جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7061
ترجمه کتاب ایمان چیست ؟ What is Faith؟
نویسنده:
پدیدآور: حسن قنبری ؛ استاد راهنما: حسن احمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
چکیده :
کتاب حاضر یکی از اثرهای مهم در فلسفهء دین است و نویسندهء آن یعنی آقای آنتونی کنی شخصی است که هم در علم کلام و هم در فلسفهء دین صاحب‌نظر است و یکی از معروفترین فیلسوفان دین در عصر کنونی در انگلستان است . البته لازم به ذکر است که رویکرد ایشان در این کتاب صرفا از دید یک فیلسوف دین است و با حفظ این دیدگاه، مباحثی که مطرح می‌کند تقریبا منصفانه آنها را بررسی می‌کند و نتیجهء نهایی که ایشان از این مباحث بدست می‌آورد، خود حاکی از عجز فلسفه در رسیدن به حقیقت است چرا که ایشان تقریبا در همهء مباحث این کتاب به "لاادری‌گری" می‌رسند. آقای آنتونی کنی متولد سال 1931 در شهر لیورپول انگلستان است . در سال 1955 یعنی در سن 24 سلگی رسما به کسوت کشیشی در سنت کاتولیک درمی‌آید و تا سال 1963 در این کسوت باقی می‌ماند. اما پس از هشت سال لباس و کسوت کشیشی را رها می‌کند و به کارهای فلسفی خود می‌پردازد. در اینکه علل و انگیزه‌های او از ورود به این کسوت و همچنین خروج او از آن چه بوده است ؟ اطلاعی نداریم، همچنین دربارهء جزئیات زدگی خصوصی و زندگی علمی او اطلاعات زیادی در دست نیست . دربارهء مقام علمی او گفتنی است که استاد دانشگاه آکسفورد است . در دانشگاه لیورپول تدریس داشته است همچنین در دانشگاههای آمریکا به عنوان استاد مهمان تدریس کرده است . از سال 1989 تا 1993 ریاست فرهنگستان بریتانیا را به عهده داشته است . صاحب بیش از سی اثر علمی است که عمدتا در فلسفه دین است از جمله مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از طرق پنجگانهء آکوئیناس ، خدای فلاسفه، ایمان و عقل، عقل و دین و همچنین کتاب حاضر "ایمان چیست ؟". شایان ذکر است که هیچکدام از آثار این فیلسوف بزرگ به فارسی ترجمه نشده است و همچنین مطالب قابل توجهی به زبان فارسی دربارهء او در دست نداریم. البته گفتگوی او با برایان مگی دربارهء فلسفهء قرون وسطی "در کتاب فلاسفهء بزرگ " ترجمهء آقای فولادوند، در دست است و همچنین کتابی تحت عنوان "تامس مور" ترجمهء آقای عبدالله کوثری و همچنین مقاله‌ای تحت عنوان "حقایق سرمدی" برگرفته از کتاب خدای فلاسفه، ترجمهء آقای هدایت علوی تبار. کتاب حاضر شامل هشت گفتار پیرامون مهم‌ترین مسائل فلسفهء دین است .
ترجمه و نقد کتاب"فهم علم و دین"
نویسنده:
پدیدآور: حسنات بیانی ؛ استاد راهنما: جعفر مروارید
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , نقد و بررسی کتاب
چکیده :
بحث در مورد تعارض (یا تنافی) بین علم و دین یکی از مهم‌ترین بحث‌های الاهیاتی قرن-های اخیر است. در نتیجه‌ی این بحث بازخوردهای بسیار متفاوتی از سوی دین‌داران و ملحدان ارائه شده است. چهار دیدگاه اصلی درمورد نسبت بین علم و دین رایج است: 1- جدایی کامل 2- تعارض 3- ادغام 4- همکاری محتاطانه. کتاب «فهم علم و دین» یکی از تلاش‌ها برای حل تعارضات میان علم و دین است. نویسنده‌ی کتاب «مایکل هوراس بارنس» تلاش دارد بدون تعصب ورزی، نگاهی تاریخی به رابطه و نسبت میان علم و دین در غرب داشته باشد تا در نهایت بتواند میان دیدگاه‌های مختلف حتی غیر رایج تعادل ایجاد کند. در این پژوهش تلاش می‌شود تا برخی مسائل مطرح شده در کتاب از منظر کلام شیعی بررسی شده و پاسخ اندیشمندان شیعه به پرسش‌های فراروی این مباحث ارائه شود. بحث معجزه از آن جهت برای بررسی انتخاب شد که جزو پر بحث ترین مباحث علم و دین در کلام مسیحی است تا جایی که بسیاری از متأله‌مهان مسیحی کتاب مقدس را در حد تمثیل و داستان پردازی می‌دانند و گاه بر خرافه بودن آن تأکید دارند؛ در همین حال مسلمانان، با اثبات اعجاز قرآن، بسیاری از مناقشات پیش روی معجزات را رد می کنند. این تحقیق شامل سه قسمت اصلی است. بخش اول کلیات است که در آن مبانی بحث، معرفی کتاب و نویسنده بصورت مختصر طرح شده است. در بخش دوم با عنوان نقد و بررسی، کتاب را از دو منظر محتوا و ساختار بررسی کرده‌ام. در فصل اول این بخش، نگاه کلام شیعی در مسئله‌ی رابطه‌ی علم و دین، ایمان و عقل و تعارض مفروض آن در مبحث معجزه بررسی شده است. در نهایت از این گزار نگاه کلامی مسیحی به این مسئله نقد و بررسی شده است. در فصل دوم نیز، ساختار پژوهشی اثر بررسی شده است. در بخش سوم و پایانی، ترجمه‌ی فصل‌های منتخب ارائه شده است. روش تحقیق تحلیلی ـ توصیفی و روش گردآوری فیش‌برداری کتابخانه‌ایی می‌باشد.
تحقیق و ترجمه کتاب معرفت شناسی استاد محمد حسین زاده به زبان تاجیکی.
نویسنده:
پدیدآور: تاج الدین طالب اف ؛ استاد راهنما: مهدی کریمی ؛ استاد مشاور: سفر علی خیر الله اف
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
چکیده :
معرفت شناسی پایه علوم بشری بوده و به بررسی ابزار، حصول و اعتبار آن می پردازد و خاستگاه مکاتب مختلف است، که بر پایه جهان بینی استواراند و جهان بینی بر پایه شناخت. تبعیت مسائل فلسفی و معرفت دینی از شناخت شناسی برای به دست آوردن معرفت یقینی است و اگر این امر حاصل نشد هرگونه استدلال و باور یقینی نسبت به مبدا و معاد نفی خواهد شد. با توجه به ضرورت و اهمیت معرفت شناسی در کشور ما (تاجیکستان) و نیاز شدید مخاطبانی که با تفکرات مادیگری رو به رو هستند در پی آن شدیم که با تحقیق و ترجمه این اثر پاسخ صحیح و منطقی و در عین حال با ویژگی های مانند بومی سازی از لحاظ زبان و رفع نواقص این نوشتار مثل اضافه نمودن بحث ضرورت و اهمیت، کتاب نامه و اصطلاح نامه، توضیح اصطلاحات در پاورقی ها، منبع شناسی... نگارشی را در عرصه معرفت شناسی داشته باشیم.
خوان كويتيصولو من جامع الفناء  (أدب وتعبير شفهي)
نویسنده:
عبد السلام عقاب
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
الفن والاكتئاب *
نویسنده:
سارة كوفمان، عبدالسلام الطويل
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
التملك والكينونة*
نویسنده:
إريك فروم، محمد سبيلا
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
الخمر والشعر  في الحضارة العربية والإسلامية
نویسنده:
يوحنا كريستوف بيرجل، ثابت عيد
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
الأدب والفانتاستيك(*)
نویسنده:
ت . تودورف، نعيمة بنعبد العالي
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
العقل وأوثانه : نقد فلسفي للعقل
نویسنده:
مانويل دوديكيز، عبد الله زارو
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
أثر الشاطبي في الفكر السلفي  بالمغرب
نویسنده:
عبد الجليل بادو، إسماعيل الحسني
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 7061