جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 99086
به کودکان اعتماد کنیم: مبانی روانشناسی رشد شناختی در برنامه فلسفه برای کودکان
نویسنده:
هدایتی ، مهرنوش
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
در کتاب حاضر، موانع روبه‌روی رشد فلسفی کودکان مدنظر قرارگرفته است بنابراین رنج سنی مدنظر در این اثر نیز بر اساس روانشناسی رشد از تولد تا بزرگ‌سالی است، منتها اختصاصاً کودکان خردسال تا دبستان و راهنمایی بیشتر مورد تمرکز قرار گرفتند. درواقع بیشتر سنینی که بچه‌ها در آن با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شوند، مدنظر است. مؤلف همچنین مبانی روانشناسی و تفکر فلسفی و همین‌طور امکان فلسفه ورزیدن برای کودکان را تشریح کرده است. مخاطب اصلی این کتاب مربیان و همه کسانی هستند که در حوزه فلسفه برای کودکان در حال فعالیت هستند. اساس اینکه فلسفه برای کودکان چیست و چگونه باید آن را معرفی کرد، اینکه اصلاً بچه‌ها می‌توانند فلسفه ورزی کنند یا خیر و ثابت کردن اینکه بچه‌ها می‌توانند فلسفه‌ورز شوند در این کتاب صورت گرفته است.
جان مکداول: ذهن و جهان
نویسنده:
تورنتون ، تیم
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
زندگی روزانه,
چکیده :
نويسنده در اين كتاب كه بر پايه شش درس گفتار «مكداول» در سال 1991 م تدوين شده به پرسشي مي‌پردازد كه پرسش محوري فلسفه مدرن از زمان «دكارت» مي‌باشد و آن اين است كه «رابطه بين ذهن و جهان چيست؟» كتاب با اين ادعا شروع مي‌شود كه موضوع اصلي‌اش نحوه وساطت مفاهيم در رابطه ميان اذهان و جهان است. از نظر مكداول ما بايد همسو با كانت به يك ميزان بر اهميت مفاهيم و ورودي تجربي مستقيم يا شهودات در پيوند ميان انديشه و واقعيت تأكيد كنيم و از نوساني ناخوشايند ميان اسطوره داده و انسجام‌گرايي بپرهيزيم ... نويسنده در كتاب مهم‌ترين آثار و تاريخ فلسفه را معرفي مي‌كند و مخاطبان را براي مواجهه با اين متون آماده مي‌نمايد.
هرمنوتیک و اصالت متن
نویسنده:
دیباج ، سیدموسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران,
نزدیک به نور: شرح تجارب نزدیک به مرگ آنانی که از دنیای پس از مرگ بازگشتند
نویسنده:
صالحی ، عارفه
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
آزمون یار پویا,
انسان‌شناسی علم و تکنولوژی
نویسنده:
فیشر ، مایکل‌ام.چ.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی,
چکیده :
ضرورت بقاي انسان‌شناسي علم و فناوري و نياز به آن، مستلزم ايجاد نسل جديدي از گزينه‌هاي قوي براي انتقال ميراث تبارشناسي به آينده‌هاي مشترك است؛ از آنجا كه مطالعه اجتماعي دانش از ساخت اجتماعي فناوري و قوم‌نگاري‌هاي علم و فناوري الهام گرفته، اكنون جوامعي كه علم در آن‌ها پرورش يافته بايد در امور تكنو علمي به گونه‌اي روبه گسترش عمل كنند. در اين كتاب سهم تبارشناسي مطالعه اجتماعي دانش و نظريه كنشگر شبكه از ديدگاه انسان‌شناسي، بررسي و چگونگي ظهور جهان‌هاي تكنو علمي و جهان شهري قرن بيست و يكمي، شرح داده شده است.
مهندسی علم حروف
نویسنده:
بهفر ، محمدمهدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پازینه,
چکیده :
كتاب حاضر جلد دوم از مجموعه مهندسي علم حروف است. در اين جلد تلاش شده تا پايه‌هاي اصلي و كاربردي بيان شود. در اين جلد برچيدن حرف و نكات مربوط به آن با زباني ساده و براي اولين بار بدون هيچ گونه راز و رمزي به مخاطبان عرضه شده است. استخراج چيدمان‌هاي جديد و دو عمل حرفي- عددي و برچيدن حرف، سه موضوعي هستند كه در اين جلد پوشش داده شده است.
فرهنگ‌نامه تاریخی زیباشناسی
نویسنده:
تاونزند ، دبسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
موسسه تالیف ترجمه و نشر آثار هنری متن,
چکیده :
کتاب حاضر، فرهنگ‌نامه زیبایی‌شناسی است که در آن سعی شده سیر تاریخی زیبایی شناسی دنبال شود. مؤلف بیان می‌دارد که زیبایی‌شناسی در زمان‌های گوناگون معانی مختلفی دارد و تعریف و تشریح آن به زمان کاملاً وابسته است. در این کلمات اصطلاحات و کلمات مربوط به زیبایی‌شناسی بیان و به‌طور کامل با توجه به زمان مورداستفاده از آن کلمه یا اصطلاح توضیح داده‌شده است. این کتاب، اولین کتابی است که برای دانشجویان دوره کارشناسی و تحصیلات تکمیلی درزمینة زیبایی‌شناسی مفید است. این کتاب دارای مدخل‌های کوتاه است و در حقیقت می‌تواند مکملی برای دیگر کتاب‌هایی باشد که درزمینة فلسفه هنر منتشرشده است. همچنین این کتاب درصدد نیست تا تشریح کند که مکاتب مختلف به زیبایی‌شناسی چگونه نگاه می‌کند بلکه می‌خواهد مفاهیم گوناگون از زیبایی‌شناسی را موردبررسی قرار دهد.
زیبایی‌شناسی و ذهنیت از کانت تا نیچه
نویسنده:
بووی ، آندرو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
موسسه تالیف ترجمه و نشر آثار هنری متن,
چکیده :
نگارنده با اشاره به دگرگونی رابطه بین هنر و فلسفه و نقش این دگرگونی در تولید موسیقی و پذیرش آن، تصریح می‌کند: "به منظور کمک به جبران ناچیز انگاشتن نقش زیبایی‌شناسی، بر برخی از گرازش‌های عمده درباره‌ی عامل انساین شناخت (ذهن شناسنده) بر استنباط‌هایی از هنر و زبان تاکید خواهد شد که در خلال تاریخ زیبایی‌شناسی کانتی و پس از کانت به ظهور رسیده‌اند. هدف من این است که هم‌ مجموعه‌ای از کج‌فهمی‌های مربوط به تاریخ اندیشه‌ی جدید را که در بعضی از حوزه‌های علوم انسانی به صورت سنت رایج درآمده‌اند. اصلاح کنم و هم صورت‌های موجه و پذیرفتن برخی از مبحث‌های نادیده گرفته شده و بد فهمیده شده در آن تاریخ را آشکار سازم". مباحث کتاب بدین‌قرار است: فلسفه‌ی جدید و پیدایش نظریه‌ی زیبایی‌شناسی کانت، "ایده‌آلیسم آلمانی و رمانتیسم آغازین آسمان"، "تفکراتی درباره‌ی عامل شناسایی (سوژه) (فیشه، هولدرلین، ونووالیس)"، "شلینگ، هنر به منزله‌ی افراز فلسفه"، "هگل، آغاز نظریه‌ی زیبایی‌شناختی و پایان هنر"، "اشلایر ماخر: هنر و تفسیر"، "موسیقی و زبان و ادبیات" و "نیچه و سرنوشت اندیشه‌ی رمانتیک". به تصریح نگارنده: "بعید نیست که تاریخچه‌ی نظریه‌ی زیبایی‌شناختی و هنر در مدرنیته به دلیل آن که می‌تواند پرده از روی روابط تغییر یابنده‌ی میان کردارهای مختلف انسانی و انواع معنی‌هایی که آن کردارها القا می‌کنند بردارد، در عصر حاضر بیش‌ترین اهمیت را داشته باشد. بی‌تردید هم پیش‌فرض‌های علمی‌ای که بر بخش‌های مهم فلسفه‌ی معاصر در سنت تحلیلی اثر می‌گذارند، و هم بدگمان‌های مبالغه‌آمیز درباره‌ی علم و فناوری که در قسمتی از تفکر زیبایی‌شناختی در سنت اروپایی نقشی ایفا می‌کنند، از جلب و جذب آن چه شاید درباره‌ی سنت زیبایی شناختی، بیش‌ترین اهمیت را داشت، عاجزند. نقص و نارسایی طرح شالوده‌ریزی قطعی فلسفه نباید لزوما یا به انکار همه‌ی گزارش‌های غیر علمی درباره‌ی جایگاه‌ ما در اشیاء و امور بینجامد یا به این دعوی که اصل ذهینت در واقع، اصل سلطه‌ی دیگری‌ای است که در غفلت فناوری معرفی از هستی‌ نمایان است. ذهن شناسانده‌ای که در حد اعلای سنت زیبایی‌شناختی آشکار می‌شود، ظاهرا به خطرهای سرکوب دیگری‌ای که ممکن است از ابراز وجودش ناشی شوند، آگاه است. یکی از منابع بدگمان‌های شالوده‌گرایی فیشته همین بود. در عین حال، این ذهن شناسانده هم به امکان فراروندگی وقوف دارد و هم به امکان خودفریبی ویرانگرانه و این هردو امکان از آن‌جا ناشی می‌شوند که او نمی‌تواند زمینه و بنیاد خودش باشد. چنین عقیده‌ای درباره‌ی پایگاه متزلزل عامل شناسایی در پرتو تجربه‌ی مدرنیته، پذیرفتنی‌تراز هرچیز دیگری در نظرم جلوه می‌کند".
در باب زندگی و رنج: فلسفه علیه مشقت‌های روزمره
نویسنده:
پدیدآورندگان: ستیا ، کیرن
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خوب,
بدن‌مندی و تفکر بصری امروز
نویسنده:
کاربونه ، مائورو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
فراهنر,
چکیده :
«بدن‌مندی و تفکر بصری امروز»؛ پارادایم بدن‌مندی در حوزه علوم انسانی و هنر به عنوان یک دانش جدید و متأخر شکل گرفته است. اگرچه اندیشمندان در حوزه انسان‌شناسی در قرن هجدهم و پیش از آن به مقوله بدن و انسان پرداخته‌اند، اما «مرلو پونتی» با شرح و بسط این تفکر درواقع سرآغاز دانشی متفاوت را در حوزه انسان رقم زده است. در این کتاب به ارتباط بین تفکر اخیر مرلو پونتی با طبیعت به عنوان «سرشت» پرداخته شده است. «مارو کاربن»، نویسنده این کتاب خود نیز به شرح این مهم از میان سخنرانی‌ها و مقالات مرلو پونتی، پرداخته است.
  • تعداد رکورد ها : 99086