جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 58
کانت و خلق آزادی: یک مسئله الهیاتی
نویسنده:
Insole, Christopher J
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : کانت فعالانه با این مسئله مبارزه می کند که چگونه می توان کنش خلاق خدا را در رابطه با آزادی انسان تصور کرد. او به این دیدگاه می رسد که آزادی انسان تنها در صورتی می تواند محفوظ بماند که خداوند به طرق خاصی از جهان خلقت کناره گیری کند. دو رکن فلسفه بالغ کانت - ایده آلیسم استعلایی و آزادی - تا حدی به دلیل نیاز کانت به ارائه راه حلی برای مشکل الهیات خود شکل گرفته و انگیزه یافته است. سنت الهیات قرون وسطایی و اوایل مدرن، فعل الهی را بر خلاف عمل هیچ موجود مخلوقی تصور می کند. وقتی مخلوق عمل می کند، خداوند مستقیماً باعث این عمل می شود، اما بدون اینکه از آزادی مخلوق کاسته شود. کانت صراحتاً این گزارش از توافق الهی و انسانی را مورد بحث قرار می دهد و آن را رد می کند. این رد پیامدهای قابل توجه و شگفت‌انگیزی برای فلسفه گسترده‌تر کانت دارد و ادعاهای غیرقابل درک در فلسفه انتقادی او را توضیح می‌دهد. کریستوفر جی. اینسول با درگیر شدن با طیف وسیعی از متون کانت از سال 1749 تا اوایل دهه 1800، مطالعه ای قطعی در تاریخ ایده ها ارائه می دهد. بسیاری از این متون تا به امروز در مطالعات کانت مورد توجه اندکی بوده یا اصلاً مورد توجه قرار نگرفته اند. Insole اندیشه کانت را در ارتباط با مواضع تاریخی و سنتی متعدد قرار می دهد و این مواضع را با درگیری نزدیک با بحث های اخیر در فلسفه تحلیلی و الهیات سیستماتیک روشن می کند. کانت وقتی با دشواری ارتباط آزادی الهی و انسانی دست و پنجه نرم می کند، بی وقفه صادق است. این مطالعه، مبارزه و میراث الهیات کانت، به قلب مشکل در دریافت مدرن آنچه سنت مسیحی در مورد آزادی انسان تأیید کرده است، می رود. به این ترتیب، کتاب یکی از خطوط گسل تعریف کننده در الهیات و فلسفه مدرن را روشن می کند.
چارلز سندرز پیرس و مدل پیوسته و تودرتوی تفسیر مذهبی
نویسنده:
Slater, Gary
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این مطالعه منابعی را در کار چارلز اس. پیرس (1839-1914) برای اهداف فلسفه معاصر توسعه می دهد. این تأثیرات غالب پیرس را زمینه سازی می کند و زمینه بیشتری را در رابطه با جریان های تفکر قرن نوزدهمی فراهم می کند. دکتر گری اسلیتر «یک مدل پیوسته تودرتو» را برای تفسیر الهیات بیان می کند، که مرهون خلق «نمودارهای وجودی» توسط پیرس است، سیستمی از نمودارها که برای ارائه نمایش بصری فرآیند استدلال انسانی طراحی شده است. او با نگاهی به بحث های اخیر در تاریخ نگاری به بررسی این می پردازد که چگونه می توان این مدل را به کار برد. او به ترتیب با پیتر اوکس و رابرت سی نویل به عنوان مظاهر معاصر الهیات فلسفی پیرسی سروکار دارد. این کار با ارزیابی مفاهیم الهیاتی مدل به پایان می رسد.
Contemporary Philosophical Theology
نویسنده:
Charles Taliaferro, Chad Meister
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
چکیده ماشینی: در الهیات فلسفی معاصر، چارلز تالیافرو و چاد مایستر بر موضوعات کلیدی در الهیات فلسفی معاصر در مسیحیت، اسلام و یهودیت و همچنین هندوئیسم و ​​بودیسم تمرکز می کنند. این جلد با بحث در مورد ابزارهای روش شناختی کلیدی در دسترس الهیات فلسفی، مانند ایمان و عقل، علم و دین، وحی و کتاب مقدس، و مرجعیت و سنت آغاز می شود. نویسندگان از این ابزار برای کشف موضوعاتی از جمله زبان، ناگفتنی، معجزه، شر و زندگی پس از مرگ استفاده می کنند. آنها همچنین با الهیات فلسفی کاربردی، از جمله نگرانی های زیست محیطی، گفتگوی بین مذهبی، و ماهیت و اهمیت ارزش های سیاسی دست و پنجه نرم می کنند. یک بحث پایانی پیشنهاد می‌کند که الهیات فلسفی می‌تواند به تأملات و اقدامات مهم در مورد تغییرات آب و هوایی کمک کند.
خدا به مثابه علت: مقالاتی درباره الهیات فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vittorio Hosle (ویتوریو هسل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویتوریو هسل در کتاب خدا به مثابه عقل: مقالاتی در الهیات فلسفی، کاوشی نظام مند از رابطه بین الهیات و فلسفه ارائه می دهد. او در بررسی مشکلات و پیش درآمدهای تاریخی الهیات عقلانی، از فلسفه، الهیات، تاریخ علم و تاریخ اندیشه ها می خواهد تا تفسیری از مسیحیت بیابند که با تعهد واقعی به عقل سازگار باشد. مقالات بخش اول خداوند به عنوان عقل به مسائل الهیات فلسفی می پردازد. هوسل چالش هایی را ترسیم می کند که یک الهیات عقل گرا باید با آن روبرو شود و برخی از چالش های اصلی را مورد بحث قرار می دهد، مانند امکان تفسیر غایت شناختی از طبیعت پس از داروین، مسئله تئودیسه، آزادی در مقابل جبر، مشکل ذهن و بدن، و رابطه به طور کلی. بین دین، الهیات و فلسفه. در مقالات بخش دوم، هسل توسعه تاریخی رویکردهای فلسفی به کتاب مقدس، تداوم بین مفهوم پنوما عهد جدید و مفهوم Geist (روح) در ایده آلیسم آلمانی، و الهیات خردگرایانه آنسلم، آبلارد، را مطالعه می کند. Llull و Nicholas of Cusa که فلسفه ابداعی ریاضیات موضوع یکی از فصل‌ها است. این کتاب با ارزیابی کامل نظریه سکولاریزاسیون چارلز تیلور به پایان می رسد. "خدا به مثابه عقل سهمی قدرتمند در کار ارزیابی فلسفی دین و الهیات، و در واقع در وظیفه رسیدن به گزارشی فلسفی قابل دفاع از خدا دارد. ویتوریو هسل در اینجا به پرسش های کلیدی مربوط به غایت شناسی در طبیعت، تئودیسه، آزادی و ... می پردازد. جبرگرایی، و مشکل ذهن و بدن در مقالاتی با وضوح مثال زدنی و اقتصاد بیان که به یک اندازه از وسعت کامل سنت فلسفی غرب و از مهمترین تحولات معاصر در فلسفه و علوم طبیعی آگاه است. - جنیفر ای. هردت، مدرسه الهیات ییل
الهیات فلسفی پل تیلیش: ارزیابی مجدد پنجاه ساله [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
George Pattison (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK ,
هستی: الهیات فلسفی - جلد دوم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Cummings Neville (رابرت نویل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مجموعه 3 جلدی کامل با قیمت ویژه: مجموعه الهیات فلسفی (جلد 1، 2 و 3) جلد دوم از یک سه گانه که یک الهیات فلسفی سیستماتیک را پیش می برد، این کتاب واقعیت های وجودی انسان را که توسط دین بیان شده است را بررسی می کند. رابرت کامینگز نویل می نویسد که دین مشکلات وجودی را بیان می کند و مکان هایی را برای تحقق وجدانه فراهم می کند. مانند مجلدات همراه خود که به غایت و دین می پردازند، هستی یک الهیات فلسفی سیستماتیک را برای رسیدگی به سؤالات درجه اول موجود در آرایه ادیان عصر محوری پیش می برد. مسائلی که در سنت های اصلی دینی به وجود می آیند از طریق مجموعه ای پیچیده از رویکردهای فلسفی مورد بررسی قرار می گیرند. این جلد دوم نشان می‌دهد که دین درگیر واقعیت‌های نهایی مشترک برای همه انسان‌ها است. نویل پنج مشکل را در رابطه با شرایط مرزی نهایی جهان انسانی می یابد: احتمال وجود، زندگی تحت تعهد، جستجوی تمامیت، تعامل با دیگران، و معنا یا ارزش در زندگی. درگیری با واقعیت‌ها که برای همه انسان‌ها مشترک است و از این رو «دین» است، از نظر تاریخی و فرهنگی نیز پیوند خورده است و همزمان به «مذهبی» ساخته‌شده اجتماعی تبدیل می‌شود. خوانندگان الاهیات فلسفی نویل را جسورانه و روشنگرانه می یابند، که در تضاد با گرایش های فکری مسلط است و در عین حال از تعامل طولانی و پربار با الهیات، فلسفه، و دین، شرق و غرب مطلع می شوند.
کلام فلسفی غزالی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Frank Griffel
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: متفکر مسلمان الغزالی (متوفی ۱۱۱۱) یکی از تأثیرگذارترین متکلمان و فیلسوفان اسلام بود و در سنت‌های فلسفی غربی و اسلامی از او مرجع شمرده شده است. او که در شمال شرقی ایران به دنیا آمد، معتبرترین پست علمی را در رشته الهیات اسلامی در بغداد داشت، اما این مقام را رها کرد و بدون پول در مدارس کوچک استان ها تدریس کرد. کمک های او به پژوهش های اسلامی از پاسخ به چالش های فلسفه ارسطویی تا ایجاد نوع جدیدی از عرفان اسلامی و ادغام هر دو سنت-فلسفه و تصوف- در جریان اصلی اهل سنت است. این کتاب مطالعه جامعی از زندگی الغز=ال=ای و درک او از کیهان شناسی ارائه می دهد - اینکه خداوند چگونه اشیا و رویدادها را در جهان می آفریند، چگونه اعمال انسان با قدرت خدا ارتباط دارد و چگونه جهان ساختار دارد. فرانک گریفل بازنگری جدی در دیدگاه‌های سنتی درباره الغز=ال=آی ارائه می‌کند و نشان می‌دهد که مهم‌ترین دستاورد او خلق الاهیات عقل‌گرایانه جدیدی بود که در آن دیدگاه‌های ارسطویی متفکرانی مانند ابن سینا را تغییر داد تا با جریان‌های فکری سازگار شود. در گفتمان کلامی مسلمانان به خوبی تثبیت شدند. گریفل با استفاده از معتبرترین منابع، از جمله گزارش‌های شاگردان الغز=ال=ا، معاصران او و نامه‌های خودش، هر مرحله از یک حرفه پرتلاطم را بازسازی می‌کند. الغاز=ال=ای که پدیدار می شود شگفتی های زیادی را به همراه دارد، به ویژه در مورد انگیزه های او برای ترک بغداد و ماهیت «انزوای» او پس از آن. گریفل نشان می دهد که الغز=ال=من قصد داشت کیهان شناسی جدیدی ایجاد کند که از دغدغه های متکلمان مسلمان و فیلسوفان عرب دور شده بود. هدف این الهیات جدید فراهم کردن چارچوبی برای پیگیری علوم طبیعی و پایه‌ای برای شکوفایی علم و فلسفه اسلامی پس از قرن دوازدهم بود. کلام فلسفی غزالی دقیق ترین بررسی تا به امروز از این متفکر مهم است.
تصور ما از خدا: مقدمه ای بر الهیات فلسفی (خطوط کلی فلسفه مسیحی) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas V. Morris
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: بسیاری از مردم، حتی در صفوف مؤمنان مذهبی، فقط مبهم ترین تصور از خدا را دارند. تعداد قابل توجهی از این افراد اذعان می‌کنند که این ابهام در مورد خدا عمیقاً آنها را آزار می‌دهد، اما نمی‌دانند که چگونه باید در مورد این ایده مهم شفاف‌تر عمل کنند.
گلچینی از فلسفه در ایران جلد 3: الهیات فلسفی در قرون وسطی و پس از آن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Seyyed Hossein Nasr, Mehdi Aminrazavi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: ایران خانه یکی از معدود تمدن های جهان است که بیش از دو هزار و پانصد سال است که دارای سنت مستمر تفکر فلسفی بوده است. با توسعه الهیات اسلامی در قرون وسطی، بسیاری از مکاتب آن با جریان های فلسفی موجود فارسی در تعامل بودند و به یک کلام فلسفی متمایز یا الهیات جزمی تبدیل شدند. از استادان قطعی متکلمان شیعه و سنی، ایرانیان متعددی بودند، از جمله غزالی و فخرالدین رازی که در اینجا حضور برجسته ای دارند. گزیده های مهمی از مکاتب کلامی شیعه و سنی (از جمله معتزله و اشعریه) در این جلد گنجانده شده است که بسیاری از آنها تاکنون هرگز در غرب به صورت ترجمه در دسترس نبوده اند.
شناخت ما از خدا: مقالاتی درباره الهیات طبیعی و فلسفی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kelly James Clark (کلی جیمز کلارک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: الهیات طبیعی، پروژه بیان، دفاع و کلزمگ برهان وجود و ماهیت خداوند بدون کمک وحی خاص است. الهیات فلسفی که از روش های عقلی الهیات طبیعی استفاده می کند، محدود به مقدماتی نیست که از طریق مشاهده و عقل قابل تشخیص باشد. ممکن است به درستی از مقدماتی استفاده کند که از طریق وحی خاص قابل شناخت است. در حالی که پروژه الهیات طبیعی ممکن است به عنوان تلاشی برای نشان دادن وجود خدا تعبیر شود، نمی توان اهمیت استفاده از عقل یا تجربه برای درک، تعیین یا ارزیابی صفات را نادیده گرفت. شخص می خواهد در پایان یک برهان در الهیات طبیعی خدا بداند که آیا وجود خدا را اثبات کرده است و نه صرفاً prim urn mobilum، منبع الزام اخلاقی یا کمیته ای از طراحان محدود. در حالی که خدا ممکن است محرک و طراح اصلی کیهان باشد، هیچ یک از این صفات به تنهایی برای ادعای الوهیت کافی نیست. بنابراین، تشخیص دقیق پروژه الهیات طبیعی از الهیات فلسفی دشوار است. پروژه الهیات طبیعی کلاسیک تلاش برای اثبات وجود و ماهیت خدا با استدلال هایی است که از مقدماتی استفاده می کند که همه مخلوقات عقلی موظف به پذیرش آن هستند.
  • تعداد رکورد ها : 58