جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
نویسنده:
منشی زاده مجتبی, ناصح محمدامین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
«رده شناسی»، ضمن اشاره به طبقه بندی ساختاری زبان های مختلف، به مطالعه الگوها و یا تعمیم های موجود بین میان زبانها )تعمیم زبانی( نیز اطلاق می شود. این شاخه جذاب از زبان شناسی، به دنبال دسته بندی زبان های جهان و یافتن روابط موجود میان آنها به لحاظ ساختارهای دستوری و در نهایت، ارایه اهمیت های رده شناختی آنها است.مقاله حاضر بر آن است تا ضمن معرفی حوزه رده شناس زبان و رویکردهای مطالعاتی آن، با بهره گیری از برخی مثالها و تحلیل نحوی آنها، آرایش انواع سازه ها در فارسی میانه پهلوی را مشخص کرده و سپس جایگاه این زبان را در رده های ممکن نحوی با نگاه رده شناختی معین سازد. ساختها و سازه های نحوی مورد مطالعه عبارت اند از: ساخت جمله، حرف اضافه، صفت و موصوف، قید، ساخت تفضیلی، بند موصولی، فعل کمکی، ادات منفی ساز، فعل ربطی، وندها، ساخت اضافه، عدد، پرسشواژه. آوانویسی متون به شیوه مکنزی بوده و داده های مورد مطالعه، عمدتا بر گرفته از متون سده های نخست دوره اسلامی است.در کل می توان گفت که پهلوی، زبانی است پیوندی با لعاب ضعیفی از ترکیبی در عین حال، این زیان دارای آرایش آزاد بوده و به طور مشخص، نمی شود آن را به یک رده زبانی خاص محدود کرد.
صفحات :
از صفحه 235 تا 257
نویسنده:
علایی بهلول
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
دو زبانگی فردی و اجتماعی در بیشتر کشورهای جهان پدیده ای شایع است. در این میان دو زبانگی اجتماعی پدیده ای بمراتب رایجتر است. نظامهای آموزشی در کشورهای مختلف ممکن است رویکردهای مختلفی در برابر این پدیده اتخاذ کنند. به شیوه آموزشی که استفاده از زبانی غیر از زبان مادری کودک به عنوان واسطه آموزشی تاکید می کند، آموزش دو زبانه اطلاق می شود. مشکلات ناشی از این خط مشی و تجارب و راهکارهای اتخاد شده در بعضی نقاط جهان در این مقاله بحث می شود و سرانجام به ضرورت بررسی مساله از دیدگاه عدالت محور در داخل کشور و هم چنین فرصتهای بالقوه حاصل از گنجاندن زبان اول در برنامه آموزش ابتدایی، پرداخته می شود.
صفحات :
از صفحه 175 تا 189
نویسنده:
تاج الدینی مسعود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این تحقیق به بررس چگونگی به کارگیری حروف تعریف زبان انگلیسی توسط فراگیران فارسی زبان پرداخته، و سعی شده است دلایل و دشواریهای فراگیری حرف تعریف معین و احیانا پرهیز از آن را مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار دهد. در روند تحقیق و بعد از تحلیل و بررسی 200 نگارش و استخراج چگونگی به کارگیری و استفاده حرف تعریف و گردآوری خطاها نتایج نسبتا معینی به دست آمد. دو عامل اولیه و اصلی می توان برای نقد و تفسیر فرایند دشواری و پیچیدگی در به کارگیری حرف تعریف معین پذیرفت: عامل اول به زبان هدف مربوط است. و عامل دوم در زبان اول یا مادری فرد ریشه دارد. در وهله اول، عدم ثبات در قوانین حاکم بر حروف تعریف و استثناعات زیاد آن در زبان هدف به کارگیری آنها را با نوعی دشواری همراه کرده است. دوم اینکه شکاف عمیق و اختلاف آشکار در قوانین حاکم بر حرف تعریف معین در دو زبان اول و هدف می تواند عامل موثر دیگری در بروز خطاهای آشکار و فراوان در این زمینه تلقی گردد؛ ضمن اینکه همین موارد نیز خود می تواند عاملی برای اجتناب ورزی و فرار از به کارگیری این گونه های خاص زبانی به شمار آید. در نهایت، تحقیق با توسل به نوع خطاها به طرح شکلهای گوناگون اجتناب ورزی پرداخته و آنها را معرفی کرده است.
صفحات :
از صفحه 17 تا 38
نویسنده:
سلیمان پور محمدجواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
«اصالت»، عنصری مطلوب و با ارزش در فرهنگ اسلامی و ملی ماست که جزوی از هویت ایرانی است. روایات معصومین )ع( با تعابیری مانند "کرماء" و "اهل البیوتات"، ایرانیان را دارای اصالت معرفی کرده اند. شواهد بسیار تاریخی و اعتراف صریح و ضمنی خاورشناسان و مورخان بر این واقعیت دلالت دارد. در قسمت اول این مقاله، پس از تقسیم اصالت به فردی و جمعی، هفت شاخص اصالت جمعی بر شمرده شده، و ضمن تبیین هر یک از آنها با ارایه برخی روایات، شواهد تاریخی و اعترافات برخی مورخان و خاورشناسان نشان داده شده که عموم این شاخصها در قوم ایرانی فعلیت داشته و متبلور شده است. در قسمت دوم مقاله به ضرورت و پیامد آموزش میراث فرهنگی به شهروندان ایرانی بویژه نسل جان پرداخته و بیان گردیده است که چگونه آگاهی به مواریث فرهنگی موجب احیا، حفظ و تقویت و اصالت ایرانی می شود.
صفحات :
از صفحه 139 تا 173