جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36852
شیاطین، رویاپردازان و دیوانه ها: دفاع از عقل در "تاملات" دکارت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harry Gordon Frankfurt (هری گوردون فرانکفورت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
United States: Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : در این اثر کلاسیک، نویسنده پرفروش، هری فرانکفورت، تحلیل قانع‌کننده‌ای از این پرسش ارائه می‌کند که نه تنها در قلب تأملات دکارت نهفته است، بلکه دغدغه اصلی فلسفه مدرن را نیز تشکیل می‌دهد: بر چه اساسی عقل می‌تواند ادعا کند که توجیهی برای آن ارائه می‌کند. حقیقت باورهای ما؟ شیاطین، رویاپردازان و دیوانه ها گزارشی مبتکرانه از دفاع دکارت از عقل در برابر تردیدهای معروف خود مبنی بر اینکه او ممکن است دیوانه باشد، رویاپرداز باشد، یا بدتر از آن، فریب یک دیو شیطانی را ارائه می دهد تا به دروغ باور کند. خوانش استادانه و تخیلی فرانکفورت از آثار اصلی دکارت نه تنها در آزمون زمان ایستاده است. شخص خود دکارت را در حال تکان دادن سر به نشانه موافقت تصور می کند.
Sobre Falar Merda
عنوان :
نویسنده:
Harry Gordon Frankfurt (هری گوردون فرانکفورت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Editora Intrínseca,
چکیده :
ترجمه ماشینی : یکی از بارزترین ویژگی‌های فرهنگ ما این است که در مورد چیزهای زیادی صحبت می‌شود. همه آن را می‌دانند. هر کدام از ما سهم خود را به اشتراک می‌گذاریم. اما تمایل داریم که این وضعیت را نادیده بگیریم. اکثر مردم به توانایی خود در تشخیص زمان صحبت کردن بسیار مطمئن هستند. بنابراین، این پدیده هرگز نگرانی خاصی ایجاد نکرده است یا باعث بررسی سیستماتیک نشده است. به همین دلیل، ما نمی‌دانیم که حرف زدن چیست، چرا این همه صحبت می‌شود یا چیست. هدفی که در خدمت است.» این مقاله که از سخنرانی نویسنده در دانشگاه پرینستون تهیه شده بود، پیش از انتشار یکی از موضوعات مذهبی دانشگاهی بود. پس از ویرایش، از فرقه به پاپ تبدیل شد و مورد تحسین خوانندگان سراسر جهان قرار گرفت. متن سبک و کنایه‌آمیز نوعی رساله است که جایگاه گفتمان را در زمانه‌ای که بار اطلاعاتی فرا گرفته، دوباره ابعاد می‌دهد. هری جی. فرانکفورت همیشه به اهمیت حقیقت و تغییر شکل های تعمیم یافته آن در جامعه توجه داشت تا اینکه به این نتیجه رسید که حرف بیهوده جدی ترین کار است. اگرچه این نشانه ای از جهان معاصر است، یا احتمالاً به دلیل آن، فیلسوف تصمیم گرفت ماهیت این عمل را زیر سوال ببرد، به نظر او بی ظرافت، بی دقتی و خودافرازی است. نویسنده به نقل از لودویگ ویتگنشتاین و گفتگوی او و یکی از دوستانش می پردازد. فیلسوف بعد از جراحی لوزه هایش به بیمارستان می آید و او زیر لب می گوید: «احساس می کنم سگی که از دستش گرفته شده است». او عصبانی می شود و پاسخ می دهد: "تو نمی دانی چه حسی دارد که سگ رد شده است." واکنش ممکن است غیر قابل تحمل به نظر برسد، اما این یک اثر عملی از تفکر ویتگنشتاین بر زبان است که به عنوان مثال توسط فرانکفورت برای نشان دادن عدم توجه به حقیقتی که در گفتار دوست وجود دارد، در نظر گرفته شده است. او بدون فکر، بدون دقت صحبت می کند. و این بی‌تفاوتی نسبت به شرایط واقعی است که نویسنده جوهره چرندیات را در نظر می‌گیرد. این کتاب همچنین حاوی اشاراتی به سنت آگوستین و مقاله ای است که او درباره دروغ نویسی کرده است. فرانکفورت می خواهد نشان دهد که چرت و پرت دشمنی بسیار بدتر از دروغگویی برای حقیقت است. انتقادی، او سعی می کند به خطر ذاتی چنین عمل معمولی اشاره کند، به ویژه در زندگی عمومی، زمانی که مردم ملزم به انجام مشاهدات هوشمندانه در مورد سؤالاتی هستند که اغلب ناشناخته هستند.
علم و دین: مقدمه ای بسیار کوتاه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thomas Dixon
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : بحث بین علم و دین هرگز از اخبار خارج نمی‌شود: احساسات بالا می‌رود، که توسط کتاب‌های پرفروش بحث‌برانگیز مانند The God Delusion تقویت می‌شود و در آن سوی طیف، کمپین‌های برجسته برای آموزش «طراحی هوشمند» در مدارس. با این حال، بحث بسیار بیشتر از برخورد این افراط‌ها وجود دارد. همانطور که توماس دیکسون در این مقدمه متعادل و قابل تامل نشان می دهد، طیف کاملی از دیدگاه ها، استدلال های ظریف و دیدگاه های جذاب را می توان در مورد این موضوع پیچیده و چند صد ساله یافت. او پرسش‌های فلسفی کلیدی را که زیربنای بحث است، بررسی می‌کند، اما همچنین زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و اخلاقی را برجسته می‌کند که تنش‌های بین علم و دین را به موضوعی پرتنش و جالب در دنیای مدرن تبدیل کرده است. دیکسون تأکید می کند که چگونه تضاد مدرن بین تکامل و آفرینش گرایی اساساً یک پدیده آمریکایی است که برخاسته از فرهنگ و تاریخ ایالات متحده است، همانطور که از طریق بحث های جاری در مورد چگونگی تفسیر متمم اول از جدایی کلیسا و دولت نمونه ای است. در طول راه، او به بررسی اپیزودهای تاریخی برجسته مانند ماجرای گالیله، ادیسه مذهبی و علمی خود چارلز داروین، "محاکمه میمون ها" در تنسی در سال 1925، و پرونده هیئت مدرسه منطقه دوور در سال 2005 می پردازد و شامل دیدگاه هایی از غیر غیرقانونی است. ادیان مسیحی و نمونه هایی از سراسر علوم فیزیکی، زیستی و اجتماعی.
علم و اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Muzaffar Iqbal
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
London: Greenwood Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : Книга علم و اسلام علم و اسلامКниги Религия.رابطه تفصیلی اسلام و اسلام را ارائه می‌دهد. و علم از پیدایش سنت علمی اسلامی در قرن هشتم تا امروز. این رابطه سه مرحله متمایز را پشت سر گذاشته است. مرحله اول با ظهور علم در تمدن اسلامی در قرن هشتم آغاز شد و با ظهور علم مدرن در غرب پایان یافت. مشخصه دوره دوم ورود علم مدرن به جهان اسلام است که بیشتر آن در آن زمان تحت اشغال استعمار بود. و دوره سوم، که در حدود سال 1950 آغاز شد، با رویکرد پخته تر به مسائل عمده ای که علم مدرن برای همه سنت های دینی مطرح کرده است، مشخص می شود. این کتاب بر اساس منابع اولیه، چشم‌اندازی از دیدگاه‌های اسلامی درباره برخی از مسائل عمده در گفتمان علم و دین را ارائه می‌کند. علم و اسلام که به زبانی در دسترس نوشته شده است، گزارشی معتبر از مسائل چندوجهی و پیچیده ای است که در رابط سنت فکری و علم اسلامی به وجود می آید. این کتاب که سرشار از جزئیات تاریخی است، بررسی جذابی از تعامل عقاید اسلامی با کار علم است.
دلایل عشق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harry Gordon Frankfurt (هری گوردون فرانکفورت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
Η αβάσταχτη ελαφρότητα της σαχλαμάρας [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harry Gordon Frankfurt (هری گوردون فرانکفورت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Α. Α. Λιβάνη,
چکیده :
ترجمه ماشینی : "یکی از ویژگی های برجسته فرهنگ ما این است که غرق در مزخرفات است. همه ما آن را می دانیم. همه ما در آن سهیم هستیم. اما تمایل داریم آن را بدیهی تلقی کنیم. (...) بنابراین این پدیده باعث تفکر زیادی نشده است. (...) "به عبارت دیگر، ما نظریه ای نداریم. بنابراین، من پیشنهاد می کنم که ما شروع به توسعه یک چارچوب نظری برای اسلامارا کنیم و با اولین تحلیل فلسفی اکتشافی شروع کنیم." هری فرانکفورت، یکی از بزرگترین فیلسوفان اخلاق عصر ما، در این کتاب تلاش می کند تا پایه های چنین نظریه ای را پی ریزی کند. او با توانایی مشخص خود در ترکیب شور فلسفی با تیزبینی روانشناختی و طنز کوبنده، تفاوت بین دروغ و دروغ را بررسی می کند و به این نتیجه می رسد که دروغ برای حقیقت مخرب تر از خود دروغ است.
علم، دین و معنای زندگی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Vernon
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی : آیا تکامل، علم و تله‌های دنیای مدرن خدا را به طور غیرقابل برگشتی از پای درآورده‌اند؟ و اگر بخواهیم به او ایمان نیاوریم چه چیزی را از دست می دهیم؟ از نیوتن و دکارت گرفته تا داروین و کشف ژنوم، دین بیشتر و بیشتر به عقب رانده شده است، در حالی که علم جایگاه خود را به دست آورده است. اما چه چیزی جای خالی دین را پر می کند؟ این کتاب تلاشی است برای بررسی این پرسش‌ها و پیشنهاد راه سومی بین تسلی‌های آسان دین و نیروی متقاعدکننده علم که خواننده امروزی روزمره می‌تواند با آن درگیر شود.
خودمان را جدی بگیریم و درست انجام دهیم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harry Gordon Frankfurt (هری گوردون فرانکفورت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هری جی. فرانکفورت تحقیق خود را با این سؤال آغاز می کند: "چه چیزی در انسان وجود دارد که به ما امکان می دهد خودمان را جدی بگیریم؟" بر اساس سخنرانی‌های تانر در فلسفه اخلاق، خودمان را جدی بگیریم و آن را درست انجام دهیم، به این سؤال تحریک‌آمیز و اصلی می‌پردازد. نویسنده معتقد است که جدی گرفتن خود مستلزم یک نظارت انعکاسی به درون است که ما را قادر می سازد توجه خود را مستقیماً روی خودمان متمرکز کنیم، و [این] به این معنی است که ما آماده نیستیم خودمان را همانطور که آمده ایم بپذیریم. ما می خواهیم افکار، احساسات، انتخاب ها و رفتارمان منطقی باشد. ما راضی نمی شویم که فکر کنیم ایده های ما به طور تصادفی شکل گرفته اند، یا اینکه اعمال ما توسط انگیزه های گذرا و مبهم یا تصمیمات بی فکر هدایت می شوند. ما باید خودمان را هدایت کنیم یا به هر حال باور کنیم که خود را با هنجارهای پایدار و مناسب هدایت می کنیم. ما می‌خواهیم اوضاع را درست کنیم.» این مقاله ها دو ویژگی را مشخص می کنند که نقش مهمی در این امر ایفا می کنند: عقلانیت ما و توانایی ما در عشق ورزیدن. فرانکفورت به طور دقیق نقش عقل و عشق را در زندگی فعال ما بررسی می کند و رابطه بین این دو نیروی محرک اعمال ما را در نظر می گیرد. بحث این است که حجیت عقل عملی کمتر از حجیت عشق اساسی است. عشق، همانطور که نویسنده آن را تعریف می کند، یک امر ارادی است، یعنی چیزی است که ما در واقع متعهد به مراقبت از آن هستیم. فرانکفورت می‌افزاید که «ابژه عشق می‌تواند تقریباً هر چیزی باشد» یک زندگی، یک کیفیت تجربه، یک شخص، یک گروه، یک ایده‌آل اخلاقی، یک ایده‌آل غیراخلاقی، یک سنت، هر چیزی که باشد. با این حال، درک این اشیاء و آرمان ها دشوار است و اغلب در تضاد با یکدیگر هستند. اصول اخلاقی نقش حمایتی مهمی در این فرآیند ایفا می‌کنند، زیرا به ما کمک می‌کنند تا بینشی که عشق ما را برمی‌انگیزد توسعه دهیم و روشن کنیم. بخش اول کتاب شامل دو سخنرانی است که با عنوان «خودمان را جدی بگیریم» و «درست گرفتن» است. بخش دوم شامل نظرات کریستین ام. کورسگارد، مایکل ای. براتمن و مایر دان کوهن در پاسخ است. این کتاب شامل پیشگفتاری از دبرا ساتز است.
بزرگان علم: دانشمندان مشهور در مقابل خدا و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karl Giberson, Mariano Artigas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : زیست شناسان استیون جی گولد، ریچارد داوکینز و ادوارد او. ویلسون، و فیزیکدانان کارل سیگان، استیون هاوکینگ و استیون واینبرگ به روشنفکران عمومی تبدیل شده اند و دیدگاه بسیار بزرگتری را برای علم و نقشی که آن باید در جهان بینی مدرن ایفا کند بیان می کنند. اعتبار علمی و شیوایی ادبی هر یک از این متفکران بزرگ در کنار هم قرار می گیرد و آنها را به چیزی تبدیل می کند که فقط می توان آن را پیشگوی علم نامید. عجیب است که پیشروهای پیشرو علم عمدتاً سکولار هستند به گونه‌ای که منعکس کننده توزیع باورهای دینی در جامعه علمی نیستند. بسیاری از آنها حتی با دین دشمنی دارند و این تصور نادرست را ایجاد می کنند که علم در کل با دین ناسازگار است. کارل گیبرسون و ماریانو آرتیگاس تحلیلی آگاهانه از دیدگاه‌های این شش دانشمند ارائه می‌کنند و به دقت علم را از فلسفه و دین در نوشته‌های پیشوایان متمایز می‌کنند.
  • تعداد رکورد ها : 36852