جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
روش علامه طباطبایی در معناشناسی واژگان قرآن
نویسنده:
پدیدآور: رضیه فرسانی استاد راهنما: ریحانه سادات هاشمی (شهیدی) استاد مشاور: نفیسه شبیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
معنا شناسی واژگان قرانی یکی از علومیست که همواره مدنظر دانش پژوهان و مفسران علوم قرانی بوده و در عصر حاضر از ابعاد جدیدی به این موضوع توجه شده است .علامه طباطبایی یکی از مفسران ژرف نگر معاصر است که با دیدگاهی اجتماعی و جدید به تفسیر قران پرداخته و نظر به انکه روش ایشان در معناشناسی واژگان در تفسیر ایشان اهمیتی ویژه مییابد در این زمینه لازم است مورد تحقیق و دقت بیشتری قرار گیرد .
فرایند آسیب‏ شناسی سند احادیث
نویسنده:
نفیسه شبیری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از دیرباز ‏‏دست‏یابی به احادیث صحیح وجهه همت دانشمندان شیعی بوده است. در این زمینه تلاش‏های علمی ارزنده‏ای برای کشف آسیب متنی و سندی احادیث صورت گرفته است. از علمای معاصر که برای کشف تحریفات اسناد حواشی عالمانه‏ای نگاشته‏، آیة الله العظمی شبیری زنجانی مد ظلّه است. این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی و با ارائه چند حاشیه از معظم له بر اسناد کتاب الکافی به تحلیل روش اختصاصی ایشان در حوزه کشف تحریفات اسناد پرداخته است. غالباً این شیوه با بررسی و مقایسه نسخ معتبرخطی کهن در یک سند آغاز، و سپس با مشاهده اختلاف و غرابت میان آن‏ها و حصول علم اجمالی به وقوع تحریف در سند و نهایتاً با تکیه به اصول و قواعد حاکم بر طبقات روات و محدثین و اقامه شواهد و مؤیدات، به کشف تحریف در سند می‏انجامد و شناخت این روش‏ها می‏تواند محققین را در استفاده از هوش مصنوعی در قلمرو کشف آسیب‏های اسناد یاری دهد.
صفحات :
از صفحه 95 تا 113
آموزه‌های اعتقادی ـ اخلاقی سوره نساء با تکیه بر تفسیر المیزان
نویسنده:
پدیدآور: حنا کوثری ؛ استاد راهنما: نفیسه شبیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
قرآن کریم مهم‌ترین آموزه‌های هدایتی را جهت سعادت دنیوی و اخروی در همه عصرها و نسل‌ها ارائه می‌دهد؛ به گونه‌ای که این آموزه‌ها در تمام ابعاد فردی، اجتماعی، مادی، معنوی، دنیوی اخروی انسان بیان شده است؛ ازجمله سوره‌ای که به ‌این مهم پرداخته است سوره مبارکه نساء است. این سوره دربردارنده آموزه‌های هدایتی در سه بعد اعتقادی، اخلاقی و اجتماعی است. کامل‌ترین تفاسیری که به بیان ‌این آموزه‌ها پرداخته است، تفسیر گرانقدر المیزان تالیف علامه طباطبایی است، ‌این پایان نامه از طریق استفاده از منابع کتابخانه‌ای با روش توصیفی به بررسی آموزه‌های اعتقادی ـ اخلاقی سوره نساء در تفسیر المیزان با هدف نشان دادن راه‌های پرورش استعدادهای انسان برای رسیدن به سعادتمندی کمال انسانیت و در نهایت رسیدن به رضای خداوند پرداخته است. این آموزه‌ها شامل آموزه‌های اعتقاداتی؛ ازجمله خداشناسی و نفی شرک، ویژگی‌ها و وظایف انبیاء و اعجاز و تحدی قرآن، تکلم حضرت موسی، امامت و معنی اولی الامر، مهدویت، اعتقاد مبدا و معاد و نتایح آن، قیامت و آخرت، شفاعت و حدود آن و نیز آموزه‌های اخلاقی؛ ازجمله فضائل اخلاقی یعنی توبه، انفاق، نیکی به پدر و مادر (صله رحم)، عدالت، امانت، عفو است و رذایل اخلاقی مانند عجب، طمع، اعراض از حق و کذب است.
آموزه‌های هدایتی سوره انعام با تکیه بر تفسیر المیزان
نویسنده:
پدیدآور: زهرا بیگم ؛ استاد راهنما: سیده نفیسه شبیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
قرآن کریم مهمترین آموزه‌های هدایتی بشر را دربرداشته و تعالیم لازم را برای سعادت دنیوی و اخروی بشر بر فراز عصرها و نسل‌ها ارائه می‌دهد؛ به‌گونه‌ای که در ابعاد فردی، اجتماعی، معنوی، مادی، دنیوی و اخروی هدایت انسان را تامین کرده است؛ ازجمله سوره‌هایی که به این مهم پرداخته سوره انعام است. محققان و اندیشمندان به تبیین مفاد و محتوای این سوره پرداخته‌اند و تفسیر المیزان که کامل‌ترین تفاسیری است که این آموزه‌ها را به درستی تبیین کرده است. این پایان‌نامه از طریق استفاده از منابع کتابخانه‌ای با روش تحلیلی ـ توصیفی به بررسی آموزه‌های هدایتی سوره انعام با هدف نشان دادن راه‌ها و رسیدن به سعادتمندی و کمال انسانیت و در نهایت رسیدن به قرب خداوند در حوزه اعتقادات، اخلاقیات و مسائل اجتماعی در تفاسیر ازجمله تفسیر المیزان تالیف علامه طباطبایی پرداخته است. آموزه‌های اعتقادی این سوره بر سه محور اصلی توحید -یعنی نفی شرک در همه‌ی مراتب توحید ذاتی، صفاتی و افعالی و اقرار به وحدانیت خدای متعال- و نبوت و معاد استوار است. در مبحث نبوت به ویژگی‌های پیامبران اشاره کرده و احتجاجات حضرت ابراهیم در مورد توحید و خداشناسی را بطور دقیق بیان کرده است. در این نوشتار فضایل اخلاقی مانند: احسان به والدین، وفای به عهد، احسان به یتیم و... . رذایلی همچون: دنیاطلبی، دروغ، اعراض از حق و... و نیز آموزه‌های اجتماعی در حوزه سیاست مانند: اصل حاکمیت الهی، اصل عدالت اجتماعی و حوزه احکام مانند: احکام خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها تبیین شده است.
تصحیح و تحقیق کتاب (العقل و الجهل) از نسه خطی (الشافی فی شرح اصول الکافی) تالیف ملا خلیل قزوینی (م 1089)
نویسنده:
نفیسه شبیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده ندارد.
 تصحیح و تحقیق کتاب «العقل و الجهل» از نسخه خطی «الشافی فی شرح اصول الکافی»
نویسنده:
نفیسه شبیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رسالة حاضر تحقیق و تصحیح بخشی از یکی از شروح با ارزش کتاب شریف کافی، تألیف ثقه الاسلام محمدبن یعقوب کلینی(م329)، به نام«الشافی فی شرح اصول الکافی»، تألیف ملا خلیل قزوینی(م1089) است، که تاکنون به زیور طبع آراسته نشده و از دسترس علماء و اندیشمندان به دور مانده است. این بخش از کتاب کافی که به«کتاب العقل» موسوم است، مشتمل بر 34 حدیث ارزشمند در مورد اهمیت عقل و علوشأن عقلاء، و نقص جهل و بی ارزشی جاهلان می باشد. به این منظور ابتدا مقدمه ای در معرفی کتاب کافی و مؤلف و شارح آن و نیز شیوة تحقیق ارایه می شود و سپس بخش مورد نظر از کتاب الشافی همراه با برخی حواشی تقدیم ارباب فضل و دانش می گردد. آنچه که در این تحقیق انجام شده به طور خلاصه به قرار زیر است: 1) مقابلة متن کافی با نسخه ای که توسط آیة الله والد مدظله با بیش از 10 نسخة معتبر مقابله شده است. چنانچه بین نسخة اصل و نسخة یاد شده اختلافی وجود داشته باشد و تفاوت در معنا ایجاد کند، مورد اختلاف در پاورقی با عبارت«فی بعض النسخ» آورده شده است. 2) مقابله نسخة اول«اصل» با نسخة«ل» و آنجا که در نسخة«ل» وجود نداشته و در«اصل» بوده با علامت(«ل» -) و هر جا که در نسخة«ل» اضافه شده که در«اصل» خط خورده و یا وجود ندارد با علامت(«ل»+) در پاورقی آورده شده است. 39 تقطیع و ویرایش متن. 4) اضافه کردن حاشیه های موجود در نسخ و ویرایش آنها. 5) شرح برخی از الفاظ، لغات مشکله، معرفی برخی رجال أسناد حدیث با کمک سایر شروح از قبیل: شرح ملا صالح مازندرانی و «الوافی» فیض کاشانی و .... 6) استخراج منابع و مآخذ متن، شروح و حواشی. 7) تغییر شکلی کتاب از شرح مزجی به وضع موجود به منظور تسهیل در فهم.
  • تعداد رکورد ها : 6