جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1409
تشیع المفتری علیه: مداخلات وهوامش نقدیه علی كتاب «تطور الفكر السیاسی الشیعی من الشوری إلى ولایه الفقیه»
نویسنده:
خالد اباذر العطیه
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , حاشیه،پاورقی وتعلیق , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: الغدیر,
چکیده :
این کتاب یک کتاب نقد می باشد بر کتاب تطور الفکر السیاسی الشیعی و در این کتاب نقد فصل اول آن کتاب می باشد که درباره نظریه رهبری شورایی و جریانات و اتفاقات بعد از مرگ خلیفه اول را ذکر می کند که منجر به انتخاب عمر از طریق شورای شش نفره شد.
أصول التشیّع - عرض و دراسة
نویسنده:
هاشم معروف حسنی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
منشورات رضی ,
کلیدواژه‌های فرعی :
چکیده :
این کتاب به بیان اصول تشیّع و اسلام با ادلّه عقلیّه و نقلیّه و آراء فلاسفه اسلامی می‌پردازد. مؤلّف از قلم زیبا و قدرت تحلیل خود بهره برده و کتاب حاضر را در تحلیل جامع اصول تشیّع نگاشته است. وی در این کتاب جواب شبهات ملاحده و مادّی گران و غیره را داده و به بیان ادلّه احکام نزد شیعه می‌پردازد. مؤلّف از خلافت بعد از رحلت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم) و تاریخ تشیع که آغاز و پیدایش آن را از دوره پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) می‌داند، شروع و به نقد و بررسی اصول تشیّع در مورد خداوند و صفات الهی پرداخته و بحث جامعی در خلافت و شروط امامت را بیان می‌کند. مؤلّف در بخش دیگری از کتاب به بحث معاد و مباحث مربوط به آن پرداخته و در نهایت به بحث ائمه اثنی عشر (علیهم‌السلام) می‌پردازد. کتاب حاضر به ادلّه چهار گانه شیعه پرداخته و در آخر کتاب فرقه‌های شیعه را ذکر می‌کند. موضوعات مطرح شده در این کتاب به همراه روایت مناسب با آن موضوع آورده شده است.
بررسی تطبيقی مصداق آيه استخلاف از منظر فرق اماميه و زيديه
نویسنده:
ريحانه حقانی
نوع منبع :
مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
چکیده :
خداوند در آيه استخلاف (نور: 55) به مومنان شايسته كردار، چهار وعده داده است: صاحب حكومت جهاني مي‏شوند؛ دين پسنديده خود را براي آنان استوار مي سازد؛ نگراني‏هايشان را تبديل به آرامش؛ و توحيد خالص را برايشان امكان پذير مي كند. برخي مفسران مقصود آيه را يا افرادي هم چون آدم، داود، سليمان و بني اسرائيل يا گروهي از اقوام مومن و صالح كه بر زمين حكومت كرده اند، مي دانند. برخي از مفسران نيز وعده الهي در مورد خلافت را مخصوص صحابه پيامبر"ص"، برخي اشاره به همه مسلمانان مومن و شايسته كردار و برخي اشاره به حكومت جهاني امام‏مهدي"عج" دانسته اند كه مصداق كامل آن در زمان حضرت تحقق يافته و هدف نهايي آن، توحيد خالص، نيل به آرامش و استقرار آئين حق در جامعه و تكامل و رشد عالم است. مصداق اتم آيه در احاديث اهل بيت: با در نظر گرفتن قرائن، مهدي آل محمد"عج" است. زيديان هم به رغم آن كه در مسئله توحيد، تشبيه و... قائل به تاويل اند، در تطبيق آيه توضيح وافي نداده و آن را منحصر در مورد نزول و صدر اسلام دانسته اند.
صفحات :
از صفحه 159 تا 190
مواضع امامان نهم تا یازدهم (ابناء الرضا علیهم السلام) در مقابل قیام ها و شورش های معاصر خود و تاثیر آن در تثبیت مذهب تشیع
نویسنده:
محسن طالبی، بها الدین قهرمانی نژاد شایق
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
فاقد چکیده
نقش علمای بیهقی در گسترش تشیع از ابتدا تا پایان سده دهم هجری
نویسنده:
علی آقایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
فاقد چکیده
نقش آموزه های مذهب تشیع در پیدایش و تداوم انقلاب اسلامی
نویسنده:
محمود رمضانی کرد آسیابی، مصطفی ملکوتیان، فهیمه فرهمندپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در دین اسلام آموزه‌های بسیاری است که در زندگی فردی نقش تاثیر‌گذاری دارد همانند نماز ، روزه، حج و ... که باعث رشد و تعالی انسان می‌شود امّا بسیاری از همین آموزه‌ها علاوه بر اینکه باعث رشد فردی انسان می گردد ، موجب تحول اجتماعی جامعه بشری و رشد و تعالی جوامع می گردد. از جمله این آموزه ها می توان به امامت و ولایت ، امر به معروف و نهی از منکر ، عدالت خواهی ، جهاد، ایثار و شهادت طلبی نام برد که هدف نهایی آن حکومت صالحان و ایجاد یک حکومت بر اساس موازین و آموزه های اسلامی و دینی هست. مردم مسلمان ایران نیز در دوران رژیم پهلوی با تاثیر پذیری از این آموزه ها در دوران طاغوت و با الهام گرفتن از قیام و نهضت امام حسین (ع) و با رهبری امام خمینی (ره) قیام نمودند و ضمن سرنگونی حکومت طاغوت موجب شکل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه‌های دینی واسلامی شدند . در این پایان‌نامه در ابتدا به بیان کلیات و مفاهیم از جمله تعریفی از انقلاب اسلامی و مهمترین آموزه‌های دینی را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهم؛ پس از آن به بررسی تاثیر آموزه های دینی در شکل دهی انقلاب اسلامی می‌پردازم. جهت اثبات این فرضیه ابتدا ضمن بیان حوادث مهم منجر به پیروزی انقلاب اسلامی نقش آموزهای دینی را در شکل دهی قیام مردم مسلمان ایران و پیروزی انقلاب اسلامی را بیان می نمایم . پس از بررسی و بیان نقش آموزه های دینی در پیدایش انقلاب اسلامی در فصل سوم ضمن بیان عرصه های سیاسی اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی انقلاب اسلامی نقش آموزهای شیعی در تداوم انقلاب اسلامی را بیان می کنم. در این فصل به بررسی وقایع مهم و نقش آموزه‌های دینی را در تداوم انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار می دهم. در ادامه و در بخش آخر به نتیجه گیری در این خصوص می‌پردازم.
بررسی و مقایسه مفهوم ولایت در تصوف و تشیع
نویسنده:
نرگس فلاحی، مجتبی زروانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
فاقد چکیده
عقائد اليزيدية في سؤال وجواب المجلد 1
نویسنده:
القس اسحق البرطلى؛ محقق: سعد سعيد الديوجي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
دار الخير للطباعة ,
مروری بر تازه ترین دیدگا ههای فان اس و مادلونگ در باب تکوین تشیع و مسئله جانشینی پیامبر(ص)
نویسنده:
حمید عطایی نظری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده: ویلفرد مادلونگ اسلا مشناس برجستۀ آلمانی، به مناسبت معرّفی و نقد کتاب ارزشمندِ «یکی و دیگر ]یعنی: خدا و همۀ اندیشه های انسان در باب او [: ملاحظاتی در باب کتابهای مِلَل و نِحَ لنگاشتی اسامی » نوشتۀ دیگر اسا مپژوه برجستۀ آلمانی، پروفسور یوزف فان اس، به اختصار بسیار، دیدگا ههای خویش را در باب مسألۀ جانشینی پیامبر ا کرم )ص( و موضع شیعیان و اهل سنّت در این باره بازگو کرده است و این بار با صراحتی بیشتر به تبیین و توضیح نظرگاه خویش و آنچه در کتاب جانشینی حضرت محمّد )ص( بیان کرده بود، پرداخته است. به جهت اهمّیّت نگر شها و نظرگاه هایی که وی در مقالۀ یادشده دربارۀ تاریخ پیدائی تشیّع و موضوع جانشینی پیامبر )ص( و نقد برخی از آراء فان اس در مسائل یادشده، مطرح کرده است، در این نوشتار ب هطور جدا گانه بعض آراء شایان توجّه او در این موضوعات مرور می شود.
صفحات :
از صفحه 3 تا 8
وجود فرقه های شیعه دلیل بطلان مذهب شیعه
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
تاریخ نشان داده است که در ادیان بزرگ بعد از اینکه آورنده و پیامبر آن دین از میان امت خود رفت مردم آئین او را که به صورت یک دین برای پیروانش تبلیغ و ترویج می کرد، به مذاهب و فرقه های متعددی تقسیم کرده اند و هر گروه بعد از پیامبر با افزودن و یا کاستن ا بیشتر ...
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 1409