جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
بررسی تطبیقی اجتهاد پیامبر(ص) از دیدگاه قاضی عبدالجبار معتزلی، فخر رازی و علامه حلی
نویسنده:
عبد الحمید موسوی ، محمد هادی عبدخدایی ، مرتضی نوروزی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکى از مباحث مهمی کلامی، اجتهاد پیامبر اکرم` است. که ثمراتی کلامی فروان دارد یکی از ثمرات شاخص آن حوزه نصب امام توسط پیامبر اکرم است. آیا حضرت از پیش خود بدون وحی اظهار نظر می‌کردند؟ دیدگاه های مختلفی از سوی متکلمان ارائه شده است. این نوشتار به روش توصیفی، تحلیلی به بررسی تطبیقی موضع سه اندیشمند شاخص از سه مکتب شیعی، اشعری و معتزلی می‌پردازد. علامه حلی از متکلمان شیعه و فخر رازی از متکلمان اشعری وقوع اجتهاد از سوى پیامبراکرم` را در فرض فقدان وحی نفى کرده‏اند. در مقابل، قاضی عبدالجبار معتزلی، به اجتهاد پیامبر در موارد فقدان وحی معتقد شده است. به نظر نویسنده، روشن نبودن مراد از اجتهاد و حوزه آن، و عدم توجه به مرزدانش و علم پیامبر` با اجتهاد مصطلح، باعث شده است که در این زمینه دیدگاه‏های متفاوتی از طرف اعلام ثلاثه ارائه شود. از این رو، نویسنده در این نوشتار تلاش کرده است تا با توضیح مراد اجتهاد و تعیین دانش و منبع دانش پیامبر` که سبب اختلاف در اجتهاد آن حضرت گردیده است را مشخص کند.
صفحات :
از صفحه 141 تا 164
نگاهی به عرفان اسلامی با الهام از قرآن و عترت علیهم السلام
نویسنده:
محمدهادی عبدخدایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 7 تا 29
نقش مدارک در فرایند آموزشی حوزه های علمیه
نویسنده:
محمدهادی عبدخدایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
درباره ازلیت جهـان و ابـدیت جهـان و اشـتباه کاری فلاسفه در زمینه مصنوع بودن جهان
نویسنده:
محمدهادی عبدخدائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
بررسی انقلاب اسلامی ایران ازدیدگاه نویسندگان و مفسرین غربی
نویسنده:
منصور اشرف زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش، بررسی نظرات و دیدگاههای نویسندگان و مفسرین غرب درباره ریشه ها و عوامل انقلاب اسلامی ایران است. تحقیق حاضر که به شیوح تحلیل محتوا و کتابخانه ای صورت گرفته، مشتمل بر پنج فصل است. فصل اول، اختصاص به جایگاه انقلاب اسلامی و مفهوم انقلاب و انقلاب اسلامی دارد. در فصل دوم، ماهیت ایدئولوژیکی و زمینه های مذهبی و اجتماعی انقلاب اسلامی از دیدگاه مفسرین غربی مورد بررسی قرار می گیرد. فصل سوم به بررسی تئوریهای سه گانه انقلاب( روانشناختی، مارکس و کارکردگرایی) و مقایسه انقلای اسلامی با این تئوریها می پردازد. درفصل چهارم، علل نزدیک انقلاب اسلامی از دیدگاه مفسرین غرب بررسی می شود. نهایتا"، درفصل پایانی، نتایج حاصل از تحقیق بیان می گردد. یافته های تحقیق نشان می دهد، در جریان انقلاب ایران و طی سالهای بعد از پیروزی آن، علل و عوامل ختلفی در رابطه با انقلاب ایران از طرف نویسندگان و مفسرین غربی مطرح شد. یکی از این علل، خطر فزاینده کمونیسم در ایران بوده است. در رد این ادعا باید گفت که خطر کمونیسم در ایران، پیش از انقلاب و در اواخر رژیم گذشته، به هیچ عنوان خطری جدی نبود و گروههای چپ در جریان انقلاب بااستفاده از شرایط بوجود آمده در بعد از پیروزی انقلاب جان گرفتند و شروع به فعالیت نمودند. عامل دیگر از نظر این گروه، تضاد بین سیاست آمریکا و انگلیس و در بعد وسیعتری تضاد منافع آمریکا و کشورهای صنعتی اروپا بوده است. دررد این ادعا نیز باید گفت که اولا" در عالم سیاست و اقتصاد، انتقام جویی معنا ندارد و هرگز دولتی به انتقام شکستی که یک ربع قرن پیش از دولتی دیگر خورده، منافع آنی و آتی خود را به خطر نمی اندئازد. ثانیا"، ملاک تشخیص صحت و سقم این نظریه که انگلستان یا دول دیگر اروپایی در جریان انقلاب نقشی ایفا کرده و موجبات سقوط رژیم گذشته را فراهم ساخته اند، این است که چه سودی از سقوط شاه و استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران نصیب آن کشورها شده است؟ پاسخ این است که هیچ یک از کشورهای اروپایی چه از نظر اقتصادی و چه از نظر سیاسی، سودی از استقرار رژیم جمهوری اسلامی در ایران نبرده اند و زیان انگلیسیها بیش از سایر کشورهای بوده است.
خیر و شر از نظر آفرینش
نویسنده:
محمدهادی عبدخدایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
طرح اشکالاتی چون ناتمام بودن برهان نظم، ناسازگاری شر با حکمت و عدالت الهی، ثنویت و لزوم حل آنها انگیزه انتخاب موضوع این رساله است. نگارنده با جمع بندی و نقادی نظریه فلاسفه پیشین و معاصر به خصوص ابن سینا، سهروردی و ملاصدرا و طرح دیدگاه های عرفا و متکلمین به طرح مسئله پرداخته است. اهم عناوین این رساله عبارتنداز: تعریف خیر و شر، نظم و حکمت و عدل، تأثیر شرور و آفات، نظم جهانی و اتقان صنع، آفرینش از دیدگاه قرآن، رابطه باری تعالی با آفرینش، دیدگاه متکلمین در مورد شرور، دیدگاه فلاسفه درباره علم عنایی پروردگار، رابطه خیر و وجود، راز تفاوتها و بهترین جهان ممکن.
صفحات :
از صفحه 227 تا 248
استکبار ازدیدگاه قرآن و عترت (ع)
نویسنده:
اصغر مهدوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف از این پایان نانمه، بررسی دیدگاههای قرآن و عترت(ع) پیرامون استکبار است. تحقیق حاضر به روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن در چهار فصل تنظیم شده است. فصل اول، اختصاص به شناخت و معرفی استکبار در دو محور اساسی فردی و اجتماعی دارد. در فصل دوم، ابتدا، ابعاد مختلف استکبار بیان شده و در ادامه، استکبار و امپریالیسم مورد مقایسه قرار می گیرند. فصل سوم به عملکرد استکبار پرداخته و به این سوال پاسخ می دهد که آیا امکان آشتی و زندگی مسالمت آمیز میان نیروهای انقلاب و الهی و مستکبران وجود دارد یانه؟ نهایتا" فصل پایانی، راههای رهایی از استیلای مستکبران و استقلال جامعه اسلامی را بیان می کند. یافته های تحقیق نشان می دهد، عدم تسلیم در برابر حق و خود بزرگ بینی و کوچک شمردن مردم دو محور اساسی استکبار می باشد.نمونه بارز مستکبران، سران قدرتمند سیاسی و نظامی که بیشتر به شکل دولتهای مقتدر و برتری طلب مطرح هستند، می باشند. برتری طلبی، دیکتاتوری، قدرت طلبی، نژادپرستی، جمود و تحجر و .... از ابعاد دیگر استکبار به شمار می آیند. محرک انسان در این تجاوزگریها علاوه بر وضعیت کبر در اوضاع نفسانی، معلول حرص و فزون طلبی او نیز می باشد. به عبارت دیگر، فساد روی زمین معلول حرص و استکبار در اوضاع نفسانی انسانهای منحط می باشد. نتیجه دیگر حاصل از مباحث، اصالت دشمنی و خصومت مستکبران با حرکتهای الهی است که باید به عنوان یک اصل استراتژیک مورد توجه سیاستگزاران جامعه اسلامی قرار گیرد. از نظر قرآن، کسی که از راه صلاح و تقوی خارج شد، نمی تواند تحمل کند که شخصی صالح برشیوه تعهد و درستی پابرجا بماند. بنابراین اگر اهل حق و مردم متعهد بپندارند که مستکبران و منحرفان دست از سر آنان بر می دارند، بسیار اشتباه کرده اند. از دیدگاه قرآن، ایجاد نزاع و اختلاف، اشاعه فحشاء، اعتیاد به مواد مخدر، به سازش کشاندن سران نظام، وابستگی اقتصادی، ایجاد جو رعب و وحشت، انحراف افکار عمومی و .... از جمله شیوه هایی هستند که مستکبران برای مقابله با انسانها در پیش می گیرند. برای رهایی از استیلای مستکبران باید به روشهای مختلفی چون ایمان و توکل به خدا، اتحاد و اعتصام به حبل الله، امید به پیروزی و مقاومت در برابر سختیها، تلاش در جهت سازندگی، اطاعت از رهبری، استمرار در خط الهی و ... متوسل شد.
مسئله خیر و شر از نظر آفرینش
نویسنده:
محمدهادی عبدخدائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
فروغ حق در نهج البلاغه
نویسنده:
عبدخدایی محمدهادی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
سخن از حق سخن از هستی و فطرت است، از خداوند شروع می شود و در آفرینش او می درخشد، در وظایف و گفتار انسانی هم صحنه ای وسیع و گسترده دارد. گرچه در عمل و کردار او دایره ای بسیار محدود و کوچک دیده می شود، در این میان علی علیه السلام که تراز و جلوه حق بود تابش ویژه ای دارد. زندگی او برای حق و حکومت وی برای اجرای آن بود، در رفتار و کردارش حق تجلی داشت و در سخنان درر بارش حق تبلور، از جمله: اهمیت والای حق، ویژگی رهبران حق، حقوق الهی و حقوق مردمی، حقوق محرومان و حقوق مستمندان، جبران تضییع حق، ضرورت دفاع از حق، عاشقان و عاملان به حق، حق ستیزی و نتایج آن، حق گریزی و عوامل آن، وظیفه والیان و کارگزاران درقبال حق و بالاخره نیایش در پیشگاه الهی برای اجرای حق، که در این نوشتار مطرح گردیده است.
صفحات :
از صفحه 495 تا 536
  • تعداد رکورد ها : 9