جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1378
نگاهی به امر دینی در نسبت با امر سکولار و امر عرفی
سخنران:
محمد باقر محدثی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
چکیده :
بیژن عبدالکریمی یکی از پیشروترین و پرکارترین فیلسوفان معاصر ایرانی است که تلاش نموده است ژانری خلق کند که هم در حوزه آکادمیک با مخاطبان خویش به گفتگو بنشیند و هم در حوزه عمومی حضور یابد و هم در مجموع بتواند بنیان های امتناع فلسفی و چارچوب های نظری انحطاط تمدنی ایران را مورد نقادی جدی قرار دهد تا از قِبّل آن بتوان راهکارهای عملی برای برون رفت از وضعیت کنونی بازآفرید. در این مقاله من تلاش کرده ام ایده اصلی عبدالکریمی و روایت او از “امر دینی” را در نسبت با امر سکولار و تمایز آن با مفهوم عرف مورد واکاوی قرار دهم. البته ادعای اصلی من این است که نقد عبدالکریمی به نواشعری گرایان و نواعتزال گرایان و پروژه دکارتی-کانتی روشنفکران دینی نه تنها قابل دفاع است بل باید تعمیق و توسعه یابد. اما نکته ای که نباید از آن غفلت نمود این است که در روایت عبدالکریمی اشکالات بنیادینی به چشم می آید که یکی از آنها مترادف پنداشتن امر عرفی و امر سکولار است و دیگری عدم تمایز بین سنت عبری/یهودی و اسلامی/شیعی و سرآخر التفات نکردن به میدان معنایی قرآن با عطف به مفاهیمی چون غیب و شهادت و در عوض تاکید کردن بر مفاهیمی همچون قدسی و سکولار که از مفهوم های محوری در سنت مسیحی هستند تا مبتنی بر بینش قرآنی. البته من بینش قرآنی را در سیاق تئولوژیک بکار نمی برم؛ بل مانند بیژن عبدالکریمی منطق بینش قرآنی را پدیدارشناسانه می نگرم.
«روشنفکری طراز دینی» جلسه دوم
سخنران:
حسین کچویان
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
سخنرانی دکتر ناصر فکوهی در همایش سیر تحول علم در ایران
سخنران:
ناصر فکوهی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
«گذار به دموکراسی یا شبه اقتدارگرایی»
سخنران:
مارینا اوتادی، محمدسالار کسرای
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
قرائت و نقد آلتوسری مارکسیسم سنتی
سخنران:
امیرحسین ابراهیم، مجید مددی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
«روشنفکری طراز دینی» جلسه اول
سخنران:
حسین کچویان
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
علم نشانه شناسی و توجه به مسائل اجتماعی
سخنران:
حمیدرضا شعیری
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
«روشنفکری و سراب آزاداندیشی»
سخنران:
سعید زیباکلام
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
فرهنگ، فضا، و شهر”
سخنران:
مراد فرهادپور
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
چکیده :
مسئلۀ برجسته شدن مکان در اندیشه و سیاست عصر حاضر در برابر توجه به زمان در گذشته… در مروری تاریخی به شواهد فراوانی برمی‌خوریم که از دوران کهن تا به امروز، سلطه یا قدرت‌های حاکم بر جوامع انسانی، تحت قالب‌های گوناگونی نظیر امپراطوری، مذهب، دولت و یا سرمایه، همیشه امر جزئی و خاص را به پای یک حقیقت و یا امر کلی قربانی کرده‌اند و به منظور سامان بخشیدن به یک کل واحد همیشه محدودیت‌هایی را برای متجلی نشدن تجربه‌های خاص لحاظ کرده‌اند. این روند در حاشیه‌ی خود موجب بسیاری از جدل‌ها و انتقادات بوده است که در دوران مابعد عصر روشنگری تاکنون رشد فزاینده‌ای داشته‌اند. یکی از تقابل‌هایی که همواره در تاریخ اندیشه‌ی بشری جریان داشته است، تقابل میان پارادایم زمان‌مندی و مکان‌مندی هستی انسانی است. در این راستا هرچه پیش می‌آییم ناظر بر برجسته شدن مفهوم مکان و به عقب راندن و دفن شدن مفهوم زمان بوده‌ایم، چنانچه امروزه با تجربه‌ای از مدرنیته مواجه‌ایم که دیگر بازگشت به زمان در تعریف و تبیین هستی آدمی می‌تواند امری فاشیستی محسوب شود و از طرفی سویه‌ی جهانی‌سازی با منطق سرمایه، مکان را در سیطره منطق خود فرو برده و تسخیر کرده است. این بار سیاره‌ی ما از طریق یک‌دست شدن مکان است که به یک حالت کلی می‌رسد و این وضعیت موجب بروز ابهامات، پرسش‌ها و مناقشات فکری فراوانی در میان صاحبان اندیشه در دوران ما شده است. این مطالب فرازهایی است از سخنرانی مراد فرهادپور در جمع دانشجویان شهرسازی، دانشگاه آزاد، واحد هنر و معماری تهران مرکز، که در آن به بررسی و توضیح روندهای این مفاهیم در بستر تاریخ، خصوصاً در دوران مدرن می‌پردازد. در این گفتار فرهادپور با اشاراتی به جریانات فکری و بزنگاه‌های اندیشه‌ی انتقادی مدرن و پسامدرن نظیر دیدگاه‌های آدورنو، هایدگر، مارکس، هاروی، لفوبر، وندی براون و … در پی تبیین و روشن ساختن وضعیت کنونی رابطه مکان با پدیده‌هایی نظیر سرمایه یا جهانی‌سازی بازار، هویت، تجربه، تکثر و … است.
اقتصاد سیاسی در جامعه معاصر ایرانی
سخنران:
جواد میری
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
  • تعداد رکورد ها : 1378