جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 7
نویسنده:
مک مولین ارنان
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
در قرن پیش، تقریبا همه کسانی که درباره ماهیت علم قلم می ‌زدند، در این باب هم ‌سخن بودند که علم باید «آزاد از ارزش داوری» باشد. پیش از همه، پوزیتیویست ‌ها و پیروان آنها، بر این نکته تاکید خاص داشتند که علم با امور واقع سروکار دارد. در این دیدگاه حقایق و ارزش ‌ها امور متباینی هستند که نمی‌ توان آنها را با هم به کار برد. واقعیت‌ ها امور عینی ‌اند و دانش ما از جهان در پی یافتن آنهاست و در مقابل، ارزش ‌ها ذهنی و مبتنی بر علاقه‌ های انسانی و احساس و امیال فردی ‌اند. از این ‌رو، امور واقع را نمی‌ توان با ارزش ‌ها در هم آمیخت. ارزش‌ ها را نمی‌ توان از حقایق استنتاج کرد و حقیقت‌ ها نیز نباید از ارزش ‌ها تاثیر پذیرند. فیلسوفانی، به‌ ویژه در سنت کانتی، بودند که به ارتباط فرد انسانی، با آرمان‌ های جهانی علم نگاه دیگری داشتند، اما میراث سیصد ساله بررسی تجربه‌ گرایانه علم جدید که گالیله و پیروانش آغازگر آن بودند، همانقدر که به حقایق نهفته در پس امر واقع به چشم احترام می ‌نگریستند، درباره ارزش‌ ها بدبین و بی ‌اعتماد بودند.
صفحات :
از صفحه 175 تا 191
نویسنده:
بادامچی میثم
نوع منبع :
مقاله
صفحات :
از صفحه 157 تا 173
نویسنده:
تاجیک محمدرضا
نوع منبع :
مقاله
صفحات :
از صفحه 43 تا 70
نویسنده:
حسنی سیدحمیدرضا, علی پور مهدی
نوع منبع :
مقاله
نویسنده:
بدری گرگری رحیم, حسینی نسب سیدداوود
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
در دهه‌ های اخیر، برخی از پارادایم‌ های پژوهش در علوم انسانی ارایه شده است که آنها را می‌ توان در کنار و یا به جای روش‌ های سنتی پژوهش مورد استفاده قرار داد. هرمنوتیک یکی از ‌این جریان ‌های فکری در قرون جدید است. ‌این نظریه علوم انسانی را به طور خاص دربرمی‌ گیرد. محقق تلاش می ‌کند، با توجه به ماهیت خاص پدیده‌ های انسانی عمل کند، و در جست‌ و جوی اهدافی همچون بازیابی قوانین جهان‌ شمول نباشد. ‌متمایز کردن روش پژوهش علوم انسانی از علوم طبیعی، مخالفت با ساده‌ سازی و تقلیل‌ گرایی پدیده‌ های اجتماعی و انسانی، دوری از ورطه آمارگرایی در علوم انسانی، توجه به تمامیت و کلیت انسان، تاکید بر نقش دلایل در رفتار انسان به‌ جای جست‌ و‌ جوی علل و استفاده از روش درون ‌نگری از نکات مثبت‌ این شیوه تفکر است.
صفحات :
از صفحه 103 تا 124
  • تعداد رکورد ها : 7