جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
استعاره مفهومی ادراک به مثابه حرکت در معرفت شناسی ابن‌سینا
نویسنده:
فاطمه مبارکی ، سید محمد کاظم علوی ، محمدرضا ارشادی نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در دیدگاه معاصر، استعاره انتقال الگوی استنباطی حوزۀ مبدأ به حوزۀ مقصد است و براساسِ آن می‌توان بسیاری از مفاهیم فلسفی را بازخوانی نمود. چگونگی ادراک و مراحل مختلف آن در فلسفۀ سینوی به شیوۀ استعاری و برمبنای استعارۀ ساختار رویداد لیکاف و جانسون قابلِ‌فهم و تبیین است. طرح‌وارۀ حرکت اساس استعارۀ ساختار رویداد است که به‌صورتِ کلان‌استعارۀ «ادراک حرکت است» از ترکیب استعاره‌های اولیه «معرفت حرکت است» و «علم حرکت است» تشکیل یافته و قادر است تمام اقسام ادراک اعم از ادراک جزئی و کلی را بازسازی نماید و، در آن، حرکت کلی شامل ریزحرکت‌هایی می‌شود که خرده‌استعاره‌های کلان‌استعاره حرکت را تشکیل می‌دهند و هر کدام از این خرده‌استعاره‌ها بر جنبه‌ای از فرآیند ادراک تمرکز و آن را برجسته می‌کند. این مقاله با رویکرد استعارۀ مفهومی، ازطریقِ بیان حوزۀ ادراک (حوزۀ مقصد) توسط حرکت (حوزۀ مبدأ)، در پی ارائۀ خوانشی جدید از معرفت‌شناسی سینوی است.
صفحات :
از صفحه 199 تا 216
مقام مادری از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
فاطمه مبارکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق پایانی«مقام مادری از دیدگاه قرآن و سنت» می باشد. هدف از انتخاب این موضوع این بود که بتوانم گامی در بیشتر جلوه دادن مقام مادر بردارم و مادران را به مقام خودشان بیشتر آشنا سازم و حداقل خودم که یک مادر هستم، وظیفه و شأن خود را بیشتر بشناسم تا بتوانم فرزندم را بهتر تربیت نمایم. در این راستا، به کتابخانه های متعددی مراجعه نموده و توانستم مطالبی را پیرامون تحقیق بیایم و سؤالاتی را برای خود مطرح نموده و در صدد یافتن پاسخ آن ها کتابهای مختلفی را مطالعه نمودم. سؤال اصلی در این تحقیق پایانی این بود که : دیدگاه قرآن و سنت درباره ی مقام مادری چیست؟ من با بررسی آیات وارده در قرآن و مراجعه به تفاسیر آن ها دریافتم که قرآن برای پدر و مادر ارزش زیادی قائل شده است تا حدی که حتی گفتن کلمه ی « اف» را در جواب آن ها از عقوق والدین نام برده است. ولی در بسیاری از آیات مقام مادری را اول برشمرده و با یادآوری دوران حمل و دوران شیردهی و شب بیداری های مادر و بعد از آن تربیت فرزند که کار اصلی مادر است. مقام مادری را به حدی بالا برده است که مادران نمونه اسلام را در قرآن یادآور شده است و به عنوان نمونه مثال زده است؛ مریم مادر حضرت عیسی(ع) ، مادر حضرت موسی(ع) ، آسیه همسر فرعون و ... که قرآن با این ظرافت به مقام مادران توجه داشته است. من به طور مفصل به شرح مقام مادری در آیات قرآنی پرداخته ام و نیز در روایات که بسیار زیاد ائمه اطهار ( ع) و همچنین پیامبر اکرم(ص) مقام مادر را والا برشمرده اند. سؤالات دیگری نیز مطرح شده بود که آن ها را به عنوان سؤال فرعی تحقیق درمتن پاسخ دادم. مادر محبوب دل ها، سنگ زیربنای خلقت، نمونه ی کامل عشق و دلسوزی، فداکاری و ایثار می باشد. مادری حتی در حیوانات نیز دیده می شود. اما مادری در حیوانات به صورت غریزی بوده و آن ها براساس غریزه از فرزند خود حمایت کرده و به فرزند آموزش های کامل را می دهند. اما مادری در انسان ها متکاملتر و پیشرفته تر است و بر پایه ی عقل، اراده و احساس استوار است. پس در انسان ها مادری قویتر است. با توجه به بررسی هایی که داشتم دریافتم که در غرب و کشورهای پیشرفته نیز مادری وجود دارد اما به صورت خیلی ضعیف، چون کشورهای صنعتی نیاز به نیروی کار بیشتری دارند. پس از نیروی کار مادران در خارج از خانه استفاده کرده و آن ها را از کار در خانه و تربیت فرزندان دور نگه داشته اند. غرب و تفکر غرب گرایی زنان را به نام آزادی از قید و بند زندگی مشترک و مسئولانه رها کرده و زنان و مادران را به کار و تلاش خارج از خانه وادار ساخته است به حدی که گاهی مادران در شبانه روز فرزند خود را نمی بینند. اما، اسلام به نکات ظریفی توجه می کند و آن را برای مادران ثواب می داند. مثلا در آغوش گرفتن فرزند توسط مادر نوعی کار نیک و مستحب محسوب می شود. وظیفه ی من در تحقیق پایانی بررسی این نکته بود که : در اسلام برخلاف غرب، مادر از اهمیت بالایی برخوردار است و دارای مقام والای انسانی است. اسلام مقام مادری را – مقام والا و بالا – می داند و مادران را گاهی اوقات برتر از پدران معرفی می نماید. ولی غرب با شعار تساوی حقوق زن و مرد، مادر و پدر را در یک حد تعریف کرده و بدون توجه به قابلیت ها و تفاوت های آنان برای پدر و مادر مسئولیت تعیین می کند. ار این سؤالات و فریضه به نتیجه ای رسیدم که مقام مادر در اسلام بسیار مهم بوده و اسلام بر خلاف غرب به مادر ارزش بیشتری داده و حتی گاهی زن را برای شوهر مادر معرفی می نامند که این مسئله نشان دهنده ی ارزش مادران است.
  • تعداد رکورد ها : 2