جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8980
مباني فلسفي عشق از منظر ابن سينا وملاصدرا
نویسنده:
محمد حسين خليلي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
راههاى دستیبابى به آرامش در قرآن و احادیث و روانشناسی (مطالعه تطبیقی)
نویسنده:
نویسنده:حمود نعیم غریب ال عبس؛ استاد راهنما:عباس اسماعیلی‌زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
هدف این مطالعه بیان الگوی نظری تحقق طمانینه با استفاده از آیات قرآن کریم و احادیث شریف و مقایسه و تطبیق آن با علم نوین روانشناسی است، رویکرد استفاده شده در این مطالعه رویکرد وصفی-تحلیلی می باشد. از مهمترین نتایج آن این است: تعالیم دین اسلام در قرآن و احادیث شریف ارتباط عمیقی با انواع طمانینه دارد و دلایل آن را می توان در توانایی دین در کاهش نگرانی توام با توجه بیشتر به ذکر خداوند و توکل و رضا و ایجاد امیدواری و عدم یاس و آرامش روحی و صبر و روزه داری و طهارت و توبه و خوبی در حق دیگران و غیره دانست. و از نظر علم نوین تمامی موارد بالا بعلاوه کنش های اجتماعی و توجه به خانواده می تواند در سلامت روان و کاهش اضطراب و در نتیجه تحقق طمانینه می تواند سودمند باشد.
ادله اثبات معاد از دیدگاه امام صادق (علیه‌السلام) و متکلمان
نویسنده:
فیروزه هرمزی‌نژاد.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
قم: تحسین ما‏‫,
فرشته شناسی از دیدگاه خواجه نصیر الدین طوسی و توماس آکویناس
نویسنده:
‫نوذری فردوسیه، محمد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
---
الکفاءة بين الزّوجين في الشّريعة الاسلامية (دراسة مقارنه)
نویسنده:
‫عباس‌زبون الرويمي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين نوشتار به بررسي ماهيت کفويت بين زن و شوهر در مسأله ازدواج و معيارهاي کفويت بر اساس فقه شيعه و اهل سنت مي‌پردازد. و جوانب گوناگون آن و اختلاف نظر فقهاي مذاهب مختلف در اين زمينه را روشن مي‌سازد. نويسنده، شرط صحت عقد را در باره اسلام زوجين به ويژه شيعه بودن مرد تأکيد کرده و ديدگاه‌هاي برخي از عالمان شيعه اماميه را مبتني برشرط بودن اين مسأله برجسته مي‌سازد. پژوهش حاضر در چهار فصل ارائه شده است. نگارنده در فصل اول مفهوم لغوي و اصطلاحي کفويت (کفائت) و مفهوم آن را نزدِ فقهاي شيعه و مذاهب اربعه اهل سنت بررسي مي‌کند. آن گاه با اشاره به اقسام کفويتِ شرعي و عُرفي، معناي نکاح (ازدواج) را از نظر لغوي و اصطلاحي، اقسام ازدواج و مفهوم اسلام را از منظر فقيهان سنّي جويا مي‌شود. سپس معناي لغوي و اصطلاحي ايمان را نزدِ فقهاي اماميه بررسي کرده و صفات مؤثر در کفويت را از منظر فقه شيعه و اهل سنت مقايسه مي‌کند. نويسنده در همين زمينه با اشاره به اهميت علاقه و ارتباط بين زوجين و کفويت آن ها، اهميت ازدواج را در استمرار وجود نسل، اِشباع غريزه جنسي، آرامش روحي، تربيت فرزندان، حفظ جامعه اسلامي، تشکيل نهاد خانواده و تقويت آن بررسيده و سيرِ تاريخي مسأله کفويت را از ديدگاه اديان مختلف شرح مي‌دهد. وي در فصل دوم عناصر دخيل در مسأله کفويت همچون: کفويت در دين و مذهب، ايمان (اعتقاد به ولايت و امامت اهل بيت)، موقعيت اجتماعي زوجين، اخلاق و تدين، حسب و نَسَب و موقعيت خانوادگي را از منظر فقهاي شيعه و اهل سنت مطرح کرده و اختلاف نظر آنان در کفويت زن و شوهر و يکسان بودن مذهب (شيعه يا سني بودن) را همراه با ادله عقلي، قرآني، روايي و... ذکر مي‌کند. نويسنده در همين زمينه با اشاره به اوصافي که در کفويت از منظر فريقين لِحاظ مي‌شود آراي فقهاي متقدم و معاصر شيعه و اهل سنت را با رويکردي تطبيقي بررسي مي‌کند.
بررسی تطبیقی حقوق متقابل زن و شوهر در فقه اسلامی و حقوق ایران
نویسنده:
نویسنده:رضا صفری امین؛ استاد راهنما:عباس حکیمی؛ استاد مشاور :حسن شکراللهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
در مورد حقوق متقابل زن و مرد در بین مردم ، اختلاف نظر فراوانی وجود دارد. بنابراین ضرورت پاسخ به شبهات موجود در این زمینه و تبیین نظر اسلام در این زمینه بسیار مهم می باشد. این پژوهش با هدف بررسی حقوق متقابل زن و شوهر در فقه اسلامی و حقوق ایران و همچنین راهکارهایی برای حل مشکلات زن و مرد اعم از مشکلات مادی از قبیل نفقه ، مهریه و همچنین مشکلات معنوی مانند اخلاق زوجین در زندگی در مواجه با چالش های پیش رو نوشته شده است ، با توجه به آنکه حقوق ایران پس از انقلاب اسلامی و البته تا حدود زیادی قبل از انقلاب بر پایه اصول اسلامی استوار شده و پیش از آن نیز ریشه های حقوق اسلامی در داوری ها و حکمیت ها در ایران وجود داشت، انتظار بر این است که مانند شرایط حقوقی متقابل زن و شوهر در فقه اسلامی، در حقوق ایران نیز تفاوت هایی در این زمینه وجود داشته باشد . تشابه این پژوهش با کتب پیشین پرداختن به حقوق خانواده در زمینه های مختلف و تفاوت آن پاسخ به شبهات جدید و استفاده از منابع فقه امامیه و اهل سنت با هم در این پژوهش است. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی و کتاب خوانی به شیوه ی توصیفی صورت پذیرفته است. با توجه به تغییر سبک زندگی و گسترش تفکرات فمنیستی از سوی غرب و با توجه به مستحدثات و شبهات عصر جدید و مقایسه این پایان نامه با کتب پیشین و منابع متفاوتی که آورده ام، این خود می تواند جنبه نوآوری من باشد . پس از تجزیه و تحلیل در این پژوهش مشخص شد که باعدم تساوی حقوق زن و مرد در شرایط مختلف یکی از ویژگی های دستورات فقه اسلامی در این زمینه است که البته ریشه در تفاوت ها و نیازهای وجودی زن و مرد دارد که فقه اسلامی کوشیده با شناخت احتیاجات هر جنسیت قوانینی را وضع نماید تا عدالت برآورده شود و تفاوت های زن مرد که برخاسته از طبیعت و خلقت است را تبیین نماید.
معرفت‌شناسی و هستی‌شناسی از دیدگاه ابن عربی و جان هیک
نویسنده:
تالیف حسین دوابی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
کرج: انتشارات ملرد,
اتحاد ملی و انسجام اسلامی از دیدگاه قرآن و حدیث و بررسی از دیدگاه امام و رهبری
نویسنده:
‫رحیمی، رحیم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم: ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکیده و 20 صفحه از متن الکترونیکی در پیوست ها و منابع دیجیتالی قابل رؤیت می باشد
متن عربی با مقایسه به متن علل المقامات و صد میدان ترجمه دری منازل السایرین و علل المقامات و شرح کتاب از روی آثار پیر هرات
نویسنده:
انصاری،عبدالله بن محمد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
کلیدواژه‌های اصلی :
مطالعه تطبیقی جرم مشهود در فقه مذاهب اسلامی و حقوق ایران
نویسنده:
نویسنده:علیرضا شعبانی؛ استاد راهنما:مجید قربانعلی دولابی ؛ استاد مشاور :عبدالحمید طالبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
عنوان این تحقیق «بررسی تطبیقی جرم مشهود در فقه مذاهب اسلامی و حقوق ایران» می باشد. هدف این تحقیق آن است که ماهیت، ارکان و مصادیق جرم مشهود تبیین و بررسی شود زیرا وقتی جرمی به صورت مشهود ارتکاب می یابد با آیین دادرسی ویژه ای مورد رسیدگی قرار می گیرد که بعضی از این مقررات ممکن است موجب تضییع برخی از حقوق فردی شود. علاوه بر این چون این تحقیق به صورت تطبیقی و همزمان با اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری (1392) انجام گردیده، اهمیت آن بیشتر نمایان می شود. تحقیق حاضر در سه فصل مجزا تدوین گردیده؛ فصل اول آن به کلیات و آشنایی با اصطلاحات، فصل دوم به مباحث مبانی فقهی جرم انگاری جرم مشهود،مبانی فقهی پاسخ گذاری برای جرم مشهوداختصاص یافته است. در فصل سوم هم ماهیت و ارکان جرم مشهود و وظیفه ضابطین و مقامات قضایی در جرایم مشهود در حقوق جزای ایران مورد بررسی قرار گرفته است. در یک تقسیم بندی جرایم بر اساس عنصر مادی، به جرم مشهود و غیر مشهود تقسیم می شوند که این جرایم با تعابیر دیگری در حقوق اسلام نیز وجود دارند.حقیقت آن است که حقوقدانان داخلی آنگونه که باید، ماهیت و سایر موضوعات مربوط به جرایم مشهود را به بحث نگذاشته اند. ما در این پژوهش سعی بر آن داریم تا این خلاء مطالعاتی را به سهم خود پر نماییم.از آنجایی که مطالعات تطبیقی، نقش اساسی و مفیدی در تکامل علوم مختلف از جمله حقوق دارند، این تحقیق به صورت تطبیقی انجام یافته تا مسائل مربوط به جرایم مشهود را بهتر بررسی و از این طریق نقاط ضعف و قوت قانون داخلی را برجسته سازیم.ماهیت، ارکان و اوصاف جرایم مشهود نیاز به تفصیل و تشریح دارد.لزوم اجرای سریع عدالت می طلبد که ضابطان دادگستری در برخورد با این جرایم، اختیارات ویژه ای داشته باشند اما به خاطر اصل کرامت انسانی و رعایت حقوق فردی و حریم خصوصی، محدوده ی این اختیارات باید روشن باشد.
  • تعداد رکورد ها : 8980