جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7088
سه سنت فلسفی: گزارشی از فلسفه‌های هندی، چینی و یهودی
نویسنده:
نینیان اسمارت، ابوالفضل محمودی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این اثر ترجمة سه مقالة فلسفة هندی و فلسفة چینی و فلسفة یهودی از دائرة‌المعارف فلسفة پل ادواردز است. این مقالات توسط نینیان اسمارت، وینگ زای چان و شلومو پینز که از پژوهشگران بنام هستند به رشتة تحریر درآمده است. بخش اعظم کتاب به همراه مقدمة ارزشمند مترجم به بررسی فلسفة هند و چین و مهم‌ترین مکاتب آن اختصاص دارد. در مقالة یهودیت، فلسفة یهودی در ادوار مختلف از جمله دوران یونانی مأبی، قرون میانه، اواخر دورة میانه، عصر جدید و دورة معاصر بررسی شده و مهم‌ترین فیلسوفان هر دوره و تعالیم اصلی آن‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
عامل یهود در تفکر قرون وسطی
نویسنده:
ادوین رابت بوان، غلامعلی عرفانیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
مشهد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب مجموعه مقالاتی است که به بررسی سیر اندیشة یهود در قرون وسطا می‌پردازد. نویسندگان مقالات سیر حکمت و دانش را در میان اقوام یهودی و مسیحی در قرون وسطا به ویژه در اسپانیا و ایتالیا مورد بررسی قرار داده‌اند. کتاب حاضر چهار بخش اصلی دارد. در دو بخش نخست مهم‌ترین ویژگی‌های تفکر یهودی و تأثیرپذیری آن از اندیشه‌های اسلامی و همچنین سیر ورود اندیشه‌های یهودی به اروپای قرون وسطا مورد توجه قرار گرفته است. در دو بخش دیگر ضمن بررسی اندیشه‌های یهودی مورد بررسی قرار گرفته است. توجه به مضامین الهیاتی و فلسفی و سیر ترجمة متون فلسفی یهود در بررسی ماهیت اندیشة یهود در آن دوره، بیش از هر چیز دست‌مایة نویسندگان مقالات بوده است.
کتاب مقدس تورات
نویسنده:
برشیت، شِموت، وییقرا بَمیدبار، دِواریم، ماشاءالله رحمان‌پور داود، موسی زرگری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
چکیده :
این اثر ترجمة اسفار خمسة تورات است که از زبان عبری به فارسی برگردان شده و در مجموعه‌ای پنج جلدی به چاپ رسیده است. هدف مترجمان از تدوین این اثر، ارائة ترجمه‌ای دقیق، روان و آسان‌فهم برای فارسی‌زبانان بوده است. از ویژگی‌های این کتاب می‌ـوان به این موارد اشاره کرد: آوردن نام ادونای به جای یهوه، ارائة پانویس برای توضیح و تفسیر بیشتر مطالب، ارجاع به مطالب مشابه در سایر کتاب‌های تورات یا انبیا، آوردن اسامی خارجی به زبان عبری و با همان تلفظ اصلی و توجه مترجمان به تفاسیر گوناگون یهود و ترجمه‌های کتاب مقدس به زبان انگلیسی، فرانسوی، عربی و فارسی، این کتاب دارای مقدمه‌ای است که در آن پیشینة کتابت و ترجمة کتاب مقدس و روش مترجمان در ترجمة این اثر بررسی شده است. متن کتاب که شامل متن عبری و فارسی است که با اعداد انگلیسی و بخش‌های پایانی هر جلد که مشتمل بر متن عبری دعاها و مناجات‌های مهم یهودیان است با اعداد فارسی شماره‌گذاری شده است
ترجمه، شرح و نقد سر پیدایش تورات
نویسنده:
علی قلی جدیدالاسلام، سیف‌المؤمنین في قتال المشرکینف، رسول جعفریان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: انتشارات انصاریان,
چکیده :
کتاب حاضر در اصل ترجمة متن عربی سفر پیدایش تورات است که در سال 1671 م. در روم چاپ شده است. مؤلف آن یعنی علی‌قلی از دانشمندان تازه‌مسلمانی بود که به عنوان کشیش عازم ایران شد و پس از سال‌ها اقامت با پذیرش اسلام شیعی به ردّیه‌نویسی بر ضد مسیحیت پرداخت. وی کتاب مزبور را در سال 1122 ق. و با انگیزة نقد ترجمة عربی رایج کتاب مقدس نوشت و چون خود از علمای مسیحی بود، کوشیده است با ارائة ترجمه‌ای دقیق از متن، علمای شیعی را در نقد کتاب مقدس یاری کند. متن کتاب مشتمل بر 50 فصل است که بخش‌هایی نیز بدان افزوده شده است، نویسندة پس از هر فصل، اشکالاتی را که نسبت به متن وارد دانسته، تحت عنوان «مزخرفات» آن باب شرح کرده است. این کار تا پایان سفر پیدایش ادامه یافته است. وی همچنین به ترجمة چهار فصل از کتاب امثال و چهل سورة تورات منسوب به امام علی (ع) پرداخته و سپس دوازده باب از حکمت سلیمان را ترجمه کرده است.
در ابتدا خدا ... : تفسیر کتاب پیدایش
نویسنده:
درک کیندر، مهرداد فاتحی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
انتشارات آفتاب عدالت,
چکیده :
این کتاب تفسیر کتاب پیدایش (از اسفار خمسه) است. تأکید کتاب، بیشتر بر جنبة فنی تفسیر بوده تا جنبة روحانی آن، کتاب مزبور برای دانشجویان الهیات نوشته شده و نویسنده در آن می‌کوشد معنی متن را تا حد ممکن روشن نماید. وی برای این منظور از تحلیل‌ها ادبی و تاریخی بهره برده است. کتاب علاقوه بر متن آن که به تفسیر آیات این سفر اختصاص دارد، دارای مقدمه‌ای نسبتاً مفصل است و نویسنده در آن جنبه‌های مختلف تاریخی و ادبی نگارش کتاب پیدایش را با توجه به آرا و عقاید رایج مورد بررسی قرار می‌دهد. مباحث تاریخی و ادبی در مقدمة کتاب و ضمیمه‌هایی که به بعضی فصل‌های آن افزوده شده، مانع از پاره‌شدن رشتة کلام در تفسیر می‌شود. به طور کلی کتاب نثر مشکلی دارد و از آنجا که متن آیات در تفسیر نیامده است، بدون رجوع به آیات، فهم آن‌ها دشوار به نظر می‌رسد.
خدا، جهانف انسان و ماشبح در آموزه‌های یهود
نویسنده:
آبراهام کهن، امیر فریدون گرگانی، نتن الی یهوشوع، امیرحسین صدری‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: المعی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب گزیده‌ای از کتاب گنجینه‌ای از تلمود است، که در آن فصل‌هایی دربارة خدا، انسان، جهان و ماشیح آمده است. کتاب شش فصل اصل دارد. فصل نخست به آموزة خداوند، و فصل 2: به بررسی جهان در یهودیت اختصاص دارد. سه فصل دیگر، دربارة انسان و زندگی جسمانی و آداب و رسوم است و فصل آخر نیز به جهان آینده و آموزة ماشیح در دین یهود می‌پردازد. مطالب ذکرشده در مورد خداوند، جهان و انسان در این کتاب بیشتر ناظر به ادبیات ربّنی و پس از تخریب معبد دوم است، از این‌رو گردآورندة کتاب مطالب ارزشمندی پیرامون سابقة تاریخی تلمود و ادبیات دورة ربّنی آورده که دارای اهمیت است.
فلسفة اسلامی و یهودی به روایت ژیلسون
نویسنده:
اتین ژیلسون، حسن فتحی، منصور ایمان‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب ترجمة بخش پنجم از کتاب یازده‌بخشی ژیلسون (1184- 1978 م.) به نام تاریخ فلسفة مسیحی در قرون وسطا است. ژیلسون در این بخش از کتاب خود، به معرفی فیلسوفان مسلمان و یهودی که در شکل‌گیری فلسفة مدرسی تأثیر داشته‌اند، پرداخته است. این هدف سبب شده است تا وی از فیلسوفانی که در عالم اسلام و یهودیت از مقام بالایی برخوردارند، اما اندیشه و آثارشان به لاتینی ترجمه نشده، اسمی به میان نیاورد. وی از فیلسوفانی سخن گفته است که افرادی طراز اول نیستند، اما آثارشان به جهان مسیحیت راه یافته است. روش کار ژیلسون چنین است که نخست دربارة هر فیلسوف گزارشی تحلیلی ارائه می‌دهد و سپس کتاب‌شناسی جامع و کاملی از آثار آن فیلسوف آورده و مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده در آن آثار را در یادداشت‌های آخر کتاب ذکر می‌کند. کتاب مشتمل بر دو فصل است: در فصل اول از فیلسوفان اسلامی همچون کندی، فارابی، ابن‌سینا و ابن‌رشد و در فصل دوم سلیمان بن جبیرول و موسی بن میمون به دلیل اهمیتی که داشته‌اند، معرفی شده‌اند.
دستورزبان آرامی کتاب مقدس
نویسنده:
فرانتس روزنتال، سعید عریان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری,
چکیده :
این کتاب منبعی مفید برای فراگیری دستور زبان آرامی کتاب مقدس به شمار می‌آید، که به قلم یکی از محققان مشهور غربی به نگارش درآمده است. هدف این دستورزبان، آشناسازی افراد مبتدی با عناصر زبانی و همچنین آماده‌سازی مخاطبان با پژوهش‌های آرامی‌شناسی است. اساس این دستور متنی در Kittle Bible است که ویرایش سوم آن با عنوان Biblica Hebraica آمده است. کتاب در چهارده بخش تدوین شده و مطالبی دربارة معرفی زبان آرامی و پیشینیة آن، ساختار آوایی، ویژگی‌های ضمیر، اسم و صفت، شمارة واژه‌ها، حروف اضافه و ... دارد. مفصل‌ترین بخش‌های این کتاب، بخش‌های 13 و 14 است که در آن‌ها مباحثی در مورد فعل و ساختار آن در زبان آرامی و نیز مباحث واژگانی مطرح شده است.
شرح بیست و پنج مقدمه در اثبات باری‌تعالی از کتاب دلالة الحائرین ابن میمون، به اهتمام مهدی محقق
نویسنده:
ابوعبدالله محمد ابی‌بکر محمد تبریزی، جعفر سجادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: انتشارات مؤسسة مطالعاتی دانشگاه مک‌گیل شعبة تهران,
چکیده :
این کتاب در شرح بیست و پنج مقدمه در اثبات باری‌تعالی از کتاب دلالة‌الحائرین ابن میمون، توسط نویسنده‌ای ناشناس (احتمالاً قرن هفتم قمری) به رشتة تحریر درآمده است. این اثر موجز به یکی از مهم‌ترین مسائل کلامی یعنی اثبات وجود باری‌تعالی و یگانگی او می‌پردازد. کتاب حاضر از دیدگاه مصحح به دو جهت دارای اهمیت است: نخست آنکه نشان می‌دهد تا چه اندازه فلسفه و کلام اسلامی در زیربنای فکری و عقلی سایر ملل اثرگذار بوده است. دیگر اینکه توانایی علمی فیلسوفی ایرانی را در نقد و تحلیل یکی از مهم‌ترین و معروف‌ترین آثار فلسفی یهودی در قرون وسطا آشکار می‌سازد. کتاب به طور کلی مشتمل بر دو بخش است که در بخش نخست، متن عربی کتاب و بخش دوم، ترجمة فارسی اثر آمده است.
عهد عتیق سخن می‌گوید
نویسنده:
ساموئل شولتز، مهرداد فاتحی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
بی‌جا: کلیسای جماعت ربانی آموزشگاه کتاب مقدس,
چکیده :
این کتاب بررسی مجملی از عهد عتیق ارائه می‌دهد. مؤلف برای آنکه مخاطب درک و فهم کامل‌تری از پیام کتاب مقدس، داشته باشد، از یافته‌های باستان‌شناسی، تاریخ و سایز زمینه‌های تحقیق و بررسی علم ـ تا آنجا که با مطالب موجود در عهد عتیق ارتباط می‌یابد ـ استفاده کرده است. این کتاب دارای 25 فصل می‌باشد و مؤلف کوشیده است تا وقایع و مطالب عهد عتیق را در چارچوب واقعی و تاریخی آن به طور خلاصه بررسی کند. روش کتاب چنین است که ابتدا اوضاع و احوال تاریخی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی مربوط به هر کتاب عهد عتیق بررسی شده و پس از تقسیم‌بندی به تحقیق مطالب و بیان موضوعات آن پرداخته شده است. کتاب همچنین دارای مقدمه‌ای است که در آن نکات ارزشمندی پیرامون بخش‌های عهد عتیق، ترجمه‌های آن و معنا و مفهوم آن‌ها ذکر شده است.
  • تعداد رکورد ها : 7088