جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
ذهن، زبان و سلطه اجتماعی؛ پیش‌فرض‌ها [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Eviatar Zerubavel
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چگونه کلماتی که ما استفاده می کنیم - و استفاده نمی کنیم - هنجارهای فرهنگی غالب را تقویت می کنند چرا اصطلاح "همجنس گرا آشکارا" به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد اما "علناً مستقیم" استفاده نمی شود؟ مفروضات ناگفته ای در پس عباراتی مانند "پرستار مرد"، "مادر شاغل" و "سطل زباله سفید" چیست؟ با نگاهی آشکار و تحریک‌آمیز به انتخاب‌های کلمه‌ای که هر روز انجام می‌دهیم بدون اینکه حتی متوجه باشیم، Taken for Granted روش‌های رمزگذاری شده‌ای را که ما در مورد نژاد، جنسیت، گرایش جنسی، مذهب، موقعیت اجتماعی و موارد دیگر صحبت می‌کنیم، آشکار می‌کند. در این کتاب جذاب و روشنگر، Eviatar Zerubavel توضیح می‌دهد که چگونه کلماتی که استفاده می‌کنیم - مانند زمانی که «بهترین بازیکن زن بسکتبال» را علامت‌گذاری می‌کنیم اما همتای مرد او را بی‌نشان می‌گذاریم- سرنخ‌هایی را درباره چیزهایی که بسیاری از ما بدیهی می‌دانیم ارائه می‌دهند. با علامت گذاری "تاریخ زنان" یا "ماه تاریخ سیاه"، ما نیز عادی بودن ظاهری تاریخ مردان سفید پوست را تقویت می کنیم. وقتی چیزی را به‌عنوان خاص یا به‌نوعی قابل‌توجه علامت‌گذاری می‌کنیم، آن چیزی که بدون علامت باقی می‌ماند - مانند مردانگی، سفیدی، صاف بودن، و توانا بودن - به طور پیش‌فرض معمولی فرض می‌شود. زروباول نشان می‌دهد که چگونه این عادی‌سازی ضمنی هویت‌ها، شیوه‌ها و ایده‌ها به حفظ سلطه فرهنگی آنها کمک می‌کند - از جمله قدرت دیکته کردن آنچه دیگران بدیهی می‌دانند. کتاب کوچکی درباره یک ایده بسیار بزرگ، Taken for Granted توجه ما را به چیزی که به طور ضمنی فرض می‌کنیم عادی است، جلب می‌کند - و در این فرآیند، مفهوم عادی بودن را از بین می‌برد.
چشم‌اندازهای اجتماعی ذهن: گامی به سوی جامعه‌شناسی شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Eviatar Zerubavel
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چرا ما ساردین می خوریم، اما ماهی قرمز هرگز. اردک، اما طوطی هرگز؟ چرا افزودن پنیر باعث می شود همبرگر به «چیزبرگر» تبدیل شود در حالی که افزودن سس کچاپ آن را به «کچاپ برگر» تبدیل نمی کند؟ به همین ترتیب، چگونه تعیین کنیم که چه مواردی که در یک جلسه گفته می شود باید در صورتجلسه گنجانده شود و کدام یک باید "خارج از ثبت" در نظر گرفته شود و رسماً نادیده گرفته شود؟ در این کتاب گسترده و تحریک‌آمیز، Eviatar Zerubavel استدلال می‌کند که علم شناختی نمی‌تواند به این سؤالات پاسخ دهد، زیرا شناخت را تنها در دو سطح مورد بررسی قرار می‌دهد: فردی و جهانی. برای پر کردن شکاف بین بینش رمانتیک متفکر منزوی که افکارش محصول تجربه منحصر به فرد است و دیدگاه شناختی-روانشناختی که حول جست و جوی پایه های جهانی شناخت انسانی می چرخد، زروباول قلمرو اجتماعی گسترده ای از ذهن را ترسیم می کند. - حوزه ای که بر جنبه های متعارف و هنجاری طرز تفکر ما تمرکز دارد. زروباول با حکایتی شوخ‌آمیز و قیاس آشکار، بنیان اجتماعی کنش‌های ذهنی مانند ادراک، حضور، طبقه‌بندی، به خاطر سپردن، تعیین معنا و محاسبه زمان را روشن می‌کند. او به ما یادآوری می‌کند که آنچه در ذهن ما می‌گذرد عمیقاً تحت تأثیر محیط‌های اجتماعی ما است، که معمولاً گروه‌هایی هستند که بزرگ‌تر از فرد و در عین حال بسیار کوچک‌تر از نژاد بشر هستند. بنابراین، ما یک نرم‌افزار غیرجهانی برای تفکر آمریکایی‌ها یا چینی‌ها، وکلا یا معلمان، کاتولیک‌ها یا یهودیان، بیبی بومرها یا Gen-Xers توسعه می‌دهیم. زروابول راه‌های جذابی را که در آن جوامع فکری واقعیت را می‌تراشند و طبقه‌بندی می‌کنند، معانی می‌دهند و چیزها را درک می‌کنند، بررسی می‌کند، و در این فرآیند بسیاری از مفروضات بدیهی را «آشنایی‌زدایی» می‌کند.
ذهن، زبان و سلطه اجتماعی؛ پیش‌فرض‌ها
نویسنده:
اویاتار زروباول؛ ترجمه لیلا اردبیلی؛ ویراستار: فرهاد سلیمان‌نژاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: انتشارات پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی,
چکیده :
این کتاب دعوتی است برای شناسایی پیش‌فرض‌های اجتماعی‌مان و بازنگری منتقدانه آنها. ترجمه این کتاب در واقع به پرسش اساسی مترجم برمی‌گردد که سال‌هاست به دنبالش بوده است؛ رابطه بین ذهن، زبان، جامعه، فرهنگ و محیط. این نویسنده کتابی دیگر را نیز ترجمه کرده با عنوان «چشم‌اندازهای اجتماعی ذهن گامی به سوی جامعه‌شناسی شناختی». دلیل ترجمه این اثر با این عنوان این است که ما می‌خواستیم ترجمه را بدیهیات و پیش‌فرض‌ها بگذاریم اما ممکن بود با مباحث صرف زبان‌شناختی و منطق اشتباه شود. به یک نتیجه‌ای رسیدم که چرا بعضی از جفت‌های متناظر ساخت‌های زبانی با هم پررنگ و کم‌رنگ می‌شوند. ساز و کار زبانی ذهن ما به این ترتیب هست که یک سری جفت‌های زبانی تبلور پیدا می‌کند و از این طریق دنیای پدیده‌ها را می‌شناسیم. بی تردید همه ما در زندگی به دلیل وجود پیش‌فرض‌ها و پیش‌داوری‌های اشتباه دچار سوء تفاهم و شکست در کنش‌های ارتباطیمان شده‌ایم. از آنجا که پیش‌فرض‌ها نقاط کوری در ذهن ما ایجاد می‌کنند و موجب می‌شوند تا بدون تفکر آگاهانه برخی امور را به حکم بدیهی بودن آنها بپذیریم در بسیاری مواقع تسهیلگر ارتباط ما با دیگری هستند، اما گاهی نیز همچون حجابی مانع ما از دیدن واقعیت‌ها می‌شوند. این کتاب توضیحی است درباره این‌که چگونه زبان نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای در خلق و نگهداری پیش‌فرض‌های ما ایفا می‌کند و چگونه پیش‌فرض‌هایی که ما عمدتا آنها را اموری فردی و سلیقه‌ای می‌دانیم در حقیقت برآمده از جامعه و اجتماعی هستند که ما به آن تعلق داریم. همچنین در این کتاب می‌خوانیم که چگونه سلطه پیش‌فرض‌های اجتماعی، که ریشه در سنت و زبان ما دارند، باعث می‌شود هویت برخی گروه‌های غیرهنجارمند بازنمایی شود و هویت برخی دیگر بدیهی و عادی نشان داده شود، آنچه موجب سلطه اجتماعی آنها نیز خواهد شد.
چشم‌اندازهای اجتماعی ذهن: گامی به سوی جامعه‌شناسی شناختی
نویسنده:
اویاتار زروباول؛ ترجمه: لیلا اردبیلی, سارا قاسمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: لوگوس,
چکیده :
معرفی کتاب چشم اندازهای اجتماعی ذهن اثر اویاتار زروباول: شناخت اجتماعی چگونه شکل می‌گیرد؟ چگونه قوای شناختی ما – توجه، مقوله‌بندی، حافظه و معناسازی – که به‌ظاهر هستارهایی فردی‌اند، در فرهنگی که در آن زندگی می‌کنیم برساخته می‌شوند؟ پیش‌فرض این کتاب آن است که شناخت اساسا امری اجتماعی است و شناخت ما از جهان اطراف تحت تاثیر جامعۀ‌ فکری‌ای است که به آن تعلق داریم. بنابراین، در جهان پدیدارها و رفتارها واقعیت هستاری عینی یا ذهنی نیست، بلکه محصول میان‌ ذهنیت‌ هاست. خواندن این کتاب به پژوهشگران و اندیشه‌ورزانی پیشنهاد می‌شود که رضایت چندانی از جریان غالب در علوم اجتماعی ندارند و معتقدند متغیرها، واحدهای تحلیل، روش‌شناسی و، در یک‌کلام، کانون توجه پژوهشگران به موضوع تحقیق‌ باید تغییر کند. به‌علاوه، نمونه‌های فراوانی که از ساحت اجتماعی تجربه‌های به‌ظاهر فردی در کتاب ارائه می‌شود برای سایر اندیشمندان علوم‌انسانی، به‌ویژه روان‌شناسان (شناختی)، نیز سودمند بوده، به آنها نشان می‌دهد چگونه برای رسیدن به تحلیلی دقیق‌تر از داده‌ها باید به جنبه‌های اجتماعی آنها نیز توجه کنند.
  • تعداد رکورد ها : 4