جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
دستاوردهاي گفتماني و تمدني انقلاب اسلامي ايران در رويارويي با ليبراليسم
نویسنده:
محمود راست‌پسر
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
مقاله پيش‌رو درپي پاسخ به اين پرسش است که دستاوردهاي انقلاب اسلامي ايران در رويارويي با ليبراليسم چيست و انقلاب اسلامي ايران در چهارمين دهه از عمر خود، تا چه اندازه توانسته است در برابر هجمه‌هاي گسترده ليبراليسم موفق عمل کند و آن را به چالش بکشد؟ درباره اين پرسش مي‌توان گفت که انقلاب اسلامي ايران در دو حوزه گفتماني و تمدني، دستاوردهاي بسيار مهمي داشته است. در حوزه گفتماني بر شعار استعماري و نغمه ناموزون جدايي دين از سياست خط بطلان کشيد و با گفتمان‌هايي مانند اصل تولي و تبري، نفي سبيل و صدور انقلاب، ليبراليسم را با چالش جدي روبه‌رو ساخت. در حوزه تمدني نيز توفيقات زيادي در عرصه‌هاي فرهنگي، سياسي، اقتصادي و نظامي داشته است. ازاين‌رو، اين مقاله با رويکرد تحليلي- فلسفي به بررسي دستاوردهاي انقلاب اسلامي ايران در رويارويي با ليبراليسم مي‌پردازد.
نزاع وحدت‌گرايي و كثرت‌گرايي در فلسفه سياسي افلاطون و ارسطو
نویسنده:
محمود راست‌پسر، مهدي قرباني
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
وحدت‌گرايي و کثرت‌گرايي، دو جريان اصلي در انديشه سياسي است؛ تاآنجاکه مي‌توان همه آثار فيلسوفان سياسي از دوران کلاسيک تا معاصر را براساس آن تبيين و تفسير کرد. اين دو جريان فکري ـ سياسي، از گذشته تاکنون در ميان فيلسوفان سياسي، پيروان فراواني داشته‌اند. در ميان فيلسوفان کلاسيک، افلاطون به وحدت‌گرايي و ارسطو به کثرت‌گرايي باور داشت؛ ازاين‌رو، در فلسفه سياسي آنان کشمکشي درباره وحدت‌گرايي و کثرت‌گرايي درگرفت که آثار آن را مي‌توان در رويکرد فيلسوفان سياسي دوره‌هاي بعد نيز نگريست. کوتاه آنکه، ديدگاه وحدت‌گرايي، افزون‌بر يکساني در زندگي مدني، بر تمرکز قدرت سياسي نيز تأکيد دارد و دربرابر آن، ديدگاه کثرت‌گرايي، با دفاع از چندگانگي در حوزه سياست، تنوع منابع قدرت و توزيع آن در ميان گروه‌ها و جريان‌هاي گوناگون را اصل قرار مي‌دهد. بر همين اساس، اين مقاله به روش توصيفي ـ تحليلي در پي تبيين ديدگاه وحدت‌گرايي فضيلت‌محور افلاطون و ديدگاه کثرت‌گرايي فضيلت‌محور ارسطو است. از رهگذر اين تبيين، نزاع و تفاوت دو ديدگاه روشن مي‌شود.
  • تعداد رکورد ها : 2