جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 7
نویسنده:
علیرضا صادق زاده قمصرى
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 117 تا 142
نویسنده:
محمد عطاران
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 111 تا 116
نویسنده:
شهاب الدین مشایخى
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این مقاله، پس از تعریف اصل و بیان ضرورت آن در مباحث تعلیم و تربیت، به ویژگى هاى حاکم بر اصول تربیتى مى پردازد، و سپس اصولى از قبیل: خدامحورى، تعبدمدارى، متربى محورى، زندگى محورى، فردمحورى، عمل گرایى، اخلاق مدارى، سعى محورى، اعتدال گرایى، محبت محورى، نظارت مدارى، خوف و رجا، مرگ اندیشى، آخرت اندیشى و آرمان گرایى را مورد بررسى قرار مى دهد و در پایان به دست آوردهاى تربیتى این اصول مى پردازد.
صفحات :
از صفحه 50 تا 68
نویسنده:
جمیله علم الهدا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ورود تعلیم و تربیت جدید به ایران و ظهور پیش درآمدهاى اجتماعى و اقتصادى مقتضى آموزش و پرورش نوین که مشتمل بر نقد و خرده گیرى بر تربیت سنتى و از جمله تربیت اسلامى بود، تردیدهایى را در باب ضرورت، امکان و کارآمدى تربیت اسلامى برانگیخت. این امر بررسى تربیت اسلامى به عنوان یک موضوع سیاسى ـ فرهنگى مستقل را در محافل دینى موجب گردید. با پیروزى انقلاب اسلامى این مبحث به صورت جدى ترى در محافل علمى مطرح شد و چالش ها و تردیدهایى در مورد کارآمدى آن بروز یافت. مهم ترین ریشه هاى این تردید را مى توان در غفلت از تعارض مبانى تربیت اسلامى با تربیت فن آورانه، فقر بنیادین در حوزه ى تئورى پردازى در باب تربیت اسلامى، کم توجهى به تحقیقات فلسفى ـ نظرى، و اقدامات عجولانه و بى بنیاد، جستوجو کرد. با این همه، مى توان ادعا کرد که مهم ترین مسأله ـ که بنیاد دیگر مباحث است ـ «تبیین مفهومى تربیت اسلامى» است که تاکنون توجه چندانى به آن نشده است; ضرورت طرح این مسأله آنگاه بیش تر هویدا مى شود که بدانیم تربیت داراى ماهیتى هنجارین است و با متصف شدن آن با وصف اسلامى به دلیل گوناگونى معنایى اسلام، قرائت ها و تفاسیر متعددى مى پذیرد و انضمام راهبردها و توصیه هاى متفکران مسلمان بر دیگر حوزه هاى زندگى بشر، چالش هاى جدى، در پى خواهد داشت.
صفحات :
از صفحه 33 تا 49
نویسنده:
عباسعلى شاملى
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بررسى مفهوم شناختى واژه تربیت و تعیین مرز آن با واژه هایى چون تلقین، القاء و آموزش اولین گام براى تحلیل مفهوم «تربیت» است. در این مقاله پژوهشگر کوشیده است ضمن بررسى واژه هاى فوق، مفاهیم زیربنایى انسان شناختىِ تربیت دینى همچون فطرت مدارى و متربى محورى که از جمله ى اولین شاخص هاى جداکننده تربیت اسلامى از سایر انواع تربیت است، را تبیین نماید. روش تحقیق مورد استفاده، تحلیل محتوایى برخى از آیات قرآن و دسته اى از روایات رسیده از معصومین(ع) با رویکردى تربیتى ـ توصیفى بوده است. یافته هاى این پژوهش اگرچه اولیه اند اما شاید بتوانند افق هاى تازه ترى را پیش روى پژوهش گران تعلیم و تربیت بگشاید و آنان را به مناطق فراغ و یا حوزه هاى بکر و دست نخورده این حوزه رهنمون گردد. حلقه ى بعدى این نوشتار، بازشناسى و کاوش در برخى از ویژگى هاى روش شناختى در عرصه ى آموزش و پرورش با رویکردى نظرى و در بستر منابع دینى است.
صفحات :
از صفحه 4 تا 32
نویسنده:
روزنانی هاشم، سوسن کشاورز
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 87 تا 110
نویسنده:
فرهاد شفیع پور مطلق
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
موضوع پژوهش حاضر بررسى تأثیر عوامل چهارگانه ى آموزشى، انگیزشى، فرهنگى و سیستم ارزشیابى در انطباق رفتار مدیران آموزشى با معیارهاى اخلاق اسلامى از دیدگاه استادان حوزه و دانشگاه است. نظرهاى استادان حوزه و دانشگاه بر حسب متغیرهاى تعدیل کننده ى: جنس، سن، سابقه ى تدریس، محل تدریس، سابقه ى مدیریتى و رشته ى تحصیلى مقایسه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. جامعه ى آمارىِ این پژوهش را کلیه ى استادان دانشگاه هاى آزاد اسلامى منطقه ى چهار کشور و کلیه ى استادان حوزه ى علمیه ى اصفهان تشکیل مى دهند. براى انتخاب استادان دانشگاه از روش نمونه گیرى تک مرحله اى استفاده شد که نهایتاً 233 نفر در دست رس قرار گرفتند. در انتخاب استادان حوزه از طریق مشورت با مدیریت حوزه ى علمیه، 80 تن از استادان با تجربه برگزیده شدند. ابزار تحقیق، پرسش نامه ى محقّق ساخته بود که با نظر متخصصان و استادان، روایى آن تأمین گردید. بر اساس ضریب آلفاى کرونباخ، اعتبار پرسش نامه برابر 9078/0=ت به دست آمده است. به طور کلى نتایج تحقیق نشان مى دهد، بنابر معنادار بودن tمحاسبه شده در جدول در سطح 01/0
صفحات :
از صفحه 69 تا 86
  • تعداد رکورد ها : 7