جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
معناشناسي عبارت «لَمْ يَخِرُّوا عَلَيْها صمّاً و عمياناً» با تأكيد بر مفهوم‌شناسي و غرض‌شناسي حرف جرّ «علي»
نویسنده:
محدثه مقيمي‌نژاد داوراني
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
عبارت «لَمْ يَخِرُّوا عَلَيْها صمّا و عمياناً» در آيه 73 سورة «فرقان» در سياق آيات بيانگر صفات عباد الرحمن، يکي از خصوصيات آنان را اين‌گونه گزارش مي‌کند: «کر و کور بر آيات الهي نمي‌افتند». نظر به اينکه فروافتادن بر آيات الهي معناي روشني ندارد، پژوهش حاضر با روش توصيفي ـ تحليلي مفهوم و غرض بلاغي فعل «َلمْ يَخِرُّوا» در اين عبارت و نقد آراء مفسران در اين زمينه را واکاوي کرده است. همچنين نظر به نقش کليدي حروف جرّ در معنابخشي به آيات، مفهوم و اغراض بلاغي حرف جرّ «علي» بررسي شده است. نتيجه بررسي حاکي از آن است که فعل «لم يخرّوا» کاربردي کنايي دارد و در مفهوم «پذيرش و ‌روي‌آوري» به‌کار رفته است. حرف جر «علي» نيز در معناي «لام تعليل» به‌کار رفته و آيه شريفه حاکي از‌ روي‌آوري آگاهانه بندگان صالح الهي به آيات خداوند است.
صفحات :
از صفحه 95 تا 112
نقد و بررسی آراء و روایات اهل سنّت دربارۀ ترتیب نزولی بودن مصحف امام علی
نویسنده:
محدثه مقیمی‌نژاد داورانی، محمدعلی تجری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دیدگاه نگارش مصحف امام علیR بر اساس ترتیب نزول، در میان فریقین دیدگاهی دیرینه است، اما در بین معاصرین مخالفانی نیز دارد. بررسی ادلۀ موافقان و مخالفان راهی است برای درک حقیقت مطلب. اهل سنّت علی‌رغم ابراز این دیدگاه، غالباً دلیلی برای اثبات نظر خود ارائه نداده‌اند. در مقابل یکی از استنادات علمای شیعه برای اثبات ترتیب نزولی بودن مصحف امامR، روایاتی از اهل سنّت بوده است که عبارت‌اند از: روایات ابن سیرین و روایات گزارش ترتیب مصحف امام علیR. بررسی دقیق عبارات این روایات نشان می‌دهد که روایات فوق، دلالتی بر ترتیب نزولی بودن مصحف امام علیR ندارند.
صفحات :
از صفحه 77 تا 98
  • تعداد رکورد ها : 2