جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18136
نفا‌ق‌ در قرآن‌: مجموعه‌ سخنرانی‌ از ابوالحسن‌ بنی‌ صدر در رمضا‌ن‌ سا‌ل‌ ۱۳۹۹ هجری قمری مطا‌بق‌ با‌ سا‌ل‌ ۱۳۵۸ هجری شمسی‌
نویسنده:
بنی‌صدر، ابوالحسن‌، ۱۳۱۲ -
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
تحليل قرآني سيره اجتماعي - سياسي امام صادق (ع)
نویسنده:
‫سعيدي ابواسحق، اسحاق
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
---
قرآن وامام حسين:ده گفتار
نویسنده:
محسن قرائتي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
عرض و نقد الآراء المستشرقين حول تفسير الشيعة الامامية للقرآن من خلال کتاب "مذاهب التفسير الاسلامي"
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نگارنده در اين پژوهش، شبهه هايي که برخي از مستشرقين مانند گلدزيهر در باره قرآن کريم و تفسيرآن به شيعيان وارد کرده‌اند؛ نقد و ارزيابي شده و با توجه به مندرجات کتاب "مذاهب التفسير الاسلامي" تأليف گلدزيهر، به برخي از ادعاهاي وي در مورد وجود تناقض در تفاسير شيعه اماميه پرداخته و به آن ها پاسخ داده است. در مقدمه پس از ارائه تعريفي از استشراق و تاريخ آن، اهداف مستشرقان و حجم اقدامات فرهنگي آنان بر ضد دين اسلام و فرهنگ و آموزه‌هاي اسلامي و قرآني بررسي شده است. فصل اول به بررسي حجيت ظواهر قرآن و اقوال پيامبر اسلام(ص) و اهل بيت(، ميزان حجيت قول صحابه در تفسير قرآن، مفهوم تفسير و تأويل و فرق بين آن‌ها، معيارهاي تأويل و بطن قرآن اختصاص دارد. در فصل دوم افزون بر طرح ويژگي‌هاي روش مستشرقين در تفسير قرآن کريم و ديدگاه‌هاي تفسيري آنان؛ روش گلدزيهر به عنوان يکي از مستشرقين قرآن پژوه تجزيه و تحليل شده است. فصل سوم به تحليل و بررسي آراي گلدزيهر درکتاب تفسيري خويش ( که در آن به آراي تفسيري شيعه انتقاد کرده است) پرداخته و پس از انعکاس شبهه هاي وي نسبت به شيعه، عقايد شيعه و ديدگاه‌هاي شيعه در مورد تحريف قرآن کريم؛ پاسخ اين شبهه ها ارائه شده است. شبهه هاي مذکور که درباره قرائات شيعه از قرآن، تأويل شيعه از اين کتاب الهي، موضع‌گيري شيعه در مورد اهل بيت(، ولايت اهل بيت(، به ويژه امام علي(، اعتقاد شيعه در مورد رجعت و ظهور ست؛ مطرح گرديده و به اين شبهه ها پاسخ داده شده است.
خطوط کلی اقتصاد در قرآن و روایات
نویسنده:
نويسنده:جعفر خوشنویس مترجم:مهدی انصاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
اصفهان - اصفهان: کتابخانه عمومی امام امیرالمومنین علی (ع),
کلیدواژه‌های اصلی :
ҚУРЪОНДА ЭЪТИҚОД АСОСЛАРИНИ ЎРГАНАМИЗ= آموزش پنجاه درس اصول عقاید در قرآن کریم
نویسنده:
‏‫‭/ Moallefan va motarjemane anjomaneh andisheye nur.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‏‫‭Qum: ‏‫‭Qum: ‏‫‭: Al-Mustafa International Translation and Publication Center, ‏‫‭, 2015, ‏‫‭= 1393.,
خدا گرایی و خداشناسی فطری از دیدگاه قرآن، حدیث، کلام، فلسفه و عرفان
نویسنده:
نويسنده:سیدمحمداسماعیل سیدهاشمی ويراستار:عبدالمحمد روح‌بخشان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: دانشگاه شهید بهشتی، مرکز چاپ و انتشارات,
چکیده :
موضوع اصلی کتاب، خداشناسی فطری است در معنایی که در قرآن و کلمات معصومین مطرح شده است. بدین سان، در این نوشتار به مسئله فطری بودن گرایش به خدا ـ از نظر ارتباطی که با فطری بودن خداشناسی دارد ـ توجه گردیده است. در فصل نخست، معانی لغوی و اصطلاحی فطرت، تاریخچه بحث و فطری بودن گرایش به خدا از دیدگاه‌های مختلف بررسی می‌شود. فصل دوم به بررسی راه‌های شناخت خدا و دیدگاه‌های مختلف درباره خداشناسی فطری اختصاص دارد. در فصل سوم، آیات و احادیث و کلمات معصومین درباره فطرت خداشناسی آورده شده و در فصل چهارم ادله‌ای که از طریق امور فطری برای شناخت و اثبات خدا مطرح شده بررسی می‌شود.
مع‌ الله‌ فی‌ القرآن‌ الکریم‌
نویسنده:
حسن‌، محمدکا‌مل‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
سلوک پيامبر در شؤون خانوادگي در قرآن و حديث
نویسنده:
‫حسن پور بهبهاني، افسانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫اين پژوهش در مورد سيره عملى پيامبر (ص) در خانواده است، وبه بحث لغوى سنت وسيره مى‏پردازد، سپس به موقعيت زن وخانواده در دوران جاهليت نظر مى‏كند كه زن در جامعه به صورت كالا مورد معامله قرار مى‏گرفت واحترام وارزشى برايش قائل نبودند تا اينكه با ظهور دين مقدّس اسلام زن جايگاه وموقعيت والا ومقدّس خود را با تعاليم حيات بخش اسلام بازيافت، پس از آن به صورت اجمال زندگى همسران رسول خدا (ص) ذكر شده است، وحكمت وعوامل تعدد همسران آورده شده كه اغلب اين ازدواجها براى جلب حمايت دشمن وجلوگيرى از جنگ وخونريزى بيشتر، وپناه دادن يك زن بى‏سرپرست بوده است، ويا به علتهاى سياسى فرهنگى وتشريعى والگوى عملى بردن براى مردم بوده است، وبا توجه به اين مطالب، روشن است كه پيامبر (ص) مردى زاهد، بدور از تجمل بوده وزنان خود را به زهد وتقوا در زندگى دعوت مى‏نموده است وشكى نيست كه ازدواجهاى ايشان مانند ازدواجهاى ديگران براى ارضاى غريزه نبوده بلكه هر كدام علت وحكمت مخصوص به خود را دارا بوده است. واصولاً روش پيامبر (ص) در برخورد با زنها روى اصل ادب واحترام بوده است. مسأله افك به طور اجمال بررسى شده است كه در نزد عامه اين حديث براى عايشه بوده ودر نزد اماميه براى يكى ديگر از همسران بنام ماريه قبطيه بوده است ونظر بعضى از مفسّرين در اين ارتباط بيان شده است. در بخش ديگرى رفتار وسيره عملى پيامبر نسبت به همسرانش آورده شده است. وظايف همسران پيامبر (ص) مثل تقوا، رازدارى، تحريم ازدواج وانزواطلبى ذكر شده است ورفتار عملى ايشان در خانه، با زنانش مهربانترين ومنصفترين شوهر بود وبا كمال محبت رفتار مى‏كرد ودر كارهاى خانه به آنها كمك مى‏كرد. ونمونه والگوى ساده زيستى براى همسرانش بود وبا آنها در كمال عدالت رفتار مى‏كرد كه حتى در حال بيمارى در هنگام رحلت خويش، مى‏فرمودند كه بستر او را به منزل زنى كه نوبتش بود منتقل نمايند، ودر برخورد با اشتباهات همسران خود بسيار صبور وآموزنده وآنها را به بهترين راه حل راهنمايى مى‏كرد، ورواياتى هم ذكر شده است. ودر آخرين بحث سيره عملى پيامبر (ص) در برخورد با فرزندانش آورده شده است و احاديثى در اين ارتباط زينت بخش اين پژوهش شده است.
معرفی کتاب «نقد قرآن» دکتر سُها
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
کتاب مذکور در 859 صفحه به صورت فایل در فضای مجازی منتشر شده است. در روی جلد نام دکتر سُها و ویرایش اول 1391 ثبت شده است. در مورد این کتاب یادآوری چند نکته ضروری است.
یک ـ نام دکتر سُها مستعار است و در صفحه 24 به این مطلب تصریح کر بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 18136