جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7061
دو ترجمه جدید از قرآن کریم(بخش اول: ترجمه آقای سید کاظم ارفع)
نویسنده:
حسین استادولی
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
نقدی جامع بر تصوف : ترجمه رساله الاثنی عشریه فی الرد علی الصوفیه
نویسنده:
حرعاملی محمدبن حسن 1033-1104ق
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه کتاب« انديشه سياسي آيت‌الله استاد مطهّري»
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعه المصطفي ,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب انديشه سياسي آيت‌الله استاد مطهري به زبان اردو است، که به صورت مجموعه مقالات و توسط تني چند از پژوهش گران حوزوي به رشته تحرير در آمده و به مؤلفه‌هاي تفکرات سياسي اجتماعي شهيد مطهري، ترسيم نظام سياسي اسلام و ولايت فقيه در قالب پنج مقاله از منظر آن استاد اختصاص دارد. در هر يک از مقالات مزبور، بخشي از چارچوب فکري شهيد مطهري درباره ابعاد سياسي و اجتماعي دين اسلام برجسته شده است. مقاله اول به تبيين چيستي و هستي جامعه و رابطه انسان با جامعه از منظر شهيد مطهري مي‌پردازد و ادله عقلي و نقلي ايشان بر وجود جامعه و امکان تحقق جامعه را بيان مي‌کند. استدلال به برخي آيات قرآن مبني بر اهميت و ارزش جامعه و قبول هويت اجتماعي بشر، از ديگر مطالب اين مقاله به شمار مي‌آيد. در مقاله دوم مفاهيم و پرسش‌هاي مربوط به حق و عدالت در نظام سياسي و اجتماعي اسلام و ارزش غايي و نهايي عدالت در اين نظام از ديدگاه ايشان تفسير شده است. مقاله سوم به نظام سياسي مطلوب از منظر آموزه‌هاي اسلامي و ماهيت حکومت اسلامي در انديشه و گفتار استاد مطهري اختصاص يافته و ديدگاه‌هاي ايشان درباره ولايت فقيه، حق انتخاب مردم در نظام اسلامي، نسبت بين ولايت فقيه و دموکراسي، توجه همزمان دين اسلام به نيازهاي دنيوي و اخروي مردم، انواع آزادي و مفهوم آن بررسي مي‌شود. در مقاله قوانين و سنت‌هاي موجود در جامعه، سلطه برخي انسان‌ها بر گروهي ديگر، نسبت بين آزادي و تکليف، تکامل و سعادت آدمي به عنوان اهداف آزادي از ديدگاه شهيد مطهري بيان شده است. آخرين مقاله نيز به انقلاب و تحولات اجتماعي از منظر استاد مطهري مي‌پردازد و به نظريات ايشان در زمينه پديده تغيير و تحول، جهات تکامل، عوامل تحول، تکامل و بالندگي يک جامعه و... اختصاص دارد.
معرفی و نقد کتاب: هیدگر وهنر (تالیف یوزف ی کوکلمانس و ترجمه ی محمد جواد صافیان)
نوع منبع :
نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله , نقد و بررسی کتاب
توضیح و تکمیل شرح باب حادی عشر در علم کلام و فلسفه
نویسنده:
ترجمه و شرح مصطفوی ؛ متن علامه حلی ؛ شرح فاضل مقداد.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , شرح اثر , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: مرکز نشر آثار علامه مصطفوی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
ترجمه کتاب "نقش تقيه در استنباط" به زبان اردو(2) اثراستاد نعمت الله صفري
نویسنده:
‫سيدغلام‌مرتضي نقوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتار حاضر، ترجمه کتاب نقش تقيه در استنباط تأليف نعمت‌الله صفري به زبان اردو است، که به تشريح چيستي تقيه، اهداف آن، محدوده استفاده از تقيه در استنباط فقهي، تاريخچه تقيه در فقه اماميه و نقش تقيه در فهم نصوص فقهي مي‌پردازد. نويسنده مي‌کوشد ضوابط حاکم بر بهره‌گيري از تقيه و کشف آن در نصوص روايي را بررسيده و امکان حمل کردن يک روايت بر تقيه در صورت تعارض با روايات ديگر را تبيين کند. وي بدين منظور ابتدا در مقدمه با اشاره به ضرورت بحث از تقيه در فقه اماميه، حمل کردن برخي احاديث در باب تعارض ادله روايي با يکديگر را يکي از آسان‌ترين و شايع‌ترين راه‌هاي رفع تعارض از روايات برشمرده و ضرورت توجه به ويژگي‌هاي مذهب در زمان ائمه( بر حمل کردن روايات بر تقيه تأکيد کرده و جايگاه آن در استنباط احکام فقهي و کشف ضوابط، ملاک و علل تقيه را روشن مي‌سازد. او در اين زمينه علاوه بر استفاده از روش فقهي و اصولي، از روش رجالي، تاريخي و روش حديثي نيز بهره برده است. نگارنده تحقيق خود را در دو فصل ارائه مي‌کند. او در فصل اول کلياتي درباره حمل بر تقيه نگاشته و به دسته‌بندي و بيان روايات تقيه، تاريخچه استفاده از تقيه در فقه و پيش فرض و شرايط آن مي‌پردازد. وي در فصل دوم شرايط حمل کلام امام معصوم( بر تقيه را به صورت مبسوط بررسيده و در همين زمينه شرايطي همچون: تعارض ادله روايي، عدم امکان جمع عرفي بين احاديث متعارض و توافق برخي روايات با مذهب عامه (اهل سنت) را به صورت تفصيلي شرح مي‌دهد. نويسنده همچنين رتبه تقيه را که از مرجحّات صدوري محسوب مي‌شود، در زمينه رفع تعارض ادله روايي با مرجحّات ديگر، مشخص مي‌سازد.
ترجمه و تحقيق الفقه عَلَي المذاهب الخَمسة از ابتداي کتاب تا بخش صوم، به زبان اردو
نویسنده:
‫سیدمختارحسین حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پايان نامه، ترجمه و تحقيق کتاب الفقه عَلَي المذاهب الخَمسة تأليف آيت الله محمّدجواد مغنيه از ابتداي بخش "طهارت" تا "صوم" به زبان اردو است. نويسنده مي‌کوشد، آراي فقهي شيعه اماميه و چهار مکتب فقهي اهل سنّت (حنفي، مالکي، شافعي و حنبلي) را درباره احکام و فروع مختلف فقهي طهارت و نجاست و نماز، مقايسه و مشترکات و مميزات آن ها را بررسي کند. او که خود از مناديان تقريب بين مذاهب اسلامي محسوب مي‌شود، کوشيده تا با نگاشتن اين فقه تطبيقي (مقارن) در پرتو تضارب آراي علماي شيعه و اهل سنّت، بدون هيچ تعصبي به انعکاس ديدگاه‌هاي فقهي آنان پرداخته و مباني و اصول فکري مشترک آن ها را در اين زمينه مطرح سازد. نوشتار حاضر در سه فصل سامان يافته است. نگارنده در فصل اوّل احکام مربوط به اقسام آب‌ها، اعمّ از مُضاف، مطلق، کر، آب چاه، آب جاري و غساله، احکام نجاسات، مانندِ مني، احکام تخلّي، مطهِّرات، خون، احکام و واجبات وضو، کيفيتِ گرفتن وضو، احکام غسل جنابت و حيض، استحاضه و نفاس و احکام غسل مَس ميت و ميت را به شکل مشروح بيان مي‌کند. فصل دوم به احکام کفن و دفن ميت، تشييع و تيمّم به صورت مبسوط مي‌پردازد. فصل سوم به احکام و فروع فقهي نماز، همچون: احکام قبله، پوشش در نماز، اوقات نمازهاي پنج گانه، نمازهاي نافله، قبله، اذان و اقامه، واجبات نماز، نمازهاي جمعه، جماعت و ساير مسايل نمازهاي مستحبي و واجب ديگر، مانندِ نماز قضا و مسافر از ديدگاه فقه اماميه و فقه حنفي، مالکي، شافعي و حنبلي اختصاص دارد.
ترجمه و نقد بخش دوم کتاب The Death of God and the Meaning of Life
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
چکیده :
---
ترجمه و تحقيق "سيري در صحيحين"
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين کتاب ترجمه و تحقيق کتاب "سيري در صحيحين" تأليف آيت‌الله محمدصادق نجفي به زبان اردوست که در آن، روايات نقل شده در صحيحين (صحيح بخاري و صحيح مسلم) ونيز سند اين روايات نقد و بررسي گرديده است. نويسنده اين کتاب را در دو جلد تهيه و تدوين کرده است. در جلد اول، کلياتي از پيدايش علم حديث در زمان پيامبر اسلام و خلفا ارائه گرديده و جريان تدوين حديث پيامبر اسلام و منع حديث و جمع روايات نبوي از سوي خلفا و حديث سوزي در دوره دو خليفه اول و دوم، به بهانه پرداختن به قرآن و جمع و تدوين قرآن، شرح و بررسي شده است. آن گاه اوضاع حديث و نگارش و گردآوري آن در دوران امويان و پيدايش روايات جعلي و رشد اين قبيل روايات و ورود اسرائيليات در روايات اسلامي، به ويژه روايات تفسيري و نقش برخي از چهره‌ها در جعل حديث، مانند ابوهريره مطرح گرديده و داستان دشمني امويان با اهل بيت( پيامبر اسلام(ص) و جعل روايات بسياري بر ضد آنان وصف شده است. در ادامه به محتواي احاديث گردآوري شده در صحيح مسلم و صحيح بخاري پرداخته شده و نيز در مورد سند و روايات صحيحين، سلسله سندها؛ درمورد بسياري از احاديث مندرج در صحيحين و موضوع و محتواي برخي از روايات و دلالت برخي از اين روايات، بحثي رجالي به صورت کارشناسي صورت گرفته است. نگارنده همچنين به رواياتي که در صحيحين موجود مي‌باشد، اشاره کرده که در اين روايات بسياري از عقايد و ديدگاه‌هاي شيعه به ويژه در مبحث امامت و فضايل اهل بيت( اثبات مي‌شود. همچنين تاريخچه‌اي از تدوين صحيحين، نحوه گزينش و چينش احاديث در آن ها، معرفي نويسندگان صحيحين، برخي از انگيزه‌هاي آنان در گزينش روايات و تحقيقي در زمينه محتوا و سند روايات صحيحين ارائه شده است.
ترجمه و تحقیق سه فصل نخست کتاب مسیحیت در میان اعراب پیش از اسلام، نوشته جان اسپنسر تریمینگهام
نویسنده:
سمانه طلوع برکاتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
جان اسپنسر تریمینگهام (17 نوامبر 1904ـ 6 مارس 1987) پژوهشگر بزرگی است که نامش با مطالعات «اسلام در آفریقا» گره خورده است و در واقع برجسته ترین محقّق در این زمینه در قرن بیستم محسوب میشود. یکی از مهمترین آثار او کتاب مسیحیت در میان اعراب پیش از اسلام است که در آن به تاریخ اعراب شمالی در طول شش سد? نخست میلادی میپردازد، و نفوذ مسیحیت در میان اعراب و تأثیر اعراب بر این دین را از نظر فرهنگی و تاریخی رصد میکند. گستر? جغرافیایی که در این پژوهش در نظر گرفته شده، تمام مناطقی است که اعراب در قرنهای اول تا ششم میلادی در آن ساکن بودند. این کتاب شامل هشت فصل است و سه فصل نخست آن موضوع این رساله میباشد. فصل اول نمایی کلی از پیشینه تاریخی اعراب قبل از میلاد مسیح به دست میدهد. در فصل دوم از ارتباط میان عیسی و پولس رسول با اعراب، گسترش مسیحیت در سوریه و برداشت منطقه غربی سوریه از این دین سخن به میان آمده است. در فصل سوم به سیاستهای امپراتوری روم و پادشاهی ایران در قبال قبایل بدوی، جنبش رهبانیت، و قبایل مسیحی در قلمرو امپراتوری روم پرداخته میشود.
  • تعداد رکورد ها : 7061