جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 230
مناقب آل أبي طالب عليهم السلام المجلد 8 (فاطمة الزهراء علیهاالسلام)
نویسنده:
محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی؛ محقق: علی سید جمال اشرف حسینی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مکتبة الحیدریة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مناقب آل أبي طالب عليهم السلام» نوشته محمد بن علی بن شهر آشوب مازندرانی است. مولف در این کتاب از مناقب و فضایل پیامبر اکرم (ص)، ائمه اطهار (ع) و صحابه سخن گفته است. در جلد هشتم این کتاب به به خصوصیات اخلاقی، معنوی، معجزات حضرت فاطمه زهرا (س)، سیرت ها و زندگی با حضرت علی (ع) پرداخته شده است.
حیاة الزهراء علیهاالسلام بعد ابیها الرسول صلی الله علیه و آله
نویسنده:
فضل علی قزوينی؛ محقق: احمد حسینی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: دبیرخانه کنگره میراث علمی و معنوی حضرت فاطمه زهرا (س),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «حیاة الزهراء علیهاالسلام بعد ابیها الرسول صلی الله علیه و آله» نوشته فضل علی قزوينی، به زبان عربی روایتی است از زندگی فاطمه زهرا (س) پس از رحلت پیامبر (ص)، به ویژه ماجرای فدک، همچنین نکاتی درباره‌ خطبه حضرت زهرا (س) و شرح آن، و همچنين سخنان زهرا (س) با زنان مهاجر و انصار، آمده است. این کتاب همچنین به بررسی حمله کفار به خانه حضرت زهرا (س) و شهادت حضرت محسن می پردازد.
زهراء علیهاالسلام سیدة نساء العالمین
نویسنده:
ناصر مكارم شيرازی؛ مترجم: عبدالرحیم حمرانی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مدرسة الامام علی بن ابی طالب علیه السلام,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «الزهراء علیهاالسلام سیدة نساء العالمین» نوشته آیت الله ناصر مکارم شیرازی، درباره زندگینامه و فضایل حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد.
سلوا فاطمة الزهراء سلام الله عليها
نویسنده:
حبيب بدره
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار المرتضی,
چکیده :
«سلوا فاطمه الزهرا (س)» اثر حبيب بدره است. در این کتاب ابتدا در خصوص اصل و نسب حضرت زهرا (س) صحبت شده است. سپس داستان ولادت پر برکت ايشان، اسامي ديگر حضرت زهرا (س)، علاقه ايشان به همسر گرامي‌ اش، عهد ايشان با پدر، حمايت ايشان از پدر و همسر و... مطرح شده است. در ادامه در خصوص فرزندان ايشان، گفتگوهای حضرت زهرا (س) با پدرش، حکمت‌ هايي از کلام حضرت زهرا (س)، فضه خدمتگزار حضرت، نقش انگشتر ايشان، معجزات حضرت فاطمه (س)، ماجراي فدک و لوح فاطمی مباحثي ارائه شده است. در نهايت به زيارت حضرت زهرا (س)، حديث شريف کساء، نماز و دعاهای حضرت و تسبيح حضرت زهرا (س) پرداخته شده است.
روضة الواعظین و بصیرة المتعظین المجلد 1
نویسنده:
محمد بن حسن فتال نيشابوری؛ مقدمه نویس: محمدمهدی سیدحسن خرسان
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: منشورات الرضی,
چکیده :
«رَوضَةُ الْواعِظین» نوشته محمد بن فتال نیشابوری (م ۵۰۸) از علمای ۵ و ۶ هجری قمری درباره تاریخ زندگانی پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) است. این کتاب در ۹۶ مجلس تنظیم شده و همواره مورد توجه و استناد عالمان و بزرگان دین قرار داشته است. «روضة الواعظین» یکی از منابع «بحارالانوار» به شمار می ‏‌رود. در برخی موارد «روضة الواعظین» به اشتباه به شيخ مفيد نسبت داده شده است. این کتاب درباره تاريخ و مناقب معصومين (ع) و همچنين مواعظ و اخلاقيات و به گفته خود مؤلف در اصول و فروع دين و زهد و مواعظ است. اين كتاب شبيه كتاب‏ هاى امالى، در ۹۶ مجلس تنظيم شده است: سه مجلس در ماهيت عقل و برترى آن و معرفت خداوند و شگفتی‌ هایی که بر بزرگی خداوند دلالت دارد. مجلس چهارم تا ششم درباره نبوت. مجلس هفتم تا یازدهم درباره اميرالمؤمنين (ع). مجلس دوازدهم درباره ایمان ابوطالب و شرح حال فاطمه بنت اسد. مجلس سیزدهم تا شانزدهم درباره حضرت زهرا (س). مجلس هفدهم تا سى و يكم شرح حال و مناقب ائمه اطهار و پس از آن فروع دين و مباحث اخلاقى است. اين مجالس به فراخور موضوع، گاهی مفصل (مانند مجلس دوم) و گاهی مختصر (مانند مجلس نوزدهم) است. فتال در تنظيم مجلس ‏‌ها، پيوستگى تاريخى را رعايت نكرده است مانند اینکه ولادت پیامبر (ص) را بعد از بعثت می‌ آورد و برخى مباحث مانند جنگ‌ ها و مغازی پیامبر را هم طرح نكرده است.
مقامات فاطمة الزهراء عليهاالسلام في الکتاب و السنّة
نویسنده:
سخنران: محمد سند؛ تقريرنويس: محمدعلی حلو
نوع منبع :
کتاب , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الغدیر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مقامات فاطمة الزهراء (ع) في الکتاب و السنّة» سخنرانی محمد سند است که محمدعلی حلو، بقلم آورده است. این کتاب بررسی مقامات و فضایل فاطمه زهرا (س) بر اساس آیات قرآن و روایات است. در این کتاب نخست آیاتی از قرآن کریم در مورد مقام معنوی والای فاطمه و برتری او بر مریم و حجیت ایشان بر ائمه معصومین، حجیت ایشان بر تمامی انبیای الهی، شباهت مقامات مریم بنت عمران و فاطمه زهرا (س) مورد شرح و بررسی قرار گرفته آنگاه مقام و منزلت ایشان نزد پیامبر اکرم (ص) و امیرالمومنین (ع) به تصویر کشیده شده و مقام مادر بودن ایشان برای پیامبر اسلام و همسر بودن او برای امام علی (ع) نیز از جمله مقامات و فضایل مهم ایشان بر شمرده شده است. در ادامه به ماجرای غصب فدک و غضب ایشان بر برخی صحابه که باعث آزار و اذیت ایشان شده است اشاره شده و خطبه فاطمه در مسجد پیامبر مبنی بر مساله فدک و دفاع از ولایت امیرالمومنین علی (ع) و حجیت قول و فعل ایشان در این مسایل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در بخش پایانی کتاب ابعاد ولایت فاطمه (ع) در امور مختلف بیان شده است.
کوثر في أحوال فاطمة علیها السلام بنت النبي الأطهر صلی الله علیه و آله المجلد 2
نویسنده:
محمدباقر موسوی؛ مصحح: محمدحسین رحیمیان
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دلیل ما,
چکیده :
«الكوثر فى احوال فاطمه بنت النبى الاطهر» در هفت جلد توسط سيد محمد باقر موسوى تدوين شده و مجموعه احوال و آثار حضرت فاطمه زهرا عليها سلام را در بردارد. مؤلف در صدد بوده تمامى روايات و مباحث مربوط به آن حضرت را جمع آورى و ارائه نمايد. در اين مجموعه، روايات به طور كامل با سلسله اسناد آمده و به منبع آن ارجاع شده است. مؤلف در مقدمه مى گويد از هر روايت تنها موضع حاجت را نقل كرده و بقيه را در محل خود آورده است. جلد دوم این کتاب شامل مباحث و عناوین زیر می باشد: احادیث فضایل حضرت فاطمه: ان فاطمة علیها السلام هي اللیلة المبارکة في القرآن، ان فاطمة علیها السلام لا حدی الکبر، ان فاطمة علیها السلام هي الشفع، ما روي عن الامام الکاظم (ع)، ما روي عن الامام علي بن موسی الرضا (ع)، ما روي عن الامام الحسن (ع)، ما روي عن الامام الحسین (ع) و غیره، الاحادیث الماثورة عن اولادهم علیهم السلام.
موسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء علیهاالسلام المجلد 14 (بعد ابیها الی شهادتها علیهاالسلام)
نویسنده:
اسماعيل انصاری زنجانی خوئينی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دلیل ما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«اَلْمَوسوعَةُ الْکُبْری عَنْ فاطمَة الزّهراء علیهاالسلام» مجموعه‌ ای بیست و پنج جلدی به زبان عربی درباره حضرت زهرا (س) نوشته اسماعیل انصاری زنجانی است. نوشتن این اثر از سال ۱۴۰۷ قمری شروع شده و تمامی ابعاد زندگی و شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) را در بر گرفته است. مؤلف در نگارش کتاب به بیش از سی‌ هزار منبع مراجعه کرده است. روش تألیف موسوعه بر اساس موضوعات مربوط به حضرت زهرا است که طبق یک تقسیم‌ بندی جامع به سه بخش کلی تقسیم شده است: حضرت زهرا (س) قبل از این عالم، حضرت زهرا در این عالم، حضرت زهرا بعد از این عالم. مؤلف سپس در مقدمه کتابش مسائلی را پیرامون حضرت زهرا (س) را در پنج بخش مطرح می‌ کند: عظمت حضرت زهرا (س) در طول ۱۴ قرن (خلقت حضرت زهرا (س) قبل از خلقت حضرت آدم و برکات آن حضرت) گام‌ های اساسی و اولیه در تدوین موسوعه (مراحل حیات حضرت زهرا (س) در این عالم به طور همه جانبه و مفصل) روش تألیف موسوعه و مراحل آماده‌ سازی آن (موضوعاتی که درباره حضرت زهرا (س) در معارف دینی بیان شده، از جمله اشعار، روایات، معجزات، زیارت‌ ها و دعاها) فهرستی از منابع موسوعه (کتابشناسی حضرت زهرا و به طور تفصیلی اولین کتاب‌ ها که درباره آن حضرت تدوین شده و همچنین تمامی کتبی که به زندگانی حضرت زهرا (س) ارتباط دارد). مختصری از زندگی حضرت زهرا (س) (در بیان عظمت حضرت زهرا (س) در روز قیامت). موضوعات جلد چهاردهم این کتاب عبارتست از وقایع بعد از رحلت پیامبر (ص) تا شهادت حضرت زهرا (س)، مصائب و مظلومیت حضرت، بیت الاحزان حضرت، وصایای حضرت و...
دمعة الساکبة في أحوال النبي صلی الله علیه و آله و العترة الطاهرة المجلد 1
نویسنده:
محمدباقر بن عبدالکریم بهبهانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة الاعلمی للمطبوعات,
چکیده :
«اَلدَّمْعَةُ السّاکِبَة فی أحْوالِ النَّبیّ و العِتْرَة الطّاهِرَة» (اشکِ ریزان در احوال پیامبر و آل پاکش) کتابی به زبان عربی در زندگانی (مناقب و مصائب) چهارده معصوم نوشته محمد باقر دهدشتی بهبهانی است. مطالب چشمگیری از این کتاب درباره امام حسین (ع) و واقعه عاشورا است. دهدشتی بهبهانی در این کتاب، زندگانی ائمه را در هشت جلد نگاشته است که مجلدات چهارم و پنجم در ۱۴ فصل اختصاص به امام حسین و عاشورا دارد. در این کتاب مؤلف پاره‌ ای روایات غیر مستند و داستان های مجعول را نیز آورده است. وجود این قبیل مطالب، از اعتبار کتاب نزد محققان کاسته است. دهدشتی انگیزه خود از نوشتن این کتاب را اختصار کتاب‌ های فضایل و مقاتل و نادرستی کتاب‌ های طولانی در این زمینه یاد کرده است. جلد اول این کتاب شامل احوال پیامبر اسلام (ص) و حضرت فاطمه زهرا (ع) می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 230