دلیل ویژگی های خاص ملکوتی شان قابل الگوبرداری نیستند و دیگر اینکه زنان مسلمان ( آنان که به حضرت ارادت می ورزند) بتوانند خود را به الگوبرداری صحیح از جای جای زندگی حضرت و عمل کردن ملزم کنند. این تحقیق از پنج بخش تشکیل شده و اولین بخش آن به آغاز آفرینش تا ولادت فاطمه زهرا ( س) اختصاص دارد که در فصل اول از اصالت وجود فاطمه زهرا ( س) و نظر بزرگان درباره ی عظمت حضرت سخن به میان آمده است. بخش دوم درباره ی ویژگی های اعتقادی حضرت است که شامل سه فصل خداشناسی، معادشناسی و عبادت فاطمه زهرا ( س) می باشد. در ادامه در بخش سوم به ویژگی های اخلاقی رفتاری حضرت اشاره نمودیم که مشتمل بر سه فصل است فصل اول ویژگی های شخصیتی حضرت و فصل دوم خصوصیات اخلاقی و فصل سوم ویژگی های علمی است. در بخش چهارم این تحقیق به خصال خانوادگی فاطمه زهرا ( س) اشاره شده است در فصل اول آن رفتار با والدین و فصل دوم ازدواج حضرت، به دنبال آن فصل سوم همسرداری حضرت و در آخر رفتار ایشان با فرزندان آورده شده است. در آخرین بخش این اثر به فاطمه و حضور زن در جامعه اشاره نمودیم؛ عنوان فصل اول حجاب سبب حضور؛ فصل دوم حضور زن در اجتماع بوده و در آخر حضور زن در جهاد را مورد بررسی قرار داده ایم و برای دست یافتن به اهداف والای تحقیق خود تلاش نمودیم تا حد امکان از مطالبی صحیح و از منابع دست اول در زمینه های اخلاقی ، تاریخی، روایی و تفسیری استفاده نماییم. به عنوان نمونه کتابهای حدیثی شیعه نظیر: اصول کافی، فروع کافی، وسایل الشیعه، علل الشرایع، کنز العمال. و منابع حدیثی سنی: مانند مسند احمد حنبل، صحیح مسلم و بخاری، سنن ابن داوود، سنن ابن ماجه و نیز کتابهای اخلاقی ای چون: محجه البیضاء و لئالی الاخبار و مکارم الاخلاق استفاده گردیده است. کتابهای تاریخی المنتظم، سیره ابن هشام، تاریخ یعقوبی و نیز صافی، فرات کوفی ، مجمع البیان و المیزان کتابهای تفسیری این مجموعه است. از جمله کتبی که به بررسی زندگی حضرت زهرا ( س) به طور مستقیم اشاره نمودند می توان به دلایل الامامه، کنز العمال، عوالم العلوم ،مسند فاطمه زهرا ( س) از جلال الدین سیوطی اشاره نمود. روش تحقیق به اعتبار هدف توسعه ای و کاربردی به اعتبار موضوع، دینی و تاریخی است. و بر اساس راهکارها کتابخانه ای و موردی، و به اعتبار موضوع از نوع دینی است. روش جمع آوری اطلاعات: کتابخانه ای و از طریق فیش برداری می باشد. در ادامه با توجه به این مطلب که انسان در زندگی خویش نمی تواند بی نیاز از الگو باشد و بدون وجود آن امکان منحرف شدن از راه حقیقی به سوی تکامل بسیار است، و هر کسی نیز نمی تواند به عنوان الگوی راستین انسان قرار گیرد، و انسان باید همواره به دنبال بهترین الگوها برای هدایت خویش باشد و پس از یافتن آن، به پیروی از الگوی خویش همت گمارد. قصد ما از انتخاب این موضوع آن بوده است که حضرت زهرا ( س) را به عنوان الگوی کامل و جامع معرفی نمائیم که نه تنها الگوی زنان عصر خویش بوده بلکه الگوی زنان در تمام اعصار و مکان ها نیز می باشد. و روایات و احادیث معتبر بر این امر صحت می گذارند. اما به جهت تفاوت های فراوانی که عصر زندگی حضرت زهرا ( س) با عصر حاضر دارد، لازم آمد که به تطبیق سیره و عملکردهای ایشان با مسائل موجود در عصر و جامعه ی امروز بپردازیم، تحقیق حاضر، گوشه ای از تلاش ما برای هدایت زنان عصر امروز به عملکرد صحیح در موقعیت های مختلف زندگی و بهبود شیوه ی زندگی شان می باشد. در پایان این تحقیق، به نتایج ارزنده و مطلوبی دست یافته است. امید است که مورد رضای خداوند متعال قرار گیرد. واژگان کلیدی: حضرت زهرا ( س) – الگو – خصال – تربیت – اخلاق – زنان – عصر حاضر.
  • تعداد رکورد ها : 301423