جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
بررسی تطبیقی منشأ حیات در زمین از منظر قرآن و علم
نویسنده:
محمدجواد اسکندرلو ، قربانعلی نعمت‌زاده ، عبدالقادر محمدبلو
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مسأله منشأ حیات در زمین، از سؤالات اساسی هستی­شناسی و عمدتاً مورد مناقشه بین دانشمندان علم و علمای دینی بوده است؛ از این رو، هدف اصلی این تحقیق، بررسی نظریه قرآنی و دیدگاه­های علم تجربی درباره مسأله منشأ حیات در زمین است. در این نوشتار، ابتدا معانی لغوی و اصطلاحی برخی واژه­های مهم، و سپس رابطه قرآن و علوم تجربی بررسی شده است. آیات قرآنی (از جمله آیه 30 سوره انبیاء و آیه 45 سوره نور) و نظریات مفسران درباره آن نیز بررسی گردیده است. سپس برخی از مهم­ترین و مشهورترین نظریه­ها و فرضیه­های دانشمندان علم تجربی از جمله نظریه آفرینش ویژه، منشأ آبزی، تولید خود به خودی، نظریه ابدیت حیات، نظریه تکامل و نظریه دنیای RNA و دنیای DNA بحث و تحلیل شده است. روش تحقیق در این مقاله، توصیفی- تحلیلی است و یافته­های آن، نشان می­دهد که قرآن به صورت اسرارآمیز درباره منشأ حیات در زمین بحث کرده و هیچ نظریه خاصی در این زمینه نداده است. هم­چنین بسیاری از نظریه­ها و فرضیه­های دانشمندان باستان و معاصر درباره منشأ حیات با گزارش قرآنی مطابقت ندارد.
صفحات :
از صفحه 271 تا 281
پیدایش حیات در زمین از منظر قرآن و علم
نویسنده:
قربانعلی نعمت‌زاده ، محمدجواد اسکندرلو ، عبدالقادر محمدبلو
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسئله پیدایش حیات در زمین یکی از اساسی‌ترین سؤالات هستی‌شناسی در طول تاریخ بشر بوده و عموماً مورد مناقشه بین دانشمندان علوم تجربی و علمای دینی است. هدف اصلی این تحقیق، بررسی دیدگاه‌های مفسران قرآن و دانشمندان علوم تجربی در مورد پدیده حیات در زمین است. در این راستا، پس از بررسی معانی لغوی و اصطلاحی واژه‌های حیات، علم تجربی و تفسیر علمی، نظرات مفسّران مسلمان پیرامون منشأ حیات در زمین مورد بررسی شده و مهم‌ترین و مشهورترین نظریه‌ها و فرضیه‌های دانشمندان علوم تجربی پیرامون این موضوع موردبحث و تحلیل قرار گرفت. روش تحقیق در این مقاله توصیفی ـ تحلیلی است؛ به این معنای که مطالب گردآوری شده را با استناد به دلایل عقلی و نقلی بیان شده و مورد تحلیل و تطبیق واقع شده است. روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق کتابخانه‌ای است. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که قرآن به‌طور واضح به مسئله پیدایش حیات در زمین اشاره نکرده؛ اما جزئیات مفصلی درباره خلقت و منشأ انسان‌ها ارائه کرده است. همچنین بسیار از تئوری‌ها/ فرضیه‌های ارائه‌شده توسط دانشمندان متقدم و معاصر علوم تجربی درباره منشأ و پیدایش حیات روی کره زمین با گزارش‌های قرآنی مطابقت ندارند.
صفحات :
از صفحه 315 تا 336
پیدایش حیات جانداران در زمین از منظر قرآن و علم
نویسنده:
پدیدآور: عبدالقادر محمدبلو ؛ استاد راهنما: قربانعلی نعمت‌زاده قراخیل ؛ استاد مشاور: محمدجواد اسکندرلو
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مسأله پیدایش حیات در زمین یکی از اساسی ترین سؤالات هستی شناسی در طول تاریخ بشر بوده، و عمومًا مورد مناقشه بین دانشمندان علوم تجربی و علمای دینی بوده است. در این میان، تئوریها و نظرات مختلفی مبنی بر پیدایش حیات در زمین توسط اندیشمندان مادی گرای غربی ارائه گردیدند. گفتنی است که با توجه به اهمیت این موضوع، هیچ وقتی در تاریخ نبوده که دانشمندان و اندیشمندان بزرگ به طوری جدّی به این مسأله توجه نکرده بودند. در همین حال ، هدف اصلی این تحقیق، بررسی دیدگاه های علوم تجربی و بیان قرآنی در مورد مسأله پیدایش حیات در زمین است. در این راستا، پس از بررسی معانی لغوی و اصطلاحی برخی واژه های مهمی از جمله حیات، جانداران، قرآن، تفسیر، اعجاز علمی و تفسیر علمی، اشاره قرآن و نظرات مفسّران مسلمان پیرامون منشأ حیات در زمین مورد تحلیل قرار گرفت. سپس برخی از مهم ترین و مشهورترین تئوری ها/ فرضیه های دانشمندان علوم تجربی پیرامون این موضوع مورد بحث و تحلیل قرار گرفت. علاوه بر آن، یک تحلیل تطبیقی از نظریه قرآنی و تئوریهای دانشمندان علوم تجربی پیرامون پیدایش حیات جانداران در زمین را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد با هدف شناسایی وجه اشتراک یا تمایز آن دو را بیان نماید تا بتوانیم اعجاز علمی قرآن را اثبات کنیم. روش تحقیق در این رساله یک روش توصیفی- تحلیلی است؛ به این معنایی که مطالب گردآوری شده را با استناد به دلایل عقلی و نقلی بیان شده و مورد تحلیل و تطبیق واقع شده است. روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق کتابخانه ای است؛ به این معنایی که مطالب مورد نیاز را با رجوع به منابع مکتوب از جمله کتاب ها، رساله ها، مجلات و نشریات و همچنین با استفاده از نرم افزارهای تخصوصی علوم اسلامی و با راهنمایی و مشورت استاد راهنما و استاد مشاور محترم جمع آوری شده است. در همین حال ، یافته ها نشان می دهد که قرآن به طور واضح مسئله پیدایش حیات در زمین را مورد بحث قرار نمی دهد ، اما جزئیات مفصلی درباره پیدایش و منشأ انسان ارائه داده است. همچنین، بسیار از تئوری ها/ فرضیه های ارائه شده توسط دانشمندان باستان و معاصر علوم تجربی درباره منشاء و پیدایش حیات روی کره زمین با گزارش های قرآنی مطابقت ندارند.
بررسی مدخل «وحی» در دایرة المعارف اولیور لیمن
نویسنده:
حسین علوی‌مهر؛ عبدالقادر محمدبلو
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 61 تا 74
  • تعداد رکورد ها : 4