جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36465
شیعه (عقاید، وظایف، فرقه‌ها)
نویسنده:
مرزبان کریمی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شهرکرد: سدرة ‌المنتهی‏‫‏,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این کتاب، تبیین عقاید و وظایف اهل تشیع و معرفی فرقه‌های مختلف آن است. کتاب حاضر، تلاشی است در راستای معرفی مذهب شیعه، تشریح عقیده‌ها و وظایف معتقدان به تشیع و بررسی فرقه‌های مختلف این مذهب. کتاب، مشتمل بر پنج فصل است که عناوین آن‌ها عبارتند از: کلیاتی از شیعه‌شناسی؛ عقاید شیعه؛ فضایل امام شیعه(ع)؛ وظایف شیعه؛ و فرقه‌های شیعه.
The Problem of Knowledge: Prolegomena to an Epistemology
نویسنده:
Oliver A. Johnson (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یافتن عناوین توصیفی برای کتاب‌هایی که به مسائل محوری فلسفه اختصاص دارند، اغلب می‌تواند به یک مشکل تبدیل شود. اصیل بودن بسیار دشوار است. بنابراین عنوانی که من به این کتاب داده‌ام بسیار بدیع است، زیرا قبلاً چندین بار توسط نویسندگان دیگر استفاده شده است. با این وجود، من فکر می‌کنم که من می‌توانم ادعا کنم که از آن به‌گونه‌ای استفاده کرده‌ام که هیچ‌کس قبلاً انجام نداده است. در مورد زیرنویس من، برخی نظرات درست است. من آن را برای تأکید بر دیدگاه خود در مورد ماهیت و دامنه معرفت شناسی اضافه کردم. به ویژه، مایلم توجه را به این واقعیت جلب کنم که موضوع آن را کاملاً گسترده تصور می کنم. من معتقدم که معرفت‌شناسی باید به‌جای آن‌که آن را، همانطور که اغلب انجام می‌شود، با «نظریه معرفت» یکی بداند، باید به بررسی فلسفی باورهای بشری به طور کلی بپردازد. دو دسته از باورهای بشری که برای معرفت شناس بیشترین اهمیت را دارند، دانش و آنچه در کتاب «باور معقول» می نامم است. بنا به دلایلی که در کتاب آورده ام معتقدم که معرفت و مشکلات آن باید اولین دغدغه معرفت شناس باشد. تنها پس از آن که او یک نظریه رضایت بخش از دانش را ایجاد کرد، می تواند، با هر امیدی به موفقیت، به تدوین یک نظریه باور معقول بپردازد.
Evolutionary Epistemology: A Multiparadigm Program
نویسنده:
Werner Callebaut, Rik Pinxten (auth.), Werner Callebaut, Rik Pinxten (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد در کنفرانس بین‌المللی معرفت‌شناسی تکاملی که توسط ویراستاران در دانشگاه گنت در نوامبر 1984 سازماندهی شد، بسیار دور از دسترس است. دون کمپبل و الکس روزن برگ در دریاچه کازنوویا، نیویورک، در ژوئن 1981، در حالی که در حال مطرح کردن جوهره برخی از تحولات فکری کنونی قاره‌ای به بحثی بودند که فکر می‌کردیم، با توجه به توسعه‌نیافتگی‌ها، تمرکز آن بیش از حد در خطر محدود شدن است. وضعیت در این زمینه به طور کلی، امروزه معرفت شناسی تکاملی از دو تلاش تحقیقی مرتبط و در عین حال از لحاظ کیفی متمایز تشکیل شده است. هر دو از مفاهیم داروینی استفاده می کنند، که ممکن است توضیح دهد که چرا بسیاری از مردم در تمایز قائل شدن آنها شکست خورده اند. یکی مطالعه تکامل دستگاه شناختی موجودات زنده است که در وهله اول منطقه زیست شناسان و روانشناسان است (H. C. Plotkin, Ed., Learning, Development, and Culture: Essays in Evolu tionary Epistemology, New York, Wiley. ، 1984)، اگرچه تعداد زیادی از فیلسوفان - حرفه ای یا حرفه ای - نیز نیاز به بیان خود در مورد این موضوع گسترده احساس کرده اند (F. M. Wuketits, Ed., Conce ts and Approaches in Evolutionary Epistemology, Dordrecht Boston, Reidel, 1984). رویکرد دیگر به تکامل علم می پردازد، و تاکنون تحت تسلط فیلسوفان «طبیعی شده» (به ظاهر) بوده است. در حال حاضر هیچ بررسی کاملی از این ادبیات وجود ندارد.
Interdisciplinary Works in Logic, Epistemology, Psychology and Linguistics: Dialogue, Rationality, and Formalism
نویسنده:
Manuel Rebuschi, Martine Batt, Gerhard Heinzmann, Franck Lihoreau, Michel Musiol, Alain Trognon (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب مقایسه‌ای از گزارش‌های اخیر در رسمی‌سازی زبان طبیعی (منطق‌های پویا و معناشناسی صوری) با مفاهیم غیررسمی تعامل (گفت‌وگو، منطق طبیعی و انتساب عقلانیت) را ارائه می‌کند که هم در روان‌شناسی و هم در معرفت‌شناسی توسعه یافته‌اند. چهار بخش وجود دارد که بررسی می کند: مطالعات تاریخی و سیستماتیک. رسمی شدن زمینه در معرفت شناسی؛ رسمی شدن استدلال در زمینه های تعاملی در روانشناسی؛ رسمی کردن مکالمات آسیب شناختی بخش اول مکتب ارلانگن را مورد بحث قرار می دهد که تحلیل منطقی علم و همچنین بازسازی عملیاتی مفاهیم روانشناختی را پیشنهاد می کند. این فصل‌های اول بینش‌های معرفت‌شناختی و روان‌شناختی را در مورد ارزیابی مجدد مفهومی بازسازی عقلانی از دیدگاه عمل‌گرایانه ارائه می‌کنند. تمرکز دوم بر معرفت‌شناسی رسمی است، جایی که اخیراً مشارکت شدید متخصصان در منطق‌های معرفتی و آموزه‌ای و تلاشی برای توضیح درک واقعی‌تر و معقول‌تر از دانش صورت گرفته است. بخش سوم این کتاب به بررسی نقطه تلاقی منطق و علوم انسانی و اجتماعی می پردازد و بخش چهارم به پژوهش در نقطه تلاقی زبان شناسی و روانشناسی می پردازد. محققان مشهور بین‌المللی با تکیه بر یافته‌ها و مضامین مرتبط با یک پروژه علمی بین‌رشته‌ای به نام DiaRaFor («گفت‌وگو، عقلانیت، فرمالیسم») که توسط MSH Lorraine (مؤسسه علوم اجتماعی و انسانی لورن) از سال 2007 میزبانی شده بود، در این جلد مشارکت کرده‌اند. تا سال 2011
Epistemology of Decision: Rational Choice, Neuroscience and Biological Approaches
نویسنده:
Mario Graziano
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب تحلیل معرفت‌شناختی تصمیم را انجام می‌دهد، از جمله تحلیل انتقادی از طریق ارجاع مستمر به رویکردی بین‌رشته‌ای شامل ترکیبی از رویکردهای فلسفی، زیست‌شناسی و علوم اعصاب. علاوه بر این، تحلیل علیت را در اینجا نشان می‌دهد که نه از منظر صوری، بلکه از دیدگاه «تجسم» دیده می‌شود. را
Epistemology, Methodology, and Philosophy of Science: Essays in Honour of Carl G. Hempel on the Occasion of His 80th Birthday, January 8th 1985
نویسنده:
Haim Gaifman (auth.), W. K. Essler, H. Putnam, W. Stegmüller (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پروفسور سی. جی. همپل (که برای انبوهی از تحسین‌کنندگان و دوستانش با نام «پیتر همپل» شناخته می‌شود) یکی از ارجمندترین و دوست‌داشتنی‌ترین فیلسوفان در دنیای «اگر یک قدیس تجربه‌گرا» تا حدودی از دنیای ماینونگی Impos نبود. شاید بتوان پیتر همپل را یک قدیس تجربه‌گرا توصیف کرد. در عمل، او به همان اندازه که به خاطر درخشش، انعطاف فکری و خلاقیتش تحسین برانگیز است، به خاطر خونگرمی، مهربانی و صداقتش، و آیا وجود این همه صفات شگفت انگیز در یک انسان، ابعاد غیرممکن را به خود نمی گیرد؟ اما پیتر همپل نه تنها ممکن است بلکه واقعی است! یکی از ما (هیلاری پاتنام) موقعیتی را که برای اولین بار شاهد «در عمل» همپل بود را به خوبی به یاد می آورد. در سال 1950 بود، و کواین شروع به حمله به تمایز تحلیلی/ترکیبی کرده بود (تفاوتی که کارنپ و رایشنباخ اگر نگوییم سنگ بنای فلسفه پیرسیستی منطقی ام) را سنگ بنای آن قرار داده بودند. همپل، که هر ایده ای را که به نظر می رسد حاوی جوهر و بینش واقعی باشد، همانقدر سریع می پذیرد که ایده های پوچ یا سردرگم را از بین می برد، یکی از اولین فیلسوفان برجسته خارج از حلقه نزدیک کواین بود که به کواین در حمله او پیوست. همپل برای دیداری به لس آنجلس (جایی که رایشنباخ در آنجا تدریس می کرد) آمده بود و گروه کوچکی متشکل از رایشنباخ و چند نفر از دانشجویان فارغ التحصیلش در خانه رایشنباخ دور هم جمع شده بودند تا همپل دفاع از موقعیت جدید را بشنوند.
Adaptive Knowing: Epistemology from a Realistic Standpoint
نویسنده:
James K. Feibleman (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کسب دانش یک موقعیت نامرتبط واحد نیست، بلکه یک فرآیند انطباقی است که در آن کسب‌های گذشته، حال و آینده را اصلاح می‌کنند. در بخش اول این مقاله در معرفت‌شناسی این بحث مطرح می‌شود که مقابله با دانش امری منفعلانه نیست، بلکه پویا و فعال است که مستلزم تداوم آن در مراحل جذب و استقرار است. در بخش دوم تعدادی از مسائل خاص مطرح شده و مورد بحث قرار گرفته است تا ابعاد و اعماق عملکرد شناخت تطبیقی را بررسی کنیم. قدردانی ها "فعالیت به عنوان منبع دانش" اولین بار در Tulane Studies in Philosophy، XII، 1963 ظاهر شد. «دانستن، انجام دادن و بودن» در Ratio, VI, 1964; "درباره باورها و باورها" در مطالعات تولان، پانزدهم، 1966; "اشیاء غایب" در مطالعات تولان، XVII، 1968; "بازی واقعیت" در مطالعات تولین، هجدهم، 1969; "پاسخ های تطبیقی و محیط زیست" در مطالعات Tulane, XVIII, 1969; «مشکل ذهن و بدن» در مجله فلسفی، VII، 1970; و "دانش دانش شناخته شده" در International Logic Review, I, 1970. بخش اول مقابله با دانش فصل اول مشکل دانش I. رویکرد انتخاب شده شما در شرف مطالعه یک مطالعه معرفت شناسی هستید که از یک دیدگاه واقع بینانه این اولین تفسیر از این قبیل نیست و آخرین نیز نخواهد بود.
The sensitivity principle in epistemology
نویسنده:
Kelly Becker, Tim Black (editors)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اصل حساسیت یک ایده قانع کننده در معرفت شناسی است و به طور معمول به عنوان یک شرط ضروری برای دانش مشخص می شود. این مجموعه از سیزده مقاله جدید بحثی پیشرفته در مورد این اصل مهم را تشکیل می دهد. برخی از مقالات بر اساس و تقویت گزارش های مبتنی بر حساسیت از دانش و ارائه دفاع جدید از آن گزارش. برخی دیگر اعتراضات اصلی را به حساب‌های مبتنی بر حساسیت ارائه می‌کنند (اعتراضاتی که باید حتی توسط کسانی که از نسخه‌های تقویت‌شده حساسیت دفاع می‌کنند جدی گرفته شود) و تحلیل و بحث جامعی در مورد فضایل و مشکلات حساسیت ارائه می‌کنند. مجموعه به دست آمده بحث جدیدی را در مورد اصل حساسیت برانگیخته و برای محققان و دانشجویان پیشرفته معرفت شناسی بسیار مورد توجه و ارزش خواهد بود. • شامل تجزیه و تحلیل جامع و بحث در مورد فضایل و مشکلات حساسیت است • شامل توسعه و بحث انتقادی در مورد نوادگان حساسیت، از جمله ایمنی و تفسیرهای غیر خلاف واقع از اصل حساسیت اصلی است. • چندین رویکرد و پاسخ متمایز را به این نگرانی ارائه می‌کند که حساسیت این اصل را که دانش تحت شرایط شناخته شده بسته است، نقض می‌کند.
Justification and Knowledge: New Studies in Epistemology
نویسنده:
Alvin I. Goldman (auth.), George Sotiros Pappas (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: با یک استثنا، تمام مقالات این جلد در اصل در کنفرانسی که در آوریل 1978 در دانشگاه ایالتی اوهایو برگزار شد، ارائه شد. استثنا مقاله ویلفرد سلرز است، که نسخه اصلاح شده مقاله ای است که او در ابتدا در مجله فلسفه، 1973 منتشر کرد. با این حال، نسخه فعلی مقاله سلرز به قدری از اصلی خود تغییر کرده است که اکنون منتشر شده است. عملا یک مقاله جدید هیچ یک از 9 مقاله دیگر قبلاً منتشر نشده است. کتابشناسی که توسط نانسی کلسیک تهیه شده است بسیار گسترده است و کامل بودن آن وسوسه انگیز است. اما من معتقدم که کامل بودن مجازی به احتمال زیاد درست است. این کنفرانس با کمک هزینه های کالج علوم انسانی و دانشکده تحصیلات تکمیلی، دانشگاه ایالتی اوهایو، و همچنین با کمک مالی از گروه فلسفه امکان پذیر شد. من از طرف مشارکت کنندگان، می خواهم از این نهادها برای حمایت آنها تشکر کنم. من همچنین می خواهم از مارشال سواین و رابرت ترنبول برای کمک و تشویق اولیه تشکر کنم. بته هلینگر برای کمک در برپایی کنفرانس؛ و مری رینز و ویرجینیا فاستر برای کمک قابل توجه در تهیه مقالات و بسیاری از موضوعات کنفرانس دیگر. توصیه دوستانه مرحوم جیمز کورنمن نیز بسیار مفید بود. آپریل، 1979 جرج اس. پاپاس ix مقدمه مقالات این جلد به طرق مختلف به موضوعات مرتبط با توجیه یا حکم معرفتی و تحلیل دانش واقعی می پردازد.
Epistemology and Psychology of Functions
نویسنده:
Jean Piaget, Jean-Blaise Grize, Alina Szeminska, Vinh Bang (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سال‌ها پیش، به تشویق گریز، آپوستل و پیپرت، مطالعه توابع را انجام دادیم، اما تاکنون به درستی روابط بین توابع و عملیات و تعاملات فزاینده آنها را در سطح «توابع تشکیل‌شده» درک نکرده‌ایم. در مقابل، برخی از مطالعات اخیر در مورد «عملکردهای سازنده» یا طرح‌های عملکردی پیش عملیاتی، ما را به وجود نوعی منطق توابع (منشأ گرفته از طرح‌های کنش‌ها) متقاعد کرده‌اند که بر منطق عملیات (برگرفته از هماهنگی کلی و برگشت پذیر بین اقدامات). این «منطق» پیش عملیاتی، تقدم بسیار کلی و تا به حال غیرقابل توضیح را در روابط نظم بین 4 و 7 سالگی نشان می‌دهد، که طبیعی است زیرا توابع وابستگی‌های مرتب‌شده هستند و از «کاربردهای» جهت‌یافته ناشی می‌شوند. و در حالی که این "منطق" به شکلی مثبت در ساختارهای رسمی ختم می شود، شکاف ها یا محدودیت هایی دارد. از نظر روانشناختی، ما علاقه مند به درک خطاهای سیستمی به دلیل این اولویت نظم هستیم، مانند عدم تمایز «طولانی تر» و «دورتر»، یا عدم حفاظت ناشی از تخمین های ترتیبی (سطوح و غیره)، به عنوان مثال. مخالف ارزیابی های گسترده یا متریک. به معنایی که از نظر روان‌شناختی بسیار واقعی است، این منطق پیش عملیاتی توابع سازنده تنها نیمه اول منطق عملیاتی را نشان می‌دهد، اگر بتوان گفت، و این برگشت‌پذیری است که ساخت نیمه دیگر را با تکمیل ساختارهای یک طرفه اولیه امکان‌پذیر می‌کند. .
  • تعداد رکورد ها : 36465