جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
کاوش معنوی در موسیقی عامه پسند: بیوتیفول بیتز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Georgina Gregory and Mike Dines
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب نشان می دهد که چگونه ماهیت متنوع اعمال معنوی از طریق رسانه موسیقی عامه پسند تجربه و آشکار می شود. در نگاه اول، فصل‌های مربوط به کریشناکور، پدیده کلیسای ریو و رپرتوار پست پانک Psychic TV ممکن است شباهت کمی داشته باشند. با این حال، این کتاب توجه را به برخی از شباهت‌های تفاوت‌های ظریف بیان معنوی که زیربنای تجربه زیسته موسیقی عامه‌پسند است، جلب می‌کند. به عنوان یک جلد میان رشته ای، مقدمه گسترده، اصطلاحات مربوط به مطالعه دین و موسیقی عامه پسند را باز می کند و روشن می کند. رویکرد میان رشته ای کتاب، آن را برای محققان علوم دینی، مطالعات فرهنگی، مطالعات موسیقی عامه پسند و الهیات قابل دسترس و جذاب می کند. برخلاف مجموعه‌های موجود که با موسیقی و مذهب عامه‌پسند سروکار دارند و بر یک ژانر خاص تمرکز دارند، این کتاب نوآورانه طیف وسیعی از موسیقی و مطالعات موردی را با فصل‌هایی که توسط مشارکت‌کنندگان بین‌المللی نوشته شده است، ارائه می‌دهد.
عرفان، آیین و دین در سبک موسیقی «درون متال» [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Owen Coggins
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
جنبه های کاتولیک و مدرنیته از طریق نمونه ای از موسیقی عامه پسند مسیحی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Kinga Povedak (کینگا پووداک)
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مطالعه حاضر به بررسی ارتباط دوسوگرایانه بین مدرنیزاسیون و مذهب کاتولیک رومی می پردازد. این کتاب بر ظاهر موسیقی عامه پسند در یک محیط مذهبی تمرکز دارد و به دنبال پاسخی به این سوال است که دین رسمی و زنده چگونه به تغییرات مدرنیته متاخر پاسخ داده است. چه تنش‌های پویایی از روش‌های متفاوتی که کلیسا و جوامع مؤمنان در گذشته قضاوت می‌کردند و امروز درباره گسترش تهاجمی موسیقی عامه‌پسند مسیحی قضاوت می‌کردند، ناشی شد؟ چه ارتباطی بین سبک‌های نوظهور یا احیاگر موسیقی مذهبی و تفاسیر مختلف از نوسازی مذهبی وجود دارد؟
برخورد نهاد دین با موسیقی «جیب بلوزی» است
شخص محوری:
محمدعلی خرمی
نوع منبع :
مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
محمدعلی خرمی: همزمان با درگذشت محمدرضا شجریان، کلیپ‌هایی از او در فضای مجازی منتشر شد که نشان دهنده گلایه او از نهادهای دینی بود. هم‌زمان با انتشار این سخنان گروهی حیات شجریان را فرصتی نامیدند که نهاد دین می‌توانست از آن برای انتشار آموزه‌های دینی بهره ببرد. این گروه موسیقی را وسیله‌ای مناسب برای انتقال مضامین ارزشی دانستند.
اغتشاش در آواز موسیقی دینی
نویسنده:
ندا سیجانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
نگاهی به غناء و موسیقی و آثار آن از دریچه ی علم و دین
نویسنده:
بتول شکری چهارسوقه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق پایانی، با موضوع « نگاهی به غنا و موسیقی و آثار آن از دریچه علم و دین» نگارش یافته است. این موضوع، از موضوعاتی است که به دلایل گوناگون با دقت و کنکاشی کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ حال آنکه مسئله موسیقی به یک مسئله عامل البلوی، مبدل گشته و تا زمانی که تحقیقات کامل حول این مسئله انجام نگیرد، هرگز نمی توان از ورود موسیقی مبتذل جلوگیری کرد. و بر حوزه های علوم دینی به عنوان ادامه دهندگان خط رسالت است که با توجه به اهمیت این موضوع، احساس مسئولیت کرده و به تبیین این موضوع بپردازند. و از جهتی این نوشته، در حقیقت لبیکی است به ندای رهبری که ببینیم الآن حیات اجتماعی این ملت چه چیزی را می طلبد. در این تحقیق از مطالب علمی و تجربی، روانشناسی، اخلاقی، قرآنی، روایی و نظر برخی از دانشمندان و علمای اسلام و غرب استفاده گردیده؛ و به تشریح جایگاه هنر در اسلام، اهمیت هنر موسیقی، کاربردها و تأثیرات موسیقی بر قرآن، انسان، حیوان، گیاه و سایر هنرها پرداخته شده، از همه مهمتر اینکه ویژگی های غناء و چگونگی تشخیص آن و اثرات و تبعات موسیقی غنایی از نظر قرآن، روایات و روانشناسی و پزشکی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است؛ که شامل 3 بخش است که هر بخش 2 فصل را در بر دارد؛ این موضوع، دارای دو واژه کلیدی موسیقی و غنا است. و برای فراهم آوردن مطالب، بیش از 130 منبع و مآخذ مورد کنکاش قرار گرفته. منابعی که مورد استفاده قرار گرفته شامل کتب قرآنی، روایی، تفسیری، تاریخی، اخلاقی، علمی و تجربی، روانشناسی، کتب لغت، تربیتی، معجم و کتب فقهی می باشد. و از آنجا که هدف از این تحقیق، کشف حقایق بیشتر پیرامون مسئله غنا و موسیقی و رفع شبهات و ابهامات آن بود، این تحقیق، از نوع بنیادی است که می تواند کاربردی شود؛ و اما روش تحقیق بر اساس راهبردهای آن، هم از نظر توصیفی و هم علمی و تحلیلی است که برای رسیدن به یک تحقیق جامع و کامل، از تکنیک کتابخانه ای ( اسنادی) یاری جسته شده. و اما نتایجی که با تحقیق در این موضوع به دست آمده عبارتند از: 1- اهمیت دادن اسلام به هنری که در خدمت انسانیت باشد. 2- موسیقی در دین مقدس اسلام، ریشه قرآنی و حدیثی دارد. 3- ائمه و علمای اسلام مخالف مطلق همه نوع موسیقی نیستند. 4- شناخت مرز میان موسیقی مباح و موسیقی غنایی. 5- رسیدن به یک تعریف کامل از غناء. 6- دست یافتن به فلسفه ی اینکه ملاک تشخیص باطل یا حق بودن مسیقی بر اساس عرف عامه مردم است. 7- دلایل حرمت موسیقی غنایی با توجه به قرآن و روایات. 8- اثرات موسیقی مباح و موسیقی غنایی با توجه به روایات ائمه معصومین ( ع). 9- دیدگاه دانشمندان غرب و اسلام در باب موسیقی غنایی. 10- استفتاآت آیات عظام در عصر حاضر در باب موسیقی. 11- اثرات موسیقی از نظر علم.
غنا و موسیقی از منظر دین
نویسنده:
سمیه دهقان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
وجود نواهای زیبا و ریتمیک با نوسانات و ارتعاشات زیاد و بعضا مهیج که موسیقی نام دارد به صور مختلف در اطراف ما شنیده می شود که نفس انسان در مقابل آن گرایش زیادی از خودنشان می دهد. اسلام در ارتباط با موسیقی نظر داده است و از اینکه در این مقوله صاحب نظر می شود معلوم می گردد برای این صداهای خوش و آهنگ های دلنشین نوعی تأثیر قائل است. در جهانی که زندگی می کنیم پدیده های مختلفی بر ما تأثیر می گذارند و از ما تأثیر می پذیرند. در این تأثیر و تأثرها بخشی از وجود آدمی چه در ناحیه جسم و چه در ناحیه روح او پرورش پیدا می کند که گاهی مثبت و گاهی منفی است. اگر موسیقی هیچ تأثیری در انسان نداشت اسلام درباره آن یک کلمه هم چیزی نمی گفت: هر آنچه که در سرنوشت انسان نقش پیدا می کند اسلام پیرامون آن نظر داده است. موسیقی حد و مرزی دارد که فراتر از آن ناپسند و ممنوع است. هم آنچه از حنجره انسان بر می آید هم آنچه با ادوات موسیقی نواخته می شود. موسیقی و آهنگ را نه می توان به طور کلی از حیات بشری و کارهای هنری حذف کرد و نه می تون مجالی باز و بی حد و مرز برایش تصور نمود. در این پژوهش پرداخته شده به اینکه آیا موسیقی و غنا با هم تفاوتی دارند. موسیقی چند نوع است و اینکه اگر حرام است از چه دلایلی می توان استفاده کرد. از آیات و روایات و اجماع دلیل آورده می شود در چه جاهایی غنا و موسیقی حلال است و اگر احلال است بنا به چه دلایلی حلال است. و سپس نظرات علما و مراجع تقلید مورد بررسی قرار می گیرد در رابطه با رقص – موسیقی- دست زدن و حکم غنا استفتائات جمع آوری شده که امید است مورد استفاده و توجه عزیزان خواننده قرار گیرد. ان شاءالله
نغمه های دینی به مثابه حامی هنرهای آوایی
نویسنده:
خوش منش ابوالفضل
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زبان دین چندان که بر اصالت خود بماند، می تواند حاوی ظرفیت های فرهنگی و هنری و از جمله ظرفیت های موسیقایی باشد. موضع «دین» نسبت به «موسیقی» در اغلب موارد با نگاه فقهی بررسی شده و از موضوع هایی که چندان بدان پرداخته نشده، نسبت «دین» و «هنر» موسیقی است.تفصیل حرمت و حلیت موسیقی موکول به کتاب های فقهی و نگاه مقاله حاضر، نگاهی تاریخی و هنری به موسیقی آوایی دینی و تغنی و نغمه های برآمده از آن است.در این مقاله، عواملی چون اشتیاق مردم به دین و وجود وزن و آهنگ در ادعیه، اوراد و متون دینی و در راس آنها کلام الله مجید، سبب رشد هنرهای آوایی و موسیقایی از درون دستگاه دین شده است. این امر گذشته از حق دستگاه دین بر گردن هنر، نوعی سلامت نسبی را برای هنرهای مزبور به ارمغان آورده است.
صفحات :
از صفحه 31 تا 56