جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 7
نویسنده:
براتی هاجر, نوری ابوالقاسم, براتی آذر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: تحقیقات روان شناسی اجتماع نشان داده که خلق می تواند رفتار را در موقعیت تحت تاثیر قرار دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر خلق و جایگاه مهار بر رفتار کمک رسانی و حافظه بود.روش: نمونه پژوهش شامل 150 نفر از کارآموزان متقاضی استخدام در صنعت پتروشیمی بود که به پرسشنامه جایگاه مهار راتر و آزمون حافظه پاسخ دادند و در موقعیت کمک رسانی قرار گرفتند. برای تحلیل نتایج از روش تحلیل واریانس و آزمون خی استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که افراد دارای جایگاه مهار درونی و خلق مثبت بیشتر کمک می کنند. همچنین، در خلق مثبت تعداد لغات یادآوری شده بیشتر است (p<0.01) و لغات یادآوری شده در هر گروه همخوان با خلق القایی است (p<0.01).نتیجه گیری: بر اساس یافته ها القاء خلق مثبت توصیه می شود.
نویسنده:
کمرزرین حمید, شوشتری مژگان, یوسفی عماد, رضوی الهه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش 12 گام ان. ای (NA)، که در این تحقیق معنویت درمانی نامیده شده است، بر بهبود خودپنداره زنان آزاردیده جسمی و عاطفی در دوران کودکی بود.روش: پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل زنان آزاردیده جسمی و عاطفی در دوران کودکی منطقه 2 شهرداری تهران بود که در موسسه زنان و کودکان رهیاب پرونده داشتند و از میان آنها 40 نفر با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. هر دو گروه پرسشنامه های خودپنداره راجرز و کودک آزاری (در دو حیطه جسمانی و عاطفی) را تکمیل کردند و سپس معنویت درمانی به گروه آزمایشی در 13جلسه سه ساعته آموزش داده شد. بعد از آموزش، هر دو گروه مجددا به پرسشنامه راجرز پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون آماری کوواریانس (آنکوا) تحلیل شدند.یافته ها: نتایج نشان داد که آموزش معنویت درمانی در بهبود خودپنداره زنان آزاردیده جسمی (p£0.01) و عاطفی (p£0.001) تاثیر معنی داری داشته است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که 12 گام ان ای با نام معنویت درمانی در بهبود خودپنداره زنان آزاردیده جسمی و عاطفی تاثیر چشمگیری دارد و می تواند در برنامه ریزی مداخلات درمانی مانند تقویت اعتماد به نفس، جرات ورزی و بهبود روابط فردی، آموزش والدگری کارآمد و موضوع مردان آسیب دیده در پژوهشهای آتی به کار گرفته شود.
نویسنده:
علاقبند مریم, کمالی زارچ محمود, توکلی سوده, علاقبند لیلا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هوش هیجانی یک سازه چند عاملی است که از تواناییهای منسجم عاطفی، شخصی و اجتماعی تشکیل شده و ما را در رویارویی با مقتضیات زندگی روزمره یاری می دهد. پژوهش حاضر به بررسی رابطه مهارتهای ارتباطی و هوش هیجانی دانش آموزان دختر می پردازد.روش: این پژوهش از نوع همبستگی می باشد. در این تحقیق 300 دانش آموز دختر پایه دوم دبیرستان ناحیه دو آموزش و پرورش یزد در سال 89-88 به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب و پرسشنامه مهارتهای ارتباطی و پرسشنامه هوش هیجانی بار- آن را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که بین مهارتهای ارتباطی و ابعاد مختلف هوش هیجانی به غیر از ابعاد همدلی و مسوولیت پذیری همبستگی معنی دار وجود دارد و بین رشته تحصیلی با مهارتهای ارتباطی و هوش هیجانی رابطه معنی دار وجود ندارد.نتیجه گیری: از آنجا که هوش هیجانی متضمن مهارتهای عاطفی است که در برقراری ارتباط با دیگران و نیز کیفیت این روابط نقش دارد، پیشنهاد می شود که در مدارس آموزش هوش هیجانی و مهارتهای اجتماعی از طرف معلمان و سایر دست اندرکاران برنامه های آموزشی و پرورشی به عمل آید.
نویسنده:
رقیبی مهوش, میناخانی غلامرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین مدیریت بدن با هویت فردی و اجتماعی است.روش: برای این منظور نمونه ای 385 نفری (195 نفر دختر و 190 نفر پسر) از دانشجویان به صورت خوشه ای چند مرحله ای از تمام دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان انتخاب شده، مورد آزمون و بررسی قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه مدیریت بدن، پرسشنامه هویت اجتماعی و پرسشنامه سبک های هویت (ISI-6G) برزونسکی می باشد.یافته ها: تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که مدیریت بدن با سبک هویت اطلاعاتی (r=0.119)، از سبک های هویت فردی ارتباط مثبت معنادار (p<0.05) دارد و با سبک های هویت هنجاری (r=0.082) و سردرگم /اجتنابی (r=0.048) ارتباط معناداری ندارد. همچنین مدیریت بدن تنها با هویت ملی (r=-0.116) از مولفه های هویت اجتماعی، ارتباط منفی معناداری (p<0.05) دارد و با هویت دینی (r=-0.071)، هویت جنسی (r=0.069)، هویت قومی (r=0.009) و هویت گروهی (r=0.074) ارتباط معناداری ندارد.نتیجه گیری: یافته های این پژوهش به نقش هویت فردی و اجتماعی در رفتارهای مدیریت بدن دانشجویان تاکید دارد.
نویسنده:
گل پرور محسن, جوادیان زهرا, مصاحبی محمدرضا, اسماعیلیان اردستانی زهره, اشجع آرزو
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این پژوهش با هدف بررسی رابطه مادی گرایی، فاصله قدرت، ماکیاولیانیسم، ایده آل گرایی و نسبیت گرایی با باور به دنیای عادلانه و ناعادلانه انجام گرفت.روش: پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. به این منظور از کارکنان یک شرکت مواد شیمیایی در شهر اصفهان، 287 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامه های باور به دنیای عادلانه (JWB)، پرسشنامه باور به دنیا ناعادلانه (UJWB)، پرسشنامه ایده آل گرایی، پرسشنامه نسبیت گرایی، پرسشنامه مادی گرایی، پرسشنامه فاصله قدرت و پرسشنامه ماکیاولیانیسم پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: یافته ها نشان داد باور به دنیای عادلانه با ماکیاولیانیسم رابطه منفی معنی دار (p<0.01) و با ایده آل گرایی و نسبیت گرایی رابطه مثبت معنی دار (p<0.01) دارد. همچنین، باور به دنیای ناعادلانه با ماکیاولیانیسم، مادی گرایی و فاصله قدرت رابطه مثبت معن دار و با ایده آل گرایی رابطه منفی معنی دار دارد (p<0.01). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ماکیاولیانیسم قادر به پیش بینی باور به دنیای عادلانه و ماکیاولیانیسم، مادی گرایی، نسبیت گرایی و فاصله قدرت بهترین پیش بین های باور به دنیای ناعادلانه هستند.نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش می توان گفت که ارزش های اجتماعی- فرهنگ و ایدئولوژی های اخلاق از جمله متغیرهای بالقوه ای هستند که با باور به دنیای ناعادلانه و باور به دنیای عادلانه ارتباط برقرار می کنند.
نویسنده:
حرفه دوست منصور, کرمی باغطیفونی زهرا, کریمی یوسف, سبزی رضا, شیخ زاده مصطفی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: مدل شناختی- اجتماعی لنت و براون در زمینه رضایت شغلی به خاطر اینکه سازه های گنجانده شده در آن متغیرهایی هستند که می توان با مداخلات روانشناختی موجب ارتقای رضایت شغلی در بین معلمان شد از اهمیت برخوردار می باشد، این پژوهش به اعتبار سنجی مدل رضایت شغلی لنت و براون (2006) پرداخته شده است.روش: جامعه آماری این پژوهش متشکل از کلیه معلمان شهرستان کرج بود که از میان آنها 410 معلم دبیرستان به طور تصادفی خوشه ای انتخاب و به پرسشنامه های رضایت شغلی، عاطفه مثبت، پیشرفت هدفمندانه کاری، حمایت هدفمندانه کاری و خودکارآمدی مربوط به کار و شرایط کاری پاسخ دادند.یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد که مدل مفروض شده لنت و براون (2006) با داده ها برازش خوبی دارد. همچنین، نتایج نشان داد که عاطفه مثبت توان پیش بینی رضایت شغلی را دارد و عامل حمایت هدف به طور غیرمستقیم و از طریق متغیر میانجی گر محیط کاری بر رضایت شغلی تاثیر می گذارد، اما اثر ضریب پیش بینی آن بر رضایت شغلی معنی دار نیست. به علاوه، حمایت از هدف بر پیشرفت هدف تاثیر مثبت و معنی دار داشت، ولی اثر پیشرفت هدف بر روی رضایت شغلی معنی دار نبود.نتیجه گیری: این پژوهش گام مهمی در جهت اعتبارسنجی یکی از مهمترین مدل های رضایت شغلی معلمان بود و نتایج آن هم از نظر نظری و هم از دیدگاه کاربردی می تواند در بافت مدرسه اثربخش باشد.
نویسنده:
رحمانی مهری, رحمانی علی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: نیاز انسان به دین قدمتی به عمر تاریخ دارد.زیرا بشر از همان آغاز زندگی خود، به حامی مقتدر و تکیه گاهی نیرومند احساس نیاز می کرده است. موضوع دین، مورد بحث محققان پیشگامی همچون جیمز، فروید، یونگ و دیگران بوده است و پس از آن اندیشمندانی نظیر آلپورت به تبیین مذهب پرداخته اند.بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین جهت گیری مذهبی درونی و بیرونی با سازگاری و عزت نفس دانشجویان شهر اراک انجام گرفت.روش: تحقیق از نوع همبستگی و نمونه آماری شامل 380 دانشجوی دانشگاههای دولتی، آزاد و پیام نور اراک بود که ابتدا با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و سپس با روش سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های جهت گیری مذهبی آلپورت، عزت نفس کوپراسمیت و سازگاری بل بود. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که رابطه معنی داری بین جهت گیری مذهبی درونی با سازگاری و عزت نفس دانشجویان وجود دارد (p<0.05). همچنین، بین میانگین جهت گیریهای مذهبی، سازگاری و عزت نفس دانشجویان دانشگاههای دولتی، آزاد و پیام نور تفاوت معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: با تقویت جهت گیری مذهبی درونی و باورهای اعتقادی دانشجویان، می توان به افزایش سازگاری و عزت نفس آنها کمک شایانی نمود.
  • تعداد رکورد ها : 7