جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > فصلنامه خانواده پژوهی > 1392- دوره 9- شماره 34
  • تعداد رکورد ها : 7
نویسنده:
صادقی منصوره السادات, مظاهری محمدعلی, موتابی فرشته
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعامل زوجین در کاربرد مهارت های ارتباطی بر اساس مشاهده تعامل های زوجین طراحی شد. بدین منظور، 31 زوج سازگار و ناسازگار (16 زوج ناسازگار)، از بین زوجین 18 تا 50 سال ساکن تهران از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس با طراحی سناریویی هدفمند، در چند مرحله از تعاملات زوج ها فیلم برداری شد. این سناریو شامل حل مساله و تصمیم گیری و صحبت درباره خاطره خوب قبلی بود.ابزار گردآوری اطلاعات نیز پرسشنامه سازگاری زناشویی (MAT) و نظام کدگذاری تعامل زوجین ایرانی (ICICS) بود.نتایج تحلیل داده ها نشان داد در حالی که با افزایش تعامل مثبت بین زوج ها مهارت حل مساله و مذاکره بیشتر رخ می دهد، هر چه تعامل منفی زوج ها افزایش می یابد، مهارت حل مساله یا مذاکره کمتر اتفاق می افتد. همچنین در حالی که تعامل منفی زوج ها پیش بینی کننده منفی برای استفاده از مهارت تصمیم گیری است، زوجینی که میزان تعاملات مثبت آنها بیشتر بود، بیشتر توانستند درباره خاطرات خوب خود صحبت کنند. از سویی نیز نتایج تحلیل داده ها نشان داد زوجینی که از توانمندی مهارت های حل مساله / مذاکره و تصمیم گیری و مرور خاطرات خوب برخوردار بودند، میزان سازگاری زناشویی بیشتری نیز داشتند. در تفسیر یافته های فوق، پژوهشگران به نقش مخرب تعاملات منفی بر فضای روانی زوج ها و تشدید احساسات منفی رد و بدل شده بین آنها اشاره کرده و اعتقاد دارند در این مواقع، زوجین به کمک به یکدیگر برای حل تعارض تمایلی ندارند. همچنین هر چه تعامل منفی بیشتر باشد، حافظه نیز با ایجاد فیلتر منفی نمی تواند خاطرات خوب را یادآوری کند.
صفحات :
از صفحه 173 تا 188
نویسنده:
خانی پور حمید, گلزاری محمود, شمس جمال, زارع هادی, کرملو سمیرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از مطالعه حاضر شناسایی مولفه های نگرش های شرم درباره اختلال روانی در اعضای خانواده افراد با اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی و نقش آنها در پیش بینی هیجان ابراز شده بود. در این مطالعه، از 85 نفر از اعضای خانواده مراجعه کنندگان بیمارستان امام حسین نمونه گیری انجام شد.از همه شرکت کنندگان خواسته شد ابزارهای کارکرد خانواده و نگرش های شرم مرتبط با اختلال های روانی را تکمیل کنند. یافته ها نشان داد 47 درصد از شرکت کنندگان نگرش های جامعه به اختلال های روانی را مثبت و 35 درصد نیز نگرش های جامعه را به اختلال های روانی، منفی می دانند.اعضای خانوده بیماران دوقطبی شرم بیرونی بیشتری را از سوی جامعه گزارش کردند و شرکت کنندگان مونث نمره بیشتری در شرم بیرونی از جانب خانواده دریافت کردند. بین هیجان ابراز شده با همه نگرش های شرم رابطه وجود داشت. نگرش های انعکاس شرم بر خانواده و شرم درونی به صورت معنی داری هیجان ابراز شده را پیش بینی کردند. شرم در ایجاد نگرش های منفی به اختلال های روانی نقش دارد و هیجان ابراز شده را پیش بینی می کند.
صفحات :
از صفحه 241 تا 254
نویسنده:
عطاردی مرضیه, دادخواه اصغر, دولتشاهی بهروز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مطالعه حاضر به منظور اثربخشی تباردرمانی بر کاهش استرس مادران دارای فرزندان پسر 6 و 7 ساله با نشانه های اختلال های برونسو، با روش آزمایشی تک آزمودنی انجام شد. بدین منظور، شش مادر که فرزندان آنها بر اساس سیاهه رفتاری کودک (CBCL)، علائم و نشانه های اختلال های برونسو را نشان می دادند، به روش نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند.آزمودنی ها پیش از شروع جلسات درمان، سه مرتبه به فواصل یک هفته ای، با پرسشنامه استرس والدینی - فرم کوتاه ارزیابی شدند (خط پایه) و پس از آن، در نه جلسه گروهی هفتگی یک ساعت و نیمی شرکت کردند. در جلسات سوم و ششم و نهم نیز آزمودنی ها به وسیله پرسشنامه مذکور ارزیابی شدند.پس از اتمام جلسات نیز دو مرتبه، با فواصل دو هفته ای، نتایج به دست آمده پیگیری شد. بررسی نتایج با تحلیل چشمی نمودار نشان داد که بیشتر آزمودنی ها (به جز دو آزمودنی) تغییرات چشمگیری در شاخص استرس والدینی نشان دادند. همچنین درصد بهبودی 0.04 درصد تا 23 درصد و اندازه اثر متوسط تا بالایی مشاهده شد؛ اما در دو آزمودنی که جلسات درمان را تکمیل نکردند، نتایج، معنادار نبود. در اندازه گیری های مکرر با استفاده از آزمون هینه فلت نیز مشخص شد که تباردرمانی بر کاهش استرس مادران موثر بوده است (p<0.012).
صفحات :
از صفحه 221 تا 239
نویسنده:
طولابی زینب, کمربیگی خلیل
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تفاوت در ارزش ها از جمله پدیده های اجتماعی است که خود را در وضعیت گذار جوامع بیشتر نمایان می سازد. فناوری ها و مسائل جدید اجتماعی، نسلی نو را در درون خود پرورش داده و در فرایند جامعه پذیری نسل جدید که خواهان برقراری ارتباط موثر با دیگران و بهره گیری از میراث گذشتگان است، خلل ایجاد می کند. محققان از نظریات آلپورت و اینگلهارت در بررسی این مساله استفاده کرده اند. اهدافی که این تحقیق در پی بررسی آنها بوده، عبارت اند از: 1. بررسی تفاوت بین سلسله مراتب ارزشی پدران با سلسله مراتب ارزشی پسران؛ 2. بررسی تفاوت بین ارزش های مادی پدران با ارزش های مادی پسران؛ 3. بررسی تفاوت بین ارزش های فرامادی پدران با ارزش های فرامادی پسران.جامعه آماری این پژوهش را تمام دانش آموزان پسر سال سوم دبیرستان های شهر ایلام تشکیل داده اند. برای هر یک از دو نسل (پدران و پسران)، 144 پرسشنامه در نظر گرفته شده، اطلاعات نیز از طریق پرسشنامه و مصاحبه جمع آوری شده است. بر اساس نتایج این پژوهش، اولویت های ارزشی پدران و پسران آنها به ترتیب عبارت اند از: اقتصادی، اجتماعی، مذهبی، نظری، سیاسی و زیبایی شناسی. درباره نظام ارزشی اینگلهارت، اولویت های ارزشی پدران عبارت اند از: ثروت و زندگی مرفه و امنیت ملی و اولویت های ارزشی پسران عبارت اند از: زندگی مرفه و ثروت و امنیت ملی. ارزش های فرامادی و مادی به ترتیب اولویت های ارزشی پدران و پسران را تشکیل می داد. نتایج پژوهش نشان می دهد که در زمینه ارزش های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی بین پدران و فرزندان آنها تفاوت عمیق و در ارزش های علمی و مذهبی تفاوت سطحی وجود داشته و در ارزش های زیبایی شناختی تفاوتی وجود ندارد.در نتیجه، می توان تفاوت را در اغلب ارزش های فرزندان با والدین آنها مشاهده کرد.
صفحات :
از صفحه 205 تا 219
نویسنده:
جبرائیلی هاشم, زاده محمدی علی, حیدری محمود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف بررسی ترجیح های انتخاب همسر دختران و پسران، مقایسه ملاک های دو جنس و بررسی تغییرات ایجاد شده در مهمترین ملاک های این نمونه، در مقایسه با نمونه پژوهشی انجام گرفت که در اوایل دهه شصت در کشور انجام شده بود. تعداد 375 دانشجو (168 پسر و 207 دختر) به شیوه نمونه گیری در دسترس از بین دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه ملاک های انتخاب همسر بررسی شدند. داده های پژوهش با استفاده آزمون های فریدمن و t مستقل تحلیل شد. یافته ها حاکی از آن بود که بین پسران و دختران در بیشتر ملاک های انتخاب همسر تفاوت معناداری وجود دارد. به طور کلی، پسران، ملاک های مرتبط با زیبایی و دختران، ملاک های مرتبط با توانایی مالی مرد و قابل اتکا بودن او را بیشتر ترجیح می دهند.همچنین مقایسه نتایج پژوهش حاضر با پژوهش انجام شده در اوایل دهه شصت نشان دهنده تغییراتی در زمینه ملاک های انتخاب همسر، از جمله افزایش اهمیت آینده مالی خوب برای دختران و اهمیت زیبایی برای پسران نمونه حاضر بود. یافته های مربوط به تفاوت های جنسیتی از دیدگاه تکاملی انتخاب همسر حمایت کرد. مقایسه نتایج پژوهش حاضر با پژوهش انجام شده در اوایل دهه شصت نیز حاکی از تغییراتی در فرهنگ کشور از ارزش های سنتی و دینی در انتخاب همسر به سوی ارزش های غیرسنتی و مدرن بود.
صفحات :
از صفحه 155 تا 171
نویسنده:
نیازپور امیرحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
خانواده همواره شاخص ترین محیط در جامعه پذیر کردن انسان ها ست. در این بستر است که کودکان با معیارهای اخلاقی و ارزش های اجتماعی آشنا شده و به تدریج، به سوی احترام گذاردن به بایدها و نبایدهای کیفری هدایت می شوند. با وجود این، گاه محیط خانواده به عرصه ای برای متمایل کردن کودکان به ارتکاب بزهکاری تبدیل می شود؛ از همین رو تربیت کودکان در این محیط و نیز چگونه تربیت شدن آنان اهمیت بسیاری پیدا می کند.در گستره تقنینی ایران، به الزام خانواده ها به تربیت کودکان و ایجاد بستر مناسب برای درست تربیت شدن این دسته و نیز حمایت مالی - اقتصادی از آنان توجه شده است. طبیعتا، این الزام که در قالب حق تکلیف حضانت تبلور یافته، علاوه بر اینکه دارای جنبه حقوقی مدنی است، کارکردی جرم شناسانه نیز دارد. در این نوشتار، از جنبه های جرم شناسانه حق - تکلیف پدر و مادر (1) و دور ساختن کودکان از پدر و مادر در پرتو قانون مدنی ایران (2) سخن به میان می آید.
صفحات :
از صفحه 255 تا 269
نویسنده:
طهماسیان کارینه, اناری آسیه, فتح آبادی محبوبه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
خوداثرمندی والدینی به معنای سطح اطمینان ادراک شده والد از چگونگی ایفای نقش خود است و می تواند با سازگاری روان شناختی و اجتماعی کودک و والد هم بسته باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر در خوداثرمندی والدینی مادران کودکان زیر دو سال بود. این مطالعه در زمره مطالعات توصیفی - پسرویدادی قرار دارد.بدین منظور، با روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس، از 220 تن از مادران کودکان زیر دو سال شهر تهران خواسته شد تا به سوالات پژوهش پاسخ دهند.از شاخص استرس والدینی (آبیدین، 1995)، مقیاس منابع حمایت اجتماعی (کوسک و کوسک، 2002)، پرسشنامه اثرمندی مادرانه (تتی و گلفند، 1991)، پرسشنامه افسردگی بک (بک، 1976)، پرسشنامه خلق و خوی کودک (بیتس، 1986) و مقیاس اضطراب جدایی مادرانه (هوک و مک برید و گنزدا، (1989) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد خلق و خوی کودک و افسردگی مادر و استرس والدینی، در سه گام، حدود 33 درصد واریانس خوداثرمندی والدینی مادران کودکان زیر دو سال را تبیین می کنند؛ بنابراین برنامه های آموزشی و پیشگیرانه با در نظر گرفتن این متغیرها می توانند سطح خوداثرمندی در مادران را افزایش داده و از ناسازگاری های بعدی پیشگیری کنند.
صفحات :
از صفحه 189 تا 204
  • تعداد رکورد ها : 7