جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 7
نویسنده:
به پژوه احمد, کمالی شکراله
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی روشهای بالینی و بهبود خود به خودی برای درمان لکنت زبان و بررسی علل و عوامل آشکار کننده آن نزد کودکان واجد ناروانی گفتار سنین سه تا هفت سال بوده است. نمونه مورد بررسی بیست و دو نفر از کودکان دارای ناروانی گفتار بودند که همراه والدین خود به مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی توحید شهر تهران مراجعه کرده بودند. نمونه مورد مطالعه، در دو گروه همتاسازی شدند و بر مبنای روش بالینی و روش بهبود خود به خودی با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند. ابزار پژوهشی، شامل مصاحبه با والدین و ارزیابی ناروانی گفتار کودک از طریق ضبط گفتار خود انگیخته بود. در این پژوهش از آزمون غیر پارامتری U مان- ویتنی برای تحلیل داده ها استفاده شد. سرعت گفتار بر حسب تعداد کل کلمات بیان شده در سه دقیقه و میزان ناروانی گفتار بر اساس ارزیابی درمانگر و والدین در پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه مقایسه شدند. ضریب توافق (t کندال) به دست آمده نشان داد که میزان ناروانی ارزیابی شده توسط درمانگر و والدین در پیش آزمون معنی دار بود. نتایج حاصل از مقایسه دو روش، تفاوت معنی داری را نشان داده است، به این معنی که روش بالینی نسبت به روش بهبود خود به خودی از اثربخشی بیشتری برخوردار بود.
صفحات :
از صفحه 65 تا 90
نویسنده:
حیدری محمدحسین, پاک سرشت محمدجعفر, صفایی مقدم مسعود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف این مقاله بررسی اهداف و راهکارهای، آموزش و پرورش آینده نگر است و از دو بخش تشکیل می شود. در بخش اول پس از مرور پیشینه آینده نگری، سه روش اصلی آینده نگری معرفی می شوند و ارتباط آنها با تعلیم و تربیت مورد بحث قرار خواهد گرفت. این سه روش عبارتند از آینده نگری تحلیلی، نظری و مشارکتی. در بخش دوم آرا برخی از آینده نگران معاصر بررسی شده و بر اساس آن شش روند کلی برای تحولات جهانی در قرن بیست و یکم بازشناسی می گردد. این روندها عبارتند از: پیشرفت سریع علم و تکنولوژی، گسترش فناوری اطلاعات، جهانی شدن، تهدید محیط زیست، اشاعه دموکراسی و افزایش آگاهی سیاسی و فرهنگی ملل، اقوام و فرقه ها. پس از بیان این هفت روند کلی، رسالت نظام آموزش و پرورش برای مواجهه با این روندها مورد بحث قرار گرفته، سعی خواهد شد که راهکارهایی برای تطبیق و سازگاری نظام تعلیم و تربیت با این تحولات پیشنهاد گردد.
صفحات :
از صفحه 135 تا 162
نویسنده:
کاووسیان جواد, کدیور پروین, ‏فراهانی محمدنقی, عریضی سامانی سیدحمیدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
دو مطالعه برای بررسی این که چگونه دانش آموزان از مثال و رویه در حل مسائل کلامی جبر استفاده می کنند طراحی شد. در مطالعه اول تاثیر آموزش از طریق مثال و رویه در حل مسال کلامی جبر بررسی گردید. آزمودنیها 73 دانش آموز دختر دبیرستانی سال سوم ریاضی- فیزیک بودند که به صورت تصادفی در سه گروه جایگزین شدند. یک گروه از طریق ارائه مثال ساده آموزش دیدند، گروه دوم با رویه و سومین گروه با رویه و مثال ساده آموزش دیدند. تحلیل نتایج تفاوت معنی داری را بین سه گروه نشان نداد. در مطالعه دوم سه موقعیت آموزشی جدید شامل مثال پیچیده، مثال پیچیده و مثال ساده، مثال پیچیده و رویه به دو گروه مطالعه اول یعنی شرایط مثال ساده و رویه اضافه شد. آزمودنیها 122 نفر بودند و روند آزمایش شبیه مطالعه اول بود. نتایج نشان داد که استفاده از مثالها با سطوح دشواری متفاوت، توانایی آزمودنیها را در حل مسائل کلامی جبر بهبود می بخشد و این نتایج با پیشینه تجربی و نظری همخوانی دارد.
صفحات :
از صفحه 23 تا 42
نویسنده:
الهام پور حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحقیق حاضر برای پاسخ دادن به این سئوال انجام شده که: آیا مشکلات آموزشی درس انشا را می توان شناسایی و دسته بندی کرد؟ برای پاسخ دادن به این سئوال از بین کلیه دانش آموزان دوره راهنمایی و دبیران درس انشا در استان خوزستان در سال تحصیلی 80-79، 1500 دانش آموز و 300 دبیر از پایه های سه گانه به طور تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. فهرست مشکلات با بررسی متون پژوهشی و نظرخواهی از دبیران و دانش آموزان طی دو پرسشنامه تدوین گردید. سپس داده های بدست آمده از اجرای این پرسشنامه ها با روش تحلیل عوامل پردازش شدند. یافته های پژوهش نشان داد که مشکلات آموزشی درس انشا از دیدگاه دانش آموزان را می توان در چهار عامل شامل: 1) مشکلات ساختاری، 2) مشکلات اجرایی، 3) مشکلات تدریس و 4) راهنمایی و انتخاب موضوع و همین مشکلات را از دیدگاه دبیران می توان در سه عامل 1) مشکلات مربوط به نوشتن، 2) مشکلات مربوط به تدریس و 3) مشکلات آموزشی به ترتیب اولویت دسته بندی کرد. مهمترین اهداف درس انشا را دبیران پرورش نیروی تفکر و تخیل، توانایی نوشتن و فرصت ابراز عقاید و افکار دانسته اند.
صفحات :
از صفحه 113 تا 134
نویسنده:
کوچک آتوسا, عصاره فریده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله با استفاده از روش تحلیل استنادی، به بررسی رفتارهای استنادی دانشجویان دوره های دکتری حرفه ای دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، طی سالهای 1376-1380 پرداخته می شود. در این بررسی مجلات هسته شناسائی می شوند، میزان هزینه- سودمندی آنها برآورد شده، جایگاه مجلات هسته حاصل از این مطالعه در میان فهرست مجلات ISI نیز تعیین می شود. موضوعات پایان نامه های مورد بررسی شناسائی و با فهرست موضوعی پایگاه اطلاعاتی VET CD تطبیق داده می شود تا حوزه های موضوعی که احیانا کمتر مورد توجه بوده و روی آنها باید کار انجام شود شناسائی شوند.
صفحات :
از صفحه 43 تا 64
نویسنده:
مهرعلی زاده یداله, سپاسی حسین, آتشفشان فاطمه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مدیریت مدرسه محوری که ریشه در مبانی نظری مشارکت پذیری، عدم تمرکز، تفویض اختیار و رقابتی شدن دارد معتقد است مدرسه و ارکان آن باید در اداره مدرسه دخالت داده شوند. در این راستا مقاله حاضر با بهره گیری از چارچوب نظری مبتنی بر الگوی سازمانی بر گرفته شده از مطالعات لاولر و همکاران (1992) و دیگر محققان این مساله دنبال می شود و در آن سعی شده است تا موانع مهم کاربست مدیریت مدرسه محور در ایران و شهر اهواز بررسی شوند. با بهره گیری از رویکرد کمی (پرسشنامه) و همچنین رویکرد کیفی (مصاحبه)، داده ها در دبیرستانهای شهر اهواز از کارشناسان ستادی، مدیران و دبیران جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که الف- میانگین کل میزان آگاهی افراد نمونه 3.09 از 5 می باشد که در حد متوسطی است. ب- میانگین کل میزان موافقت افراد نمونه نسبت به طرح عدم تمرکز آموزشی- مدرسه محوری 3.49 از 5 است که مطلوب می باشد. ج- عامل سیاسی و قدرت (مسئولین) با میانگین 3.80، عامل ساختاری و امکاناتی با میانگین 3.79، عامل اطلاعاتی و دانشی با میانگین 3.72، عامل فرهنگی- اجتماعی با میانگین 3.52 و عامل مدیریتی با میانگین 3.24 از میانگین 5 به ترتیب اولویت به عنوان موانع مهم مدرسه محوری قلمداد شده اند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 22
نویسنده:
بیگدلی زاهد, یوسف آقلی ناهید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف پژوهش حاضر شناخت انگیزه ها، اهداف و منابع اطلاعاتی مورد استفاده متخصصان شاغل در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان خوزستان، و همچنین شناخت شیوه های کسب اطلاعات و موانع و مشکلات متخصصان در دستیابی به اطلاعات است. نوع تحقیق توصیفی و روش آن پیمایشی است. برای گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای با 28 سوال بین متخصصان سطوح مختلف تحصیلی (دکترا، کارشناسی ارشد، کارشناسی) شاغل در واحدهای هشتگانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان خوزستان توزیع شد. از تعداد 250 پرسشنامه توزیع شده، 158 پرسشنامه (63.2 درصد) به طور کامل تکمیل و برگردانده شد که در تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که متخصصان واحدهای مختلف از نظر استفاده از منابع اطلاعاتی و از نظر رفتار اطلاع یابی تفاوت معنی داری دارند. این تحقیق همچنین نشان داد که انگیزه متخصصان از جستجوی اطلاعات، ارتقا سطح علمی و دانش تخصصی و استفاده از تکنولوژیهای نوین برای پیشرفت شغلی، روزآمد کردن اطلاعات شخصی و افزایش معلومات عمومی بوده است. بیشترین موضوعات مورد مطالعه متخصصان مربوط به آثار و نوشته های کشاورزی، حسابداری، عمران و برق است. میزان مطالعه متخصصان در حد متوسط است، و در استفاده از منابع اطلاعاتی: کتاب فارسی، مجله فارسی، کتاب لاتین، اسناد و گزارشها به ترتیب بیشتر از سایر منابع اطلاعاتی و نقشه ها، مجلات لاتین، پایان نامه ها، لوحهای فشرده و دیسکتها کمتر از سایر منابع مورد استفاده قرار می گیرند. در استفاده از روشهای غیر رسمی کسب اطلاعات، مشاوره با دوستان و آشنایان، شرکت در همایشها و سخنرانیها و پس از آن از میان روشهای رسمی اطلاعات، کتابخانه شخصی و مرکز اطلاعات علمی و فنی نیشکر در اولویت قرار دارند. در حالی که بانکهای اطلاعات کشاورزی کمترین استفاده را داشته است، طولانی بودن ساعات کار شرکت، بعد مسافت بین محل کار تا مرکز اطلاعات علمی و فنی و کمبود وقت از مهمترین موانع دستیابی متخصصان به اطلاعات موجود در این مرکز ذکر شده است.
صفحات :
از صفحه 91 تا 112
  • تعداد رکورد ها : 7