جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7061
عقيله بني‌هاشم زينب( تأليف آيت‌الله علي کريمي جهرمي، ترجمه به زبان اردو
نویسنده:
‫محمدرضا بلتساني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫پايان نامه حاضر، ترجمه کتاب عقيله بني‌هاشم زينب( تأليف آيت‌الله علي کريمي جهرمي به زبان اردو، ابعادي از شخصيت زينب کبري‌( و علم، عبادت، صبر و نقش آن حضرت در کربلا را ارائه مي‌دهد. نويسنده در شش باب به بررسي زواياي مختلف حيات زينب کبري( مي‌پردازد. باب اول به معرفي اسم، حسب، نسب حضرت زينب(، تربيت ايشان در دامان فاطمه( و امام علي(ع) و القاب آن بانوي گرامي پرداخته و گوشه‌هايي از زندگاني ايشان را به تصوير مي‌کشد. در باب دوم مباحثي از ازدواج زينب(، و فرزندان آن حضرت به ويژه آنان که در کربلا شهيد شده‌اند، مطرح شده است. در باب سوم مقام علمي حضرت زينب( و علاقه فراوان ايشان به کسب دانش و معرفت از والدين و برادران امام و معصوم خويش اشاره شده و احاطه علمي حضرتش به مسايل مختلف، فصاحت و بلاغت حضرت زينب( که در کلمات و گفتارهاي ايشان کاملاً مشهود است (سخنراني‌ها در کوفه و شام) به تصوير کشيده مي‌شود. نويسنده در باب چهارم با اشاره به همراهي زينب( با امام حسين(ع) در کربلا، و عواطف زينب( در قبال برادرش، مديريت کاروان اسيران خاندان امام پس از واقعه عاشورا و جلالت و هيبت فوق‌العاده ايشان در مواجهه با عبيدالله بن‌زياد و يزيد بن‌معاويه را شرح مي‌دهد. در باب پنجم ابعادي از عبادت و بندگي خالصانه حضرت زينب(، کرامات و فضايل معنوي والاي ايشان، توسل شيعيان به آن جناب مقام عبوديت و جايگاه خاص زينب( نزد خداوند متعال و اهل بيت(ع) تشريح مي‌گردد. در باب ششم مقام اخروي حضرت زينب(، برخي سؤال‌ها در باره شخصيت ايشان و ديدگاه بعضي صاحب نظران در منزلت والاي علمي و معنوي آن حضرت بيان گرديده است.
ترجمه کتاب نقش تقيه در استنباط به زبان اردو(1) اثر استاد نعمت الله صفري
نویسنده:
‫سيدمحمداطهر رضوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پايان نامه، ترجمه کتاب نقش تقيه در استنباط تأليف نعمت الله صَفري به زبان اردو است، که با رويکردي فقهي، مشروعيت تقيه در اسلام و نقش آن در استنباط احکام شرعي را بيان مي‌کند. کتاب مذکور در چهار فصل تهيه و تنظيم شده است. فصل اوّل به تعريف و کاربرد واژه تقيه و تبيين معناي برخي کلمات مترادف آن اختصاص دارد. سپس نويسنده در صدد بيان تعريف تقيه در حکم بر آمده، نحوه استفاده از تقيه در فقه را به صورت اجمالي توضيح مي‌دهد. در فصل دوم تاريخچه تقيه و نيز تقيه در حکم شيعه با استفاده از آيات و احاديث از ابتداي پيدايي آن تا پايان غيبت کبراي امام زمان( ارائه مي‌شود. نويسنده در فصل سوم ادلّه مشروعيت تقيه را با استفاده از آيات، روايات و دليل عقلي مطرح کرده و شبهه ها و اتهام هاي وارد شده بر تقيّه و شيعه را در اين زمينه پاسخ مي‌گويد. وي به اين منظور با طرح تاريخچه‌اي از شُبهه اندازي‌ها در زمينه تقيه به شيعه، با استدلال، انواع نقدها و ايرادها به مشروعيت نداشتن تقيه پاسخ مي‌دهد. در فصل چهارم نويسنده به بحث درباره اقسام تقيه پرداخته و علل مختلف تقيه در سنّت ائمّه معصومين( مانندِ تقيه در حفظ جان امام علي(، حفظ جان اصحاب، جلوگيري از طعن مخالفان بر شيعه، همراهي و مدارا با اهل سنّت را در سيره معصومين و عالمان شيعه بررسيده و احکام شرعي تقيه مداراتي را بيان مي‌کند.
ترجمه کتاب فلسفه دين تأليف علي اکبر صادقي رشاد، به زبان عربي
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پايان نامه، ترجمه کتاب فلسفه دين تأليف علي‌اکبر صادقي رشاد است، که در آن شناخت و منطق فهم دين، لوازم فلسفي و کلامي معرفت ديني، ديدگاه مبتني بر پلوراليسم ديني و نظريّه دکتر عبدالکريم سروش مبني بر وجود صراط‌هاي مستقيم، نقد و ارزيابي مي‌شود. نويسنده در کتاب مذکور مي‌کوشد ضوابط صحيح فهم دين و موانع آن را تبيين کرده و روش شناسي و معرفت شناسي فهم دين را شرح دهد. وي در قالب هفت مقاله به بررسي اين موضوع مي‌پردازد. در مقاله اوّل به ظهور فلسفه دين و خاستگاه اصلي آن در جهان غرب، پرداخته و ارتباط اين علم با ساير علوم را بيان مي‌کند. در مقاله دوم منطق فهم دين و گزاره‌هاي ديني، نقش علم اصول فقه و درک دين اسلام و آموزه‌هاي آن بررسي مي‌شود. در اين زمينه نويسنده همچنين با اشاره به تأثير علم منطق در اجتهاد ديني، ادّعاي وجود تعدّد قرائات از دين را ارزيابي مي‌کند. در اين مقاله نويسنده همچنين به روش صحيح فهم گزاره‌هاي ديني، نحوه استدلال صحيح در اين زمينه، ضوابط فهم گزاره‌هاي ديني، موانع فهم دين و چگونگي استدلال‌ها در معرفت ديني اشاره کرده است. وي در مقاله سوم اصول مربوط به فهم قرآن و گزاره‌هاي قرآني و چگونگي استدلال از کتاب و سنّت به وسيله دليل عقلي را شرح مي‌دهد. نگارنده به همين منظور به حقيقت مفهوم دين، فهم عُرفي از دين، عقلانيت فهم قرآن و عرفي بودن فهم آن به رغم شامل شدن اصطلاحات و واژه‌هاي قرآني بر معاني متعدّد نيز پرداخته، امکان فهم آموزه‌هاي ديني و قرآني را ثابت مي‌کند. در مقاله چهارم نويسنده به مناقشه آراي دکتر عبدالکريم سروش در مقاله "صراط‌هاي مستقيم" پرداخته و احتمال تفسيرهاي متعدّد و مختلف و در عين حال صحيح از دين را بررسي کرده است. او در مقاله پنجم که حاصل گفت گوي مؤلّف کتاب مذکور با جان هيک فليسوف دين و صاحب نظر پلوراليسم ديني است، ديدگاه‌هاي جان هيک درباره درست بودن نظريات متناقض از فهم دين را به چالش مي‌کشد. در مقاله ششم نيز که حاصل يک گفت گوي تلويزيوني مؤلّف است، رابطه و تعامل دين با ايدئولوژي و تعارض نداشتن آن ها را توضيح مي‌دهد. مقاله هفتم به تبيين نظريه پايان تاريخ و انتظار فَرَج اختصاص دارد.
ترجمه کتاب آفتاب ولايت تأليف آيت الله مصباح يزدي، به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫پژوهش حاضر، ترجمه کتاب آفتاب ولايت تأليف آيت الله محمّدتقي مصباح يزدي است، که نويسنده در آن به بررسي ابعاد وجودي امام زمان(، ظهور و غيبت و حکومت جهاني آن حضرت مي‌پردازد. در اين کتاب که در هشت بخش سامان يافته، ابتدا ضرورت مَحبّت و معرفت به اهل بيت( و ارتباط ميان آن ها مطرح شده است؛ بر اين اساس، هر اندازه معرفت ما به آنان بيشتر باشد، مَحبّت ما نيز افزون تر خواهد بود. بخش دوم به مقام و شأن والاي اهل بيت( و امام زمان مي‌پردازد، و اين که بزرگي مقام و شأن آنان با عقل و فکر عادي قابل درک نيست. نويسنده معتقد است عظمت خداوند در اَنوار چهارده معصوم تجلّي کرده؛ لذا پي بردن به عمق حقيقت وجودي آنان امکان پذير نيست و باور کردن همين مسأله، خود نوعي کمال محسوب مي‌شود. وي در بخش سوم با اشاره به نعمت مَحبّت اهل بيت( وجود مقدّس حضرت ولي عصر( را براي همه بشريت بزرگ ترين نعمت ها برشمرده؛ زيرا به واسطه اين وجود نوراني، تمام زمين سرشار از عدل و داد مي‌شود، همان گونه که قبل از آن، از ظلم و جور لبريز شده بود. در بخش چهارم تبيين مي‌شود که همه مقام هاي رسول خدا( براي ائمّه( به ويژه امام زمان( نيز ثابت است و فقط مقام نبوّت از آنان استثنا شده است. از جمله اين مقام ها مي‌توان به: تبيين و تفسير قرآن، ولايت و حاکميت، قضاوت، تزکيه و... اشاره کرد. در بخش پنجم به بحث درباره فتنه پذيري ايمان در آخر الّزمان، ابعاد گسترده ولايت، مراتب ولايت و آثار آن اشاره شده و چيستي مسأله ولايت بيان مي‌گردد. در همين بخش نويسنده به اين نکته اشاره مي‌کند که: اگر ما داراي ولايت اهل بيت( هستيم، در کدام مرتبه آن قرار داريم و راهکارهاي تقويت ولايت و مودّت اهل بيت کدام اند. ولايت تکويني امام زمان و مصاديق ولايت در قرآن کريم، از ديگر مطالب اين بخش محسوب مي‌شود. بخش ششم به مباحثي همچون: مهدي باوري و آثار آن، ديدگاه‌هاي اهل سنّت و فرهنگ تشيع درباره حضرت مهدي(، اعتقاد به وجود آن حضرت و تأثير مهدي باوري در زندگي فردي و اجتماعي انسان اختصاص دارد. در بخش هفتم ويژگي‌هاي ياوران امام زمان، مانندِ قدرت روحي بالا، بردباري، استقامت و ياري، رابطه عاشقانه با پروردگار، فروتني در برابر مؤمنان و سر افرازي در مقابل کافران و نهراسيدن از سرزنش بيان مي‌شود. در بخش هشتم فلسفه غيبت امام زمان، اهداف بعثت انبيا و امامت امامان، وظايف عالمان و شيعيان در عصر غيبت، به ويژه فتنه‌هاي فراوان و شبهه هاي متعدّد و متنوّع، موانع مهّمِ، ظهور، همچون: روح خودسري و هواپرستي مردم، به خطر افتادن مقام قدرتمندان و ثروتمندان، و دين فروشي دانشمندان بيان گرديده است.
ترجمه و تحقيق کتاب شيعه پاسخ مي‌گويد تأليف آيت الله مکارم شيرازي، به زبان اردو
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پژوهش، ترجمه و تحقيق کتاب شيعه پاسخ مي‌گويد اثر آيت الله ناصر مکارم شيرازي است، که در آن به دَه مسأله اختلافي ميان شيعه و اهل سنّت از جنبه فقهي و اعتقادي پاسخ مي‌گويد. هدف نگارنده، وحدت بين صفوف مسلمانان، توجّه به نکات مشترک بين آن ها، پرهيز از اختلاف و تعصّب هاي بيجا و مذاکرات علمي و منطقي براساس مشترکات فکري و اعتقادي آنان است. نوشتار حاضر در دو بخش و هر بخش در پنج فصل سامان يافته است. بخش اوّل به برخي مسايل اختلافي در حوزه اعتقادات بين شيعيان و سُنّيان اختصاص دارد. نوسينده در نخستين فصل براساس ادلّه قرآني و روايي به بحث درباره تحريف نشدن قرآن از ديدگاه شيعه پرداخته، اتّهام وارد شده به شيعيان در اين زمينه را رد مي‌کند. وي مي‌گويد: شيعه و اهل سنّت اجماع دارند چيزي بر قرآن افزوده يا از آن کاسته نشده و اين کتاب براي همه مسلمانان تا روز قيامت، حجّت است و فقط عالماني اندک از از هر دو گروه معتقدند آياتي از قرآن کم شده است. وي در فصل دوم با اشاره به مشروعيّت تقيّه در دين اسلام، دليل هاي جواز آن را از ديدگاه قرآن، احاديث و عقل بيان مي‌کند. در فصل سوم عدالت صحابه از منظر شيعه و اهل سنّت مطرح شده و ديدگاهي که مي‌گويد: "همه صحابه عادل، صالح و غيرفاسق بودند"، مردود اعلام مي‌شود. احترام به قبور بزرگان دين، اعمّ از پيامبر اسلام، ائمّه و برخي صحابه بزرگ، بدعت نبودن احترام به آن ها و جواز توسّل به اولياي الهي و دليل هاي عقلي و نَقلي مترتّب برآن، عناوين فصل هاي چهارم و پنجم از اين بخش به شمار مي‌آيد. در بخش دوم پنج مسأله اختلافي بين شيعه و اهل سنّت در زمينه احکام شرعي در قالب پنج فصل ارائه مي‌شود: ابتدا مشروعيّت مُتعه يا ازدواج موقّت و ادلّه آن مطرح شده و با توجّه به سيره پيامبر اسلام( منع آن از سوي خليفه دوم بدون مجوّز شرعي عنوان شده و اعتقاد مسلمانان مبني بر تحريم نشدن مُتعه توسّط پيامبر اسلام، بلکه سفارش ايشان در اين مسأله ثابت گرديده است. لزوم سَجده برزمين و خاک در نماز و جايز نبودن آن بر فرش، خوردني ها و آشاميدني ها و...، جواز جمع بين نمازهاي ظهر و عصر و مغرب و عشا، همراه با ادلّه تاريخي و روايي آن، چگونگي مسح پاها و سر در وضو و عدم شستن آن ها و عدم جواز مسح بر جوراب و کفش و جزو سوره حمد بودن "بسم الله الّرحمن الّرحيم"، از ديگر مسايل اختلافي بين شيعه و اهل سنّت محسوب مي‌شود، که اين نوشتار به آن ها مي‌پردازد.
تحقيق و ترجمه کتاب اسرار غدير، گزارشي تحليلي از واقعه غدير خم به زبان اردو
نویسنده:
‫نقوي، سيد اصغررضا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين تحقيق، ضمن بازخواني واقعه غدير به تحليل مفاد خطبه پيامبر اسلام( در غدير مي‌پردازد. نوشتار حاضر، ترجمه کتاب اسرار غدير، تأليف آقاي محمدباقر انصاري به زبان اردو است، که در آن حوادث پس از پايان آخرين حج پيامبر اسلام، مسمّا به حجه الوداع که در آن آيات غدير (آيه اکمال، ابلاغ و آيه اتمام نعمت) نازل شده و پيامبر اکرم به ابلاغ امامت و ولايت امام علي( بر اساس اين آيات مأمور شده بود. نويسنده کتاب مذکور ضمن بررسي سند و دلالت حديث غدير و خطبه معروف رسول خدا در غدير خم، برخي از شبهه‌هاي مغرضانه مربوط به سند و دلالت اين روايت را مطرح کرده و پاسخ مي‌دهد. آن‌گاه به بحث درباره زمينه وقوع غدير و مناسب بودن زمان و مکان ابلاغ پيام مهم غدير در آن محل خاصّ پرداخته و به شرح چگونگي پديد آمدن اين واقعه هنگام بازگشت مسلمانان از حجه الوداع مي‌پردازد. سپس با اشاره به بزرگداشت روز غدير توسط شيعيان، نحوه مراسم روز غدير و معرفي امام علي( به عنوان اميرالمؤمنين به مسلمانان و تهنيت گفتن به آن حضرت را شرح داده است. نگارنده در ادامه به توطئه‌هاي بعضي منافقان پس از واقعه غدير اشاره کرده و توطئه قتل پيامبر اسلام، تخلف از حضور در لشکر اسامه بن زيد و عملکرد آنان در روز غدير و بعد از آن را بررسي مي‌کند. وي در فصول بعدي کتاب مذکور، مباحثي مانند خلاصه و چکيده خطبه پيامبر اسلام در روز غدير را مطرح کرده و به تقسيم بندي موضوعي مطالب آن مي‌پردازد و ضمن تحقيق در سند و متن و صحت آن، کلمه "مولا" در اين خطبه و مفهوم ولايي اين واژه را شرح مي‌دهد. متن عربي خطبه غدير، ترجمه اردوي اين خطبه طبق متن عربي، اهداف خطبه غدير، تحليل مفاد اعتقادي اين خطبه به ويژه مسأله ولايت، اهميت جشن گرفتن روز غدير و نگاهي به تاريخچه غدير و اتمام حجت کردن اهل بيت( و صحابه خاص پيامبر اسلام به وسيله غدير و اثبات مسأله امامت و ولايت با آن، از مهم‌ترين مندرجات کتاب مزبور در فصول پاياني به شمار مي‌آيد.
ترجمه و تحقيق کتاب تاريخ علم اصول به زبان عربي
نویسنده:
‫علي ظاهر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫در اين پايان نامه که ترجمه کتاب "درآمدي به تاريخ علم اصول" تأليف آقاي مهدي عليپور به زبان عربي است؛ تاريخ پيدايش علم اصول فقه و فراز و نشيب‌هاي اين علم شرح و بررسي شده و اصول فکري شيعه اماميه و اهل سنت در اين علم معرفي گرديده است. نگارنده در پانزده فصل به بحث درباره مسائل علم اصول فقه، تاريخ اين علم و معرفي علماي مهم اصولي و همچنين دوره هاي مختلف تاريخي مربوط به علم اصول فقه پرداخته است. در مقدمه اين نوشتار، کلياتي در مورد تاريخ علم اصول فقه، تبويب اين علم و تطوّر آن ارائه شده است. در فصل اول و دوم، تعريف علم اصول فقه، موضوع اين علم و تاريخ علم اصول فقه، پيدايش اين علم، نياز به علم اصول فقه و تدوين آن مطرح شده است. در فصل‌هاي سوم تا هفتم، مراحل تأسيس و تدوين علم اصول فقه و نقش ائمه معصوم( در پرورش و رشد اين علم از طريق تربيت شاگرداني برجسته بيان شده است. مرحله تأسيس علم اصول فقه، مرحله توسعه اين علم و نقش علمايي مانند شيخ مفيد، سيدمرتضي، سلّار ديلمي، شيخ طوسي در رشد علم اصول فقه، مرحله بعدي توسعه علم اصول فقه و تأثيرگذاران بر اين علم در اين مرحله، مانند سديدالدين الحمصي رازي، ابن زهره و مهم ترين مصنفات آنان، مباحث ديگري از اين فصول هستند. در ادامه به مرحله و رکود علم اصول فقه و مرحله رشد بعدي آن و نقش علمايي چون ابن ادريس حلّي، محقق حلّي و علامه حلي در نشو و نماي اين علم در اين مرحله و مرحله تکامل علم اصول فقه و نقش علمايي چون شهيدثاني، صاحب معالم و شيخ بهايي، پرداخته شده است. در فصل هشتم، ضمن بحث در زمينه حرکت اخبارگري و دوران ضعف علم اصول فقه و ظهور اخباريان؛ شخصيت‌هاي تأثيرگذار بر حرکت اخباري گري، مانند محمدامين رستم آبادي، شيخ حرّ عاملي، فيض کاشاني، ميرزا احمد اخباري، يوسف بحراني و تأليفات مهم آنان معرفي شده است. در فصل نهم، مرحله دوم ضعف علم اصول فقه و رشد اخباري‌گري مطرح گرديده و اخباريان مهم اين دوره معرفي شده‌اند. در فصل‌هاي دهم تا چهاردهم، رشد و تحول دوباره اصول فقه و نقش علامه محمدباقر وحيد بهبهاني، جعفر کاشف الغطا، سيدعلي طباطبايي، ملامهدي نراقي، سيدمحمد مجاهد، محمدحسين اصفهاني، آخوند خراساني، شيخ مرتضي انصاري، ميرزاي شيرازي، آقا ضياء‌الدين عراقي و... در رشد و تعميق علم اصول فقه شرح و بررسي شده است. فصل پانزدهم، به وضعيت علم اصول فقه در عصر حاضر و نيز به آراي مهم و تأليفات علمايي چون آيت‌الله خويي، امام خميني و شهيد صدر اختصاص يافته است.
ترجمه و تحقيق كتاب مناهل العرفان فی علوم القرآن (بخش نزول قرآن و اولين و آخرين آياتی كه بر پيامبر  صلیاللهعليهوآله نازل شده)
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين پاياننامه به ترجمه و تحقيق كتاب مناهل العرفان فى علوم القرآن بخش نزول قرآن اختصاص دارد و از اين موضوعات بحث كرده است: معناى نزول قرآن، تنزيلات قرآن، حكمت نزول دفعى و تدريجى، مدت نزول تدريجى قرآن، حكمت نزول تدريجى قرآن، و نخستين و آخرين آيهاى كه نازل شده است.
ترجمه و تحقيق كتاب «الخرائج و الجرائح» (باب 19 و 18)
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫كتاب مورد ترجمه و تحقيق تأليف قطبالدين راوندى است. باب هجدهم اين كتاب درباره معجزه قرآن و باب نوزدهم آن در زمينه فرق ميان نيرنگها و معجزات است. در پاياننامه حاضر اين دو باب ترجمه و تحقيق و شرح شده است.
ترجمه و تحقيق کتاب فدک در تاريخ تأليف آيت‌الله شهيد صدر، به زبان اردو
نویسنده:
‫غلام حسين
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫پايان نامه حاضر، ترجمه و تحقيق کتاب فدک في‌التاريخ تأليف آيت‌الله شهيد سيدمحمدباقر صدر به زبان اردو است، که با رويکردي تحليلي و تاريخي، حقانيت حضرت زهرا(س) در قضيه فدک و غصب آن توسط ابوبکر را اثبات کرده و ظلم او در حق فاطمه( را به تصوير مي‌کشد. نويسنده با اشاره به تلاش فاطمه زهرا(س) براي ثابت کردن حق خويش، دادگاهي کردن مسأله فدک و استدلال‌هاي متقن آن حضرت در محکوم کردن ابوبکر و ادله وي براي ندادن قواله زمين فدک را بررسيده و معتقد است ابوبکر براي ممانعت از دادن فدک به فاطمه زهرا(س) هيچ سند و مدرک معتبري در دست نداشت و دليل‌هايش در اين مهم، نه شرعي بود و نه عقلي. نگارنده اعتقاد دارد او حتي پس از اقامه دليل و برهان غيرقابل انکار از سوي فاطمه زهرا(س) فدک را به آن حضرت نداد. نويسنده در بخش ديگري از کتاب مذکور، با اشاره به فضايل حضرت فاطمه زهرا(س)، از جنبه‌هاي مختلف تاريخي، قضايي، عقلي و روايي به مسأله فدک و زواياي مبهم آن پرداخته و شخصيت حضرت فاطمه( را در ميان اهل بيت پيامبر اسلام، ممتاز معرفي کرده و ادله آن حضرت براي پي‌گيري حقوق خويش (فدک) را بررسي کرده است. نويسنده، مسأله فدک را دادگاهي بين‌المللي و هميشگي مي‌داند که پرونده آن همواره باز است و اگر هر مسلماني بدون تعصب و تقليد کورکورانه از اجداد و هم‌مسلک‌هاي خويش اين ماجرا و ابعاد و زواياي آن را واکاوي کند، هدف اصلي حضرت فاطمه( از اين قضيه را درک و داوري خواهد نمود که چه ظلم بزرگي بر آن حضرت روا داشته شده است. وي بدين وسيله پرونده سياه عملکرد خلفا و شخصيت منفي آنان را نيز شناسايي کرده و اعتقاد دارد آنان براي رسيدن به هواهاي نفساني خويش از هيچ ظلمي فروگذار نمي‌کردند و حتي در مقابل اهل بيت پيامبر(ص) نيز از ظلم و ستم ابا نداشتند!
  • تعداد رکورد ها : 7061