جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
تبارشناسی روایات تفسیر العسکری و تأثیر آن بر اعتبارسنجی تفسیر
نویسنده:
مجید معارف، ربابه ناظمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تنها تفسیر مکتوب، چاپ شده و در دسترس، منسوب به امامان معصوم علیهم السلام، کتاب تفسیر منسوب به امام حسن عسکری(ع) است. این تفسیر به املای امام بوده و دو نفر به نامهای ابوالحسن و ابویعقوب آن را نوشته‌اند و با وسایطی به ما رسیده است. شناخت تفسیر مذکور می‌تواند، در فهم کلام امام حسن عسکری (ع) و نیز به فرآیند انتساب آن کمک کند. تاکنون در معرفی این اثر منسوب به معصوم(ع)، تلاشهای جدی صورت نگرفته است. لذا شناخت ساختار و نحوه طراحی تفسیر العسکری، بر بهره­مندی ما می‌افزاید. در تقسیم بندی روایات تفسیر منسوب به امام حسن عسکری (ع) به روایات کوتاه، متوسط و بلند و طولانی، بررسی‌ها نشان می‌دهد که روایات کوتاه، بیشترین شواهد و متابعات، روایات متوسط به نسبت کمتر و روایات بلند و طولانی اکثراً فاقد مستندات قرآنی و شواهد و متابعات و غالباً جزو متفردات می­باشند. شناخت روایات تفسیر العسکری و نوع طبقه بندی آن مانند: روایات کوتاه، روایات متوسط و روایات طولانی و مفصل، افزون بر آن که جهت انتساب تفسیر العسکری به امام (ع) یاری رسان است، از طرفی دیگر ما را به وجود مطالبی نادرست که بتوان بر اشتباه راویان و نسّاخ یا نفوذ جعل جاعلان حمل کرد واقف می‌سازد. در نهایت پژوهش حاضر، می­تواند تأثیر مناسبی بر اعتبار سنجی تفسیر العسکری داشته باشد.
صفحات :
از صفحه 39 تا 73
 بدعت از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
ربابه ناظمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پایان نامه ی حاضر شامل ده فصل با این عنوان هاست: فصل اول، بدعت در لغت و اصطلاح شرعی؛ فصل دوم، سنّت: معنای لغوی و اصطلاحی، اهمّیت سنّت از نظر رسول اکرم(ص)، قرآن و سنّت مکمّل یکدیگرند، سنّت در مقابل بدعت؛ فصل سوم، اقسام بدعت و دلائل رد آن: نظر عزّالدّین عبدالسلام و دلیل بر ردّ آن، نظر نووی و دلیلی بر ردّ آن، نظری لطیف از شهید اوّل در مورد مُحْدَثات؛ فصل چهارم، تشیع و منشأ آن: تهمت زدن به تشیع با بدعت گذاری، محبّ اهل بیت به نص قرآن، تحلیل و نقدی به حدیث بر حدیث فرقه ی ناجیه، آیا تشیع بعد از وفات رسول خدا(ص) حادث شده است؟؛ فصل پنجم، دواعی بدعت: نادانی و تسامح در کارهای دینی، نگاه های غیرمحققانه در دین، سؤال هایی از دانشمندان در زمینه ی با معضلات مختلف، پیروی از هواهای نفسانی؛ فصل ششم، بدعت های پیش از اسلام بر اساس قرآن: بدعت های جاهلانه و مالی مشرکان، بدعت های جاهلی به عنوان دین، زنده به گور کردن دختران، رهبانیت، بدعتی از نصاری به منظور جلب رضای خدا، فرق زهد و رهبانیت، بدعت گذاری بنی اسرائیل؛ فصل هفتم، نمونه هایی از بدعت های بعد از اسلام: نماز تراویح، مواجهه ی علی(ع) با آن، نهی عمر از متعه ی زنان، بدعتی از بنی امیه، دشمنی معاویه با علی(ع)، آیا دشمنی با علی(ع) و ذمّ او خلاف نصّ قرآن و سنّت نیست؟؛ فصل هشتم، دلائل بر ردّ سلفیه در مورد: توسّل، شفاعت، زیارت قبور؛ فصل نهم، واژه ی بدعت در نهج البلاغه به شرح ابن ابی الحدید؛ فصل دهم، آثار سوء بدعت و تحریم آن: آثار سوء بدعت و تحریم آن، بدعت در دین، ظلم بزرگ و موجب کیفری شدید، فحشا، بدی، بدعت، زهد بی جا و حرام خوری راه شیطان.
  • تعداد رکورد ها : 2