جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7067
ترجمه و تحقيق کتاب «اصول النقد الأدبي»
نویسنده:
‫غفاریان، مهدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم؛ خراسان رضوی : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی؛ مدرسه علمیه عالی نواب خراسان رضوی,
چکیده :
‫رساله حاضر ترجمه کتاب اصول النقد الادبي اثر احمد شايب است که در موضوع نقد ادبي به رشته تحریر در آمد این کتاب مشتمل بر هفت بخش مي‌باشد که طولاني‌ترين بخش آن، بخش اول است که در خصوص ادب بحث کرده است و خود داراي هشت فصل مي¬باشد؛ در فصل اول معناي کلمه ادب و تاريخچه آن و در فصل دوم عناصر ادب را بيان مي¬کند سپس در فصل سوم به ذکر اقسام ادب بسنده مي¬کند و در فصل چهارم علوم ادبي را بصورت متمايز بيان مي¬کند و در فصل پنجم امر داير است بين اينکه ادب علم است يا هنر؟ و حول همين موضوع به بحث مي¬پردازد در فصل بعدي به کاربرد ادب در زندگي اشاره مي¬کند و در فصل هفتم عوامل تاثيرگذار در حيات ادب را بيان مي¬کند و در آخرين فصل بخش اول به روش‌هاي پژوهش ادبي اشاره نموده و امتيازات و نواقص هر روش را شرح مي¬دهد. در ادامه با شروع بخش دوم وارد خود مبحث نقد ادبي مي¬شود که در فصل اول اين بخش به تعريف نقد ادبي در لغت و اصطلاح و موضوع نقد ادبي مي¬پردازد در فصل دوم ذوق ادبي و عناصر و اقسام آن و عوامل تاثيرگذار در آن را بيان مي¬کند. در فصل سوم در رابطه با ضرورت نقد و اقسام و درجات آن بحث مي¬کند؛ فصل چهارم حول اين مطلب است که نقد ادبي علم است يا هنر؟ و فصل پنجم در رابطه با کاربرد نقد ادبي است. بخش سوم پیرامون معيارهاي نقد ادبي است که در چهار فصل، عاطفه، خيال، واقعيت و صورت ادبي را به تفصيل بحث مي¬کند. در بخش چهارم به سرقت‌های ادبي و ذکر برخي از مصادیق آن در طول دوره‌های گذشته¬ مي¬پردازد. در بخش پنجم مقايسه ادبي و اصول مقايسه ادبی را بيان مي-کند. بخش هفتم در باره شعر است که خود سه فصل دارد که در هر کدام از فصل¬ها به ترتيب تعريف شعر، اقسام شعر و اوزان شعري را بحث مي‌نماید. در بخش هشتم به بحث نثر مي¬رسد و در دو فصل يکي تعريف نثر و اقسام آن و در ديگري داستانهاي نثري و انواع آن را شرح مي¬دهد. در پايان در ذیل یک خاتمه نيز معيارهاي نقد ادبي قديم را بيان مي‌کند. كليد واژه: نقد ادبی‌، نقد عاطفه‌، عناصر ادب‌، نقد اندیشه‌، خیال‌، نقد شعر‌، سرقت‌های ادبی‌، ذوق ادبی.
ترجمه و تصحيح مقدمة کتاب نفحات الرحمن في تفسير القرآن و تبيين الفرقان
نویسنده:
‫محمدي پيام، محمد رضا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫یکی از علوم مرتبط با قرآن و حدیث، دانش های پیرامون قرآن است که امروزه به نام «علوم قرآن» شناخته می شود. پایان نامه ی حاضر ترجمه و نقد و بررسی یکی از نوشتارهای امروزین در این موضوع است که به دست دانشمند قرآن شناس آیت الله العظمی نهاوندی نوشته شده است. این نوشتار که مقدمه ی تفسیر گرانقدر ایشان به نام نفحات الرحمن فی تفسیر نامدار شده است. وی در این مقدمه به مباحثی درباره ی قرآن پرداخته است و در هر بخش موضوع جداگانه ای را در پیش گرفته و از آغاز تا پایان روند زنجیره واری را پیموده است. شیوه ی بحث در این پیشگفتار قرآنی، آمیزه ای از پژوهش و استدلال و استناد به آیات و روایات است. از این مقدمه می توان وقوف و چیرگی این نویسنده را در مباحث کلامی، تفسیری، و روایی به خوبی دریافت. در بخش ترجمه سعی شده است بازگردان فارسی، ساده و روان و در عین حال سازگار با متن اصلی مصنف باشد. از آنجا که این نوشتار دارای یک نسخه بود، در بخش تصحیح تنها به اصلاح غلط های فاحش در متن اکتفا گردید و در بخش تحقیق، مآخذ و تراجم را در پاورقی ها ذکر کردیم.
ترجمه کتاب ولايت امام علي( درکتاب و سنّت به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پايان نامه ترجمه‌اي است به زبان اردو، از کتاب ولايت امام علي( در کتاب و سنّت تأليف علاّمه سيدمرتضي عسکري، که در آن به شبهه هاي مهمّي در زمينه امامت و خلافت امام علي( با استفاده از آيات قرآن، روايات نبوي و حقايق تاريخي صدر اسلام پاسخ داده مي‌شود؛ شبهه هايي همچون: چرا در قرآن کريم درباره امامت و خلافت امام علي( به طور صريح بحث نشده است؟ چرا نام امام علي( و دوازده امام شيعه در قرآن نيامده است؟ شيعه چرا و چگونه جانشيني اميرالمؤمنين و يازده فرزندش را به پيامبر اسلام نسبت مي‌دهد؟ شيعيان بر چه اساسي ائّمه معصومين( را مصدر قانون گذاري در اسلام مي‌دانند؟ شيعه، غيبت طولاني امام مهدي( را چگونه توجيه مي‌کند؟ و اصولاً وجود يک امام و رهبر غايب چه فايده‌اي دارد؟ نويسنده مي‌کوشد با استفاده از منابع روايي مورد قبول اهل سنّت و پرهيز از هر گونه اطاله کلام و حاشيه پردازي، اين قبيل از شبهه ها را که نوعاً از جانب اهل سنّت مطرح مي‌شود، با استدلال منطقي پاسخ دهد، به گونه اي که هر کس از مسير انصاف و وجدان خارج نشود، آن ها را پذيرفته و اِقناع خواهد شد. نويسنده (علاّمه سيدمرتضي عسکري) که اين کتاب را در پاسخ به پرسش هاي عدّه‌اي از اهل سنّت نگاشته، توانسته آن بسياري از اهل سنّت را به تشيع بکشانَد. در بخش دوم کتاب که شامل قسمت عمده‌اي از مطالب مي‌شود، نگارنده به طرح مباحث مربوط به مهدويت و اثبات امامت امام مهدي( و غيبت طولاني آن حضرت مبادرت ورزيده و ضمنِ بررسي مباحث مربوط، به تحليل مستندات قرآني و روايي مربوط به امامت و خلافت بلافصل امام علي( مي‌پردازد.
ترجمه و تحقيق قسمت نخست مقالهیِ شورا در اسلام
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫مباحث عمدهىِ اين تحقيق به اين شرح است: شورا در عرف قبيلهاى، شورا در مكه قبل از اسلام، شرح و تحقيق «حلف الفضول»، شورا در قرآن كريم، معنى شورا، شورا در سياق قرآن، اشاره و شورا، مشورت دو همسر درگير در مورد از شير گرفتن بچه، بعضى احكامى كه آيه آنها را بيان مىكند، مشورت خصوصى و عمومى، شورا از مهمترين ويژگىهاى امت اسلامى، نكات و اشارات آيه، دستور خداوند به حضرت رسول در مورد مشورت با مسلمانان، ردّ شبهات منافقين در پيرامون شورا، ظرافتها و رهنمودهاى آيات، ماجرايى از شورا در داستانهاى قرآن، قبيلهاى از قوم ثمود كه با حضرت صالح(ع) مشورت كردند، مشورت ابراهيم(ع) با پسرش اسماعيل(ع) در مورد خواب كشتن، شور ابراهيم با پسرش اسماعيل در مورد ساخت كعبه، مشورت برادران يوسف بر ضد او، رايزنى برادران يوسف با يكديگر در مورد برادر دربند خود، اشارهىِ خواهر رضاعى موسى(ع) به خانهىِ فرعون، خبردادن به حضرت موسى(ع) دربارهىِ مشورت درباريان فرعون به قتل او، مشورت فرعون در مورد موسى(ع) با درباريان خود، شور ملكهىِ سبأ با قبيلهاش در مورد نامهىِ سليمان، مشورت در ماجراى اصحاب كهف، شور قريشدر مورد رهايى از حضرت رسول در شب هجرت.
ترجمه و نقد بخش اول کتاب اضواء علي متشابهات القرآن
نویسنده:
‫فلاح، مرتضی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چكيده: « قَدْ جاءكُمْ مِنَ اللهِ نورٌ و كتابٌ مُبينٌ» به راستي كه از جانب خداوند نور و كتابي روشنگر به سوي شما آمده است. (سوره مائده ـ بخشي از آيه 15) اثر قرآني (اَضْواءٌ علي متشابهاتِ القرآنِ) نوشته شيخ خليل ياسين است كه در دو مجلّد تنظيم و در انتشارات « دار و مكتبة الهلال بيروت لبنان» به زيور طبع آراسته شده است. نويسنده در اين كتاب كوشيده است با صرف مهارت مقتضي در كل 114 سوره قرآن با طرح 1651 سؤال و جواب تفسيري، آن دسته از آيات و عبارات قرآني كه به نظر وي فهم آن براي قرآن پژوه مشكل و ممكن است در آن دچار شبهه و اشكال شود با استفاده از ادلّه تفسيري وآدابي مورد سؤال و جواب قرار دهد و از ابهامات آن در حد توان پرده بردارد. در اين پژوهش سعي شده است كه ضمن ترجمه روان وساده (از بخش اول اين كتاب) پيرامون آراء مطرح شده توسط نويسنده، با استفاده از منابع معتبر ومشهور تفسيري ولغوي (اعم از منابع اهل سنّت واماميّه) تحقيق و بررسي به عمل آيد و در صورت لزوم پاسخ هاي نويسنده پيرامون سؤالات مطرح شده مورد نقد وموشكافي قرار گيرد. با تحقيقي كه در اين مورد به عمل آمده كسي تاكنون اقدام به ترجمه و يا تحقيق پيرامون اين اثر قرآني ننموده است.
ترجمه و تحقيق تناسق الدُرر فی تناسب السُّور تأليف جلال الدين سيوطی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پاياننامه كتاب تناسق الدُرر فى تناسب السّور موردنقد و بررسى قرار گرفته و به سرگذشت سيوطى اشاره شده است. سورهها به ترتيب آورده شده و تناسب هر يك با ديگرى بيان و نقد گرديده است. همچنين به نام افرادى كه در اين موضوع داراى تأليفاتى هستند اشاره شده است.
ترجمه و تحقيق كتاب تاريخ فكرة اعجاز القرآن منذالبعثة النبوية حتی عصرنا الحاضر
نویسنده:
‫نژاد سيفى، فهیمه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهشی، دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫كتاب فكرة اعجاز القرآن نوشته نعيم الحمصى كتابى است كه انديشه اعجاز را در آثار متفكران از آغاز تا قرن حاضر نشان مى دهد. مؤلف در اين ارزيابى تنها به آثار مستقل نپرداخته است بلكه چگونگى ترسيم و عرضه اعجاز را در آثار محققان و مفسران و قرآن پژوهان پيگيرى كرده و ارائه داده است. اين پايان نامه ترجمه و تحقيق بخشى از كتاب يعنى از آغاز تا حدود قرن ششم هجرى است. مطالب اين بخش عبارت است از: واژه عجز و معجزه از نظر لغوى و اصطلاحى، تاريخچه استعمال اين كلمه، جدال فكرى ـ كلامى بين قرآن و عرب، تأثير قرآن در روح شنوندگان، تحدى قرآن با اعراب، ابعاد تحدى، مدعيان معارضه با قرآن، نظر مؤلف در زمينه اعجاز، بحث اعجاز در قرن دوم، سوم، چهارم، پنجم و آراءمنكرين اعجاز و معتقدان به آن.
امتيازات علوي (ترجمه وتحقيق کتاب خصائص اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب()
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پايان نامه که ترجمه و تحقيق کتاب "خصائص اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب" تأليف احمد بن شعيب نسائي به زبان اردوست؛ ويژگي‌هاي امام اميرالمؤمنين علي( و فضايل آن حضرت با استناد به آيات قرآن و روايات نبوي، شرح و بررسي شده و دلايل امامت و حکومت بلافصل آن حضرت، با استفاده از شواهد و مستندات متعدد ارائه گرديده است. نويسنده نخست، به معرفي مؤلف کتاب و سپس به بحث در باره اهميت آگاهي از اوصاف و ويژگي‌هاي امام علي بن ابيطالب( پرداخته و در ادامه، به بحث درباره ويژگي‌هاي آن حضرت از زمان طفوليت تا زمان شهادت اشاره کرده است. وي امام علي( را نخستين مسلمان و نمازگزار همراه پيامبر اسلام(ص) دانسته و شخصيت آن حضرت را از لحاظ عبادي ستوده است. نويسنده، اميرالمؤمنين علي( را بنده‌اي عنوان کرده که از سوي خدا در سخت‌ترين امتحان‌ها و آزمون‌ها قرار گرفت و در تمام اين مراحل و در همه زواياي زندگي خويش اخلاص و عبوديت محض الهي را از خود نشان داد و از اين رهگذر نزديک‌ترين فرد به رسول خدا( شد؛ به طوري که پيامبر اسلام او را وارث خويش و نفس خود معرفي کرد و مکرراً مردم را بر محبت و اطاعت از امام علي( تشويق و ترغيب نمود. ازدواج امام علي( با حضرت فاطمه(، قرابت خاص امام علي( به رسول خدا(، حضور پررنگ امام علي( در همه جنگ‌ها و نقش سرنوشت‌ساز حضور آن حضرت در اين عرصه از مطالبي است که مؤلف به آن‌ها پرداخته است. نقش امام علي( درتدوين قرآن وتأويل آن و شرح حديث غدير و ده‌ها حديث ديگر نبوي در مدح و ستايش اميرالمؤمنين( که اثبات کننده امامت، ولايت، و خلافت آن حضرت مي‌باشد؛ از مندرجات ديگر کتاب مذکور مي‌باشد که با استناد به روايات شيعه و اهل سنت ارائه گرديده است.
ترجمه کتاب" انديشه سياسي آيت‌الله استاد مطهّري"
نویسنده:
‫عون‌علي کريمي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب انديشه سياسي آيت‌الله استاد مطهري به زبان اردو است، که به صورت مجموعه مقالات و توسط تني چند از پژوهش گران حوزوي به رشته تحرير در آمده و به مؤلفه‌هاي تفکرات سياسي اجتماعي شهيد مطهري، ترسيم نظام سياسي اسلام و ولايت فقيه در قالب پنج مقاله از منظر آن استاد اختصاص دارد. در هر يک از مقالات مزبور، بخشي از چارچوب فکري شهيد مطهري درباره ابعاد سياسي و اجتماعي دين اسلام برجسته شده است. مقاله اول به تبيين چيستي و هستي جامعه و رابطه انسان با جامعه از منظر شهيد مطهري مي‌پردازد و ادله عقلي و نقلي ايشان بر وجود جامعه و امکان تحقق جامعه را بيان مي‌کند. استدلال به برخي آيات قرآن مبني بر اهميت و ارزش جامعه و قبول هويت اجتماعي بشر، از ديگر مطالب اين مقاله به شمار مي‌آيد. در مقاله دوم مفاهيم و پرسش‌هاي مربوط به حق و عدالت در نظام سياسي و اجتماعي اسلام و ارزش غايي و نهايي عدالت در اين نظام از ديدگاه ايشان تفسير شده است. مقاله سوم به نظام سياسي مطلوب از منظر آموزه‌هاي اسلامي و ماهيت حکومت اسلامي در انديشه و گفتار استاد مطهري اختصاص يافته و ديدگاه‌هاي ايشان درباره ولايت فقيه، حق انتخاب مردم در نظام اسلامي، نسبت بين ولايت فقيه و دموکراسي، توجه همزمان دين اسلام به نيازهاي دنيوي و اخروي مردم، انواع آزادي و مفهوم آن بررسي مي‌شود. در مقاله قوانين و سنت‌هاي موجود در جامعه، سلطه برخي انسان‌ها بر گروهي ديگر، نسبت بين آزادي و تکليف، تکامل و سعادت آدمي به عنوان اهداف آزادي از ديدگاه شهيد مطهري بيان شده است. آخرين مقاله نيز به انقلاب و تحولات اجتماعي از منظر استاد مطهري مي‌پردازد و به نظريات ايشان در زمينه پديده تغيير و تحول، جهات تکامل، عوامل تحول، تکامل و بالندگي يک جامعه و... اختصاص دارد.
ترجمه کتاب "امام علي(ع)  و زمامداران" به زبان اردو
نویسنده:
‫سيدوصي‌حيدر رضوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتارحاضر، ترجمه کتاب امام علي(ع) و زمامداران تأليف علي محمد ميرجليلي به زبان اردو است، که به تشريح موضع‌گيري‌هاي سياسي آن حضرت در رويايي با خلفاي سه‌گانه در برابر غصب خلافت و موضع سکوت آن امام همام در دوران خلافت آنان مي‌پردازد و شخصيت و عملکرد اميرالمؤمنين( پس از رحلت رسول خدا ونيز حکمت همکاري کردن ايشان با خلفا را در قالب شش فصل بررسي مي‌کند. نويسنده در فصل اول با اشاره به حوادث بعد از وفات پيامبر اکرم(، موضع‌گيري امام علي(ع) در قبال جريان سقيفه، استدلال‌هاي حضرتش در برتري خود براي رهبري امت اسلامي، انتقادهاي ايشان بر خلفا، سکوت امام در برابر حکومت خلفا و علل آن و حکمت اين‌که: چرا آن حضرت براي باز پس گيري قدرت هيچ اقدام جدي نکرده و موضع سکوت را اختيار کرده‌اند؟ تجزيه و تحليل کرده است. در فصل دوم به بررسي کمک‌هاي فکري اميرالمؤمنين علي(ع) با خلفاي سه گانه و مشورت دادن به آنان در امور مختلف حکومتي و جواب مثبت دادن ايشان به آن‌ها در قبال عجز و ناتواني‌شان در اداره حکومت مي‌پردازد. فصل سوم به تشريح حمايت‌هاي اميرالمؤمنين علي(ع) از خلفا و عملکرد آنان اختصاص دارد در فصل چهارم نيز مسؤوليت پذيري امام علي(ع) و ياران آن حضرت از طرف خلفا و انجام مأموريت‌هاي محول شده از سوي آنان تحليل سياسي گرديده و وسعت انديشه و درايت امام در همکاري با خلفا به تصوير کشيده شده است. در فصل پنجم اجراي حدود الهي توسط امام علي(ع) در عصر خلافت مي‌گردد. و سرانجام در فصل ششم مخالفت اميرالمؤمنين علي(ع) با بدعت‌هاي پديد آمده در عصر خلفا، مانند تحريم حج تمتع، تحريم ازدواج موقت (متعه)، اقامه نماز تمام در سفر و... شرح و بررسي تحليلي و تاريخي مي‌شود.
  • تعداد رکورد ها : 7067