جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
فضایل معرفتی در علوم و علوم انسانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jeroen van Dongen,Herman Paul (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه فیزیکدانان، ستاره‌شناسان، شیمی‌دانان و مورخان در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم از «فضیلت‌های معرفتی» مانند دقت، عینیت، و شجاعت فکری استفاده کردند. با انجام این کار، اولین گام را در ارائه تاریخچه ای یکپارچه از علوم و علوم انسانی برمی دارد. این به پاسخگویی به سوالاتی مانند: چه نوع دیدگاهی ما را قادر می‌سازد شیمی‌دانان آلی در آزمایشگاه‌هایشان را با دیرینه‌شناسان آرشیو واتیکان یا انسان‌شناسانی که در یک سفر میدانی با ریاضیدانانی که در فرمول‌هایشان می‌خوانند، مقایسه کنیم؟ در حالی که مفهوم فضایل معرفتی قبلاً، عمدتاً در زمینه‌های تاریخ و فلسفه علم مورد بحث قرار گرفته است، این جلد اولین کتابی است که این مفهوم را برای پر کردن شکاف بین تاریخ‌های علوم و علوم انسانی به کار می‌گیرد. فصل‌ها تحقیق می‌کنند که آیا فضایل معرفتی می‌توانند به عنوان ابزاری برای فراتر رفتن از مرزهای انضباطی نهادی و در نتیجه به دستیابی به تاریخ‌نگاری «پسا رشته‌ای» دانش مدرن کمک کنند. خوانندگان زمینه‌سازی فضایل معرفتی را در زمان و مکان به دست خواهند آورد، زیرا این کتاب نشان می‌دهد که خود علما غالباً از منظر فضیلت و بدی در مورد وظایف و دستاوردهای خود صحبت می‌کنند. این مجموعه مقالات دیدگاه‌های جدیدی را در مورد پرسش‌ها، گفتمان‌ها و شیوه‌های مشترک بین رشته‌ها، حتی در زمانی که تمایز نئوکانتی بین علوم و علوم انسانی از بیشترین اعتبار خود برخوردار بود، باز می‌کند. محققینی از جمله مورخان علم و علوم انسانی، مورخان روشنفکر، معرفت شناسان فضیلت، و فیلسوفان علم، همگی این کتاب را مورد توجه و ارزش خاصی خواهند یافت.
توجیه معرفتی: درونگرایی در مقابل برونگرایی، مبانی در مقابل فضایل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Laurence BonJour, Ernest Sosa
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell,
چکیده :
ترجمه ماشینی: از زمان افلاطون چنین تصور می‌شد که انسان فقط در صورت داشتن باور، معرفت دارد، باورش به صدق می‌خورد و این کار را با توجیه کافی انجام می‌دهد. بحث بین لارنس بونژور و ارنست سوسا در درجه اول به ماهیت و شرایط چنین توجیه معرفتی و جایگاه آن در درک ما از دانش بشری مربوط می شود. BonJour از یک معرفت شناسی سنتی و درونگرایانه دفاع می کند که بر اساس آن توجیه معرفتی از گرفتن آنچه به آگاهی آگاهانه سوژه داده می شود و پذیرش ادعاها یا مراحل استدلال بر مبنای پیشینی ناشی می شود. سوسا از یک معرفت شناسی فضیلت بیرونی دفاع می کند. او نوع بنیادگرایی درونگرایانه مورد علاقه بون جور را رد می کند و در عین حال موافقت می کند که سؤالات دانش و شرایط آن را کنار بگذارد تا بر توجیه معرفتی، عقلانی و توجیهی تمرکز کند. او می پذیرد که داشتن یک منبع قابل اعتماد برای توجیه آن کافی نیست. دو موضع جامعی که در این بحث متضاد هستند، ترکیبی از دیدگاه های اصلی است که با توجه به ماهیت توجیه معرفتی مطرح شده است. تقابل بین آنها جنبه های مهم و متقابل موضوع را روشن می کند.
بررسی تطبیقی نظریۀ ملاصدرا در باب فضایل معرفتی عقلی با نظریۀ زگزبسکی و پلانتینگا (با تأکید بر کارکرد قوۀ معرفتی کسب باورهای دینی)
نویسنده:
اکرم عسکرزاده مزرعه، علی علم الهدی، جلال پی کانی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه تهران,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
از مقایسۀ نظریۀ معرفت‌شناختی ملاصدرا با نظریۀ معرفت‌شناختی فضیلت‌گرایانه معرفت‌شناسانی مانند زگزبسکی و پلانتینگا، می‌توان استنباط کرد که نظریه ملاصدرا جزو نظریه‌های معرفت‌شناختی مبتنی بر فضیلت قرار می‌گیرد. پلانتینگا به فضیلتمندی قوای مولد باور و زگزبسکی علاوه بر آن به تأثیر کارکرد قوای اخلاقی (فضایل اخلاقی) بر کارکرد قوای عقلانی در تولید معرفت توجه کرده است. در واقع هر یک از ایشان به وجهی از مؤلفه‌های مؤثر بر ایجاد و شکل‌گیری باور توجه کرده‌اند و از این‌رو نظریۀ کامل و بدون اشکالی نیستند. اما ملاصدرا در نظریۀ معرفت‌شناختی خویش به فضیلتمندی قوای مولد باور، تأثیر عملکرد قوای اخلاقی بر قوای عقلانی، کارکرد متناظر آنها در تولید باور و فرایند مؤدی به صدق باور توجه کرده است. پلانتینگا اعتقاد دارد فقط قوای مولد باور موجب تولید باور هستند، زگزبسکی و ملاصدرا نیز تولید و ایجاد باور را به قوای مولد باور نسبت می‌دهند، اما معتقدند قوای اخلاقی، بستر و زمینه مناسب شکل‌گیری باور صادق را مهیا می کنند. ملاصدرا علاوه بر قوای مولد باور و قوای بسترساز، دو فرایند اعتماد‌پذیر و مؤدی به صدق وحی و الهام (که باورهای صادق و معتبر تولید می‌کنند) را پیش می‌نهد.
صفحات :
از صفحه 483 تا 514
  • تعداد رکورد ها : 3