جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
واکاوی واژه‌پژوهی آیات قرآن در روایات تفسیری امام رضا (علیه السلام) بر اساس روش تحلیل متن
نویسنده:
سید ادریس ناصری عیلامی ، رحمت اله عبدالله زاده آرانی ، سید عبدالرسول حسینی زاده ، لیلا السادات مروجی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
یکی از شروط لازم براى فهم مفاد هر کلامى، ازجمله قرآن کریم، آگاهى از معانى کلمات آن است، ازاین‌رو بر مفسر کلام وحی لازم است با بهره‌گیری از روش درست، مفاهیم واژه‌های آن را به‌دست آورد؛ چرا که توجه دقیق به ویژگی‌هاى مفهومى هر واژه قرآنى، نقش کلیدی در تفسیر درست آیات دارد. بخشی از میراث تفسیری اهل بیت (علیهم السلام) به این بخش اختصاص دارد که با مطالعه آن می‌توان روش درست معناشناسی واژگان قرآن را به‌دست آورد. این نگاشته با استفاده از روش تحلیل متن‌ و متن‌پژوهی، به بررسی واژه‌پژوهی در روایات تفسیری امام رضا (علیه السلام) پرداخته و به این نتیجه رسیده است که امام در واژه‌کاویِ آیات قرآن، مؤلفه‌های «تبیین معنای ظاهری مفردات»، «تبیین نکات و اغراض بلاغی کلمات آیات»، «بیان نکات صرفی- نحویِ معنامحور»، «توجه به قرائت‌های مختلف»، «توجه به بافت و سیاق» و «فرهنگ‌محوری» را مدّ نظر قرار داده‌اند. بنا بر یافته‌های پژوهش، امام (علیه السلام) در تبیین مفردات، هم به واژگان‌کاوی لغوی و هم به مفردات‌پژوهی قرآنی توجه داشته است. در روایات تفسیری ایشان، «توجه به معنای مجازی واژه و توسعه معنایی»، «گفتمان‌نگری در تبیین واژه» و «اشاره به عدم ترادف» نیز دیده می‌شود که حضرت همه اینها را با محوریتِ پاسخ به شبهاتِ وارده و تبیین باورهای کلامی درست برای مخاطبان مدّ نظر قرار داده‌اند.
مقایسة تطبیقی تفاسیر شیعه و سنّی در باب آیات فقهی سورة مائده
نویسنده:
ادریس ناصری عیلامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
قرآن کریم کتاب راهنمای بشر ودر قرآن احکام بسیاری است که انسانها با رعایت این احکام و دستورات به سعادت اخروی می رسند لذا این تحقیق بر آن است تا با مراجعه به منابع معتبر اسلامی « مقایسه تطبیقی تفاسیر شیعه و سنّی در باب آیات فقهی سوره مائده » را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد . پژوهش حاضر، در پنج فصل ترتیب یافته است: در فصل اول: طرح تحقیق درفصل دوم: مرورمطالعاتی مطرح می شود ودر فصل سوم: روش تحقیق که روش تحقیق این پژوهش توصیفی تحلیلی ذکرشده و فصل چهارم این پژوهش، به نه بخش تقسیم شده است: در بخش اول معنا ومفهوم واژه ها واصطلاحاتِ تفسیر ، شیعه ، اهل سنت و احکام شرعی ، که بیشترین کاربرد ، در این پژوهش دارند را بیان کرده ایم. ما در فصل چهار این پژوهش از بخشهای دو تا نه به بررسی تفسیر و احکام فقهی آیات سوره مائده از دیدگاه شیعه واهل سنت پرداخته ایم که به ترتیب ذیل بیان می کنیم: در بخش دوم تفسیر واحکام فقهی آیات مربوط به سورة مائده را بیان کردیم. در بخش سوم به تفسیر وبیان احکام فقهی مربوط به مأکولات حرام و حلال واقع در سوره مائده را مورد تحقیق وبررسی قرار داده ایم . در بخش چهارم به بررسی تفسیر و احکام فقهی آیه 6 پرداخته ایم به دلیل آنکه تفسیر این آیه مورد اختلاف بین فقهای شیعه واهل سنت می باشد به همین دلیل این بخش یکی از مهمترین بخشهای این پژوهش می با شد . پنج در بخش پنجم تفسیر وبیان احکام فقهی و حقوقی آیات مربوط به حدود واقع در سوره مائده را مورد تحقیق و بررسی قرار داده ایم . دربخش ششم به بیان تفسیر و احکام فقهی آیه 42 سوره مائده را که در موضوع قضاوت می باشد مورد تحقیق و بررسی قرار داده ایم. در بخش هفتم مسئلة ولایت بلا فصل امام علی (ع) که آیة 55 مائده به آن اشاره دارد ، و این مسئله یکی از مسائل مهمی است که باعث اختلاف شیعه و اهل سنّت شده است ، لذا در این بخش به بررسی این مسئله و همچنین احکام فقهی واقع در این آیه را مورد تحقیق و بررسی قرار داده ایم . در بخش هشتم تفسیر واحکام فقهی مکاسب محرمه که در آیه 90 مائده بیان شده است را بیان کردیم . در بخش نهم تفسیر وبیان احکام فقهی آیه106 سوره مائده که در مورد وصیت می باشد را مورد تحقیق وبررسی قرار داده ایم . ودرفصل پنجم نیز نتیجه گیری ، محدودیتها وپیشنها دات تحقیق آورده شده ، از مهمترین محدودیتها تکراری بودن اکثر مطالب در منابع موجود بود. و به محققین پیشنهاد می شود که این موضوع را به صورت جزئی تر بررسی کنند.
تطور مفهوم نسخ
نویسنده:
سید ادریس ناصری عیلامی,فرزانه پاشازاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 3