جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
بررسی «تطهیر و تهذیب نفس» در دستگاه عرفانی یوحنای صلیبی (خوان دلا کروز)
نویسنده:
سیدمحمدرضا میریوسفی ، نسرین توکلی ، علیرضا صانعی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«تطهیر» یا «تهذیب نفس» بن‌مایه اندیشه عرفانی خوان دلاکروز، معروف به «یوحنای صلیبی» است، بلکه دقیق‌تر این است که بگوییم: تهذیب تاروپود اندیشه او را شکل داده است، به‌گونه‌ای که تقریباً هیچ آموزه‌ای بدون عنصر «طهارت» در دستگاه عرفانی او دیده نمی‌شود. بنابراین فهم کامل و جامع دستگاه عرفانی یوحنا مبتنی بر فهم دستگاه تهذیبی اوست. یوحنا طهارت را به دو مرحله «فعال» و «منفعل» تقسیم می‌کند. «طهارت فعال» عملی این‌سویی و از طرف سالک است و «طهارت منفعل» عملی آن‌سویی و از طرف حق است. یوحنا «شب تیره حس» و «شب تیره روح» را به‌عنوان مراتب طهارت مطرح می‌کند و آن دو را راه رسیدن به اشراق، عشق منور و «نکاح روحانی» می‌داند. این مقاله با روش تحلیلی ـ توصیفی نظریه تهذیبی و جایگاه طهارت در دستگاه عرفانی یوحنا را تبیین و بررسی می‌کند.
صفحات :
از صفحه 191 تا 206
بررسي تطبيقي عشق از ديدگاه ابن‌فارض مصري و يوحناي صليبي
نویسنده:
سيدمحمدرضا ميريوسفي ، عليرضا كرماني ، احمد سعيدي
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«عشق الهي» بن‌مايه عرفان ابن‌فارض و عرفان يوحنا را شکل مي‌دهد. جايگاه عشق در دستگاه عرفاني آنها به‌گونه‌اي است که هيچ آموزه‌اي را بدون عنصر «عشق» نمي‌توان يافت. عشق در تار و پود انديشه عرفاني آن دو حضور دارد. به اعتقاد ابن‌فارض و يوحناي صليبي، با جذب روح در عشق الهي، دسترسي به همه فضايل و کمالات الهي براي انسان ممکن مي‌شود. در دستگاه سير و سلوک عرفاني اين دو عارف، گذر از مقامات سلوکي بدون عشق ميسر نيست. علت و محرک ورود در وادي سلوک «عشق» است؛ همچنان‌که نهايت اين سير و تقرب به معشوق نيز با غرق شدن در عشقي بي‌پايان همراه است. عشق همانند هستي، حقيقتي يافتني است و در حيطه فهم، محصور و محبوس نمي‌شود. هر دو عارف از عشق به‌عنوان عطيه الهي ياد کرده‌اند که هم درد است و هم درمان. بهجت، معرفت‌بخشي، حيات‌بخشي، تهذيب، و ازلي بودن از ويژگي‌هاي مشترک عشق نزد آنان است. عشق است که انسان را از جهنم جدايي و غربت به مقام وصل و وحدت مي‌رساند. در اين مسير عشق و اتحاد، ابن‌فارض و يوحنا هر دو بر نقش انسان کامل تأکيد فراوان دارند که واسطه فيض و دستگير و صعوددهنده انسان‌هاست. در اين مقاله با روش تحليلي و مقايسه‌اي ديدگاه دو عارف را درباره عشق مورد بررسي قرار مي‌دهيم.
صفحات :
از صفحه 189 تا 206
بررسي تحليلي آغاز ورود مسيحيت کاتوليک در آمريکاي لاتين (۱۴۹۲-۱۵۵۱م)
نویسنده:
سيدمحمدرضا ميريوسفي ، سيدحسن حسيني اميني
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آمريکاي لاتين پرجمعيت‌ترين منطقۀ مسيحي‌نشين دنياست. حيات اجتماعي در آمريکاي لاتين قبل از ورود مسيحت، هزاران سال سابقه تاريخي داشته است. تمدن‌هاي بزرگي مانند المک‌ها و ايستک‌ها قبل از ميلاد مسيح در اين مناطق شکل گرفته‌اند. مسيحيت در قرن ۱۵ با ورود فاتحان، وارد منطقه آمريکاي لاتين شد. مسيحيت کاتوليک از آغاز ورود تا به امروز، دوره‌هاي مختلف (ورود و مسيحي‌سازي، تثبيت و تضعيف) را پشت سر گذاشته است. ما در اين تحقيق به مسئلۀ آغاز ورود مسيحيت کاتوليک در آمريکاي لاتين مي‌پردازيم. از بين رفتن تمدن سرخ‌پوستي توسط فاتحان، تبليغ گسترده مبلغان و تطبيق ‌دادن اعتقادات مسيحي با باورهاي بومي و سرخ‌پوستي سه عامل مهم در مسيحي‌سازي آنها مي‌توان برشمرد. روش گردآوري اطلاعات در اين تحقيق، کتابخانه‌اي و با استفاده از اسناد نوشتاري انجام شده است و روش داده‌پردازي اطاعات توصيفي ـ تحليلي است.
صفحات :
از صفحه 75 تا 83
  • تعداد رکورد ها : 3